Remco Hazenwerf

Is HIIT (High Intensity Interval Training) echt helemaal jouw ding? Dan zal je jezelf vast weleens verdiept hebben in de verschillende cardio apparaten voor een stevige work out. Een van die fitness apparaten waarmee je jouw hele lichaam intensief kan trainen, is de airbike, die ook wel fitness bike wordt genoemd. Mer een goede aribike kan je voortaan ook thuis telkens je grenzen verleggen, door steeds zwaarder te trainen.

Een keuze maken uit alle airbikes die op de markt zijn, kan heel lastig zijn. Want, wat is de beste airbike? Waar moet je op letten wanneer je op zoek bent naar de beste airbike voor thuis? Klopt de prijs-kwaliteitverhouding? Wanneer je alle fitness bikes die te koop zijn gaat vergelijken, dan wordt het al snel overzichtelijk. Daarom hebben wij in dit artikel drie airbikes voor je op een rijtje gezet die de kwalificatie Beste airbike 2022 verdienen.

Bekijk alle specificaties, de voor- en nadelen, én de verschillende prijzen van de geteste airbikes. Er zijn diverse modellen en uitvoeringen, met elk hun eigen specifieke eigenschappen. Zo kom je er al snel achter welke fitness bike helemaal voor jou lijkt te zijn gemaakt.

Wat is een airbike?

Een airbike is een cardio fitness apparaat dat aangedreven wordt door een luchtweerstandssysteem. Dat maakt hem dus net iets anders dan een gewone hometrainer.

Door de luchtweerstand wordt de training zwaarder naarmate je harder op de pedalen trapt. Omdat je hele lichaam meebeweegt, is de fitness bike het perfecte middel voor een High Intensity Interval Training. Omdat je soepele bewegingen maakt, is de airbike ook ideaal voor hersteltrainingen na bijvoorbeeld een blessure.

Waar let je op bij het kopen van een airbike?

Een goede airbike koop je natuurlijk niet zomaar. Je wilt uiteraard dat dit fitness apparaat aan al jouw verwachtingen voldoet.

Wordt de airbike aangedreven via een V-belt of een ketting? Zit er een hartslagmeter op? Heeft de airbike een trainingscomputer met verschillende programma's? Is het zadel verstelbaar? Wat is het maximale gewicht dat de airbike kan dragen? En tenslotte: heeft de airbike wieltjes onder het frame, zodat je hem na je workout gemakkelijk kan verplaatsen?

Bekijk de onderstaande airbikes en ontdek snel welke de beste airbike voor thuis en commercieel gebruik is.


Top 3 beste airbike 2022 

1. FitBike The Beast

De Fitbike The Beast is niet voor niets al jarenlang de beste airbike voor thuis. Dit apparaat stelt je in staat om in een hele korte tijd een complete training te doen, je grenzen te verleggen en je vorderingen bij te houden via de trainingscomputer. Er staan zeven verschillende trainingen in geprogrammeerd. Bovendien kan je zelf je interval intoetsen. Een complete training duurt ongeveer 14 minuten.

The Beast wordt aangedreven door een V-belt. Dat betekent, dat je nagenoeg geen last hebt van geluid tijdens het trainen. Dit fitnessapparaat werkt op luchtweerstand. Hoe harder jij trapt, hoe meer weerstand. Je hoeft hiervoor dus niet eerst allerlei programma's in te stellen. De luchtstroom blaast, in tegenstelling tot de meeste airbikes, naar de zijkanten in plaats van in je gezicht.

De bewegende stuurhendels van de Fitbike The Beast hebben twee handgrepen, een horizontale en een verticale. Je bepaalt zelf welke voor jou het beste aanvoelt. Bovendien kan je dankzij deze mogelijkheden telkens weer andere spiergroepen trainen. Dankzij een gewicht van 73 kg is de Fitbike The Beast uiterst stabiel, hoe fanatiek jij ook traint.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Geluidsarm
 • Heel stevig en stabiel
 • Geen last van luchtstroom
 • Dubbele handgrepen

Nadelen

 • Slechts in één kleur verkrijgbaar
 • Niet het goedkoopste segment
 • Borstband niet meegeleverd

2. Assault Bike

De Assault Bike staat niet voor niets in het rijtje van beste airbikes voor thuis of in de sportschool. Momenteel is dit fitnessapparaat de meest duurzame van alle airbikes die verkrijgbaar zijn. Het gebruikte materiaal is van hoge kwaliteit en het frame is voorzien van een duurzame poedercoating. Daarnaast heeft de Assault Bike ook nog eens een stoer en robuust uiterlijk. Je kan deze bike in verschillende standen zetten.

De Assault Bike wordt aangedreven door een ketting. Hierdoor produceert hij wel wat geluid. Maar als je je daar niet aan stoort, dan staat niets je in de weg om flink te trainen met deze alleskunner. De luchtstroom die door het luchtweerstandssysteem vrijkomt tijdens het trainen, blaast omhoog in je gezicht.

De trainingscomputer is voorzien van allerlei knopjes aan de rechterkant van het scherm. De bediening is heel eenvoudig, zodat je snel een training kan instellen. Er is ook al een speciale HIIT training voor je geïnstalleerd. Je kan je tussentijdse resultaten bijhouden, en je kan kiezen voor ratio's tussen verschillende trainingen.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Meest duurzame airbike
 • Makkelijk verstelbaar
 • Robuust design
 • Veel mogelijkheden via display

Nadelen

 • Borstband voor je hartslag niet meegeleverd
 • Produceert geluid door kettingaandrijving

3. Crossmaxx LMX1750 PRO

Ben je op zoek naar een airbike waarmee je intensieve trainingsprogramma's kan volgen, je conditie telkens weer kan verbeteren of verschillende spiergroepen traint, dan is de Crossmaxx LMX1750 PRO beslist een goede keuze. Met dit apparaat haal je het maximale uit jezelf.

De Crossmaxx LMX1750 PRO wordt aangedreven door middel van een V-belt. Dat is een groot pluspunt, want hierdoor heb je geen last van storende geluiden. Bijkomend voordeel is, dat deze airbike hierdoor ook nog eens onderhoudsvriendelijk is.

Je kan op de Crossmaxx maar liefst acht verschillende trainingen doen. Deze zijn vooraf geïnstalleerd, zodat je ze alleen nog maar hoeft te selecteren op het grote display op je airbike. Op het LCD dispay lees je af wat je hartslag is, je snelheid, wattage, RPM en afstand. Let je op je gewicht, dan zie je ook hoeveel calorieën je hebt verbruikt tijdens je sportsessie.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Geavanceerde display
 • Comfortabele zitting
 • Belastbaar tot 120 kg
 • Acht trainingsprogramma's

Nadelen

 • Stuur niet verstelbaar
 • Borstband niet bijgeleverd

About the Author Remco Hazenwerf


Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

>