Beste Collageen Poeder [Test 2023]

Laatste update: mei 2023

Best Geteste Collageen Poeder

COLLAGEEN PEPTIDES Vital Proteins

COLLAGEEN PEPTIDES Vital Proteins

De COLLAGEEN PEPTIDES Vital Proteins bevat 20 gram collageeneiwit (van runderen) per portie. Dit eiwit draagt bij aan de groei en instandhouding van botten en spieren. Ook is het een primair eiwit in bindweefsel, huid, haar en nagels. Je kiest bij deze collageen poeder uit twee verpakkingsgroottes en omdat hij niet gearomatiseerd is, kun je hem makkelijk mengen in warme en koude dranken.

Er zijn ontzettend veel verschillende collageen poeders die aangeboden worden, maar welke collageen poeder is het beste? Wij van Fitcode hebben het voor je uitgezocht.

Na tientallen soorten collageen poeder met elkaar vergeleken te hebben, weten we namelijk precies wat de beste collageen poeder van dit moment is. We hebben verschillende soorten collageen poeders vergeleken op samenstelling, prijs-/kwaliteit en nog enkele andere criteria.

Benieuwd wat de beste collageen poeders van dit moment zijn en welke collageen poeder het beste bij jou past? Lees dan gauw verder en je ontdekt de antwoorden!

Top 5 Beste Collageen Poeders

COLLAGEEN PEPTIDES Vital Proteins

Beste koop collageen poeder
1. COLLAGEEN PEPTIDES Vital Proteins

COLLAGEN BEAUTY DRINKMIX Body & Fit

Beste collageen poeder voor je huid

2. COLLAGEN BEAUTY DRINKMIX Body & Fit

XXL Nutrition Collagen+

Beste collageen poeder met vitamine C

3. XXL Nutrition Collagen+

MyProtein Collageen Eiwit

Beste collageen poeder zonder vet

4. MyProtein Collageen Eiwit


Lucovitaal Collageen Beauty Poeder

Beste collageen poeder tegen rimpels

5. Lucovitaal Collageen Beauty Poeder

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke collageen poeder het beste is hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

16+ Producten vergeleken

20+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat is de beste collageen poeder?

Er zijn enorm veel verschillende soorten collageen poeder. Dit maakt het vinden van de beste optie een lastige klus waarbij regelmatig miskopen gedaan worden. Wij helpen je daarom graag bij het maken van de beste keuze.

Hieronder vind je onze top vijf beste collageen poeders van dit moment. Na tientallen collageen poeders met elkaar vergeleken te hebben, weten we namelijk precies wat de beste opties van dit moment zijn.

Om de keuze voor jou nog makkelijker te maken, hebben we iedere collageen poeder uit onze top vijf voorzien van een korte productomschrijving. Ook hebben we de voor- en nadelen van iedere optie voor je op een rijtje gezet. Benieuwd welke collageen poeder het beste bij je past? Je ontdekt het hieronder!

1. COLLAGEEN PEPTIDES Vital Proteins

COLLAGEEN PEPTIDES Vital Proteins
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

Gebruiksgemak

Ingrediënten

De beste koop collageen poeder van dit moment is de COLLAGEEN PEPTIDES Vital Proteins. Deze collageen poeder scoorde namelijk op meerdere onderdelen uit onze test de meeste punten. Zo beschikt deze collageen poeder over een ontzettend goede prijs-/kwaliteitsverhouding.

Verder bevat de COLLAGEEN PEPTIDES Vital Proteins 20 gram collageeneiwit van runderen per portie. Dit primaire eiwit in bindweefsel, haar, huid en nagels draagt ook bij aan de groei en instandhouding van spieren en botten.

Je kunt de COLLAGEEN PEPTIDES Vital Proteins aanschaffen in 284 gram of 567 gram variant. Doordat deze collageen poeder niet gearomatiseerd is, kun je hem door ieder warm en koud drankje mengen. Meer weten over deze beste koop collageen poeder? Klik dan op de blauw knop hierboven!

Voordelen COLLAGEEN PEPTIDES Vital Proteins

 • Bevat 20 gram runder collageeneiwit per portie
 • Niet gearomatiseerd dus kan door ieder drankje gemengd worden
 • Verkrijgbaar in twee verschillende verpakkingsgroottes
 • Beschikt over een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding

Nadelen COLLAGEEN PEPTIDES Vital Proteins

 • Lost niet in ieder drankje evengoed op

2. COLLAGEN BEAUTY DRINKMIX Body & Fit

COLLAGEN BEAUTY DRINKMIX Body & Fit
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

GEBRUIKSGEMAK

INGREDIËNTEN

De COLLAGEN BEAUTY DRINKMIX Body & Fit hebben we verkozen tot beste collageen poeder voor je huid. De collagen beaty drinkmix van Body en Fit zorgt voor een jong ogende huid, haar en nagels. Ook is hij hoog in eiwitten en juist laag in suikers.

De COLLAGEN BEAUTY DRINKMIX Body & Fit kan in de smaken  Pineapple Mango en Raspberry aangeschaft worden. De perfecte combinatie van werkzame vitamine en mineralen zorgt voor een goede prijs-/kwaliteitsverhouding ten opzichten van vele andere collageen poeders.

Ook andere consumenten zijn erg te spreken over de COLLAGEN BEAUTY DRINKMIX Body & Fit. Zo krijgt de collageenpoeder van Body en Fit een 4 op een schaal van 5.

Voordelen COLLAGEN BEAUTY DRINKMIX Body & Fit

 • De COLLAGEN BEAUTY DRINKMIX is laag in suikers
 • In twee heerlijke smaken te verkrijgen
 • Hoog in proteïne

Nadelen COLLAGEN BEAUTY DRINKMIX Body & Fit

 • Werking niet direct zichtbaar

3. XXL Nutrition Collagen+

XXL Nutrition Collagen+
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

GEBRUIKSGEMAK

INGREDIËNTEN

De derde plek is ingenomen door de Nutrition Collagen+ van XXL Nutrition. Het collageen poeder van XXL Nutrition hebben we verkozen tot beste collageen poeder met vitamine C. Zo bevat iedere scoop 7,40 gram eiwitten en 40 mg vitamine C bij de smaak Lemon. 

Verder kies je bij de XXL Nutrition Collagen+ uit de smaken unflavoured of Lemon. Hierdoor kun je dit collageen poeder gemakkelijk door ieder drankje mixen of je drinkt hem alsof het limonade is. 

De XXL Nutrition Collagen+ bestaat voor 78% uit gehydrolyseerd rundercollageen. Daarnaast bevat de Collagen+ van XXL Nutrition andere ingrediënten zoals magnesiumcitraat, natuurlijke smaakaroma en stevia.

Wil je de specifieke ingrediënten weten van de unflavoured smaak van de XXL Nutrition Collagen+? Klik dan op de knop hierboven!

Voordelen XXL Nutrition Collagen+

 • Te verkrijgen in de smaak unflavoured en lemon
 • Bevat naast Bovine Collageen ook vitamine C
 • De prijs-/kwaliteitsverhouding van dit collageen poeder is erg goed

Nadelen XXL Nutrition Collagen+

 • Dit model is wat minder makkelijk in gebruik

4. MyProtein Collageen Eiwit

MyProtein Collageen Eiwit
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

GEBRUIKSGEMAK

INGREDIËNTEN

Op zoek naar de beste collageen poeder zonder vetten en met een eiwitgehalte van 90%? Dan is de MyProtein Collageen Eiwit de beste optie voor jou. Dit collageen poeder bevat sterk gezuiverde collageen peptiden waardoor het eiwitgehalte in deze shake wel 90% is.

Verder kies je uit de smaken vanille, aardbei, chocolade en naturel. Er zit dus gegarandeerd een lekkere optie voor jou tussen. Je kunt de collageenpoeder van MyProtein in 1 kilogram variant aanschaffen, maar om te profiteren van een prijsverlaging kun je hem ook in 2,5 kilogram variant aanschaffen.

Iedere portie van de MyProtein Collageen Eiwit bevat 22 gram eiwitten. Verder bevat deze geen vetten, geen suikers en alleen de smaken bevatten extra ingrediënten zoals smaakstoffen en zoetstoffen. 

Wil je 100% pure gehydrolyseerd collageen peptide? Kies dan voor de naturel variant! 

Voordelen MyProtein Collageen Eiwit

 • In de smaken aardbei, vanille, chocolade en naturel verkrijgbaar
 • Kies of je 1 kilogram of 2,5 kilogram wenst te ontvangen

Nadelen MyProtein Collageen Eiwit

 • Levertijd van dit collageenpoeder is wat langer

5. Lucovitaal Collageen Beauty Poeder

Lucovitaal Collageen Beauty Poeder
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

GEBRUIKSGEMAK

INGREDIËNTEN

We hebben de Lucovitaal Collageen Beauty Poeder op de laatste plaats gezet. Dit is de beste collageen poeder tegen rimpels dankzij de goede mix van verschillende vitamine en mineralen. 

Zo bevat de super collageen van Lucovitaal vitamine C wat de huid (van binnenuit) helpt te verstevigen. Ook draagt dit bij aan het behoud van sterke tanden en botten. Iedere dosering bevat 60 mg vitamine C, 2500 mg collageen peptides en 20 mg hyaluronzuur.

De prijs-/kwaliteitsverhouding van de Lucovitaal Collageen Beauty Poeder is ook erg goed. Zo bevat iedere verpakking 21 doseringen wat, in vergelijking met veel andere collageen poeders, vrij veel is voor die prijs.

De Lucovitaal Collageen Beauty Poeder is ook gelijk de beste collageenpoeder van de Kruidvat. Je haalt hem dus gewoon bij jou om de hoek of besteld hem gemakkelijk via bovenstaande knop.

Voordelen Lucovitaal Collageen Beauty Poeder

 • Bevat vitamine C en hyaluronzuur
 • Prima prijs-/kwaliteitsverhouding

Nadelen Lucovitaal Collageen Beauty Poeder

 • Niet in meerdere smaken of hoeveelheden verkrijgbaar

Waar moet je op letten bij het kopen van collageen poeder?

Als je collageen poeder wilt kopen, kan het verstandig zijn om goed rekening te houden met enkele criteria. Iedere soort collageen poeder kan namelijk een andere samenstelling, prijs-/kwaliteit, oplosbaarheid etc. hebben.

Om de juiste soort collageen poeder in huis te halen is het daarom belangrijk dat je precies weet wat goede collageen poeder is en welk soort collageen poeder het beste bij jou past.

Neem daarom onderstaande criteria zeker even door en ontdek welk collageen poeder het beste bij jou past!

Samenstelling

Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met de samenstelling van collageen poeder. Zo bestaan sommige collageen poeders uitsluitend over collageen peptiden, terwijl andere collageen poeders ook extra vitamine of mineralen bevatten.

Het is dus verstandig om goed na te denken over of je alleen collageen peptiden wilt of ook extra vitamine en mineralen wilt binnenkrijgen. Vitaminen zoals vitamine C versterken namelijk de werking van de collagen peptide en kunnen daarom een goede toevoeging zijn.

Prijs-/kwaliteit

Collageen poeder is er in allerlei soorten en prijsklassen te verkrijgen. Ook komt het regelmatig voor dat dezelfde soort collageen poeders voor verschillende prijzen worden aangeboden.

Bespaar jezelf dus geld en kijk goed naar de ingrediënten van het collageen poeder dat jij op het oog hebt. Door deze te vergelijken met andere soorten collageen poeders met vergelijkbare ingrediënten, kies je namelijk gemakkelijk de goedkoopste optie.

Smaken

Ook kun je rekening houden met verschillende smaken. De meeste collageen poeders worden in naturel smaak verkocht waardoor je ze gemakkelijk door je andere dranken heen kunt mengen.

Ook worden er collageen poeders met smaken aangeboden, lees hierbij goed de reviews om er achter te komen of de smaken van deze collageen poeders ook daadwerkelijk lekker zijn. Smaak blijft een persoonsgebonden factor, maar zo ontdek je snel of een collageen poeder erg chemisch smaakt of niet.


Welke collageenpoeder is het beste?

Na het vergelijken van tientallen soorten collageen poeder, kunnen we concluderen dat de COLLAGEEN PEPTIDES Vital Proteins de beste optie van dit moment is. Dit collageen poeder bevat 20 gram collageeneiwit en beschikt over een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding.


Hoe hebben jullie getest?

Om te bepalen wat de beste collageen poeder van dit moment is hebben we meer dan 10 verschillende collageen poeders vergeleken op een aantal criteria. Zo hebben we bij het opstellen van onze top vijf gekeken naar de verschillende opties, prijs-/kwaliteit en samenstelling.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>