Laatste update: februari 2022

Best Geteste Activity tracker 2023

Fitbit Charge 3 - Activity tracker - Zwart

1. Fitbit Charge 3 - Activity tracker 

De Fitbit Charge 3 is de opvolger van de succesvolle Charge 2. Het grootste verschil tussen beide activity trackers is het scherm. Deze is voorzien van Oled touchscreen en is 40% groter dan het oude model. Dit maakt het aflezen van je hartslag, calorieverbruik en aantal gezetten stappen een stuk gemakkelijker. Daarnaast is het scherm waterdicht waardoor je de Charge 3 kan omhouden tijdens het zwemmen. De tracker meet 24/7 alle activiteiten en heeft een batterijduur van 7 dagen (afhankelijk van gebruik).

De afgelopen paar jaren heeft de activity tracker een flinke opmars gemaakt binnen de technische producten en is het apparaat niet meer weg te denken in de sportwereld en als gezondheidstracker. Met het populaire apparaat meet je namelijk verschillende activiteiten, zoals je totaal genomen stappen, je verbrande calorieën en je hartpatroon. Ook zijn er trackers die je slaappatroon meten, waardoor je jouw slaap volledig kunt monitoren.

Een activity tracker biedt veel meer dan alle andere soorten digitale horloges of sporthorloges. Zo kun je de trackers verbinden met je smartphone, waardoor je eenvoudig je dagelijkse patronen kunt inzien via je smartphone app. De trackers zijn voor vrijwel alle modellen smartphones te gebruiken en helpen je eenvoudig om aan je gezondheid te werken en het streven naar je persoonlijke sport- of gezondheidsdoelen.

De activity tracker motiveert je om meer te bewegen en daarmee gezonder te leven. Door dat de trackers activiteiten meten ben je eerder geneigd extra stappen te nemen en vaker te gaan sporten. De trackers zijn zowel voor jong en oud en man en vrouw te gebruiken.

Maar wat is nou de beste activity tracker van dit moment? Je ontdekt het in dit artikel waarin we de beste activity trackers op een rijtje zetten!

Er zijn verschillende aspecten van belang bij het uitzoeken van een activity tracker. Zo verschillende de trackers in draagcomfort en zijn de ene trackers beter te lezen dan andere. Bekijk bijvoorbeeld of je het menu goed kunt lezen en of je de structuur overzichtelijk vindt. Het gebruiksgemak is erg van belang, je draagt de producten namelijk vaak dag en nacht.

Bekijk daarnaast of het horloge compatibel is met je type smartphone. De meeste trackers kunnen met een android besturing overweg. Sommige trackers zijn niet geschikt voor een I-phone ondersteuning, let daarom op de juiste kopping mogelijkheden.

Van belang bij het vergelijken van je activity tracker is ook de mate van waterdichtheid. Kijk of de meter speciaal ontworpen is om om te houden tijdens het douchen en tijdens het zwemmen. Wanneer je het horloge tijdens het zwemmen wilt gebruiken moet de tracker tevens extra stevig zijn om de slagen in het water te kunnen weerstaan.

Met een ruim aanbod aan diverse modellen, merken en functies is het kiezen van de beste activity tracker geen eenvoudige klus. Lees daarom meer over de beste 5 activity trackers van 2023 en ga voor het optimaal meten van je dagelijkse activiteiten met de beste prijs-kwaliteit garantie activity tracker consumentenbond selectie. Bij het vergelijken van de selectie van de beste activity tracker is met name rekening gehouden welke functies de trackers bezitten en wat de voornaamste voor- en nadelen zijn. 

Top 5 Beste Activity Trackers 2023

1. Fitbit Charge 3 - Activity tracker - Zwart 

Fitbit Charge 3 - Activity tracker - Zwart

De nummer 1 van de beste activity tracker 2023 is de Fitbit Charge 3. De Fitbit Charge 3 is een stijlvolle tracker met touchscreen scherm die maar liefst 7 dagen aan batterij mee kan gaan (afhankelijk van het gebruik). Met vele handige functies biedt het product veel meer dan een standaard activity tracker. Vanwege het ruime touchscreen scherm, zijn je resultaten van je activiteiten, je hartslag, calorieverbruik en je gezette stappen eenvoudig af te lezen. De activity tracker heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en scoort goed op vele belangrijke punten. Fitbit is top.


De Fitbit Charge 3 toont binnenkomende berichten en telefoontjes en herkent en meet gelopen traptreden. Met deze handige functies is deze tracker van alle gemakken voorzien. Het product herkent de activiteiten die je onderneemt. Zo ziet de Fitbit bijvoorbeeld wanneer je aan het fietsen bent, of wanneer je aan het zwemen bent en registreert de tracker je slaapritme.


Al met al is dit in onze ogen de beste activity tracker van dit moment. Zoals je mag verwachten van Fitbit hebben ze wederom een mooi en degelijk apparaat afgeleverd. Of je hem nou gebruikt voor hardlopen of iets anders, de Fitbit Charge 3 is zeker het kopen waard! Benieuwd naar de beste deal van dit horloge? Klik hier!__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Te gebruiken tijdens het zwemmen en douchen
 • Met hartslag functie
 • Het apparaat geeft informatie weer over je huidige stadium van je menstruatiecyclus 
 • Met de tracker kun je dagelijks een dagelijks activiteitendoel naar keuze instellen

Nadelen

 • Geen gebruiksaanwijzing in het Nederlands beschikbaar
 • Vertoont niet de datum in het display

2. Xiaomi Mi Band 4 - Activity Tracker - EU Versie - Zwart

Xiaomi Mi Band 4 - Activitytracker - EU Versie

Wanneer je opzoek bent naar een tracker voor langdurig en veelzijdig gebruik, is de Xiaomi Mi Band 4 de perfecte keuze. De Xiaomi mi band heeft namelijk een batterijlevensduur van maar liefst 20 dagen (afhankelijk van gebruik) en kan dus enorm lang mee zonder dat je de tracker tussendoor hoeft op te laden. Hiermee is het een uniek model en in onze ogen zeker een van de beste activity trackers op. het moment. Uiteraard meet dit horloge ook het aantal stappen gedurende de hele dag. 


De display van de Xiaomi Mi Band 4 is relatief klein, maar biedt de mogelijkheid alle gegevens direct weer te geven via de app. Het bandje is vervangbaar en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Daarnaast is de tracker voorzien van glasbescherming, waardoor de tracker valbestendig is. Ondanks dat is dit model wel een stuk beter dan de vorige band 3 editie, bij de band 3 was het display namelijk een stuk kleiner.


Verder biedt de fit tracker vele functies zoals een hartslagmeter, smartphone meldingen en kun je eenvoudig je muziek bedienen van je smartphone met het apparaat.__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Met hartslag functie
 • Waterproof tot een diepte van maar liefst 50 meter
 • Sportief design met verwisselbare bandjes 

Nadelen

 • Klein scherm 
 • De tracker is volledig in het Engels, echter is er wel een Nederlandse app beschikbaar

3.  Fitbit Inspire HR - Activity tracker - Zwart

Fitbit Inspire HR - Activity tracker - Zwart

De stijlvolle Fitbit Inspire HR is de ideale activity tracker voor de fanatieke sporter en voor het volledig in kaart brengen van je slaappatroon. De tracker biedt vele functies voor het herkennen van jouw slaappatroon, en maakt onderscheid tussen verschillende fase van je slaap. Ook kun je met de tracker een alarm instellen waardoor je wakker wordt via een stil trilalarm. Uiteraard meet het horloge gedurende hele dag je activiteiten.


De Fitbit biedt vele handige functies. Via een comfortabel touchscreen scherm scrol je snel door je berichten heen en kun je inzicht hebben in je agenda. 


Met de tracker kun je eenvoudig je persoonlijke doelstellingen instellen en kun je daarnaast competities starten met vrienden, collega’s of families en elkaar uit te dagen om meer stappen te zetten. 


Al met al is de inspire HR zeker een product dat het kopen waard is, in onze ogen een van de betere Fitbit modellen op dit moment. Fitbit is uiteraard een zeer bekende speler op het gebied van sporthorloge maar ook deze Fitbit is weer goed uit de test gekomen.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Het product stuurt motiverende notificaties vanuit de app
 • Waterbestendig tot 50 meter onderwater 
 • Wekkerfunctie 

Nadelen

 • De batterijduur is relatief korter dan andere trackers
 • Het scherm is vrij langwerpig en smal en kan dus soms lastig afgelezen
 • Werkt niet optimaal met sommige Huawei smartphones
 • Geen hartslag meter

4.Samsung Galaxy Fit e – Zwart

Samsung Galaxy Fit e – Zwart

Samsung Galaxy Fit is een goede goedkope en minimalistisch vormgegeven tracker met een goede informatievoorziening. Dit product meet eenvoudig verschillende activiteiten en is volledig water- en stofdicht.


De tracker is daarnaast ideaal voor het controleren en monitoren van je slaappatroon. Met vele handige functies, biedt de Samsung Galaxy Fit E alle gemakken van een activity tracker. Afhankelijk van het gebruik gaat de tracker ongeveer 7 dagen mee.


De Samsung Galaxy Fit heeft een zwart-wit display en toont overzichtelijk je notificaties en berichten van je smartphone. Al met al zeker een van de betere activity trackers op de markt.__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Met hartslag functie
 • Volledig water- en stofdicht
 • Stijlvol minimalistisch vormgeving
 • Snelheidsmeter 

Nadelen

 • Kwetsbaar ontwerp 
 • Geen gps 

5. Garmin Forerunner 35 - Hardloophorloge - GPS - Zwart

Silvergear personenweegschaal

De Garmin Forerunner 35 is een perfecte aankoop voor zowel de fanatieke sporter als de beginnende sporter. Deze activity trackers zijn gemaakt van licht materiaal en is erg gebruiksvriendelijk.


De activity tracker biedt vele handige functies, zoals hartslagfunctie, stappenteller en een GPS. Daarnaast geeft de tracker notificaties aan je smartphone en kun je via het horloge berichten ontvangen en je mail lezen.


Afhankelijk van het gebruik gaat de tracker ongeveer 9 dagen mee. De band is verstelbaar en is gemaakt van licht siliconen. __CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Snelheidsmeter
 • Vele verschillende functies 
 • Waterdicht tot 50 meter
 • Met hartslag functie

Nadelen

 • Geen touchscreen
 •  Niet altijd eenvoudig te synchroniseren

Koopgids activity tracker

Wat is een activity tracker?

Activity trackers zijn in een korte periode ontzettend populair geworden. Wat is een activity tracker eigenlijk precies? Zoals de naam al doet vermoeden kan je met een activity tracker bijhouden hoeveel je beweegt op een dag. Door een activity tracker te dragen krijg je dus een beter inzicht in je dagelijks activiteiten en kom je erachter hoeveel je per dag beweegt.

Activity trackers zijn er in verschillende soorten en maten. De bekendste trackers zijn de bandjes om de pols maar je hebt ook varianten die je in de broekzak kan doen of aan je schoen kan bevestigen.

Wat zijn de voordelen van een activitytracker?

Goed, dat deze stappenteller horloges ontzettend populair zijn geworden is natuurlijk leuk maar wat zijn eigenlijk de voordelen?

Een van de voornaamste redenen in onze ogen is dat men onderschat hoe weinig ze eigenlijk bewegen. Vaak denken mensen dat ze meer dan genoeg beweging krijgen echter blijkt dit in de praktijk enorm tegen te vallen. Om die reden is meten weten, wanneer je een beter inzicht hebt in je stappen patroon zul je je bewuster worden van je dagelijkse beweging.

Een ander voordeel van activity trackers is dat men vaak automatisch meer gaat bewegen. Wanneer jij elke dag precies ziet hoeveel stappen je gezet hebt zal je jezelf onbewust steeds gaan uitdagen om meer te gaan lopen. Hierdoor zal het aantal stappen dat jij dagelijks zet steeds toenemen.

Hoe werkt een activity tracker?

Alle activity trackers gebruiken sensoren om uw bewegingen te volgen en maken vaak draadloos verbinding en synchronisatie met een computer of mobiel apparaat om gegevens over uw dagelijkse activiteiten op te slaan. De soorten activiteiten die worden gecontroleerd, verschillen per tracker, maar kunnen het aantal genomen stappen, slaapuren, hartslag, huidtemperatuur en transpiratie omvatten.

De meeste activity trackers gebruiken een versnellingsmeter om je stappen en andere bewegingen van boven naar beneden, van links naar rechts en van voren naar achteren te meten. Ook hebben ze vaak ingebouwde gps.

Extra sensoren kunnen zijn:

• Hartslagmeter om uw hartslag bij te houden tijdens het sporten en gedurende de dag

• Gyroscoop om te bepalen of u staat, zit, achterover leunt, zwemt, fietst, enz.

• GPS om uw locatie te volgen

• Magnetometer om specifieke bewegingen te detecteren en te bepalen in welke richting je beweegt

• Barometer om uw hoogte te bepalen, die wordt gebruikt om te berekenen hoeveel trappen u vanmorgen hebt beklommen om bij uw kantoor te komen

Met sommige activity trackers kunt u synchroniseren met externe hartmonitors, slimme weegschalen en andere apparaten die nauwkeurigere metingen bieden. In combinatie met de bijbehorende software of mobiele app (of in sommige gevallen zelfs apps van derden), kunnen trackers u inzicht geven in de gewoonten waaruit uw levensstijl bestaat.

Andere modellen bieden smartwatch-achtige waarschuwingen voor inkomende oproepen, sms-berichten, instant messages en e-mail. En ze kunnen motiverende ondersteuning bieden onder het mom van uitdagingen, badges, interactie met online vrienden en een trilalarm wanneer het tijd is om op te staan. Ze kunnen zelfs op afstand gegevens delen met uw arts.

Wat meet een activity tracker?

Wist je dat een activitytracker niet alleen stappen meet maar ook andere zaken? De meeste activity trackers meten onder andere:

 • Stappen: Niet geheel onverwacht maar een stappenteller horloge meet vaak de stappen die jij dagelijks zet. Dit doet het horloge gedurende de dag waardoor je een goed beeld krijgt van de hoeveelheid stappen die je zet.
 • Hartslag: Naast het bijhouden van je stappen houden de meeste horloges ook je hartslag bij. Je stappen zijn namelijk niet een hele goede indicatie van de mate waarin je jezelf inspant. Als jij bijvoorbeeld een hele goede conditie hebt, zal een stuk lopen veel minder inspanning van je vragen dan wanneer dit niet het geval is. Bovendien zorgt de hartslagmeter ervoor dat er beter kan worden ingeschat hoeveel calorieën je verbrandt. Door je hartslag te meten krijg je dus een beter beeld bij je gezondheid en je verbruik. Een product met hartslag functie is dan ook zeker aan te raden.
 • Slaap: Slaap is ontzettend belangrijk en het is van essentieel belang dat je voldoende kwalitatieve slaap krijgt. Om die reden kunnen de meeste trackers ook meten hoe goed de kwaliteit van jouw slaap is. Hiervoor moet je overigens wel het bandje omhouden, niet iedereen vindt dit even fijn. Wel geeft het je een goed beeld van jouw slaapkwaliteit.

Werkt activity trackers alleen met smartphone?

Ja en nee. Bijna alle fitness trackers vereisen dat je de gegevens van de tracker synchroniseert met de app die de gegevens verzamelt en voor u analyseert. De meeste mensen synchroniseren met hun tablet of smartphone, maar je kunt ook synchroniseren met je computer. Verbinding maken met een computer is niet zo gemakkelijk als synchroniseren met een smartphone, maar het kan wel.

Sommige smartwatches zoals de Apple Watch hebben wifi en mobiel en kunnen de meeste functies uitvoeren zonder smartphone. Uiteindelijk wil je voor het gemak een smartphone, maar je hebt er niet per se een nodig.

Waar je op moet letten bij het kopen van een tracker

Stijl

Veel trackers zijn ontworpen om om de pols te dragen, maar sommige kunnen in je broekzak worden gedragen of aan je kleding worden geknipt. In het verleden zagen apparaten er eerder puur functioneel uit, maar fabrikanten zijn zich nu meer bewust van stijl. Zoek naar een grotere verscheidenheid aan materialen, vormen en kleuren - en enkele modellen die zijn gemaakt in samenwerking met bonafide modeontwerpers. Kies een look die je elke dag comfortabel zult dragen.

Scherm

De meer geavanceerde trackers onthullen hun gegevens - met behulp van woorden, cijfers en symbolen - op een wijzerplaat-achtig scherm. Anderen delen die info via een eenvoudig LED-lichtscherm of alleen via een app. Wanneer u de gegevens synchroniseert met uw smartphone of computer, archiveert de bijbehorende app van de tracker niet alleen de informatie, maar helpt u deze ook te interpreteren en te analyseren. Bekijk voordat u een definitieve beslissing neemt een voorbeeld van de bijbehorende app van de tracker in de Apple App Store of op Google Play om er zeker van te zijn dat deze aan uw verwachtingen voldoet.

Compatibiliteit

Voordat u uw portemonnee tevoorschijn haalt, moet u ervoor zorgen dat het apparaat eenvoudig is met uw mobiele telefoon of computer. Sommige trackers synchroniseren alleen met Apple's iOS; anderen, alleen met Android. En de meeste werken niet met Windows.

Nauwkeurigheid

Trackers zijn niet waterdicht. Ze gebruiken sensoren en algoritmen om voetstappen, stoten, trappen te beklimmen, uren te slapen. Dat betekent dat er een zekere mate van onnauwkeurigheid is. Als u harde gegevens nodig heeft, wilt u misschien een functiespecifiek apparaat volgen. Over het algemeen zijn hartslagmeters die aan uw borst worden vastgemaakt en informatie naar uw activity tracker verzenden, nauwkeuriger dan de ingebouwde sensoren op uw pols.

Batterijduur

Afhankelijk van de verfijning van het apparaat kan de levensduur van de batterij variëren van één dag tot meerdere maanden. De batterij in een tracker met een kleurenaanraakscherm en een reeks sensoren moet vaker worden opgeladen dan een batterij in een eenvoudige band met een paar LED-lampjes op het gezicht. Het is ook vermeldenswaard dat niet alle trackers oplaadbaar zijn. Sommige werken op de knoopcelbatterijen die vaak worden gebruikt in camera's en rekenmachines.

Water

Hoe vaak kom je water tegen tijdens het sporten? Dat is ook een belangrijke overweging. Sommige trackers zijn gewoon spatwaterdicht. Anderen zijn bestand tegen een winterharde douche - binnen of buiten. Maar als je je tracker in het zwembad gaat dragen, moet deze waterdicht zijn.

About the Author

Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>