Beste Aroma Diffuser [Test 2023]

Laatste update: januari 2024

Best Geteste Aroma Diffuser

Zedar Aroma Diffuser

Zedar Aroma Diffuser

De feiten liegen niet: van al onze geteste aroma diffusers is de Zedar diffuser de allerbeste. Hij is ideaal voor grote en kleine ruimtes, extreem makkelijk in gebruik en stelt veiligheid en design voorop. Door de Zedar etherische olie set combineer je de luchvochtigheid optimaliseren en jezelf gezond houden met een heerlijke geur voor het hele huis. Daardoor is dit de beste aroma diffuser van 2023.

Te droge lucht kan leiden tot van alle kwaaltjes, van gebarsten lippen tot huidproblemen. Ook je huisdieren en planten zullen je dankbaar zijn als de lucht niet te droog is. Daarvoor kan je een aroma diffuser in huis halen: een handig apparaat dat met verneveld water de lucht vochtig houd en ook nog een aangename geur verspreid. Hier bij Fitcode.nl hebben wij zorgvuldig verschillende producten getest om jouw de top vijf voor te schotelen.

Top 5 Beste Aroma Diffuser

Zedar Aroma Diffuser

Beste Koop Aroma Diffuser
1. Zedar Aroma Diffuser

Dadson Aroma Diffuser

Beste Aroma Diffuser Grote Ruimtes

2. Dadson Aroma Diffuser

Arizona Aroma diffuser

Beste Eco Friendly Aroma Diffuser

3. Arizona Aroma diffuser

2BEHOME Aroma diffuser

Beste LED Aroma Diffuser

4. 2BEHOME Aroma diffuser

YONO aroma diffuser

Beste Design Aroma Diffuser

5. YONO aroma diffuser

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke voetbal het beste is, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

14+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat is de beste Aroma Diffuser?

Na het testen van tientallen aroma diffusers hebben we een aantal uitgekozen die wij als beste beschouwen. Hierbij hebben we rekening gehouden met alles van capaciteit tot uitstraling en ook wat de beste aroma diffuser volgens de consumentbond is. Alleen de allerbeste belanden op onze lijst!

1. Zedar Aroma Diffuser

Zedar Aroma Diffuser
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

Duurzaamheid

Onverslagen als de beste aroma diffuser die je in huis kunt halen is de Zedar diffuser. Met zijn capaciteit van 550ml gaat deze diffuser lekker lang mee. Je kan hem instellen om voor 1 uur, 3 uur, 6 uur of continu aan te blijven. Geen vrees, als hij leeg is, gaat hij vanzelf uit. Er is dus geen brandgevaar. Omdat de Zedar diffuser ook nog zeven MoodLights heeft, is hij een 3 in 1 luchtbevochtiger, geurverspreider en nachtlamp. Hij is perfect voor zowel kleine als grote ruimtes, tot wel 100 vierkante meter.

Voordelen Zedar Aroma Diffuser

 • Echt compleet stil, dus geen geluidsoverlast
 • Gemakkelijk schoon te maken en uit elkaar te halen
 • Stop-functie als het water op is, maakt hem volledig veilig in gebruik

Nadelen Zedar Aroma Diffuser

 • Handleiding is in Engels

2. Dadson Aroma Diffuser

Dadson Aroma Diffuser
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

De Dadson Aroma Diffuser staat op onze lijst voor iedereen die grote kamers heeft. Deze krachtige vernevelaar kan met een paar druppel olies kamers tot wel 40 vierkante meters vullen met een heerlijke geur. Ook deze diffuser schakelt automatisch uit wanneer het water op is, heeft een MoodLight, en kan in verschillende standen gebruikt worden. Met een reservoir van 550ml is hij eigenlijk een iets minder krachtige versie van de Zedar.

Voordelen Dadson Aroma Diffuser

 • Krachtig genoeg voor grootte ruimtes
 • Elegant design met hout accent
 • Groot reservoir gaat lang mee

Nadelen Dadson Aroma Diffuser

 • Maakt een licht brommend lawaai

3. Arizona Aroma diffuser

Arizona Aroma diffuser
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

De Arizona Aroma diffuser van Happywaves is perfect voor wie het milieu hoog in het vaandel draagt. Deze luchtbevochtiger is namelijk super eco-vriendelijk, gemaakt van gerecycled materiaal. Zijn design heeft een natuurlijke hout uitstraling waardoor hij in elk interieur past en zijn reservoir van 550ml is gemaakt om met speciale oliën voor aromatherapie gebruikt te worden die Happywaves ook verkoopt. 

Net als de eerdere diffusers op onze lijst heeft de Arizona een nachtlamp en een antibrand beveiliging, waardoor u zich veilig kunt voelen met deze diffuser in huis.

Voordelen Arizona Aroma diffuser

 • Je krijgt er een gratis Aromatherapie Startersgids bij
 • Je geniet ook van 1 jaar Happywaves garantie
 • Gemaakt met gerecycled materiaal en dus goed voor het milieu

Nadelen Arizona Aroma diffuser

 • Maakt een subtiel zoemend geluid dat storend kan zijn

4. 2BEHOME Aroma diffuser

2BEHOME Aroma diffuser
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

Een diffuser die echt als 3 in 1 product kan worden gebruikt is de 2BEHOME Aroma diffuser. Hij werkt als luchtbevochtiger tegen gezondheidsproblemen en je krijgt er alvast 2 flesjes etherische olie bijgeleverd in de geuren vanille en lavendel om ook een heerlijk aroma door je kamer te verspreiden. 

Maar het echte hoogtepunt is de nachtlampfunctie. Met 7 verschillende kleuren licht die je ook nog eens kunt wisselen tussen helder of gedempt, is dit de perfecte diffuser voor in de slaapkamer. Zeker aangezien hij helemaal geruisloos is en de nachtrust niet verstoord. Verder bezit hij ook over een reservoir van 550ml en een auto-stop functie.

Voordelen 2BEHOME Aroma diffuser

 • Geruisloos zodat hij als nachtlamp gebruikt kan worden
 • Licht kan gewisseld worden tussen helder of zacht
 • Simpel te bedienen met een afstandsbediening

Nadelen 2BEHOME Aroma diffuser

 • Enkel geschikt voor kamers van 30 vierkante meter of minder

5. YONO aroma diffuser

YONO aroma diffuser
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

Voor wie een goede aroma diffuser wil maar ook veel belang hecht aan het design, zetten wij nog de YONO aroma diffuser op onze lijst. Hij is iets simpeler in functionaliteit, met een reservoir van 500ml en drie standen voor verneveling, maar maakt dit meer dan goed in design. De diffuser heeft een mooie en unieke look waardoor hij perfect als decoratie kan gebruikt worden. De sfeerverlichting heeft 7 standen. Hij geniet ook de auto-stop functie en is makkelijk uiteen te halen voor reiniging.

Voordelen YONO aroma diffuser

 • Uniek uitziend design voor een decoratieve look
 • Speciale functies voor de LED verlichting om sfeer te creëren
 • Geur is sterk, maar niet overheersend

Nadelen YONO aroma diffuser

 • De duurste optie op onze lijst

Waar moet je op letten bij het kopen van een Aroma Diffuser?

Als je door onze lijst de smaak te pakken hebt, maar toch graag zelf op onderzoek gaat, geven wij hieronder nog wat tips mee. Houd deze in je achterhoofd om zelf de perfecte aroma diffuser te kopen die aan jou wensen kan voldoen. Want voor het vinden van de beste aroma diffuser is merk zeker niet het enige van belang.

Veiligheid

Binnen België moeten aroma diffusers aan strikte kwaliteitsvoorwaarden voldoen omtrent veiligheid. Dit is zeer belangrijk, want ze werken met hitte en verbranding. Kijk bij het kopen van een diffuser zeker naar de aanwezigheid van een CE-certificaat en een auto-stop functie, om brand te voorkomen en het volkomen veilig te houden.

Bereik van de verneveling

Als je een diffuser gaat kopen, beslis dan op voorhand in welke kamer(s) je deze wil gebruiken en koop een diffuser die geschikt is voor de grootte van deze kamer. Sommige diffusers werken enkel in kleinere ruimtes en zullen in grotere kamers geen geur verspreiden of niet voor voldoende luchtvochtigheid zorgen. Maar diffusers die voor grote ruimtes zij bedoeld zijn niet ideaal voor kleinere kamers, want dan wordt de geur te heftig.

Geluid

Let er op dat de diffuser die je koopt niet te veel geluid maakt. Een paar decibel is normaal en na een tijdje zal je dat geluid eigenlijk niet meer horen. Maar zodra het geluid te continu en luid is kan dit een probleem vormen. Deze eigenschap is zeker belangrijk als je de diffuser in de slaapkamer wil plaatsen, anders word je wakker gehouden. Koop voor de slaapkamer zeker een geruisloze diffuser.

Design

Als je dan weet welke specificaties je wil voor je aroma diffuser, dan is het design nog iets om te overwegen. Een diffuser moet centraal in de kamer staan en staat meestal nogal in het zicht. Hij moet bij je interieur passen en niet vloeken met je inrichting. Houd er rekening mee dat de meeste diffusers met een stekker aan de stroom moeten hangen, dus beslis op voorhand waar je hem wil neerzetten en baseer je daarop wanneer je de kleur kiest.


Is een aroma diffuser veilig?

Een aroma diffuser is veilig om te gebruiken in huis. Je moet echter wel aan een aantal voorzorgsmaatregelen houden. Zo moet je alleen de puurste en etherische oliën gebruiken.


Hoe lang mag een aroma diffuser aan?

Een aroma diffuser mag zo lang aan als de diffuser aan kan. Doordat er verschillende diffusers zijn is er geen vaste tijd aan te zetten.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>