Beste Bureaustoel [Test 2023]

Laatste update: januari 2024

Best Favoriete Bureaustoel

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

Met de LifeGoods Ergonomische Bureaustoel haal je de beste bureaustoel van 2023 in huis. Dit is een betaalbare maar goede bureaustoel die van alle gemakken is voorzien. Zo is elk onderdeel van deze stoel te verstellen waardoor je hem gemakkelijk aanpast aan je eigen lichaam. Ook zorgt het ergonomisch design ervoor dat je de juiste zithouding hebt tijdens het werken. Rugklachten en nekklachten zijn voor goed verleden tijd met deze stoel. Voor deze prijs zijn wij geen enkele stoel tegen gekomen die zo goed scoort.

Ben jij op zoek naar de beste bureaustoel van 2023? Twijfel je welke bureaustoel nu eigenlijk goed is?

Goed nieuws!

In een uitgebreid onderzoek zijn wij op zoek gegaan naar de beste bureaustoel van 2023. Om dit te bepalen hebben we tientallen bureaustoelen op een rijtje gezet en vergeleken op meerdere criteria.

De 5 beste bureaustoelen uit ons onderzoek vind je in dit artikel. Kortom, zoek jij een goede bureaustoel? Check dan zeker onderstaande bureaustoelen!

Top 5 Beste Bureaustoelen

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

Beste Koop Bureaustoel
1. LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

BenS 803-Bsc-3

Beste Robuuste Bureaustoel

2. BenS 803-Bsc-3

Stane ergonomische bureaustoel

Beste Comfortable Bureaustoel

3. Stane ergonomische bureaustoel

DXRacer Formula F08

Beste Bureaustoel Gamen

4. DXRacer Formula F08

LURK® Ergonomische Wiebelkruk

Beste Bureaustoel Alternatief

5. LURK® Ergonomische Wiebelkruk

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke bureaustoel het beste is, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

18+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat is de beste Bureaustoel van 2023?

Goed het kopen van de beste bureaustoel in 2023 is moeilijker dan je zou zeggen. Helaas is er niet zoiets als een beste bureaustoel voor elke situatie.

Welke bureaustoel het beste bij jou past, is afhankelijk van meerdere criteria. Denk hierbij aan je zithouding, hoe je hem gaat gebruiken, wat je budget is en wat voor type bureaustoel jezelf fijn vindt.

Om je op weg te helpen in de zoektocht naar jouw ideale bureaustoel hebben we hieronder een overzicht gemaakt van 5 goede bureaustoelen.

Dit zijn wat ons betreft de beste bureaustoelen van 2023 en met deze stoelen weet je zeker dat je geen miskoop doet.

1. LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

Duurzaamheid

Voor de meeste mensen is de LifeGoods Ergonomische Bureaustoel een absolute aanrader en de beste bureaustoel van 2023.

Dit is een goede en betaalbare bureaustoel die alles heeft wat je van een goede bureaustoel mag verwachten.

Zo is deze ergonomische bureaustoel helemaal in te stellen op jouw persoonlijke voorkeuren, stimuleert het ergonomische design een goede zithouding en is hij gemaakt van hoogwaardig PU leer en netbekleding.

Verder is deze bureaustoel geschikt voor mensen met een maximaal gewicht tot 136 kilogram en is de stoel gemakkelijk en eenvoudig te installeren.

Voor deze prijs zijn wij eerlijk gezegd geen enkele ergonomische stoel tegengekomen die zo goed presteert als dit model.

Kortom, als jij op zoek bent naar een comfortabele bureaustoel, dan zit je met deze ergonomische bureaustoelen van Lifegoods helemaal goed.

Voordelen LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

 • Helemaal in te stellen op je eigen wensen en behoeften (hoofdsteun, armsteun, rugsteun is allemaal te verstellen)
 • Ontzettend goede en stevige stoel
 • Zit lekker en het ergonomische design stimuleert
 • Een goede zithouding

Nadelen LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

 • Geen

2. BenS 803-Bsc-3

BenS 803-Bsc-3
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

Op zoek naar een robuuste bureaustoel voor thuiswerken of op kantoor? Overweeg dan ook zeker de BenS 803-Bsc-3.

Dit is een goede bureaustoel die iets hoger ligt kwa prijs dan de bureaustoel van Lifegoods. Ook dit is een ergonomische bureaustoel waardoor je de stoel gemakkelijk aanpast naar je eigen lichaam.

Deze bureaustoel beschikt over in hoogte verstelbare armleuningen, heeft een luxe zitting van foam en heeft verschillende certificaten waaronder het GreengaurdGold Certificaat.

Naast bovenstaande is de stoel ontzettend stevig en kun je hem gemakkelijk verplaatsten zonder dat je dingen voelt trillen of los voelt zitten.

Overigens is deze stoel ontzettend makkelijk in elkaar te zetten. Binnen een halfuurtje kun je heerlijk genieten van je nieuwe bureaustoel.

Voordelen BenS 803-Bsc-3

 • Robuuste en stevige stoel
 • Ergonomische stoel
 • Beschikt over verschillende certificaten

Nadelen BenS 803-Bsc-3

 • Prijs ligt hoger dan de Lifegoods ergonomische bureaustoel

3. Stane ergonomische bureaustoel

Stane ergonomische bureaustoel
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

Op nummer 3 in deze lijst vinden we de ergonomische bureaustoel van Stane. Zoals je kunt zien op de foto is dit een zeer luxe bureaustoel.

Wanneer je alleen al naar deze goede bureaustoel kijkt, heb je al het idee dat hij ontzettend lekker zit. Wij hebben hem getest en we kunnen bevestigen: hij zit net zo lekker als je zou verwachten.

Met de Stane ergonomische bureaustoel haal je een comfortabele stoel in huis die ideaal is voor thuis op kantoor. Dankzij de comfortabele vulling wordt er een goede zithouding gecreëerd waardoor klachten met de rug en nek voor goed verdwijnen.

Een ander positief punt van deze bureaustoel? Hij is zeer goed geprijsd! Een goedkope bureaustoel die wel voldoet aan alle gemakken die je mag verwachten.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn we dus enorm positief en mag deze bureaustoel zeker niet ontbreken aan onze lijst met de beste bureaustoel van 2023.

Voordelen Stane ergonomische bureaustoel

 • Comfortabele leren bureaustoel
 • Verstelbare rugleuning en verstelbare armleuningen geven veel steun
 • Stoel zit ontzettend zacht, maar geeft toch veel steun

Nadelen Stane ergonomische bureaustoel

 • In de zomer kan hij warm worden

4. DXRacer Formula F08

DXRacer Formula F08
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

Op nummer 4 in deze lijst met de beste bureaustoel van 2023 vinden we de DXRacer Formula F08Dit is een van de beste bureaustoelen voor gamers.

Gamers spenderen natuurlijk flink wat uurtjes achter de PC, wanneer je dit met een verkeerde zithouding doet kan dit op termijn flink klachten opleveren. Een goede bureaustoel is dan ook essentieel voor games.

De DXRacer Formula F08 is een goede gamestoel gemaakt van PU-leer. Verder is deze gamestoel uitgerust met een hoofdsteun en een verstelbare lendensteun.

Het maximumgewicht is 100 kilogram en met een gewicht van 22 kilogram is de stoel ook nog eens makkelijk te verplaatsen.

Deze ergonomische bureaustoel is ideaal voor gamers en voor een leuke prijs haal je simpelweg een hele goede bureaustoel in huis.

Voordelen DXRacer Formula F08

 • Beste bureaustoel voor gamers
 • Rugleuning is volledig verstelbaar
 • Dankzij het hoogwaardige koudschuim houd je een goede zithouding waardoor rug-en nekklachten voorkomen kunnen worden

Nadelen DXRacer Formula F08

 • Instructieboekje is lastig te lezen

5. LURK® Ergonomische Wiebelkruk

LURK® Ergonomische Wiebelkruk
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

We sluiten deze lijst af met de LURK® Ergonomische WiebelkrukZoals je al kunt zien aan de naam en de foto is dit niet echt een bureaustoel, maar meer een kruk.

De ergonomische bureaustoel in de vorm van een kruk is de afgelopen tijd flink gestegen in populariteit. Vanuit verschillende fysiotherapeuten wordt een kruk geadviseerd aan mensen die veel uren achter de PC doorbrengen.

Met de ergonomische bureaustoel van LURK creëer je automatisch deze actievere zithouding. De zadelkruk zorgt ervoor dat je 360 graden vrij kunt bewegen.

Zo stimuleer je de rugspieren, de bloedcirculatie, je concentratie én verminder je pijnklachten. De wiebelkruk van LURK is de ideale aankoop voor iedereen die veel vanuit huis werkt en graag af wil van die vervelende rugklachten.

Kortom, deze ergonomische stoel mag zeker niet ontbreken aan deze top 5 met beste bureaustoelen in 2023.

Voordelen LURK® Ergonomische Wiebelkruk

 • Dankzij de actieve zithouding worden rugspieren, de bloedcirculatie en concentratie gestimuleerd
 • Voorkomt rugklachten
 • Verstelbaar in hoogte

Nadelen LURK® Ergonomische Wiebelkruk

 • Kan even wennen zijn op het begin

Waar moet je op letten bij het kopen van een Bureaustoel?

Waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van de beste bureaustoel? Welke bureaustoel is het beste volgens de consumentenbond? Wat is een goede ergonomische bureaustoel voor je rug of lange mensen?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is het aanbod bureaustoelen enorm groot waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

In onderstaande sectie vertellen we je precies waar je op moet letten bij het kopen van de beste bureaustoel. Met deze punten wordt het kopen van een goede stoel een fluitje van een cent.

Comfort

Het belangrijkste aspect bij het kopen van een bureaustoel is het comfort. Een goede bureaustoel biedt voldoende steun aan de rug en zorgt ervoor dat je comfortabel kunt zitten.

Let bij het kopen van een bureaustoel op de volgende aspecten:

 • Verstelbaarheid: een goede bureaustoel is verstelbaar in hoogte, rugleuning en armleuningen. Hierdoor kan de stoel worden aangepast aan de lengte en houding van de gebruiker.
 • Zitdiepte: de zitdiepte van de stoel moet voldoende zijn om de bovenbenen te ondersteunen zonder dat er druk op de knieën ontstaat.
 • Zitvlak: het zitvlak moet voldoende breed zijn zodat de gebruiker comfortabel kan zitten.

Ergonomie

Een goede bureaustoel is ook ergonomisch verantwoord. Dit betekent dat de stoel is ontworpen om de lichaamshouding van de gebruiker te ondersteunen en vermoeidheid te verminderen.

Let bij het kopen van een bureaustoel op de volgende aspecten:

 • Rugleuning: de rugleuning moet voldoende ondersteuning bieden aan de rug en de natuurlijke kromming van de wervelkolom volgen.
 • Armleuningen: de armleuningen moeten op de juiste hoogte en breedte worden ingesteld om spanning op de schouders en nek te voorkomen.
 • Draaibaarheid: een goede bureaustoel moet 360 graden kunnen draaien om de gebruiker flexibiliteit te bieden tijdens het werken.

Kortom, goede ergonomische bureaustoelen hebben altijd de voorkeur boven bureaustoelen die niet in te stellen zijn op je eigen lichaam. De beste ergonomische bureaustoel hebben we uiteraard ook in dit artikel laten terugkomen.

Keurmerken

De beste bureaustoel voor op kantoor of tijdens het thuiswerken dient te voldoen aan verschillende keurmerken. In Nederland zijn er twee verschillende arbo-normen waar een bureaustoel aan kan voldoen: de NPR 813 en de (N)EN 1335.

Wanneer je een stoel koopt is het goed om te letten op deze certificaten, heeft de ergonomische bureaustoel zo'n certificaat? Dan weet je in ieder geval dat hij aan de basis eisen van een goede bureaustoel voldoet.

Prijs van de bureaustoel

Wanneer jij een bureaustoel gaat kopen is het goed om rekening te houden met de prijs. Een bureaustoel is een flinke investering, echter moet je wel beseffen dat een verkeerde bureaustoel op termijn vervelende klachten met zich mee kan brengen.

Denk hierbij aan rugpijn, nekpijn en andere vervelende blessures. Over het algemeen zouden wij altijd kiezen voor een iets duurdere bureaustoel, hiermee weet je namelijk zeker dat je kwaliteit in huis haalt. Bureaustoelen onder 100 euro zijn over het algemeen niet heel goed.

Voor het kopen van goede ergonomische bureaustoelen ben je gemiddeld wel tussen de 200 en 500 euro kwijt.


Waar een Bureaustoel kopen?

De beste ergonomische bureaustoel kopen: waar doe je dat eigenlijk? Tegenwoordig zijn er veel verschillende opties en als consument heb je de keuze uit vele verschillende mogelijkheden.

Waar je de beste ergonomische bureaustoel koopt, hangt af van je persoonlijke voorkeuren, hieronder bespreken we kort de verschillende opties die je hebt.

Online winkels

Er zijn diverse online winkels waar je een bureaustoel kunt kopen. Dit kan handig zijn als je geen tijd hebt om naar een fysieke winkel te gaan of als je op zoek bent naar een specifiek model.

Online winkels hebben vaak een groot assortiment en bieden vaak de mogelijkheid om te filteren op bijvoorbeeld prijs, materiaal en kleur. Enkele voorbeelden van online winkels die bureaustoelen aanbieden zijn Bol.com, Coolblue en specifieke bureaustoel webshops.

Fysieke winkels

Als je de bureaustoel liever eerst wilt uitproberen voordat je hem koopt, kun je ook naar een fysieke winkel gaan. Hier kun je de stoelen bekijken en uitproberen voordat je een keuze maakt. Fysieke winkels waar je bureaustoelen kunt kopen zijn onder andere meubelwinkels, kantoorwinkels en woonwarenhuizen.

Ook bij de IKEA is hier een voorbeeld van, hier kun je tegenwoordig verschillende goede bureaustoelen kopen. Het voordeel hiervan is dat je de bureaustoel even kunt uitproberen en een beter beeld krijgt bij de stoel.

Bureaustoelen kopen voor kantoor

Bovenstaande opties zijn voornamelijk gericht op consumenten. Ben jij op zoek naar bureaustoelen voor op je kantoor? Dan wil je het liefste een specialist hebben die schaalvoordelen biedt.

Hier zijn verschillende goede opties voor. Deze winkels hebben vaak een groot assortiment aan stoelen die geschikt zijn voor langdurig gebruik en die voldoen aan de ARBO-richtlijnen.

Deze voldoen dan aan de Nederlandse praktijk richtlijn waardoor je er zeker van bent dat je de beste ergonomische stoel in huis haalt.


Waar moet een goede Bureaustoel aan voldoen?

Een goede bureaustoel is van groot belang voor een gezonde werkhouding, maar hoe weet je of een bureaustoel goed is? Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten:

Verstelbaarheid

De beste ergonomische bureaustoelen zijn verstelbaar, zodat deze kunnen worden aangepast aan de lengte en het gewicht van de gebruiker.

De hoogte van de stoel moet verstelbaar zijn, evenals de hoogte en hoek van de armleuningen. Uiteraard dient hij ook een verstelbare zithoogte te hebben. Een verstelbare rugleuning is ook belangrijk, zodat de gebruiker de juiste ondersteuning kan krijgen voor de onderrug. Kortom, een verstelbare bureaustoel zit zeker goed met alle ergonomische eisen.

Comfort

Een comfortabele bureaustoel is essentieel voor een gezonde werkhouding. Kies een stoel met voldoende vulling en een goede pasvorm. Een stoel met een ademende stof kan helpen om oververhitting te voorkomen.

Kwaliteit

Wanneer je de beste bureaustoel gaat kopen wil je natuurlijk dat de kwaliteit goed genoeg is en dat hij lang mee gaat. Je kunt dit controleren door te kijken naar de materialen die gebruikt zijn. Een garantie van de fabrikant kan ook een indicatie zijn van de kwaliteit van de stoel.

Ergonomie

Een ergonomische bureaustoel is ontworpen om de natuurlijke houding van het lichaam te ondersteunen en te bevorderen. Zoek naar stoelen met verstelbare lendensteunen en kantelmechanismen om de juiste ondersteuning te bieden voor de rug en nek.

Prijs

Een goede bureaustoel hoeft niet duur te zijn, maar het is belangrijk om te investeren in een kwaliteitsstoel die aan alle bovenstaande criteria voldoet. Een te goedkope stoel kan leiden tot rugklachten en andere gezondheidsproblemen.

In het kort: bij het kiezen van een bureaustoel, moet men letten op verstelbaarheid, comfort, kwaliteit, ergonomie en prijs. Door een goede bureaustoel te kiezen, kan men een gezonde werkhouding bevorderen en rugklachten voorkomen.


Veelgestelde vragen

Wat is een goede bureaustoel voor thuis?

Een goede bureaustoel voor thuis is een stoel die comfortabel zit en voldoende ondersteuning biedt aan de rug en nek. Het is belangrijk dat de stoel verstelbaar is, zodat deze aangepast kan worden aan de lengte van de gebruiker. Daarnaast is het ook belangrijk dat de stoel voldoende ademt, zodat deze niet te warm wordt tijdens het zitten.


Waar moet je opletten bij het kopen van een bureaustoel?

Bij het kopen van een bureaustoel is het belangrijk om op verschillende zaken te letten. Zo is het belangrijk dat de stoel verstelbaar is, zodat deze aangepast kan worden aan de lengte van de gebruiker. Daarnaast is het ook belangrijk dat de stoel voldoende ondersteuning biedt aan de rug en nek. Het is ook aan te raden om te kijken naar de kwaliteit van de stoel en of deze langdurig gebruikt kan worden.


Wat is een goede bureaustoel Consumentenbond?

De Consumentenbond heeft verschillende bureaustoelen getest en beoordeeld. Een goede bureaustoel volgens de Consumentenbond is een stoel die voldoende ondersteuning biedt aan de rug en nek, verstelbaar is en comfortabel zit. Daarnaast is het ook belangrijk dat de stoel voldoende ademt en van goede kwaliteit is.


Wat is een fijne bureaustoel?

Een fijne bureaustoel is een stoel die comfortabel zit en voldoende ondersteuning biedt aan de rug en nek. Het is belangrijk dat de stoel verstelbaar is, zodat deze aangepast kan worden aan de lengte van de gebruiker. Daarnaast is het ook belangrijk dat de stoel voldoende ademt, zodat deze niet te warm wordt tijdens het zitten.


Welke bureaustoel is het meest ergonomisch?

Er zijn verschillende bureaustoelen die ergonomisch zijn, zoals de Herman Miller Aeron, de Steelcase Leap en de Humanscale Freedom. Het is echter belangrijk om te kijken naar de persoonlijke voorkeuren en behoeften van de gebruiker bij het kiezen van een ergonomische bureaustoel.


Hoe stel je een bureaustoel goed af?

Een bureaustoel kan goed worden afgesteld door te kijken naar de hoogte van de zitting, de hoogte van de armleuningen, de diepte van de zitting en de hoek van de rugleuning. Het is belangrijk dat de stoel goed aansluit op de lichaamsbouw van de gebruiker, zodat deze voldoende ondersteuning biedt aan de rug en nek. Het is aan te raden om de handleiding van de bureaustoel te raadplegen voor specifieke instructies.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>