juli 8

0 Reacties

afvallen smaller gezicht

Afvallen in je gezicht? 8 Simpele tips voor een slanker en smaller gezicht!

  • Home
  • /
  • Afvallen
  • /
  • Afvallen in je gezicht? 8 Simpele tips voor een slanker en smaller gezicht!

juli 8, 2019

Afvallen in je gezicht, is dit eigenlijk mogelijk? We horen vaak mensen over het feit dat ze graag wat gezichtsvet kwijt zouden willen want zeg nou eerlijk, wie wil er nou geen strakke kaaklijn?

Het probleem met een dik of bol gezicht is dat je vaak zelf niet door hebt hoe je gezicht eruit ziet tot je de foto’s terug ziet. In dit artikel ontdek je of je kan afvallen in je gezicht en hoe je dit het beste kan doen!

Lees hier: Afvallen tips, het volledige overzicht!

Afvallen in je gezicht kan dat?

Voor we verder gaan willen we graag een ding duidelijk maken. De reden dat je ‘bol’ gezicht hebt is niet omdat je last hebt van gezichtsvet maar omdat je vetpercentage te hoog is. Wanneer jij je algehele vetpercentage dus naar beneden weet te brengen zal ook je ‘gezichtsvet verbranden’ .

Helaas staat het internet bom vol onzin omtrent dit onderwerp. Zo worden er allemaal oefeningen aanbevolen die ervoor zouden zorgen dat je een smaller gezicht krijgt. De realiteit is echter dat je simpelweg gewicht moet verliezen.

Hoe kan je dan wel afvallen in je gezicht?

Als jij echt een smaller gezicht wilt zal je dus je vetpercentage moeten gaan verlagen.

De ene persoon houdt nou eenmaal wat meer vet vast rond z’n gezicht dan de andere en daarom is er geen magisch trucje om een smaller gezicht te krijgen. Ga onder je voedingsbehoefte eten om af te vallen. In deze handleiding lees je hoe je effectief kan droog trainen. (Lees: Wat is droog trainen?

Tips voor een smaller gezicht

Hieronder vind je een aantal simpele tips die jouw kunnen helpen bij het afslanken in je gezicht!

1. De juiste voeding

Als jij een smaller gezicht wil krijgen zal je vetpercentage omlaag moeten. Dit kan je doen door gezond te gaan eten. Probeer suikers en geraffineerde koolhydraten bijvoorbeeld te vermijden en focus je op het eten van voldoende groente (250 tot 300 gram per dag).

Zorg er daarnaast voor dat je voldoende eiwitten binnen krijgt en kies gezonde snacks en tussendoortjes. Door jezelf dit soort gewoontes aan te leren zal je merken dat het afvallen een stuk beter gaat dan eerst. Afslanken in het gezicht begint tenslotte met de een juist voedingspatroon.

2. Drink minder alcohol

Je wilt graag een slanker gezicht. Dit betekent dat je zal moeten gaan afvallen. Helaas heeft alcohol hier niet echt een positieve invloed op. Bovendien zijn er verschillende onderzoeken die aantonen dat het regelmatig nuttigen van alcohol kan leiden tot een dikker gezicht.

Net als zout en water houd je door alcohol vocht vast. Des te meer alcohol jij drinkt, des te meer water je moet drinken om niet uit te drogen.

3. Verlaag je zoutinname

Ook zout heeft invloed op de mate van vocht vasthouden. Voorkom dus dat je te veel zout eet waardoor je minder vocht vast houdt.

4. Verander van kapsel

Deze tip heeft voornamelijk betrekking op jongens en mannen. De keuze van je kapsel kan namelijk invloed hebben op hoe bol of dik jouw hoofd eruit ziet.

Kies bij voorkeur voor een kapsel waarbij de zijkanten lekker kort zijn. Hierdoor zal je snel een smaller gezicht krijgen.

5. Drink meer water

Ons lichaam bestaat voor een groot gedeelte uit water. Het is daarom van essentieel belang dat je voldoende water drinken. Niet alleen zorg je er hierdoor voor dat je lichaam goed kan functioneren, ook zal het helpen bij het voorkomen van vochtophingen in je lichaam en dus ook in je gezicht.

Wanneer je te weinig water binnenkrijgt zal je lichaam meer vocht vasthouden om uitdroging tegen te gaan. Door deze hoeveelheid extra vocht kan je een opgeblazen look krijgen.

Hoeveel liter water per dag je het beste kan drinken lees je door op de link te klikken.

6. Verander je houding

Door een verkeerde houding kan het zomaar lijken alsof je een dikke kin of nek hebt terwijl dit helemaal niet zo is. Het is dan ook belangrijk dat je altijd een correcte en juiste houding aanhoudt. Probeer altijd te gaan zitten of staan in een comfortabele houding waarbij je kin naar voren gericht is.

We hebben ook nog een handige tip voor je tijdens het maken van foto’s. Ga je op de foto? Probeer dan is je kaken op elkaar te zetten en je kin naar voren te duwen. Je zal merken dat je gelijk een stuk beter op de foto staat!

7. Sporten

Sporten is belangrijk voor onze algemene gezondheid, dat is natuurlijk wel duidelijk. Echter zit er ook een ander voordeel aan sporten. Vooral bij duursporten maakt je lichaam namelijk endorfine aan.

Deze endorfine geeft je vervolgens een fijn en rustig gevoel. Daarnaast kan deze stof er ook voor zorgen dat je huid in je gezicht strakker wordt. Win-win dus aangezien je dus extra kcal verbrandt waardoor je algehele vetpercentage zal dalen en je tegelijk ook een strakkere huid krijgt!

Lees tip: Hoeveel calorieën moet je verbranden om 1 kilo af te vallen?

8. Gezichtsoefeningen

Zoals we eerder al aangaven is er geen wonder oefening die ervoor zal zorgen dat jij plaatselijk vet gaat kwijtraken in je gezicht. Wat je echter wel kan doen is het trainen van je kaakspieren (gezichtsspieren trainen). Dit kan je doen door verschillende gezichtsoefeningen. Denk hierbij aan het kauwen van kauwgom waardoor je kaakspieren sterker worden.

Conclusie

Als jij graag wilt afvallen in je gezicht zal je er voor moeten zorgen dat je vetpercentage daalt. Plaatselijk vet verbranden kan helaas niet. Het doen voor oefeningen om je kaakspieren te versterken heeft tot op zekere hoogte zin alleen zal 95% afhangen van je algehele vetpercentage.

Zorg er daarom voor dat je een gezonde levensstijl ontwikkelt. Kies de juiste voeding en zorg voor een calorie tekort. Houd dit vervolgens voor een langere tijd vol en je zult merken dat je een slanker gezicht gaat krijgen.

Vet verliezen met behoud van spiermassa? 8 Handige tips!
Vet omzetten in spieren, kan dat? Het verrassende antwoord!

Team Fitcode

Over Fitcode.nl

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

GRATIS DOWNLOAD:

25 Eiwitrijke Snacks (Recepten)!

  • Eiwitrijk (inclusief voedingswaarden)
  • Onder de 550 calorieën
  • Goedkoop en makkelijk te bereiden
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"9bd08":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"9bd08":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"9bd08":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
DIRECT TOEGANG
>