Beste Acupressuur Mat [Test 2023]

Laatste update: september 2023

Best Geteste Acupressuur Mat

BrellaVio Spijkermat

BrellaVio Spijkermat

De BrellaVio Spijkermat is volgens onze uitgebreide vergelijking de beste acupressuur van dit moment. Deze acupressuur mat beschikt namelijk over een stevige en goede kwaliteit. Verder heeft deze spijkermat meer dan 8500 drukpunten en is hij goedgekeurd door gezondheidsexperts. De BrellaVio Spijkermat draagt bij aan het verbeteren van zowel mentale als de fysieke gezondheid.

Je bent op zoek naar een acupressuur mat, maar hebt geen idee welke het beste is. Dan ben je niet de enige met dit probleem. Wij van Fitcode hebben namelijk enorm vaak de vraag gekregen: 'Welke acupressuur mat is nou het beste?'. Om die reden hebben we een heel artikel gewijd aan de beste acupressuur matten van dit moment.

In dit artikel ontdek je daarom wat de beste acupressuur matten van dit moment zijn, wat de belangrijkste aandachtspunten voor het aanschaffen van een goede acupressuur mat zijn en nog veel meer.

Lees dus gauw verder en ontdek welke acupressuur mat het beste bij jou past!

Top 5 Beste Acupressuur Matten

BrellaVio Spijkermat

Beste koop acupressuur mat
1. BrellaVio Spijkermat

Relaxius Spijkermat

Beste goedkope acupressuur mat

2. Relaxius Spijkermat

LifeGoods Acupressuur Mat met Kussen

Beste shakti mat

3. LifeGoods Acupressuur Mat met Kussen

LÉBOL®️ Spijkermat Met Kussen

Beste acupressuur mat met kussen

4. LÉBOL®️ Spijkermat Met Kussen

Sanbo Acupressuur Mat met Kussen

Beste Zweedse spijkermat

5. Sanbo Acupressuur Mat met Kussen

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke acupressuur matten het beste zijn hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

16+ Producten vergeleken

20+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat is de beste acupressuur mat?

Wil je een acupressuur mat kopen? Dan vind je hieronder de vijf beste opties die er op dit moment te verkrijgen zijn. Na het vergelijken van tientallen acupressuur matten, kunnen we namelijk concluderen dat er meerdere goede opties zijn. 

Hieronder vind je daarom de vijf beste acupressuur matten uit verschillende categorieën. Ook vind je voor iedere acupressuur mat uit onze top vijf een korte productomschrijving. Hierbij hebben we ook de voor- en nadelen van iedere acupressuur mat voor je op een rijtje gezet.

Bekijk de spijkermatten hieronder en kom er achter welke acupressuur mat het beste bij je past!

1. BrellaVio Spijkermat

BrellaVio Spijkermat
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

Comfort

DUURZAAM

De beste acupressuur mat van dit moment is volgens onze test de BrellaVio Spijkermat. Deze acupressuur mat beschikt namelijk over een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding en beschikt over meerdere voordelen.

Zo kun je de BrellaVio Spijkermat in wel 14 verschillende kleuren aanschaffen. Verder beschikt hij over meer dan 8500 drukpunten die zeer stevig aanvoelen. Met deze acupressuur mat laat je je lichaam weer optimaal functioneren en kom je van je vervelende klachten af.

De BrellaVio Spijkermat werkt tegen ontzettend veel pijntjes en klachten. Zo helpt hij tegen stress, spierpijn, gewrichtspijn en nog veel meer. De BrellaVio Spijkermat wordt geleverd met een spijkerkussen en heeft een formaat van 74 x 44 x 2 cm. Het kussen heeft een afmeting van 37 x 15 x 10 cm.

Wil je meer weten over de BrellaVio Spijkermat of de beste prijs van dit moment ontdekken? Klik dan op de bovenstaande knop!

Voordelen BrellaVio Spijkermat

 • Deze acupressuur mat beschikt over wel 8500 drukpunten
 • De foam is veerkrachtig en maakt de werking van dit acupressuur mat extra stevig
 • Dit acupressuur matje bestaat voor 100% uit duurzaam katoen
 • Niet overtuigd? Binnen 30 dagen kun je deze acupressuur mat kosteloos retourneren

Nadelen BrellaVio Spijkermat

 • Niet de goedkoopste optie uit onze top vijf

2. Relaxius Spijkermat

Relaxius Spijkermat
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

COMFORT

DUURZAAM

Op de tweede plaats hebben we de Relaxius Spijkermat verkozen tot beste goedkope acupressuur mat van dit moment. Deze acupressuur mat beschikt namelijk over een enorm goede kwaliteit en is tegelijkertijd de goedkoopste optie uit onze top vijf.

Verder kun je de Relaxius Spijkermat in wel 4 verschillende kleuren aanschaffen. De Relaxius Spijkermat wordt daarnaast geleverd met een kussen die ook over spijkers beschikt. Om die reden kun je pijnen en klachten door het hele lichaam verhelpen tijdens het gebruik van deze acupressuur mat.

De Relaxius Spijkermat is gemakkelijk mee te nemen dankzij het lichte en compacte design waarover hij beschikt. Verder verbeterd ij de bloedcirculatie in de spieren en helpt hij spierproblemen te voorkomen. De Relaxius Spijkermat wordt daarom ook wel gebruikt voor een relaxende en therapeutische werking.

Naast de acupressuur mat en kussen ontvang je ook een draagtas waarmee je de set gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen.

Voordelen Relaxius Spijkermat

 • Je ontvangt een acupressuur mat, kussen en draagtas
 • Heeft een relaxende en therapeutische werking
 • De goedkoopte optie uit onze top vijf die toch over een goede kwaliteit beschikt

Nadelen Relaxius Spijkermat

 • De complete set wordt helaas niet geleverd met een gebruiksaanwijzing

3. LifeGoods Acupressuur Mat met Kussen

LifeGoods Acupressuur Mat met Kussen
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

COMFORT

DUURZAAM

Op de derde plaats hebben we de LifeGoods Acupressuur Mat met Kussen geplaatst in onze top vijf. Deze acupressuur mat beschikt namelijk over een complete set van acupressuur mat, acupressuur kussen en 2x een triggerpoint bal. 

De afmeting van de LifeGoods Acupressuur Mat met Kussen is 66 x 40 x 2 cm en je kiest gemakkelijk uit de kleuren grijs, groen, blauw of zwart. Ook ontvang je een handige draagtas waardoor je de complete set overal mee naar toe neemt. Dankzij het lichte gewicht is deze acupressuur set namelijk gemakkelijk te dragen.

De LifeGoods Acupressuur Mat met Kussen wordt ook geleverd met een handig boekje waar verschillende oefeningen in staan. Daarnaast heeft hij een multifunctionele werking en kan hij gebruikt worden om verschillende pijntjes of klachten te verhelpen.

Wil je meer weten over de LifeGoods Acupressuur Mat met Kussen? Klik dan op de bovenstaande blauwe knop en ontdek gelijk de laagste prijs van dit moment!

Voordelen LifeGoods Acupressuur Mat met Kussen

 • Wordt geleverd als complete set; mat, kussen, 2x triggerpoint bal, draagtas en een oefeningen boekje
 • Een ontzettend goede acupressuur mat voor deze enorm lage prijs
 • Deze acupressuur mat en kussen beschikken samen over wel 7371 drukpunten

Nadelen LifeGoods Acupressuur Mat met Kussen

 • De kwaliteit van deze acupressuur mat is iets minder goed

4. LÉBOL®️ Spijkermat Met Kussen

LÉBOL®️ Spijkermat Met Kussen
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

COMFORT

DUURZAAM

Op de vierde plaats is de LÉBOL®️ Spijkermat Met Kussen geëindigd in onze top vijf. Deze spijkermat met kussen beschikt ook over een goede kwaliteit en valt qua prijsklassen een beetje in het midden.

De LÉBOL®️ Spijkermat Met Kussen hebben we verkozen tot beste shakti mat. Je ontvangt bij aanschaf van deze shakti mat niet alleen een matje en kussen, maar ook ontvang je een handige draagtas waardoor je de spijkermat overal mee naar toe kunt nemen.

Daarnaast ontvang je ook nog eens een handige spijkerbal die je kunt gebruiken tijdens je oefeningen. De LÉBOL®️ Spijkermat Met Kussen kan aangeschaft worden met een 30 dagen tevredenheidsgarantie waardoor je bij klachten de acupressuur mat gemakkelijk retour kunt sturen.

Ook heeft de LÉBOL®️ Spijkermat Met Kussen verschillende fases dankzij het geïntegreerde opbouwplan. Hierdoor word je niet gelijk in het diepe gegooid, maar kun je de ervaring met dit matje gelijdelijk opbouwen.

Voordelen LÉBOL®️ Spijkermat Met Kussen

 • Je ontvangt naast een mat en kussen ook een draagtas, spijkerbal en stappenplan
 • Enorm goede kwaliteit voor dit type acupressuur mat

Nadelen LÉBOL®️ Spijkermat Met Kussen

 • Je kunt helaas niet uit meerdere kleuren kiezen

5. Sanbo Acupressuur Mat met Kussen

Sanbo Acupressuur Mat met Kussen
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

COMFORT

Duurzaam

De Sanbo Acupressuur Mat met Kussen hebben we op de laatste plaats geplaatst in onze top vijf. Deze acupressuur mat beschikt over een fijn design, kan gemakkelijk opgerold worden en wordt ook met een handige draagtas geleverd.

Om die reden kun je de Sanbo Acupressuur Mat met Kussen gemakkelijk opbergen of overal mee naar toe nemen. Dankzij het lichte gewicht, compacte formaat en de meegeleverde draagtas neem je deze acupressuur mat ook gemakkelijk mee op vakantie.

De Sanbo Acupressuur Mat met Kussenis ideaal voor meditatie en helpt bij het verminderen van stress of andere pijntjes en klachten. Dankzij het mooie design is deze acupressuur mat ook ideaal om als moederdag cadeautje te geven.

Helaas kun je de Sanbo Acupressuur Mat met Kussen niet in verschillende kleuren aanschaffen en zul je het dus moeten doen met de kleur die je hierboven op de foto ziet.

Voordelen Sanbo Acupressuur Mat met Kussen

 • Ideaal om cadeau te doen dankzij het mooie design waarover hij beschikt
 • Beschikt over wel 9840 verschillende drukpunten

Nadelen Sanbo Acupressuur Mat met Kussen

 • Slechts keuze uit één kleur en niet de goedkoopste optie

Waar moet je op letten bij het kopen van een acupressuur mat?

Wil je een acupressuur mat kopen, maar heb je geen idee welke opties goed zijn en welke niet? Geen zorgen!

Hieronder ontdek je enkele belangrijke criteria waar je rekening mee kunt houden wanneer je een acupressuur mat aanschaft. Door te letten op deze belangrijke aandachtspunten, achterhaal je gemakkelijk welke opties wel en niet geschikt zijn voor jou.

Om een miskoop te voorkomen, raden we daarom zeker aan onderstaande criteria goed door te lezen. Alleen op die manier weet je zeker dat je de juiste keuze maakt!

Meegeleverde accessoires

Wanneer je een acupressuur mat aanschaft, kun je allereerst letten op de meegeleverde accessoires. Bij sommige acupressuur matten ontvang je namelijk alleen het matje, terwijl je bij andere opties ook accessoires ontvangt zoals een acupresuur kussen, spijkerbal, oefeningenboekje of draagtas.

We raden daarom altijd aan goed de productomschrijving te lezen om er achter te komen welke accessoires er allemaal meegeleverd worden. Het zou namelijk zonde zijn om later deze accessoires nog te moeten aanschaffen. Hierdoor kan een goedkope acupressuur mat namelijk alsnog een dure optie worden.

Prijs-/kwaliteit

Ook kun je letten op de prijs-/kwaliteit van een acupressuur mat. Niet alle acupressuur matten beschikken namelijk over dezelfde kwaliteit en het laatste dat je wilt doen is te veel betalen voor een slechte acupressuur mat.

Om die reden hebben we bij het opstellen van onze top vijf heel goed gelet op de prijs en kwaliteit van de verschillende opties. In onze top vijf ontdek je daarom de beste kwaliteit acupressuur matten uit verschillende prijsklassen.

Neem dus zeker even een kijkje in onze top vijf beste acupressuur matten hierboven!

Hoeveelheid drukpunten

Ook kan het per acupressuur mat verschillen over hoeveel verschillende drukpunten hij beschikt. Zo beschikt het ene model over 7000 drukpunten, terwijl de andere er wel 10000 of zelfs meer heeft. Het aantal drukpunten heeft effect op de werking van het matje.

We raden daarom altijd aan om een optie te testen om er achter te komen of hij zorgt voor de juiste werking. In onze top vijf vind je verschillende soorten acupressuur matten die beschikken over een verschillend aantal drukpunten.


Hoe vaak mag je op een spijkermat?

Vraag je je af hoe vaak je op een spijkermat mag liggen? Dan hebben wij het antwoord voor je! Je mag namelijk zo vaak als je wilt op een spijkermat liggen, afhankelijk van wat jij prettig vindt. Zo vindt de ene persoon het prettig om hier 1 keer per dag op te liggen terwijl andere personen zelfs 2 keer per dag op een acupressuur mat gaan liggen.


Hoe hebben jullie getest?

Om te bepalen wat de beste acupressuur mat van dit moment is hebben we meer dan 10 verschillende acupressuur matten vergeleken op een aantal criteria. Zo hebben we bij het opstellen van onze top vijf gekeken naar de verschillende opties, prijs-/kwaliteit en productspecificaties.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>