Insuline

Insuline is een hormoon in het lichaam dat wordt uitgescheiden door de pancreas en staat bekend als de hoofdregulator van het suikerstofwisseling (of koolhydraatmetabolisme). Dit hormoon zorgt ervoor dat de cellen in je lichaam de glucose uit de bloedbaan kan opnemen.

Dit hormoon zorgt er samen met Glucagon en een hoop andere hormonen voor dat de bloedsuikerspiegel in het lichaam op orde blijft. Daarbij wordt het lichaam beschermt tegen overmatige bloedsuiker (hyperglycemie) of een te laag bloedsuikergehalte (hypoglykemie). De naam insuline komt van het Latijnse woord voor eiland (insula). Insuline wordt immers gemaakt in de eilandjes van Langerhans in de alvleesklier.

GRATIS DOWNLOAD:

25 Eiwitrijke Snacks (Recepten)!

  • Eiwitrijk (inclusief voedingswaarden)
  • Onder de 550 calorie├źn
  • Goedkoop en makkelijk te bereiden
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"9bd08":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"9bd08":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"9bd08":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
DIRECT TOEGANG
>