Remco Hazenwerf

Hometrainers zijn een vaste waarde in veel fitnesscentra en sportscholen. Ze zijn perfect om het cardiovasculaire uithoudingsvermogen te verbeteren en om je te helpen vet te verbranden. Het probleem is natuurlijk dat je ze niet mee kunt nemen naar kantoor. Dit is waar een bureaufiets erg handig kan zijn.

De beste bureaufietsen zijn draagbare hometrainers die je dezelfde voordelen kunnen bieden als een conventionele hometrainer. Ze zijn klein en passen precies onder de tafel of het bureau. Men kan altijd blijven werken tijdens het trappen van de machine. Zo blijf je fit, zelfs als je op kantoor bent of thuis werkt.

Wat is een bureaufiets?


Tja, wat is een bureaufiets? Nou, deze kleine hometrainers bestaan eigenlijk al geruime tijd en hebben ondertussen hun eigen naam gemaakt. Ze zijn erg populair geworden omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn voor een workout en geweldige resultaten bieden voor je lichaam terwijl je achter je bureau werkt. Bureaufietsen kunnen effectief blijken te zijn als onderdeel van een caloriedieet en cardiotraining.

Hoewel onze zittende levensstijl ons een ongemotiveerd gevoel kan geven om te zweten, helpt een bureaufiets om die geest te verheffen en helpt het om de motivatie terug te krijgen om terug te keren naar je gewenste lichaamsvorm en verder een gezonde levensstijl te leiden.

Wat zijn de factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een trapfiets voor onder je bureau?

1. De beste bureaufiets heeft een ideale pedaalhoogte

Zoals de naam suggereert, zijn bureaufietsen bedoeld om onder je bureau te plaatsen, wat vaak kan leiden tot minder ruimte om je benen vrij te bewegen.


Om deze reden is het belangrijk om bij het kopen van een goede bureaufiets te letten op hoeveel ruimte je nodig hebt tussen je knieën en je bureau, zodat je niet elke keer met je knieën tegen je bureau of werktafel stoot wanneer je een workout doet.


De meeste bureau hometrainers zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes.Ben je iemand met langere benen, ga dan voor een fiets met lage hoogte zodat je optimaal comfort en bereikbaarheid wordt geboden.2. De beste bureau hometrainer is soepel

Als een bureaufiets een schokkerig werkt, kan dit je trainingservaring bederven en je ook afleiden van je werk. Daarom is het belangrijk ervoor te zorgen dat je pedalen soepel werken zonder vast te lopen.3. De beste bureaufiets werkt in stilte

De belangrijkste aantrekkingskracht op een fiets onder je bureau is dat je het kunt gebruiken terwijl je werkt of een zittende taak uitvoert. 


Daarom komt het niet als een verrassing dat je (en de anderen om je heen!) niet gestoord wenst te worden door het aanhoudende geluid van bewegende pedalen. Een goede bureaufiets werkt geruisloos.

4. De beste trapfiets is opvouwbaar en gemakkelijk mee te nemen

Omdat dit soort fietsen altijd en overal gebruikt kunnen worden, is het belangrijk om een compact of opvouwbaar model te kiezen. 


Op die manier kun je het niet alleen eenvoudig en snel opbergen, maar ook overal meenemen.

De beste bureau hometrainer in 2022


1. Schaffenburg - Trendy en handig

Meer bewegen op je werkplek, dat kan met deze ergonomische trapfiets onder je bureau. Deze unieke kantoorfiets wordt gebruikt in combinatie met een zit-sta bureau en geeft je lichaam een gezonde portie beweging tijdens het werken. De opvouwbare Schaffenburg bureaufiets is belastbaar tot 100 kilogram.

Tijdens het gebruik van deze bureau fiets stimuleer je de doorbloeding van de bovenbeenspieren. Door beweging worden in deze spiergroep suiker en vet verminderd. Bloed en zuurstof kunnen zo de hersenen beter bereiken zodat je scherp blijft. Uit een bureaufiets test blijkt bijvoorbeeld dat medewerkers die met de fiets onder hun bureau fietsen 30% sneller kunnen lezen.

__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

  • Handig display
  • Verkrijgbaar in 3 kleuren (geel, blauw en zwart)
  • Eenvoudig op te bergen

Nadelen

  • Pedalen moeten regelmatig opnieuw aangespannen worden

2. Virtufit - Perfect om de voordelen van je sta-bureau te vergroten

Vind je het leuk om fit te zijn, maar maakt je drukke schema het moeilijk om je aan een trainingsroutine te houden? De bureau fiets met rugleuning van Virtufit is perfect om fitness te integreren in je werkplek of waar je ook voor langere tijd zit. Verbrand calorieën terwijl je werkt en voel je gezonder en alerter!

De fiets is belastbaar tot 110 kilogram en het slanke en opvouwbare ontwerp van de Virtufit biedt je de mogelijkheid om de fiets snel aan je bureau op te stellen en moeiteloos opnieuw op te bergen wanneer je gewoon wilt zitten of staan.

Dankzij de stille werking van deze bureaufiets kan je rustig trappen zonder anderen te storen. Bovendien kun je de spanning ook aanpassen om de intensiteit van je training te verhogen of te verlagen, afhankelijk van je behoefte. Sluit je aan bij de groep actieve bewegers op kantoor en trap jezelf een weg naar een gezondere levensstijl!

__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

  • Sterke en duurzame materialen
  • Soepele en stille fiets

Nadelen

  • Rugleuning niet verstelbaar in de hoogte

3. Strongy - De meest complete bureaufiets voor weinig geld

Hoewel deze elliptische bureau fiets van Strongy goedkoop is, zeggen recensenten dat hij eigenlijk veel functies heeft, zoals een instelbare weerstand, aanpasbare voetsteun, klittenband en een antislipmat voor extra gladde vloeren. Een klant was aanvankelijk een beetje sceptisch omwille van de prijs, maar ze ging toch voor dit model om wat geld te besparen. Na haar eerste bureaufiets test, gebruikt ze het nu 'non-stop' en denkt ze niet dat een duurder model haar veel meer zou kunnen bieden.

Een andere persoon kocht dit om haar door het telewerk te helpen, en ze noemt dit de 'perfecte' oplossing omdat de fiets vervaardigd is uit een stalen frame, opvouwbaar is en dus gemakkelijk en snel op te bergen is, en een instelbare weerstand heeft. Voor haar is dit de beste bureaufiets en zeker het geld waard. Misschien blijft ze het zelfs gebruiken nadat de quarantaine is afgelopen?


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

  • Erg stevig stalen frame
  • Voeten zitten stevig dankzij de klittenband

Nadelen

  • Het apparaat schuift nog steeds op gladde vloeren

About the Author Remco Hazenwerf


Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

>