Wat zijn voedingsstoffen en waarom zijn ze belangrijk?

In totaliteit heeft ons lichaam zo’n 50 verschillende Voedingsstoffen of nutriënten nodig die belangrijk zijn voor alle levensprocessen. De voedingsstoffen spelen een belangrijke rol bij vele fysiologische functies. Denk hierbij aan de opbouw en reparatie van ons lichaam, energie voorziening en het regelen van een tal van andere processen.

Verschillende soorten voedingsstoffen

Voedingsstoffen worden ingedeeld in verschillende categorieën. Daarbij wordt er ook nog eens onderscheid gemaakt tussen Macronutriënten  en Micro nutriënten.

Bij Macronutriënten spreken we over:

Bij Micro nutriënten spreken we over:

  • Vitamines
  • Mineralen

Al deze voedingsstoffen spelen een belangrijke rol in ons lichaam. Zelf kan het lichaam deze voedingsstoffen niet, of in onvoldoende mate aanmaken waardoor ze ook wel essentiële (onmisbare) voedingsstoffen .

GRATIS DOWNLOAD:

25 Eiwitrijke Snacks (Recepten)!

  • Eiwitrijk (inclusief voedingswaarden)
  • Onder de 550 calorieën
  • Goedkoop en makkelijk te bereiden
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"9bd08":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"9bd08":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"9bd08":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
DIRECT TOEGANG
>