Beste Compressiekousen [Test 2023]

Laatste update: mei 2023

Best Geteste Compressiekousen

2 paar Compressiekousen voor Hardlopen

2 paar Compressiekousen voor Hardlopen

De beste compressiekousen van dit moment zijn de 2 paar Compressiekousen voor Hardlopen. Deze compressiekousen worden per 2 paar geleverd en hebben een uitstekende pasvorm. Daarnaast zijn ze geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Wel is het belangrijk om goed op je maat te letten, koop de juiste maat! Het materiaal van deze compressiekousen is van hoogwaardige kwaliteit en vochtwerend. Ook kun je ze gemakkelijk voor activiteiten zoals wandelen, hardlopen etc. gebruiken!

Wil je compressiekousen kopen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen, wij van Fitcode helpen je een handje.

Na het vergelijken van tientallen soorten compressiekousen, weten we namelijk precies wat de beste opties van dit moment zijn. In dit artikel vind je daarom een handige top vijf beste compressiekousen aan de hand van verschillende meetfactoren.

Ook hebben we voor iedere compressiekous uit onze top vijf een korte productomschrijving geschreven. Na het lezen van dit artikel weet je dus precies welke compressiekousen de beste optie voor jou zijn. 

Lees gauw verder en ontdek de compressiekousen die het beste bij jou passen!

Top 5 Beste Compressiekousen

2 paar Compressiekousen voor Hardlopen

Beste koop compressiekousen
1. 2 paar Compressiekousen voor Hardlopen

ANATURES Compressiekousen

Beste compressiekousen hardlopen

2. ANATURES Compressiekousen

Roegaarden compressie sokken

Beste compressiekousen fietsen

3. Roegaarden compressie sokken

KANGKA Compressiekousen

Beste compressiekousen dagelijks gebruik

4. KANGKA Compressiekousen


Dunimed Steunkousen met rits

Beste compressiekousen vliegtuig

5. Dunimed Steunkousen met rits

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke compressiekousen het beste zijn hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

16+ Producten vergeleken

20+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat zijn de beste compressiekousen?

Je vraagt je vast af wat de beste compressiekousen van dit moment zijn. Het antwoord op deze vraag ga je hieronder ontdekken. Aan de hand van onze vergelijking hebben we niet 1 specifieke winnaar uitgekozen, maar hebben we per activiteit een winnaar uitgekozen. Je ontdekt namelijk de winnaars uit de volgende categorie├źn:

 • Beste koop compressiekousen
 • Beste compressiekousen hardlopen
 • Beste compressiekousen fietsen
 • Beste compressiekousen vliegtuig
 • Beste compressiekousen voor dagelijks gebruik

Voor iedereen zit er dus gegarandeerd een goede optie tussen. Lees onderstaande productomschrijvingen en de voor- en nadelen van ieder model om er achter te komen welke compressiekousen het beste bij jou passen.

1. 2 paar Compressiekousen voor Hardlopen

Dunimed Steunkousen met rits
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

Comfort

DUURZAAM

De beste compressiekousen van dit moment zijn de 2 paar Compressiekousen. Deze compressiekousen beschikken namelijk over een goede ondersteuning en zijn ideaal voor hardlopen. 

De 2 paar Compressiekousen hebben we verkozen tot beste koop compressiekousen omdat deze voor zowel mannen als vrouwen geschikt zijn. Ook kun je deze compressiekousen voor meerdere activiteiten gebruiken. Zo kun je de compressiekousen gebruiken tijdens het hardlopen, fietsen, wandelen en ook in het vliegtuig. 

De 2 paar Compressiekousen zijn helaas alleen in de maat 41 - 46 te verkrijgen. Verder is de prijs-/kwaliteitsverhouding van deze compressiekousen enorm goed en zijn ze erg gebruiksvriendelijk. De pasvorm is enorm goed en dankzij de geleidelijke drukverdeling zorgt hij voor een goede bloedcirculatie.

Ook zorgen de 2 paar Compressiekousen niet voor wrijving en zijn ze gemaakt van hoogwaardige kwaliteit materiaal. 

Voordelen 2 paar Compressiekousen voor Hardlopen

 • Deze compressiekousen zijn geschikt voor allerlei verschillende soorten activiteiten
 • Het materiaal van de 2 paar Compressiekousen is van enorm goede kwaliteit
 • De sokken zijn vochtwerend, kreukloos en antibacterieel
 • Deze compressiekousen zijn voor mannen en vrouwen geschikt

Nadelen 2 paar Compressiekousen voor Hardlopen

 • Niet geschikt voor mensen met kleine voeten

2. ANATURES Compressiekousen

ANATURES Compressiekousen
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

COMFORT

DUURZAAM

De tweede plaats is ingenomen door de ANATURES Compressiekousen. Deze compressiekousen hebben we verkozen tot beste compressiekousen voor hardlopen. Dit komt doordat deze compressiekousen over een enorm goede fitting beschikken. Ook zijn deze compressiekousen vochtwerend en zorgen zij voor een goede bloedcirculatie.

Verder zijn de ANATURES Compressiekousen geschikt voor zowel mannen als vrouwen en kun je deze verkrijgen in de maten S/M en L/XL. De ANATURES Compressiekousen kunnen ook gebruikt worden in het vliegtuig of tijdens andere activiteiten.

De ANATURES Compressiekousen geven extra stabiliteit aan de kuiten en achillespees. Verder zul je met deze compressiekousen minder spierpijn ervaren en verkleint de kans op blessures.

Het materiaal van de ANATURES Compressiekousen is ook enorm sterk. Meer weten over de ANATURES Compressiekousen? Klik dan op de bovenstaande blauwe knop en ontdek direct de laagste prijs.

Voordelen ANATURES Compressiekousen

 • Deze compressiekousen stimuleren de doorbloeding en zorgen voor minder spierpijn
 • Je kunt deze compressiekousen in twee maten verkrijgen waardoor zij geschikt zijn voor mannen en vrouwen
 • Deze compressiekousen geven de kuit en achillespees extra stabiliteit

Nadelen ANATURES Compressiekousen

 • Niet de goedkoopste compressiekousen uit onze top 5

3. Roegaarden compressie sokken

Roegaarden compressie sokken
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

COMFORT

DUURZAAM

Op de derde plaats hebben we de Roegaarden compressie sokken geplaatst in onze top vijf. Deze compressiekousen hebben we verkozen tot beste compressiekousen voor het fietsen. Het voordeel van deze compressiekousen is dat je ze in de maten L/XL en S/M kunt aanschaffen wat hen geschikt maakt voor mannen en vrouwen.

Verder geven de Roegaarden compressie sokken de ideale steun die je nodig hebt tijdens verschillende activiteiten. De Roegaarden compressie sokken ondersteunen je spieren en stabiliseren deze zodat je minder spierpijn ervaart en betere prestaties zult leveren,

Verder zijn ze zeer comfortabel doordat ze gemaakt zijn van zacht en ademend materiaal. Hierdoor kun je deze compressiekousen gemakkelijk de hele dag door dragen.

Ook zorgen de Roegaarden compressie sokken voor het verminderen van opgezwollen benen en voeten doordat zij de bloedcirculatie stimuleren.

Voordelen Roegaarden compressie sokken

 • Gemaakt van zacht en ademend materiaal
 • In twee formaten verkrijgbaar dus voor iedereen geschikt
 • Beschikken over een mooi ontwerp

Nadelen Roegaarden compressie sokken

 • De sok is wat aan de gladde kant

4. KANGKA Compressiekousen

KANGKA Compressiekousen
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

COMFORT

DUURZAAM

Plek vier is ingenomen door de KANGKA Compressiekousen. Deze compressiekousen kun je aanschaffen in de maten 35-38, 39-42 en 43-46. Dit maakt ook deze compressiekousen geschikt voor zowel mannen als vrouwen met kleine en grote voeten.

De KANGKA Compressiekousen hebben we verkozen tot beste compressiekousen voor dagelijks gebruik omdat ze ontzettend lekker zitten en precies de juiste ondersteuning bieden. Je kunt ze dragen naar je werk, tijdens het hardlopen, fietsen en iedere andere denkbare activiteit.

Wel is de kwaliteit van de KANGKA Compressiekousen iets minder en vinden we hem daarom wat minder geschikt voor sportactiviteiten. De KANGKA Compressiekousen gaan het langst mee bij zorgvuldig gebruik met niet al te veel wrijving.

Ook de KANGKA Compressiekousen zorgen voor een goede ondersteuning en goede doorbloeding. Meer weten? Klik dan op de bovenstaande blauwe knop.

Voordelen KANGKA Compressiekousen

 • De beste compressiekousen voor dagelijks gebruik dankzij de perfecte pasvorm
 • Doordat de compressiekousen heerlijk zitten, draag je ze gemakkelijk een lange periode

Nadelen KANGKA Compressiekousen

 • Kwaliteit van het materiaal is iets minder goed

5. Dunimed Steunkousen met rits

Dunimed Steunkousen met rits
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

COMFORT

Duurzaam

De hekkensluiter van onze top vijf is de Dunimed Steunkousen met rits. Deze compressiekousen kan je in het beige of zwart aanschaffen. Ook kies je bij deze compressiekousen of je ze in maatje S/M of XXL wilt aanschaffen.

De Dunimed Steunkousen met rits zijn daarom voor vrijwel iedereen geschikt. Dankzij het unisex formaatje kunnen ze door zowel mannen als vrouwen gedragen worden. Het voordeel van de Dunimed Steunkousen met rits is dat hij open tenen heeft wat erg prettig aanvoelt.

Ook heb je met de Dunimed Steunkousen met rits enorm veel grip en zijn ze prima te gebruiken in het vliegtuig of andere plekken. De compressie van deze compressiekousen bedraagt 18-21 mmHg. Ook hebben ze een rits waardoor je ze makkelijker dan normale steunkousen kunt aantrekken.

De Dunimed Steunkousen met rits zorgen voor een goede ondersteuning en bevorderen de bloedcirculatie. Weet je nog niet zeker of dit het beste paar voor jou is? Ontdek dan meer informatie door op de bovenstaande blauwe knop te klikken.

Voordelen Dunimed Steunkousen met rits

 • Beschikken over open tenen
 • Beschikken over een ritssluiting waardoor ze enorm makkelijk aan te trekken zijn

Nadelen Dunimed Steunkousen met rits

 • Helaas niet in het wit te verkrijgen

Waar moet je op letten bij het kopen van compressiekousen?

Er zijn verschillende criteria waar je op kunt letten wanneer je compressiekousen wilt aanschaffen. De belangrijkste criteria om op te letten hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Compressiekousen kunnen onderling namelijk enorm verschillen. Om een miskoop te voorkomen, is het dus belangrijk dat je goed nadenkt over enkele belangrijke zaken bij het aanschaffen van compressiekousen.

Onderstaande criteria gaan jou helpen bij het maken van de beste keuze. Wil jij de beste compressiekousen voor jou ontdekken? Neem dan zeker even de tijd om onderstaande criteria aandachtig door te lezen.

Pasvorm en comfort

Niet geheel onlogisch, maar een van de belangrijkste aandachtspunten bij het aanschaffen van compressiekousen is het letten op de pasvorm en het comfort. Je wilt namelijk wel compressiekousen aanschaffen die ook daadwerkelijk over jouw pasvorm zitten.

Omdat je de compressiekousen waarschijnlijk gaat dragen met activiteiten zoals hardlopen, wandelen, fietsen etc. Is het belangrijk dat je compressiekousen aanschaft die lekker zitten en die je gemakkelijk meerdere uren achter elkaar kunt dragen.

Bekijk dus altijd de productomschrijving van de compressiekousen om er achter te komen wat de maat is, het materiaal is en bekijk even de reviews van andere consumenten.

Voor welke activiteit geschikt

Ook zijn er verschillende soort compressiekousen die voor verschillende activiteiten geschikt zijn. In de productomschrijving van de compressiekousen vind je vrijwel altijd meer informatie over de geschiktheid van de modellen.

Vaak is het het geval dat de compressiekousen voor meerdere activiteiten gebruikt kunnen worden. Toch is het altijd verstandig even de productomschrijving te raadplegen om er achter te komen of de compressiekousen daadwerkelijk geschikt zijn voor het doeleinde waarvoor jij ze wilt gebruiken.

Prijs-/kwaliteit

Als laatste kun je letten op de prijs-/kwaliteitsverhouding van compressiekousen. Omdat er veel verschillende soorten compressiekousen te vinden zijn, kun je ze ook vinden in allerlei verschillende prijsklassen.

Om een miskoop te voorkomen is het daarom belangrijk dat je goed naar de kwaliteit en prijs van een compressiekous kijkt. De kwaliteit kun je vaak gemakkelijk achterhalen door de reviews van de verschillende opties goed door te lezen. Hierdoor kun je een weloverwogen keuze maken en weet je zeker dat je niet te veel betaald voor kwalitatief slechte compressiekousen.


Welke compressiekousen zijn goed?

Na het vergelijken van meer dan twintig verschillende compressiekousen, kunnen we stellen dat de ANATURES Compressiekousen goede compressiekousen zijn voor hardlopen, wandelen en andere activiteiten. In ons artikel ontdek je een top vijf beste compressiekousen van dit moment voor verschillende activiteiten.


Hoe hebben jullie getest?

Om te bepalen wat de beste compressiekousen van dit moment zijn hebben we meer dan 10 verschillende compressiekousen vergeleken op een aantal criteria. Zo hebben we bij het opstellen van onze top vijf gekeken naar de verschillende opties, prijs-/kwaliteit en productspecificaties.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>