februari 2021

0 reacties

Beste Battle Rope [best getest 2021]

9 februari, 2021


Battle Rope - Body-Solid

Lifemaxx LMX1285.1 Battle rope

Battle Rope - Focus FitnessWat is de beste Battle Rope van dit moment? Het is een vraag die we vaak voorbij zien komen. Niet voor niets overigens, de Battle Rope is namelijk een super effectief middel om je lichaam te trainen.

Dit dikke, zware stuk touw, vaak vastgemaakt aan de andere kant van de sportschool, kan met vertrouwen in je trainingsroutine worden gebracht. Gebruik ze correct en de voordelen van battle ropes zijn vrijwel eindeloos. Maar hoe kun je nu de beste battle ropes gebruiken? Je leest het hier!

Hoe werkt het gebruik van battle ropes?

Voordat je de beste battlerope 2021 gaat kopen, wil je natuurlijk wel weten hoe je deze het beste kunt gebruiken. Elke dag dezelfde herhalingen doen met dezelfde apparatuur kan eentonig worden. En dat is wanneer je bezoeken aan de club beginnen af te nemen. Een van de voordelen van battle ropes is dat ze verveling tegengaan en je helpen uit elke trainingssituatie te komen. Er is een kinderlijke speelsheid bij het gooien en trekken aan de touwen, dus je merkt minder snel de spierkracht van elke beweging.

Er zijn een heleboel verschillende oefeningen die je kunt doen met battle ropes, maar de basisoefening met afwisselende golven is de gouden standaard. Het is een van de meest geliefde oefeningen, net zoals de swing voor de kettlebell. Als je meer kracht wilt produceren en een zwaardere training wilt hebben, geef jezelf dan meer speling - het is de speling die de hogere golven creëert die meer kracht genereren, wat meer overdracht naar je krachttraining betekent.

Voor veel functionele oefeningen werken spieren samen, maar het voordeel van battle ropes is dat ze zich richten op spieren die vaak buiten de standaard trainingsroutines vallen (en daarom zwakker zijn). In een reeks golven, zwepen en slagen kunnen battle ropes op en neer, zij aan zij of zelfs in cirkels worden geslagen om een groot aantal verschillende spieren te trainen. Het veranderen van de grip kan van invloed zijn op welke spieren het doelwit zijn: onderhands train je je biceps, terwijl bovenhands briljant is voor cirkelvormige of laterale bewegingen.

Waar moet je op letten bij het kopen van battle ropes?

Een van de functionele voordelen van battle touwen is dat ze je bewegingsbereik vergroten. Regelmatig oefenen met touw zal geleidelijk de beweeglijkheid van je grip verbeteren, evenals de beweging in je schouders, heupen, core, knieën, enkels en voeten. Door de mobiliteit te vergroten, wordt je training efficiënter en zijn dagelijkse handelingen gemakkelijker uit te voeren.

Ga je battle ropes kopen, dan is de lengte van de touwen een van de belangrijkste punten waar je op moet letten. Kortere touwen zijn niet zo soepel, maar ze zorgen voor kleinere ruimtes. Omdat je touw in wezen dubbelgevouwen zal worden op een ankerpunt, heb je een rechte lijn nodig die half zo lang is als je touw. Voor een touw van 10 meter heb je vijf meter vrije ruimte nodig. Het langere touw zal de training niet per se moeilijker maken, maar zal je bewegingen zeker meer ‘vloeiender’ maken. De kortere lengtes kunnen sneller klappen omdat iedere golf het touw niet helemaal naar beneden haalt voordat ze het ankerpunt raken.

Top 3 Best Geteste Battle Ropes

1. Battle Rope - Body-Solid

Of je nu graag in de sportschool traint, op zolder of in de tuin, in alle gevallen zijn de battle ropes van Body-Solid de ideale uitkomst. Je hebt de keuze uit verschillende lengtematen, zodat er ook voor jouw trainingsniveau een passend touw te verkrijgen is. Dankzij de speciale coating op de uiteindes zijn de touwen makkelijk vast te houden en je profiteert van veel grip tijdens het sporten.

__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

  • Verkrijgbaar in verschillende maten

Nadelen

  • Relatief duur qua prijs

2. Lifemaxx LMX1285.1 Battle rope

Zoek je naar een battle rope die duurzaam is, een lengte van 15 m heeft en geschikt is voor binnen en buiten gebruik? Dan zijn de battle ropes van Lifemaxx de perfecte keuze. Je hebt de keuze uit drie verschillende diktes en om de levensduur van de touwen te vergroten, is het verstandig om een bijpassende LMX1286 Wall Mount te bestellen.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

  • De touwen zijn erg duurzaam en eenvoudig in gebruik

Nadelen

  • Alleen verkrijgbaar in een lengte van 15 m

3. Battle Rope - Focus Fitness

Deze battle rope van Focus Fitness heft een lengte van 12 m en is je ideale trainingspartner voor het trainen van je arm, borst, schouders en core. Door de coating op de uiteinden zijn de touwen beter vast te pakken en de diameter van 4 cm is geschikt voor zowel dameshanden als herenhanden.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

  • Eenvoudig in gebruik

Nadelen

  • Alleen verkrijgbaar in een lengte van 12 m

Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

Ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>