Anne Schenkel
 • Home
 • /
 • Voedingstips
 • /
 • Afslank Receptenbijbel: Dit is wat je moet weten! [Review]

Als jij actief bezig bent met fitness en krachttraining is de kans groot dat je hem wel eens voorbij hebt zien komen: de afslank receptenbijbel van Oscar Helm.

Oscar Helm is de eigenaar van het bedrijf HappyHealthy, op deze website worden regelmatig artikelen gedeeld over afvallen, voeding en een gezonde levensstijl. De website staat bomvol waardevolle informatie en trekt dagelijks duizenden bezoekers.

Aan deze website heeft Oscar het product de afslank recepten bijbel gekoppeld. Op de website claimt Oscar inmiddels duizenden mensen geholpen te hebben bij het verliezen van gewicht.

Goed, Oscar claimt dus dat al duizenden mensen gewicht zijn verloren dankzij deze receptenbijbel. Dit maakt ons (en jou waarschijnlijk ook) natuurlijk super nieuwsgierig.

Om die reden hebben wij de proef op de som genomen en besloten deze bijbel aan te schaffen om eens te kijken of al deze beloftes waar zijn. Hoe goed en effectief is deze receptenbijbel nou echt? Je ontdekt het in dit artikel!

Wat is de Afslank Receptenbijbel?

Wat is de Afslank receptenbijbel en wat voor afslankmethode wordt er in dit boek gebruikt?

Een boek wordt vaak geschreven om een bepaald probleem op te lossen, ook bij de Afslank Receptenbijbel is dit het geval.

Oscar schrijft namelijk vanuit zijn eigen ervaring over een probleem waar de meeste sporters tegen aan lopen: overtollig buikvet.

Buikvet of Visceraal vet is namelijk een type vet dat - helaas- heel moeilijk is te verbranden. Om dit effectief te verbranden zul je namelijk niet alleen hard moeten trainen maar ook je voeding keuze's moeten aanpassen.

afslank receptenbijbel

Gelukkig is het verbranden van (buik)vet niet zo moeilijk volgens Oscar. Hij heeft zich jaren lang verdiept in dit onderwerp en weet dus als geen ander hoe je er voor kunt zorgen dat dat vetlaagje rond je buik verdwijnt.

Al de kennis die Oscar in de jaren heeft opgedaan heeft hij gebundeld tot dit product: de Afslank Receptenbijbel. In deze bijbel vind je ontzettend veel recepten die je kunnen helpen bij het verbranden van buikvet.

De meeste van deze recepten zijn koolhydraat arm, ideaal dus voor de mensen die wat minder koolhydraten willen eten.

Wat wij mooi vinden aan dit boek is dat er eigenlijk op een hele simpele manier wordt uitgelegd hoe het verliezen van vet werkt. Het is geen rocket science en Oscar legt dat haarfijn uit.

Wie is Oscar Helm?

Goed, laten we beginnen bij het begin: wie is Oscar Helm eigenlijk? Zoals je in de introductie al hebt kunnen lezen is Oscar Helm eigenaar van het bedrijf HappyHealthy en daarnaast auteur van de Afslank Receptenbijbel.

Naast de Afslank bijbel heeft Oscar ook nog de Strakke Buik Bijbel geschreven. De volledige naam van Oscar Helm is overigens Oscar Helmstater, echter wordt dit vaak afgekort naar Oscar Helm.

Oscar is iemand die je waarschijnlijk wel eens voorbij hebt zien komen. Dit komt door het feit dat hij ontzettend actief is op verschillende Social Media kanalen en op de website van happy healthy.

De hoeveelheid content die Oscar produceert is ongelooflijk en wij kunnen daar alleen maar van dromen, wat dat betreft: kuddos voor Oscar!

Veel content publiceren is één ding, het is natuurlijk veel belangrijker dat deze content ook goed, waardevol en berust is op feiten. Gelukkig is dit bij de meeste content van Oscar het geval. Al zijn artikelen en claims worden namelijk keurig ondersteunt door wetenschappelijke onderzoeken.

Naast de artikelen die Oscar publiceert is hij ook regelmatig te vinden op Youtube. Zijn kanaal heeft inmiddels ruim 9000 abonnees en hij plaatst wekelijks video's.

We hebben ook even het CV van Oscar nagecheckt, je kan natuurlijk val alles claimen echter is dit niks waard als je niet de juiste opleidingen hebt afgerond, toch?

Op de LinkedIn pagina van Oscar is te zien dat hij afgestudeerd is als sociaal psycholoog en als afslankcoach/voedingsdeskundige. Bovendien is Oscar sinds 2007 orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur.

In onze ogen een indrukwekkend CV en zeker iemand van wie we informatie zouden aannemen. Hieronder is Oscar te zien in een video over het verbranden van buikvet


Is Oscar Helm te vertrouwen?

We zien de vraag "Is Oscar Helm te vertrouwen" ontzettend vaak terugkomen. Om deze onrust weg te nemen hebben we besloten een aantal dingen te testen.

We zijn begonnen met lezen van reviews op internet en de resultaten waren opvallend:

Zo zijn we op zoek gegaan naar ervaringen die andere personen met Oscar hebben. In vele gevallen waren deze ervaringen positief.

Zo vonden we ontzettend veel reviews van personen die de Afslank Receptenbijbel uitgeprobeerd hadden.

Ook zijn er mensen die claimen dat Oscar een fictief persoon zou zijn. Dit is echter niet waar.

Oscar is namelijk te zien in verschillende Youtube video's, bovendien is hij actief op social media en kan je hem gewoon via LinkedIn opzoeken. Dit kun je zelf checken als je wil.

Ook biedt Oscar een garantie op zijn producten. Mocht je onverhoopt niet tevreden zijn met het boek dan kun je gelukkig gewoon je geld terug krijgen.

Wanneer we al deze informatie opsommen kunnen we eigenlijk maar een ding concluderen: Oscar Helm is betrouwbaar.

Het is niet voor niets dat zijn producten inmiddels meer dan duizenden keren verkocht zijn en de hoeveelheid positieve reacties die zijn producten ontvangen is ongekend.

Bovendien is Oscar een orthomoleculair voeding- en suppletieadviseur. Hij weet dus waar hij het over heeft en deelt kloppende informatie die op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd is. Van een orthomoleculair voedingsadviseur nemen wij namelijk eerder iets aan dan van een persoon met minder dimploma's.

Tip: Er is een geheime kortingspagina van de Afslank Bijbel! Hier betaal je veel minder voor het boek >>

Wat heeft de Afslank Receptenbijbel te bieden?

Goed, laten we eens kijken wat je precies krijgt wanneer je de Afslank Receptenbijbel:

Het is goed om te weten dat de Afslank Receptenbijbel uit 2 verschillende vormen bestaat:

 • De digitale variant
 • Hardcover variant

De digitale variant is ideaal op de mobiele telefoon en tablet en is volledig geoptimaliseerd voor je device. Echter zouden we je aanraden om altijd voor de hardcover variant te gaan.

Waarom?

Met deze variant krijg je de digitale variant gratis als bonus.

Wat ons direct opvalt is de strakke lay-out van dit boek. Alle informatie en recepten worden op een goede, simpele manier uiteen gezet.

Bovendien is de inhoudsopgave ontzettend duidelijk en begint Oscar met een toffe inleiding. Zo geeft hij aan het begin van het boek aan dat je eigenlijk alles moet vergeten wat je ooit geleerd hebt over voeding.

Oscar probeert gelijk een punt te maken en benadrukt dat gezond eten veel meer is dan het laten staan van snoep, chips en wat voor junkfood dan ook. De inleiding van het boek sluit enorm aan met onze visie.

Benieuwd naar een aantal voorbeeld recepten? Lees dan vooral verder.

Richtlijnen voor succesvol vet verlies

De afslank receptenbijbel is gebaseerd op 10 verschillende richtlijnen. Deze richtlijnen vormen de basis van dit boek en geven jou handvaten om het gewicht verliezen tot een makkelijk proces te maken.

Uiteraard komen koolhydraten ook uitgebreid terug in deze richtlijnen. Oscar legt onder andere uit wat het verschil tussen snelle en langzame koolhydraten is.

Ook legt hij precies uit hoe groot de invloed van stress is op je gewicht. Suikers worden uiteraard ook behandeld.

Wist je bijvoorbeeld dat er veel voedingsmiddelen zijn die barsten van de suikers terwijl dit op het eerste oog niet zo lijkt?

In het boek vind je gelukkig een uitgebreide lijst met schuilnamen voor suikers. Met deze lijst kun je in een oog opslag zien of een voedingsproduct suikers bevat of niet.

Met deze richtlijnen worden een hoop voedingsfabels getackeld en krijg je een snelcursus "juiste & correcte fitness informatie". Dit is lang niet met elk product het geval.

100+ Eiwitrijke en koolhydraten Recepten uit de Afslank Receptenbijbel

Ken je dat gevoel dat je niet weet wat je moet eten maar toch iets gezond wil eten?

Zoals we eerder in dit artikel al vertelden zijn de meeste recepten in de Afslank Receptenbijbel koolhydraatarm.

Hiernaast bevatten de recepten vaak grote hoeveelheden eiwitten wat natuurlijk super goed is voor krachtsporters. Voeding met veel eiwitten en weinig koolhydraten verzadigd over het algemeen een stuk beter dan voeding die op een andere manier is samengesteld.

Zeker als jij graag wat kilo's kwijt wil doe je er dus goed aan om veel van dit soort gerechten te eten.

Het leuke van de recepten is dat ze allemaal gemaakt zijn voor 2 personen, dit zorgt ervoor dat je met deze receptenbijbel voor zowel jezelf als je huisgenoot/partner gezond kan koken.

Met deze recepten weet je dus zeker dat je niet naar ongezonde maaltijden zal grijpen omdat je niet weet wat je moet eten.

Recepten afslank recepten bijbel

Weekmenu's en boodschappentips:

Naast de heerlijke recepten vind je in de Afslank Receptenbijbel maar liefst zes verschillende weekmenu's. Ontzettend makkelijk dus als je graag wat gewicht wil verliezen maar geen tijd hebt om dit zelf te bedenken.

Groot pluspunt van deze weekmenu's is dat ze flexibel zijn. Mocht er nou iets tussen zitten wat je niet lust? Geen probleem je kan deze makkelijk vervangen.

Dit zorgt er dus voor dat je met de afslank receptenbijbel een manier van eten hebt die duurzaam is. Doordat je flexibel bent in de keuze's die je kan maken en de voeding die je eet zul je het namelijk veel langer vol gaan houden dan als je je jezelf allemaal restricties op legt.

Smoothies en thee dranken

Om af te vallen zal je naast gezond eten ook op je drinken moeten gaan letten. Zolang jij ongezonde drankjes blijft drinken zal het afvallen je namelijk lastig af gaan.

Als je op zoek bent naar gezonde smoothie recepten dan is de afslank recepentbijbel uitermate geschikt voor jou. In het boek kun je namelijk verschillende gezonde smoothie recepten vinden.

De recepten zijn vaak makkelijk te maken en bevatten alleen gezonde ingrediënten. In het boek vind je maar liefst 13 verschillende dranken die je kan verdelen in de volgende categorieën:

 • Thee
 • Smoothies
 • Slow juicer recepten

Bonussen Afslank recepten bijbel

Hierboven heb je kunnen lezen wat je onder andere terug vindt in de afslank recepten bijbel. In het boek vind je ontzettend veel handige tips en recepten maar er is meer!

Zo ontvang je nu tijdelijk een aantal toffe bonussen wanneer je de afslank receptenbijbel aanschaft.

 1. Een complete dag en weekmenu en een handige boodschappenlijst
 2. Een receptenboekje met de 10 meest gezonde toetjes
 3. Een receptenboek met 84 gezonde tussendoortjes
 4. Een stappenplan met uitleg om je lichaam slank en gezond te houden

Let op: Deze bonussen zijn alleen te krijgen via onderstaande button!

Voordelen Afslank recepten bijbel

 • Alle informatie en de claims die gedaan worden zijn wetenschappelijk onderbouwd
 • Meer dan 100 recepten die rijk aan eiwitten en arm aan koolhydraten zijn
 • Duidelijke uitleg over waarom de meeste diëten niet werken
 • Geen honger gevoel en géén crashdieet
 • Ook te gebruiken als je aan intermittent fasting doet
 • Flexibele keuze's en variëren is geen probleem
 • Alle recepten bevatten een handig overzicht met de voedingswaarden

Nadelen Afslank recepten bijbel

 • Niet alle recepten zijn makkelijk te maken

Voor wie is de afslank receptenbijbel?

Goed, inmiddels weet je wie Oscar helm is, wat de afslank receptenbijbel je te bieden heeft en wat de voor- en nadelen zijn.

Maar voor wie is dit boek eigenlijk precies bedoeld?

Als jij graag op een verantwoorde en gezonde manier wilt afvallen, een strakker lichaam wilt krijgen of simpel weg meer energie wil dan is de afslank receptenbijbel absoluut iets voor jou.

Dat je gewicht gaat verliezen met de afslank receptenbijbel is namelijk een zekerheid als je er voor zorgt dat je je aan de richtlijnen houdt.

Met afslank receptenbijbel leer je op de beste manier om een gezonde levensstijl te ontwikkelen waar je het de rest van je leven profijt van zal hebben.

Kortom, met de afslank recepentbijbel is iets voor je wanneer:

 • Je graag wat kilo's kwijt wil raken
 • Je een gezondere mindset wil ontwikkelen
 • Je fitter wil worden
 • Je het belangrijk vind om meer energie over te houden
 • Je het graag wat gezonder aan wil gaan doen
 • Je het belangrijk vind om meer energie te krijgen
 • je het belangrijk vind om gezond en gevarieerd te eten

Wat zijn de ervaringen van andere over de afslank recepten bijbel?

We hebben meerdere keren aangegeven dat de Afslank receptenbijbel veel positieve reacties krijgt. Van de honderden reacties op de website en facebook pagina van Happy Healthy kun je zien dat de meeste van de reviews positief zijn.

We hebben hieronder een aantal van de reviews voor jullie op een rijtje gezet waar je wellicht iets aan hebt:

"Hoi Oscar, ik heb je boek binnen, ik heb hem besteld. Ik ben geen 18 meer en iedereen wil er leuk uitzien en een beetje in shape blijven. Ik merkte dat mijn zelfvertrouwen naar beneden ging in de loop van de jaren, dus ik dacht: ik ga je boek bestellen.

Dus na een hoop kilo's minder en een hoop blikken van de mannen later heb ik niet alleen m'n zelfvertrouwen maar ook echt m'n figuur weer helemaal terug. En daar ben ik zo ontzettend blij mee! Dus ik wil echt bedanken, oprecht. Ik en er blij mee! Dankjewel. "

Lieselotte (34 jaar)

"Ik ben erg onder de indruk van de diversheid van de recepten. Geen recept is hetzelfde en ze smaken eigenlijk allemaal goed."

Een paar dagen geleden heb ik je receptenbijbel gekocht. Ik ben erg onder de indruk van de diversheid van de recepten. Geen recept is hetzelfde en ze smaken eigenlijk allemaal goed. De eerste paar kilo's zijn er ondertussen al af.

Annelot

"Jouw boek is het eerst dieet wat ik heb kunnen volhouden."

"Ik zou je nog laten weten wat ik vind van je boek. Zoals je weet heb ik jarenlang last gehad van overgewicht en dat belemmerde mij gewoon heel erg in mijn bewegingen en dus bijvoorbeeld in mijn contacten met m'n kleinkinderen.

Als het warm was in de zomer durfde ik gewoon niet de tuin uit met ze. M'n gewicht schommelde ook heel erg en ik kon geen dieet volhouden. Jouw boek is het dieet wat ik heb kunnen volhouden. Het is ook heel duidelijk geschreven, het is heel helder voor mij. Ik ben er heel erg blij mee en wil je daar graag voor bedanken!"

Astrid (60 jaar)

"Hoi Oscar, ik ben van het veel te hoge gewicht van 96 kilo naar 76 kilo gegaan dus natuurlijk wil ik mijn ervaring daarover met jou delen.

Voor mij is het altijd het moeilijkst om de eerste stap te zetten. Het idee dat ik geen lekkere dingen meer mag eten, maar dankzij jou boek kwam ik er dus achter dat dat dus nog wel kan. Dat is een nieuwe ervaring voor mij, totaal iets anders en daardoor is het mij denk ik ook gelukt. Ik was ook blij dat de recepten ook niet te ingewikkeld waren want ik ben zeker geen masterchef. Super! Dankjewel!"

Willem (55 jaar)

Hi Oscar,

De inhoud uit het boek is super informatie en handig uit een gezet. Toen ik het boek voor het eerst las was ik eigenlijk gelijk enthousiast. Ik had nog geen eerdere ervaringen met happyhealthy nl alleen zag wel dat iedereen die het boek gelezen had enthousiast was. Omdat ik graag wat kilo's kwijt wilde ben ik al snel begonnen met het boek. Eigenlijk kan ik niet meer zonder en ben ik ontzettend tevreden met de resultaten na de eerste periode toen ik dit boek ben gaan gebruiken. Per week viel ik af maar het ging eigenlijk ontzettend makkelijk. Zie je na een paar weken resultaat dan motiveert dit alleen nog maar meer om door te gaan.

Ik wil je ontzettend bedanken voor de mogelijkheid om dit boek te kunnen kopen.

Jack (23 jaar)

Zoals je op de bovenstaande reviews kunt zien levert het boek resultaten voor zowel jong als oud en man als vrouw. Ook op de oudere leeftijden gebruiken sporters dit boek. Het is natuurlijk ontzettend motiverend om te zien dat je ook oudere sporter resultaten kan behalen met dit boek.

Sommige mensen zijn al weken bezig maar het kan ook zo zijn dat mensen korter bezig zijn. Er zijn vele reviews te vinden op het internet en via de meeste reviews zien we positieve comments en niet negatief.

Als je het nog niet zeker weet kun je uiteraard altijd op zoek gaan naar nog een aantal reviews van de recepten voor het afslanken.

Afslank recepten bijbel de moeite waard?

De ham vraag van dit artikel: is de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm echt de moeite waard? Wat ons betreft zeker wel!

Waarom?

Alle informatie die terug te vinden is in het boek is gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken. Bovendien wordt deze informatie ontzettend simpel uitgelegd. Ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk.

Ik heb inmiddels tientallen artikelen van Oscar gelezen op zijn website en ik kan niet anders zeggen dan dat ik de informatie super waardevol vind.

Bovendien zijn de recepten super makkelijk te bereiden en zijn de voedingswaarden van de recepten perfect. Zeker als je weinig tijd hebt kunnen de recepten je ontzettend helpen bij onderhouden van een gezonde levensstijl.

Een ander groot voordeel van de afslank bijbel zijn de weekmenu's en boodschappen tips.

Ben jij iemand die behoefte heeft aan een simpel wekelijks menu? Geen probleem!

Ook de boodschappen tips zijn super handig en iets waar je dagelijks iets aan hebt. De boodschappenlijstjes laten namelijk binnen één oogopslag zijn welke producten je wel of juist niet moet kopen.

Op deze manier wordt het doen van boodschappen natuurlijk super simpel. Dat je gewoon een lijstje kan volgen is gewoon ontzettend handig!

Nog één ding voor we afsluiten:

Wat we misschien wel het mooiste vinden van dit product?

Afvallen of buikvet verbranden is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Het is iets dat je heel makkelijk kan doen mits je de juiste kennis hebt.

Oscar zet dit heel goed uit een in het boek. In het boek wordt namelijk in Jip en Janneke taal precies uitgelegd hoe het proces van afvallen werkt.

Hierbij wordt het simpel gehouden en worden er niet te veel onnodige dingen verteld. Hierdoor kun je heel goed de informatie filteren en leer je alleen over de dingen die echt belangrijk zijn.

Afslank recepten bijbel kopen:

Goed, dat was hem dan!

Onze uitgebreide review over de Afslank Receptenbijbel. Zoals je waarschijnlijk wel hebt kunnen lezen zijn wij ontzettend positief over dit boek van Oscar Helm.

Dit vooral omdat de informatie die in het boek staat klopt en berust is op wetenschappelijk onderzoek. Misschien heb je in het verleden al eerder geprobeerd om wat kilo's kwijt te raken en heb je al meerdere diëten geprobeerd die niet werkte

We snappen dat dit enorm frustrerend is maar zouden je toch willen aanraden om de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helms een kans te geven.

Wil jij gezonder leven en buikvet verbranden?

Dan is de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm zeker iets voor jou. Wanneer jij de tips toepast die Oscar geeft weten we zeker dat je resultaat gaat zien, het enige ding is: je moet actie ondernemen!

De afslank receptenbijbel is momenteel niet in de winkels te koop, gelukkig hebben wij iets leuks voor je!

Als je op onderstaande rode knop klikt kan je gemakkelijk de digitale variant en alle extra's kopen voor slechts € 27 euro. Bovendien is het zo dat je voor een tientje meer de hardcover variant kan kopen, deze wordt dan bij je thuis bezorgd.

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Geen probleem! Een groot voordeel van dit boek is namelijk dat je en 60 dagen niet goed geld terug garantie hebt.

Mocht je dus twijfelen, koop het boek dan gewoon! Als het echt tegen valt kun je deze binnen terug sturen en krijg je je geld terug. Ook dit zorgt er voor dat het eigenlijk een no-brainer is om dit boek aan te schaffen.

Wij zijn meer dan tevreden over het boek en weten zeker dat het boek je veel gaat brengen waar je de rest van je leven profijt van zult hebben.

Mocht je overigens nog vragen hebben over deze afslank receptenbijbel review of wil jij je behaalde resultaat delen? Schroom dan niet en stel ons de vragen die je hebt!

Afslank Receptenbijbel inkijkexemplaar?

Ben je toch nog niet helemaal overtuigd? Er is gelukkig een manier waarop je het boek al vast in kan zien. Je kunt namelijk een inkijkexemplaar downloaden van de receptenbijbel.

Via het inkijk exemplaar krijg je toegang tot het eerste weekmenu en 19 recepten. Via deze link download je direct het inkijk exemplaar.

About the Author Anne Schenkel


Mijn naam is Anne Schenkel, voedingsdeskundige en diëtiste. Voeding en de invloed hiervan op het lichaam heeft mij altijd geïnteresseerd. Op het internet staan zoveel onwaarheden dat ik het als mijn persoonlijke missie zie om deze valse mythes weg te nemen en men van handige tips en betrouwbare informatie te voorzien.

>