12 Vragen aan YouTuber Anthony Kruijver!

Als jij regelmatig video’s bekijkt op Youtube en een interesse hebt in Fitness & voeding dan is de kans groot dat je wel eens van Anthony Kruijver hebt gehoord.

Met maar liefst 123k abonnees is Anthony namelijk één van de grotere Nederlandse Youtube kanalen. Op zijn kanaal vind je informatieve video’s over fitness, voeding en gezondheid. Tegenwoordig komen er ook regelmatig lifestyle vlogs voorbij waardoor het volgen van Anthony zeker de moeite waard is.

Zelf volgen wij Anthony al vanaf het begin en vinden het daarom ook een eer dat hij met een interview op onze website staat.

Wij stelden Anthony 12 vragen, de antwoorden lees je hieronder!

1. Om te beginnen, wie ben je precies en wat doe je?

Ik ben Anthony, een fitness fanaat die tegenwoordig zijn kennis deelt via Youtube video’s.

2. Hoe kwam je op het idee om een eigen Youtube Kanaal te maken?

Ik was al redelijk actief met een Instagram Following (check Anthony’s kanaal hier) op  te bouwen, maar ’t gaf mij geen voldoening door plaatjes te plaatsen van ‘kijk hoe tof ik ben’.

Hierbij help ik de mensen namelijk niet echt en dit is juist wat ik wilde! Ik kreeg al erg veel vragen over fitness en 1 op 1 iedereen antwoord geven kost veel tijd daarom was Youtube de perfecte oplossing! Hiermee kan ik duizenden mensen tegelijk helpen

3. Wanneer ben je begonnen met fitness en waarom?

Net voordat ik 18 was ( Maart 2010), alweer bijna 6 jaar geleden. Ik wou wat doen aan mijn kracht en zelfverzekerdheid vooral, ik hing vaak buiten met een ‘vrienden groep’ ( kortom beetje buiten roken & chillen) en soms was er beetje treitergedrag uit verveling en ze pikte vaak mij uit omdat ik mager was en vaak niks terug deed.

Ik wilde dus meer voor mijzelf op kunnen komen en dat was voor mij één van de redenen om met Fitness te beginnen. Door middel van fitness werd ik mentaal ook een stuk sterker wat mij ook de doorzettingsvermogen heeft gegeven om te stoppen met roken (rookte vanaf 13 jaar en stopte toen ik 19 was).

4. Als je één fitness fabel mocht verbannen uit de fitness wereld, welke zou dit dan zijn?

Leuke vraag! Ik ga dan denk ik toch maar voor de mythe dat eigeel ongezond is en bijvoorbeeld maar 1x per week gegeten mag worden. Eieren zijn top! Goedkoop, lekker en een goede bron van eiwit, vet en vitamines.

”Eieren zijn top! Goedkoop, lekker en een goede bron van eiwit, vet en vitamines.”

5. Hoe zorg jij ervoor dat je voeding in orde is? Hanteer je een schema of tel je de calorieën?

Ik heb veel verschillende methodes geprobeerd. Ik begon met rustig minder goede dingen in te wisselen voor gezondere voedingsproducten, dat gaf al wat resultaat.

In 2013 begon ik met een strenge cut met een zelfgemaakt strak voedingsschema en paste die dan soms aan als ik vastliep. Dat jaar erna heb ik bijna een heel jaar MyFitnessPal gebruikt voor het tellen van mijn calorieën.

Tegenwoordig vind ik dit te stressvol en kies voor goede voeding en kan nu heel goed mijn totale behoefte inschatten voor de gehele dag. Dit werkt fijn voor mij en zo blijf ik toch gezond naar mijn doel werken.

6. Hoe ziet je trainingsschema eruit?

Ik ben een groot voorstander van Full-body schema’s.  Ik ben daar vaak 9 maanden per jaar mee bezig. Ik train vaak of om de dag 4 tot 3 dagen per week (zonder vaste dagen) of ik kies voor de maandag woensdag vrijdag.

Mijn workout bestaat vooral uit compound oefeningen en ik vul het aan met wat hogere herhalingen isolatie oefeningen om het nog heerlijk af te sluiten.

7. Gebruik je supplementen? 

Yes, als je mijn la ziet schrik je haha. Ik gebruik alleen niet alles dagelijks omdat ik al zo goed en afwisselend eet.

De supplementen die ik bijna dagelijks neem zijn: Spirulina tablet, groene thee capsule, Vitamine D3, Whey Isolaat en creatine monohydraat.

8. Als je één dag zou mogen ruilen van leven met een persoon naar keuze, wie zou deze persoon dan zijn en waarom?

Wauw nu moet ik echt even goed nadenken.. Ik denk dan toch met ‘Bradley Martyn’. 1 dag een workout meemaken in dat lichaam en die grote spieren goed oppompen vol met bloed lijkt mij geweldig. Zijn kracht is ook echt unreal en dan heerlijk veel zware gewichten verplaatsen!

9. Als je nog maar één oefening zou mogen doen, welke zou dit dan zijn en waarom?

Clean & Press, niet omdat ik dit de lekkerste oefening vind, maar met deze combi kan je een bad ass fysiek opbouwen met de juiste symmetrie. De lekkerste oefening vind ik ‘Machine Chest Flies’, maar alleen op die oefening te leven ga je echt er heel gek uitzien haha.

10. Wat is je favoriete qoute?

”Ga je bed uit met een reden, stap je bed in tevreden.”

11. Welke 3 muziek tracks geven jou net dat beetje extra tijdens een workout?

 • Moksi – Run Away
 • RS4 – Signs
 • Veorra – Not Yet

12. Wat is in jouw ogen de sleutel tot succes voor het bouwen van ‘het’ lichaam van je dromen?

 • Vol blijven houden
 • Focus op gewichtprogressie
 • Behaal je calorie doel
 • Zorg voor een goede nachtrust
 • Vol blijven houden!!

Wat voor tips zou je beginners mee willen geven?

 • Let op jezelf en niet bezig houden met anderen
 • Uitvoering! Full range of motion, geen momentum (swingen) en ga niet te zwaar
 • Maak stappen vooruit naar betere voeding
 • Ga met mensen om die positief zijn en dezelfde passie & mindset hebben
 • Geniet van het proces en wees geduldig!

Graag willen wij Anthony Kruijver bedanken voor de medewerking aan dit interview. Mocht je hem nog niet volgen, doe dit dan gauw want je mist een hoop toffe content!

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>