Wat is ATP (Adenonsine-tri-fosfaat)?

ATP is een afkorting voor Adenonsine-tri-fosfaat. Wanneer we kijken naar de cellen in ons lichaam is het zo dat deze continu een aanvoer van energie nodig hebben.

We halen deze energie uit de voeding die we dagelijks eten. De welbekende Macronutriƫnten: koolhydraten, vetten en eiwitten leveren ons lichaam namelijk energie.

Onze cellen kunnen de energie uit voeding echter niet direct gebruiken. Wanneer we namelijk meer eten dan ons lichaam nodig heeft worden deze in het lichaam opgeslagen als vet of als glycogeen.

ATP kan gezien worden als de enige chemische verbinding die ervoor kan zorgen dat spiercellen chemische energie omzetten in een beweging of spiersamentrekking.

Na deze spiersamentrekking valt de ATP vervolgens uiteen en verandert in ADP (adenosine-di-fosfaat).

GRATIS DOWNLOAD:

25 Eiwitrijke Snacks (Recepten)!

  • Eiwitrijk (inclusief voedingswaarden)
  • Onder de 550 calorieĆ«n
  • Goedkoop en makkelijk te bereiden
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"9bd08":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"9bd08":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"9bd08":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
DIRECT TOEGANG
>