Best Geteste Caseïne Eiwitshake

beste caseine shake

XXL Nutrition Night Protein

De beste caseïne eiwitshake van 2023 is overduidelijk de XXL Nutrition Whey Night Protein. Deze caseïne eiwitshake beschikt namelijk over een ontzettend hoog eiwitpercentage van maar liefst 88%. Hierdoor is deze caseïne eiwitshake rijk aan BCAA's en bevat hij tegelijkertijd zo weinig mogelijk vet en koolhydraten. Deze caseïne eiwitshake is daarom voor iedereen die alles uit zijn voedingssupplementen wilt halen!

Tegenwoordig zijn er zo veel verschillende shakes met langzame eiwitten dat het nog wel eens lastig kan zijn om de juiste uit te kiezen. Om ervoor te zorgen dat jullie geen miskoop doen zijn we op onderzoek gegaan. We hebben de bekendste caseïne-eiwit shake getest en hier een absolute top 5 uit gemaakt.

In dit artikel ontdek je de beste Caseïne-eiwit shakes van dit moment!  Hierbij hebben we op verschillende criteria gelet om zo alleen de allerbeste opties te selecteren in onze top vijf.

Benieuwd welke caseïne shake het beste bij jou past? Lees dan gauw verder en ontdek het antwoord!

Top 5 Beste Caseïne Eiwitshakes

beste caseine shake

Beste koop caseïne eiwitshake
1. XXL Nutrition Night Protein

MICELLAR CASEIN PERFECTION

Beste caseïne eiwitshake met hoog eiwitpercentage

2. MICELLAR CASEIN PERFECTION

100% CASEINE TIME RELEASE PROTEINE

Beste low calorie caseïne eiwitshake

3. 100% CASEINE TIME RELEASE PROTEINE

 

Slow-Release Caseïne

Beste budget caseïne eiwitshake

4. Slow-Release Caseïne

BodyLab Casein Micellar

Beste caseïne eiwitshake met veel smaken

5. BodyLab Casein Micellar

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke caseïne eiwitshake het beste is, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

18+ Producten vergeleken

33+  Ervaringen gecheckt

10+ uur onderzoek


Wat zijn de beste caseïne eiwitshakes?

Wil je een caseïne eiwitshake kopen? Dan ben je er vast wel achter gekomen dat het aanbod enorm is. Het kiezen van de beste caseïne eiwitshake kan daarom een best lastige klus zijn.

Om het jou wat makkelijker te maken, hebben we hieronder de beste caseïne eiwitshakes voor je op een rijtje gezet. Ook hebben we de voor- en nadelen van iedere caseïne eiwitshake voor je op een rijtje gezet zodat jij gemakkelijk een keuze kunt maken.

Benieuwd wat de beste eiwitshake voor jou is? Lees dan gauw verder en ontdek het antwoord!

1. XXL Nutrition Night Protein

beste caseine shake
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

Smaak

voedingswaarden

In onze ogen is de XXL Nutrition Night Protein momenteel de beste optie als je op zoek bent naar een geschikte caseïne eiwitshake. De smaak en structuur van deze shake is goed en met de relatief lage prijs heb je dus voor een prima bedrag een ontzettend goede caseïne eiwitshake.

Als jij trouwens de  whey perfection van Body & fit  gewend bent zal je waarschijnlijk merken dat deze shake iets dikker is. Dit vinden wij op het begin wel zelfs wennen, maar uiteindelijk raak je hier aan gewend.

De XXL Nutrition Night Protein bevat een hoog eiwitpercentage, namelijk 88%. Hiermee is het een caseïne eiwitshake uit het rijtje caseïne eiwitshakes met de hoogste eiwitpercentage. Ook kies je uit wel 9 verschillende smaken waardoor er vast wel een geschikte smaak tussen zit.

Voordelen XXL Nutrition Night Protein

 • Bevat een eiwitpercentage van wel 89%
 • Je kiest gemakkelijk uit een ruim aanbod van wel 9 smaken
 • Deze caseïne eiwitshake bevat, in vergelijking met andere eiwitshakes, ontzettend weinig vet
 • Beschikt over de beste prijs-/kwaliteitsverhouding

Nadelen XXL Nutrition Night Protein

 • Niet alle smaken zijn 24/7 voorradig

2. 100% CASEINE TIME RELEASE PROTEINE

MICELLAR CASEIN PERFECTION
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

SMAAK

VOEDINGSWAARDEN

Op nummer twee van deze lijst vind je de 'MICELLAR CASEIN PERFECTION' terug van het merk Bodyandfit. We hebben voor deze gekozen als nummer twee omdat deze caseïne eiwitshake ontzettend goedkoop is en alsnog over een relatief hoog eiwitpercentage beschikt. 

Zo levert een shake met 1 maatschepje je maar liefst 20 gram hoogwaardige caseïne eiwitten op en slechts 91 kcal. Ook zijn we ontzettend te spreken over de oplosbaarheid van de shake, zo blijven er amper klonten over.

We hebben de smaak vanille milkshake geproefd en vonden deze prima, we lezen dat ook de chocolade milkshake smaak ontzettend goed zou moeten zijn, alleen hebben we deze zelf nog niet geproefd.

Voordelen 100% CASEINE TIME RELEASE PROTEINE

 • Zeer goedkope optie voor veel hoogwaardige caseïne eiwitten
 • Deze shake bevat alle negen essentiële aminozuren
 • Erg koolhydraat en suikerarm, bevat ook weinig vet
 • Iedere scoop bevat, in vergelijking met andere shakes, weinig calorieën

Nadelen 100% CASEINE TIME RELEASE PROTEINE

 • Beschikt niet over het hoogste eiwitgehalte per scoop

3. 100% CASEINE TIME RELEASE PROTEINE

100% CASEINE TIME RELEASE PROTEINE
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

SMAAK

VOEDINGSWAARDEN

Op nummer drie van deze lijst vinden we de '100% Casein Time Release' van Optimum Nutrition terug. Dit merk is ontzettend bekend en populair in Amerika en staat vooral bekend om z'n goede prijs/kwaliteit.

Je betaalt voor deze shake €1,45 per shake en hiervoor krijg je zo'n 117 kcal, 24 gram eiwitten en 3,8 gram koolhydraten terug. Al met al is de prijs-kwaliteitverhouding dus prima. Ook de smaak is goed, we hebben de shake met water en melk geprobeerd en vinden vooral de chocolade en vanille smaak ontzettend lekker.

Daarnaast was de oplosbaarheid van de shake was prima. Al met al een prima caseïne shake dus!

Voordelen 100% CASEINE TIME RELEASE PROTEINE

 • Oplosbaarheid is goed
 • Bevat weinig vetten en koolhydraten
 • Prijs kwaliteits/verhouding is goed

Nadelen 100% CASEINE TIME RELEASE PROTEINE

 • Zeker niet de goedkoopste optie

4. Slow-Release Caseïne

Slow-Release Caseïne
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

SMAAK

VOEDINGSWAARDEN

Op nummer 4 van deze lijst met beste caseïne proteïne shakes vinden we de 'Slow-Release Caseïne' van MyProtein terug. Voor één shake betaal je nog geen 80 eurocent, wat een prima prijs is als je de voedingswaarden van deze shake bekijkt. 

Zo levert de shake je zo'n 107 calorieën en 23 gram eiwitten op. Hiermee is de shake samen met die van Body&fitshop zeker de beste optie als je over een klein budget beschikt.

We hebben zowel de vanille, chocolade en aardbei smaak geprobeerd (top dat MyProtein pakketjes met samples aanbiedt). Echter vinden we wel dat de smaak wat flauw is in vergelijking met andere shakes uit deze lijst.

Begrijp ons niet verkeerd, de shake is prima weg te krijgen, maar toch vinden we dat de andere shakes iets meer smaak bevatten. De oplosbaarheid van de shake is overigens prima.

Voordelen Slow-Release Caseïne

 • Zeer goed eiwitshake voor deze lage prijs
 • Kan in vier verschillende smaken aangeschaft worden
 • Klontert amper

Nadelen Slow-Release Caseïne

 • Voedingswaarden zijn lager dan andere caseïne eiwitshakes

5. BodyLab Casein Micellar

BodyLab Casein Micellar
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

SMAAK

VOEDINGSWAARDEN

Op de nummer vijf van onze lijst vinden we de 'BodyLab Casein Micellar'. Voor een kilo betaal je €37,14 wat dit een van de duurdere uit onze lijst maakt.

Per 100 gram bevat deze caseïne eiwitshake 79 gram eiwit, 2 gram vet, 7 gram koolhydraten waarvan 7 gram suikers. De voedingswaarden van deze caseïne eiwitshake zijn dus ook niet super indrukwekkend.

We hebben de hazelnoot, aardbei en vanille smaak geprobeerd en hebben hier gemengde gevoelens aan overgehouden. De vanille smaak vonden we verrukkelijk, maar de andere twee vielen ons een beetje tegen. Dit kan natuurlijk persoonlijke smaak zijn, echter lezen we meer mensen die hetzelfde hebben ervaren.

De oplosbaarheid is trouwens prima en al met al is dit een prima caseïne shake echter zijn er naar onze mening betere alternatieven te krijgen.

Voordelen BodyLab Casein Micellar

 • Oplosbaarheid is prima
 • Je kiest uit veel verschillende smaken
 • De verpakking is erg handig waardoor je hem gemakkelijk opbergt

Nadelen BodyLab Casein Micellar

 • Beschikt over een relatief laag eiwitpercentage en hoog caloriegehalte

Waar moet je op letten bij het kopen van een caseïne eiwitshake?

Nu je weet welke caseïne eiwitshake opties er zijn, is het tijd voor wat interessante aandachtspunten. Want hoe kies je nou de beste caseïne eiwitshake en waarom kies je überhaupt voor een caseïne eiwitshake?

Hieronder hebben we wat belangrijke informatie en aandachtspunten voor je op een rijtje gezet. Lees deze dus goed door en voorkom hiermee gemakkelijk een miskoop. 

Waarom een caseïne eiwitshake?

Als je ons al wat langer volgt weet je waarschijnlijk wel hoe belangrijk eiwitten voor ons lichaam zijn. Wanneer jij dagelijks intensief bezig bent krachttraining, CrossFit, afvallen of spiermassa opbouwen kun je eiwitten als je beste vriend beschouwen. 

Het binnenkrijgen van voldoende eiwitten is echter best lastig. Om die reden zie je tegenwoordig steeds meer mensen die eiwitshakes aanschaffen. Door een eiwitshake te drinken kan je namelijk op een snelle manier een flinke hoeveelheid eiwitten binnen krijgen. Ideaal als je een beetje haast hebt dus.

Wat is Caseïne-eiwit?

Wanneer we spreken over eiwitten maken we onderscheid tussen twee soorten eiwit: Caseïne-eiwit en Wei-Eiwit (whey). Waar wei-eiwitten ontzettend snel door ons lichaam worden opgenomen is caseïne juist een langzaam verteerbaar eiwit. Dit zorgt ervoor dat je lichaam gedurende een langere periode voorzien wordt van eiwitten.

Dit brengt ons gelijk naar het grote voordeel van caseïne; je lichaam wordt voor een langere periode voorzien van aminozuren. Om deze reden wordt Caseïne vaak voor het slapen gebruikt, hiermee zorg je ervoor dat je je lichaam gedurende 4 tot 8 uur voorziet van eiwitten.

Het voordeel hiervan is dat je aminozuurspiegel op niveau blijft waardoor je lichaam beter zal kunnen herstellen van bijvoorbeeld spierpijn.

Wat is het verschil tussen een caseïne-eiwit shake en een whey shake?


Veelgestelde vragen

Wat is beter whey of caseïne?

Wanneer we spreken over eiwitten maken we onderscheid tussen twee soorten eiwit: Caseïne-eiwit en Wei-Eiwit (whey). Waar wei-eiwitten ontzettend snel door ons lichaam worden opgenomen is caseïne juist een langzaam verteerbaar eiwit. Dit zorgt ervoor dat je lichaam gedurende een langere periode voorzien wordt van eiwitten.

Wat doet caseïne met je lichaam?

Caseïne zorgt er voor dat je lichaam voor een langere periode wordt voorzien van aminozuren die de spieren helpen te herstellen en groeien. Doordat caseïne deze aminozuren langzaam afgeeft, is je lichaam voor een langere periode voorzien van de aminozuren die het nodig heeft om te herstellen.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>