Wat is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH)?

De Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) geeft aan hoeveel voedingsstoffen een gezond mens dagelijks nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren.

De ADH wordt vastgesteld door de gezondheidsraad voor bijna alle micronutriƫnten (vitamines & mineralen).

Ook bestaan deze normen voor verschillende bevolkingsgroepen. Denk hierbij aan mannen, vrouwen en kinderen. Hier wordt onderscheid tussen gemaakt omdat elke bevolkingsgroep andere behoefte heeft. Bovendien is de behoefte van een bepaald persoon afhankelijk van veel verschillende factoren (stofwisseling etc) en verschilt dus per persoon.

Hoe wordt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bepaald?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid wordt bepaald op basis van de gemiddelde behoefte. Hierbij wordt er een hoeveelheid van een bepaalde voedingsstof genomen die voldoende is voor 50% van de bevolkingsgroep.

GRATIS DOWNLOAD:

25 Eiwitrijke Snacks (Recepten)!

  • Eiwitrijk (inclusief voedingswaarden)
  • Onder de 550 calorieĆ«n
  • Goedkoop en makkelijk te bereiden
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"9bd08":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"9bd08":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"9bd08":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
DIRECT TOEGANG
>