Remco Hazenwerf

Waarschijnlijk heb je het al ooit horen vallen ‘afslank shakes’. De afslank shakes, of dieet shakes zijn razend populair en brengen heel wat reactie met zich mee. Er zijn vele verschillende soorten en effecten. Kom daarom meer te weten over hoe afvallen met shakes werkt, welke afval shakes er zoal zijn en waarom de een beter werkt dan de ander.

Hoe afvallen met shakes werkt

Hoe afvallen met shakes werkt heeft te maken met diverse factoren. Ten eerste zijn er diverse soorten afval shakes en reageert elk lichaam anders op bepaalde stoffen en ingrediënten. Afvallen met shakes is een gemakkelijke en gezonde manier van diëten. Zo kun je ervoor kiezen om zelf shakes te maken die geheel bij jouw wensen en voorkeuren passen en daardoor perfect aansluiten op jouw dieetwensen.

Daarnaast zijn afval shakes een goede manier om aan jouw dagelijkse voedingsstoffen, vitamines en mineralen te komen. Goed en verantwoord afvallen met shakes heb je in principe zelf in de hand. Vervang de shakes met een maaltijd naar keuze, zoals het reguliere ontbijt, je lunch of met het avondeten. Van belang is daarbij dat je de juiste hoeveelheid voedingstoffen binnenkrijgt en dat de shake voldoende eiwittten, vezels, koolhydraten, vitamines en mineralen bevat. Probeer een aantal shakes uit en kijk welke voor jou het beste resultaat oplevert. 

Voordelen afval shakes

Het voordeel van eiwitshakes is dat het helpt met het verminderen van je calorie inname. Ook kan het zorgen voor een goed vol gevoel en voor het in standhouden van je spiermassa.

Daarnaast zijn de shakes eenvoudig en snel te bereiden en hoef je er geen uren voor in de keuken te staan. Neem de shakes eenvoudig mee naar het werk en wissel regelmatig van smaak en ingrediënten voor een zo gevarieerd mogelijke inname.

Ten slotte brengt het afvallen met shakes als voordeel dat je eenvoudig de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt en kan de shake zorgen voor een aanvullende energiebron. 

Zelf je eigen shakes maken voor het afvallen

Afvallen met shakes hoeft geen grote koste plaatje te zijn. Zo kun je eenvoudig zelf je shakes maken en kun je de shakes geheel naar jouw smaak maken. De afval shakes bestaan over het algemeen vaak uit verse ingrediënten die voor het drinken gepureerd worden.

Denk bijvoorbeeld aan diepvriesgroenten en fruit en verse noten. Daarnaast kun je de shake op smaak brengen met specerijen en kruiden. Om de shake vloeibaar en drinkbaar te maken kun je de shake aanmengen met yoghurt of melk. Wanneer je kiest om zelf je eigen shake te maken hou je het volgen van een afslank shake dieet vaak veel langer vol.

Je kiest voor ingrediënten die jij lekker vindt en wisselt van ingrediënten wanneer jij dit wenst. Probeer verschillende varianten en experimenteer met de groenten en fruit van het seizoen. 

Afvallen met eiwitshakes

Van eiwitshakes of proteïneshakes wordt vaak beweerd dat het helpt met ververbranding. Zo zou afvallen met proteïne shakes helpen met het bevorderen van de stofwisseling waardoor je vet beter kunt verbranden. Dit werkt echter alleen wanneer je voor een shake gaat met een laag caloriegehalte. Een eiwitshake bevat doorgaans weinig calorieën, namelijk maar ongeveer 100 kcal. Dit is vaak een stuk lager dan een gemiddelde maaltijd. Ook zorgt afvallen met eiwitshakes vaak voor een goed verzadigd gevoel. Afvallen met proteïne shakes is een goede manier om snel vol te zitten waardoor je ongetwijfeld minder geneigd bent om te snacken.

Ook interessant:

Wij hebben zelf onderzoek gedaan naar de beste eiwitshake om af te vallen. Het verrassende antwoord lees je hier!

Verschillende soorten afval shakes

Naast dat je zelf shakes kunt maken, zijn er ook shakes van professionele merken. Deze shakes zijn een handige manier om tijd te besparen. Bekijk van tevoren zorgvuldig de ingrediënten lijst en let er op dat de shake aan jouw persoonlijke wensen en voorwaarden voldoet.

BodyMass Nutrition

Afvallen met shakes van de action

Bij de action kun je verschillende soorten dieet shakes kopen. Deze shakes zijn relatief goedkoop en kun je prima als maaltijdvervanger gebruiken. De action heeft verschillende shake smaken waardoor je regelmatig kunt variëren met diverse smaken. Let erop dat je voor een variant kiest met zo min mogelijk suikers. Afvallen met shakes van de action is ideaal wanneer je een laag budget hebt en toch graag maaltijdvervangers wilt proberen. De shakes zijn met name rijk aan eiwitten, mineralen en vitamines en richten zicht tot het bevorderen van gewichtsverlies. Benieuwd hoe goed deze shakes zijn? Lees hier onze eerlijke review!

Afvallen met shakes van de kruidvat

Ook de kruidvat heeft diverse dieet shakes in haar assortiment. Zo biedt kruidvat zowel populaire merken als haar eigen huismerk. De producten worden beschreven als maaltijdvervangers en dienen dan ook ter vervanging en niet als aanvulling. De huismerk maaltijdvervangers van kruidvat zijn verkrijgbaar in diverse smaken, waaronder vanille, chocolade en aardbei. De shakes komen in poedervorm en zijn eenvoudig te bereiden. Afvallen met shakes van de kruidvat is daarom een gemakkelijke keuze en een goede manier om gevarieerde maaltijdvervangers te gebruiken.

whey perfection

Afvallen met shakes van body en fit

Afvallen met shakes van body en fit is de laatste tijd zeer populair. Zo heeft het merk diverse proteïne shakes, low-calorie shakes en vegan shakes. Voor het afvallen zijn de low-calorie, die het minst hoge aantal calorieën bevatten, het meest geschikt. Deze shakes zijn ideaal als maaltijdvervanger en bevatten de juiste hoeveelheid calorieën voor een gebalanceerd dieet. Daarnaast bevatten ze belangrijke vitamines en mineralen om zo gezond mogelijk te kunnen afvallen.

Afvallen met shakes ervaringen

Over het algemeen zijn er zowel negatieve als positieve ervaringen met afvallen met shakes. Afvallen met shakes ervaringen zijn voor iedereen anders.
Zo geven veel mensen aan dat ze snel resultaat boeken en weinig moeite hoeven steken in het maken van de shakes. Ook zijn mensen tevreden met de voedingsstoffen die ze binnen krijgen en met het gemak van het maken van variaties. Daarnaast zijn er ervaringen met afvallen met shakes die enigszins sceptisch zijn en kanttekeningen stellen. Zo is het afvallen met shakes uiteraard geen wondermiddel en is een gevarieerde en gezonde voeding daarnaast van absoluut belang en moet je voldoende blijven bewegen om echt zichtbaar resultaat te krijgen. Afvallen met shakes ervaringen verschillen enorm. Probeer het daarom zelf uit en kijk wat het voor jou kan betekenen.

Afvallen met shakes lukt niet

Wanneer afvallen met shakes maar niet lukt, zijn er een aantal zaken waarop je moet letten. Ten eerste is het belangrijk dat je jouw shakes niet compenseert met andere voedingsmiddelen. De shakes werken alleen wanneer je het als vervanging van andere maaltijden gebruikt en niet als tussendoortje neemt. Een veel gehoorde uitspraak van shakes gebruikers is dan ook ‘afvallen met shakes lukt niet’. De juiste dicipline en doorzettingsvermogen is nodig om gezond te kunnen afvallen met shakes. Maak het jezelf makkelijker en ga voor een shake die je lekker vindt om te drinken en die makkelijk klaar te maken is. Lukt het je maar niet om een goed recept te vinden? Struin dan het internet eens af met goede recepten of ga voor een kant-en-klare shake van een van de bovengenoemde merken.

Conclusie: discipline en variatie

Over het algemeen is het afvallen met shakes een prima dieet keuze. Met de juiste inzet wordt het afvallen met shakes eenvoudig en leuk. Zorg ervoor dat je regelmatig afwisselt met ingrediënten of met smaken zodat het dieet gevarieerd en lekker blijft. Uiteraard dienen de shakes niet ter aanvulling en is het daarom van belang dat je er op let dat je niet meer calorieën binnenkrijgt dan nodig is. 

About the Author Remco Hazenwerf


Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

>