Leucine: Wat is het en hoe werkt het? Alles wat je moet weten!

Leucine is een aminozuur en valt in de categorie van essentiële aminozuren. Dit aminozuur is één van de drie vertakte aminozuren (BCAA’s). Deze drie BCAA’s (brached-chain amino acid) zijn leucine, isoleucine en valine. Van deze drie zuren wordt leucine vaak als het belangrijkste gezien, dit komt door de belangrijke rol die het speelt bij spieropbouw en spierherstel.

Hoe werkt leucine?

Wat is eigenlijk het effect van leucine? Het antwoord hierop is simpel. Leucine stimuleert namelijk de spiereiwitsynthese. Dit is proces waarin eiwitten nieuwe spiermassa opbouwen. Om dit optimaal te benutten heeft leucine overigens ook isoleucine en valine nodig. Om die reden is het dan ook altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat je een compleet eiwitprofiel binnen krijgt.

Waar zit Leucine in?

Wanneer een product rijk is aan eiwitten is de kans groot dat deze ook leucine bevat. Complete eiwitbronnen bevatten namelijk altijd een mix van essentiële en niet-essentiële eiwitten. Eiwitrijke voorbeelden:

Leucine combineren met koolhydraten?

Er zijn verschillende onderzoeken die aantonen dat het beter lijkt om leucine te combineren met koolhydraten in de vorm van glucose. Waarom? Koolhydraten kunnen de insuline respons verhogen, hierdoor zal de eiwitsynthese gestimuleerd worden. [1] Indirect lijkt dit een positief effect te hebben op het herstel en de opbouwen van spiermassa.

100% L-Leucine Aminozuur

Gebruik de kortingscode FIT35 voor 35% korting op je MyProtein bestelling!

>