Eiwit dieet: Afvallen met Eiwitten. Werkt het echt?

Probeer jij ook wat extra kilo’s te verbranden? Maar lukt het je maar niet om op het gewenste gewicht te komen? Probeer dan of een eiwitten dieet iets voor jou is. Met een eiwitten dieet hebben al heel wat mensen hun afval wensen weten te realiseren. De methode biedt vele mogelijkheden en voordelen en is voor iedereen die graag wil diëten geschikt. Kom daarom meer te weten over deze dieet vorm, waarom veel eiwitten eten bij afvallen helpt en kijk wat het voor jou kan betekenen.

Wat is een eiwitten dieet?

Eiwit wordt ook wel aangeduid als proteïne en vormt een belangrijk onderdeel van je lichaam. Eiwitten zijn namelijk belangrijke bouwstoffen die je lichaam nodig heeft voor bepaalde onderdelen van je lichaam aan te maken, zoals spieren, pezen en organen. Door de opname van eiwitten, dat je haalt uit eiwitrijk voedsel, kan jouw lichaam optimaal functioneren en draagt het zelfs bij aan extra vetverbranding. Vandaar dat veel mensen een eiwit dieet volgen en specifiek bezig zijn met een rijke hoeveelheid eiwitrijk voedsel binnen te krijgen.

Het klinkt wellicht te mooi om waar te zijn, afvallen door meer eiwitten te eten. Echter heeft het voor vele tevreden resultaten gezorgd. Een eiwitten dieet is in principe niets anders dan meer eiwitten eten als energiebron om vervolgens calorieën te kunnen besparingen. Waarom veel eiwitten eten bij afvallen helpt heeft te maken met onder andere de vetverbranding. Een eiwitten dieet zorgt ervoor dat de vetverbranding gestimuleerd wordt en je spieren daarbij behouden blijven.

Hoe werkt een eiwitten dieet?

Tijdens een eiwitrijk dieet ben je bewust bezig met het voldoende consumeren van eiwitten. Wanneer je gaat afvallen met eiwitten kun je dat op verschillende manieren aanpakken. Zo kun je ervoor kiezen om tijdens een of twee maaltijden extra eiwitproducten toe te voegen, of bepaalde gerechten te vervangen voor eiwitrijke voedingsstoffen.

Over het algemeen zorgt eiwitrijk voedsel om af te vallen vanwege een toename aan vetverbranding. De eiwitten zorgen voor het stimuleren van het vetverbrandingsproces terwijl het er tegelijkertijd voor zorgt dat de vertering vertraagd wordt. Hierdoor heb je een langer verzadigd gevoel. Een verzadigd gevoel zorgt ervoor dat je minder snel zult gaan snacken en je dus zorgt voor een minder hoge calorieën opname.

Welke eiwitten bij afvallen?

Wanneer je besluit om een eiwitrijk dieet te volgen is het uiteraard van belang dat je weet welke eiwitten je binnenkrijgt. Eiwitten bestaan uit aan elkaar geschakeld ketens aminozuren. Deze aminozuren vormen lange eiwitketens die tot complexe structuren leiden. Bepaalde aminozuren maakt je lichaam zelf aan, de rest moet je via voeding binnenhalen en worden daarom aangeduid als essentiële aminozuren.

Er zijn diverse voedingsmiddelen waaruit je de eiwitten kunt halen. De kwaliteit van deze eiwitten is daarbij van belang. Ook is de variatie van de eiwitten van belang en is het dus de uitdaging om zoveel mogelijk met producten te variëren om zo zoveel mogelijk diverse aminozuren aan te maken.

Eiwitrijk voedsel om af te vallen kan bestaan uit plantaardige eiwitten of dierlijke eiwitten. Plantaardige eiwitten kunnen gehaald worden uit producten zoals peulvruchten, bonen en noten. Dierlijke eiwitten om af te vallen zitten in voedingsmiddelen zoals vlees, vis en zuivel. Naast het voldoende nuttigen van deze producten is het in een eiwitten dieet van belang dat je de juiste koolhydraten binnenkrijgt, zoals fruit, havermout of kikkerwten. Een dieet is namelijk zo effectief mogelijk wanneer je lichaam de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt zodat alle processen optimaal functioneren.

Wat zijn de voordelen van een eiwitten dieet?

Een eiwitrijk dieet biedt vele voordelen. Met de juiste discipline en kennis kan het tot snel en gezond gewichtsverlies zorgen. Daarnaast draagt het bij aan een gezonde en egale huid. Ook zorgt een eiwitrijke maaltijd voor een goed gevuld gevoel. Hiermee voorkom je later op de dag eetbuien of overtollig snacken.

Eiwitten zijn van belang bij goede spieren en helpen dan ook bij de ondersteuning van spierherstel en spieropbouw. Wanneer je voldoende eiwitten consumeert, en daarnaast voldoende sport, zal je al snel merken dat je meer spieren gaat opbouwen en meer vet verbranden. Uiteraard biedt het afvallen met eiwitten alleen vele voordelen wanneer je de juiste hoeveelheden consumeert. Wanneer je niet voldoende eiwitten binnenkrijgt kan dit tot nare gevolgen zorgen, zoals bijvoorbeeld afbraak van spierweefsel of zelfs tot de aanmaak van meer lichaamsvet.

Benieuwd waar veel eiwitten in zitten? Klik op de link om een complete lijst met eiwitrijke producten te zien.

Hoeveel afvallen met eiwitten?

Hoeveel je kunt afvallen met eiwitten hangt samen met diverse factoren. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je voldoende blijft bewegen en ongeveer 35% van je totale energievoorziening uit eiwitten haalt in plaats van andere brandstoffen. Wanneer je dit doet, en je gedisciplineerd te werk gaat, kun je prima al rond de 3 kilo afvallen de eerste weken. Zorg altijd dat je bewust afvalt en niet bewust minder je calorieën verminderd.

Afvallen met eiwitten staat vaak niet gelijk aan gewichtsverlies. Je spiervolume neemt vaak toe waardoor je alsnog op gewicht blijft. Echter zorgt het wel tot ververbranding en zal je al snel strakker in je vel gaan zitten.

Hoeveel afvallen met eiwitten mogelijk is heeft daarnaast te maken met jouw lichaam. De een reageert beter op bepaalde eiwitten dan de ander en zal door de eiwitten meer vet verbranden en een verzadigder gevoel geven. Wanneer je flink aan de slag gaat met sporten en het consumeren van meer eiwitten, kan het zomaar zo zijn dat je spiervolume flink toe neemt en je daardoor minder snel zal afvallen.

Ontdek Fit met Eiwit

Als jij graag meer wilt ontdekken omtrent eiwitten en afvallen zouden we je aanraden om deze pagina even te bezoeken. Hier vind je alle informatie omtrent ons eigen E-book genaamd Fit met Eiwit. Klik hier!

Afvallen met eiwitten ervaringen

Of je nu wilt afvallen als je reuma hebt, gezond bent, jong of oud: afvallen met eiwitten kan je helpen!De ervaringen met afvallen met eiwitten zijn redelijk uiteenlopend. Elk lichaam is namelijk anders en reageert anders op eiwitten. De een zal snel resultaat merken en meer vet verbranden dan de ander. Over het algemeen zijn mensen tevreden met het resultaat dat met afvallen met eiwitten te behalen valt.

Uiteraard zijn de afvallen met eiwitten ervaringen alleen positief wanneer mensen daadwerkelijk bewust bezig zijn met het dieet. Dit houdt in dat je een bewuste levensstijl aanneemt en naast het eten van voldoende eiwitten ook voldoende in beweging bent en voldoende andere voedingstoffen binnenkrijgt.

Afvallen met vezels en eiwitten

Naast afvallen met de focus op alleen eiwitten, zijn er ook veel mensen die een eiwitrijk dieet combineren met veel vezels. Net als eiwitten zorgen vezels ervoor dat je snel een verzadigd gevoel krijgt, zonder dat je hier al te veel calorieën mee binnenkrijgt. Vezelrijke producten zijn onder andere groenten, fruit en noten.

Mensen die kiezen voor afvallen met vezels en eiwitten geven vaak aan dat dit kan leiden tot een opgeblazen gevoel. Afvallen met vezels en eiwitten zorgt er namelijk voor dat darmbacteriën worden gestimuleerd, die bepaalde metabolieten aanmaken. Dit is gunstig, maar kan echter ook zorgen dat er ook meer gas wordt produceert. Dit zorgt voor een vervelend opgeblazen gevoel.

Kom meer te weten over het belang van afvallen met eiwitten
Afvallen door meer eiwitten te eten is een effectieve en eenvoudige vorm van diëten. Echter is het van belang dat je zorgvuldig te werk gaat en weet waar je aan begint. Wil jij ook graag eiwitrijke diëten volgen en meer te weten komen over de ins en outs over eiwitrijke diëten? Laat je dan inspireren door de tal van handige adviezen en ideeën in het overzichtelijke en informatieve eiwitrijke diëten e-book

Over de schrijver Remco Hazenwerf

Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De Slimste Persoon in je sportschool worden?
De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

>