Wat is Citrulline malaat? De belangrijkste informatie over deze stof!

Citrulline malaat is waarschijnlijk niet een supplement waar je vaak van gehoord hebt. Dit voedingssupplement is namelijk redelijk onbekend en afgeleid van het aminozuur citrulline (zoals de naam al doet vermoeden). Deze citrulline wordt in ons lichaam omgezet in L-arginine.

Overigens behoort citrulline niet tot de 20 standaardaminozuren. Reden hiervan is dat het niet direct wordt gebruikt in de vorming van weefsel eiwitten. Citrulline is te vinden in veel soorten fruit maar vooral in watermeloen.

Waar zit Citrulline Malaat in?

Zoals we hierboven al aangeven is het zo dat citrulline malaat een stof is die terug te vinden is in verschillende voedingsbronnen. Voedingsbronnen die citrulline malaat bevatten zijn:

  • Pompoen
  • Komkommers
  • Meloen

Wat is het effect van citrulline malaat?

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar Citrulline malaat die veelbelovende resultaten laten zien. Zo zou dit aminozuur een positieve invloed kunnen hebben bij het verbeteren van je uithoudingsvermogen en sprintconditie. Ook zijn er verschillende onderzoeken die aantonen dat Citrulline malaat kan helpen bij het verlichten van spierpijn.  Verder staat dit supplement bekend om de volgende gezondheidsvoordelen:

  • Kan de bloeddruk verlagen (1)
  • Zorgt voor een betere doorbloeding (2)

Citrulline malaat kopen?

Citrulline malaat is zowel in pilvorm als in poerdervorm verkrijgbaar en is vooral geschikt voor krachtsporters die een intensieve periode hebben met veel trainingen. Via MyProtein kunnen wij je 35% korting bieden op je Citrulline malaat.

100% Citrulline Malate Aminozuur

Gebruik de kortingscode FIT35 voor 35% korting op je MyProtein bestelling!

GRATIS DOWNLOAD:

25 Eiwitrijke Snacks (Recepten)!

  • Eiwitrijk (inclusief voedingswaarden)
  • Onder de 550 calorieën
  • Goedkoop en makkelijk te bereiden
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"9bd08":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"9bd08":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"9bd08":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
DIRECT TOEGANG
>