Beste Dartmat [Test 2023]

Laatste update: september 2023

Best Geteste Dartmat

Dutch Darts Rubber Oche dartmat

 Dutch Darts Rubber Oche dartmat

Uit het grote assortiment aan dartmatten kwam de Dutch Darts Rubber Oche dartmat als beste uit de test. Deze dartmat is een perfecte aanvulling op je dart setup. Door het rubber wat gebruikt is blijft hij goed liggen en beschermt hij je vloer en dartpijlen. Door de oche balk kan niemand meer valsspelen. Door de lange mat sta jij er ook op waardoor je veel grip hebt. Kortom is dit de beste dartmat van 2023!

Een potje darten is een moeilijke sport waar je zo dicht mogelijk bij het dartbord wilt zijn. Echter is dit tegen de regels om dicht bij het bord te gaan staan. Maar we hebben allemaal zo'n vriend of vriendin die altijd valsspeelt. Om te zorgen dat ze dit niet meer kunnen doen is er een dartmat. Hierdoor weet je precies waar je moet gooien en kan er niet vals gespeeld worden.

Het is alleen niet bepaald eenvoudig om geschikte Dartmat te vinden door het enorme aanbod met allerlei verschillende modellen en maten. Gelukkig hebben wij van Fitcode in een uitgebreid onderzoek, de Top 5 Beste Dartmatten geselecteerd. 

Benieuwd naar deze top 5? Bekijk het dan snel hieronder!

Top 5 Beste Dartmatten

Dutch Darts Rubber Oche dartmat

Beste Koop Dartmat
1. Dutch Darts Rubber Oche dartmat

ABC Darts Dartmat

Beste all round Dartmat

2. ABC Darts Dartmat

Bull's Dartmat

Beste Premium Dartmat

3. Bull's Dartmat

Studio M Dartmat

Beste Dartmat met Print

4. Studio M Dartmat

Dartmat Bulls Eye

Beste voordelige Dartmat

5. Dartmat Bulls Eye

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke dartmatten het beste zijn, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

14+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat is de beste Dartmat?

Wij van Fitcode hebben onderstaand de Top 5 Beste Dartmatten uitgebreid uitgelicht. Zo kun je zelf beslissen welke dartmat het beste is voor jou aan de hand van:

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Bescherming
 • Uiterlijk

Ontdek hieronder de geselecteerde dartmatten!

1. Dutch Darts Rubber Oche dartmat

Dutch Darts Rubber Oche dartmat
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

Stevigheid

DuurzaamHeid

Op de nummer een positie staat de Dutch Darts Rubber Oche dartmat en dit is geen verrassing. Deze dartmat maakt je dartpotje professioneler en eerlijker. Perfect voor de echte dartliefhebber.

De dartmat heeft de officiële afstand van hoe ver je van het dartbord moet afstaan. De streep is gemaakt via een kleine balk. Dit heet een oche. Zo blijf je er ook achter zelfs met een drankje op. Door de balk kan ook niemand valsspelen door met je tenen over de oche te gaan staan. 

De grote functie van een dartmat is om je vloer te beschermen tegen vallende dartpijlen. Doordat deze dartmat gebruikt maakt van rubber is de kans zeer klein dat er een gat in je vloer komt. Door het rubber blijft hij ook goed op zijn plek liggen. Hierdoor kan niet iemand even snel de mat naar achter trekken.

Voordelen Dutch Darts Rubber Oche dartmat

 • Gemaakt van rubber
 • Officiële afstand
 • Beschermt je grond tegen dartpijlen
 • Hij is 60 cm breed

Nadelen Dutch Darts Rubber Oche dartmat

 • Alleen verkrijgbaar in het zwart

2. ABC Darts Dartmat

ABC Darts Dartmat
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

STEVIGHEID

DUURZAAMHEID

De producten ABCdarts worden zeer streng gecontroleerd en getest voordat ze het merknaam mogen dragen. Het is daarom niet gek dat de ABC Darts Dartmat in deze top 5 staat.

Het materiaal dat gebruikt is voor de mat is polyester. Dit beschermt je grond tegen eventuele vallende dartpijlen en het is makkelijk oprolbaar. Heb jij een dartbord midden in je woonkamer hangen en wilt na een potje geen dartmat in je kamer hebben? Dan kan je deze dartmat gemakkelijk oprollen en opbergen in een kast.

Een bewegend kleed is zeer irritant als jij de beslissende dartpijl moet gooien. Met de antislip onderaan de mat is dat van de verleden tijd. Door de antislip zal de mat niet snel glijden en blijft hij op dezelfde plek liggen.

Deze dartmat is in verschillende patronen beschikbaar. Want wie wilt nou niet een leuke mat met een patroontje erop. Hierdoor krijg je het idee dat het gezelliger is. Wil jij ook op de mat staan tijdens het gooien? Dan kan je de XL-versie halen. Bij dit model is de mat langer waardoor jij ook op de mat staat.

Voordelen ABC Darts Dartmat

 • Makkelijk oprolbaar
 • Antislip aan de onderkant 
 • In een XL versie beschikbaar
 • Verschillende patronen

Nadelen ABC Darts Dartmat

 • Kan een klein beetje schuiven op bepaalde vloeren

3. Bull's Dartmat

Bull's Dartmat
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

STEVIGHEID

DUURZAAMHEID

De Bull's Dartmat is de perfecte dartmat voor de darter die de ultieme dart setup wilt hebben. Waarom is deze premium dartmat zo goed?

De onderkant van de mat is gemaakt van rubber. Dat is met een reden gedaan want rubber blijft heel goed liggen op verschillende soorten vloeren. Hierdoor blijft de mat op een plek liggen. Door de zwarte stiksels op de bovenkant is hij goed afgewerkt. De hele mat is gelijk waardoor hij er strak en netjes uit ziet.

De afstand waarop je moet gooien is gemarkeerd met een oche. Hierdoor weet je precies waar je moet staan. Doordat de oche niet alleen een streep is kan je er niet per ongeluk op gaan staan. Hierdoor gooit iedereen vanaf dezelfde afstand. 

Om de mat niet zo saai te maken met een zwarte print heeft Bull's er nog een leuke print toegevoegd. Hierdoor ziet de mat er toch een stuk leuker uit!

Voordelen Bull's Dartmat

 • Een rubberen onderkant
 • Oche voor de afmeting
 • Leuke print op de mat
 • Bovenkant van zwarte stiksels

Nadelen Bull's Dartmat

 • Geen

4. Studio M Dartmat

Studio M Dartmat
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

STEVIGHEID

DUURZAAMHEID

Op de vierde plek staat de Studio M Dartmat. Deze mat is perfect voor jou als je geen saaie mat in je huis, kroeg of mancave wilt hebben. Door de fotorealistische print heb je niet alleen een functionele mat, maar ook nog eens een opvallende. 

De mat heeft een lengte van 240 cm. Dat is eigenlijk net iets te ver, maar de laatste 3 cm is de oche. Hierdoor heb je precies de goede afstand tot aan het dartbord. 

Tijdens een potje darten kan je trek of dorst krijgen. Het kan zijn dat je per ongeluk wat laat vallen op de mat. Een vlek op de opvallende plint ziet er natuurlijk niet netjes uit. De vlek kan er uitgaan door de mat in de wasmachine te doen. Geen gedoe met allemaal doekjes om de vlek er proberen uit te krijgen. 

Voordelen Studio M Dartmat

 • Met oche voor de afmeting
 • Fotorealistische printkwaliteit
 • Kan in de wasmachine
 • Vuurvertragend

Nadelen Studio M Dartmat

 • Geen

5. Dartmat Bulls Eye

Dartmat Bulls Eye
Onze Score
9.1

Prijs / kwaliteit

STEVIGHEID

DUURZAAMHEID

De Dartmat Bulls Eye is de voordeligste optie uit deze Top-5 lijst, maar ondanks de lagere prijs is die wel voorzien van hoogstaande kwaliteiten.

De dartmat is expres wat dikker gemaakt om te zorgen dat je vloer maar ook je dartpijlen worden beschermd. Door de dikte zal de pijl er niet zo snel door heen gaan. Hierdoor blijven je pijlen scherp en je vloer heel.

Er zijn 3 verschillend oche lijnen. Hierdoor kan een beginner iets dichter bij staan om te oefenen. Want hoe dichter je bij het bord staat hoe makkelijker het wordt.

Er zijn geen betere dartmatten op de markt in deze prijsklasse. Het is daarom een heel goed product als je niet zoveel geld wilt besteden aan een dartmat.

Voordelen Dartmat Bulls Eye

 • Een voordelige optie
 • Een dikke mat
 • Drie oche lijnen

Nadelen Dartmat Bulls Eye

 • De print is niet de mooiste van de wereld

Waar moet je op letten bij het kopen van een Dartmat?

Dartmatten zijn er in allerlei verschillende soorten en printen. Het aanbod is zo groot dat zelfs de beste Dartmat volgens de Consumentbond niet aan te wijzen is. Waar moet ik dan op letten bij het kopen van een Dartmat? Geen zorgen, wij van Fitcode zullen je behoeden van fouten en misverstanden. 

Om jou te helpen bij het vinden van geschikte Dartmat, hebben wij een aantal belangrijke punten opgesteld die jouw keuze makkelijker moet maken.

Neem de onderstaande punten goed door om een miskoop te voorkomen!

Oche

Een belangrijk aspect van een dartmat is dat je precies weet waar je moet staan als je gaat gooien. Dit wordt aangegeven door middel van de oche. De oche is de juiste afstand van het bord tot waar jij mag staan. De oche kan op 2 manieren gedaan worden. De eerste manier is via een streep. Het probleem hiermee is dat je er nog steeds makkelijk overheen kan gaan.

De tweede manier is via een klein balkje. Hierdoor kun je niet over de streep gaan en gooit iedereen van dezelfde afstand. Dit is meestal ook wat duurder.

Formaat

Het formaat van een dartmat is natuurlijk zeer belangrijk. Want de officiële afstand van waar je staat tot het dartbord is 237 cm. Om altijd en overal op dezelfde afstand te spelen moet je mat wel zo lang zijn. Het kan zijn dat je een te kleine dartmat haalt. Hierdoor is het makkelijker en zal je ergens anders heel anders gooien.

Het kan ook zijn dat je op de mat wilt staan. Dan heb je een extra lange mat nodig. Want de meeste dartmatten zijn 240 cm lang. Dus kijk goed wat je wilt en maak daar een keuze op.

Bescherming

Tijdens een potje darten kan een dartpijl wel eens terug kaatsen. Die wil je natuurlijk niet in de grond hebben. Want hierdoor krijg je een gat in de vloer en de punt van de dartpijl wordt minder scherp. Een dartmat helpt met het beschermen van de vloer. De kans is minder groot dat er een gat in de muur komt.

Let op: Een dartmat beschermt nooit 100% tegen vallende dartpijlen


Hoe kies je de beste Dartmat?

Het kopen van een goede Dartmat is lastiger dan je zou denken. Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij het kopen van een Dartmat. In onze Top 5 Beste Dartmatten vind je een koopgids waarin we je precies vertellen waar je op moet letten bij het kopen van dit product. 


Hoe is deze top-5 samengesteld?

Om de beste Dartmat te vinden hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan waarbij we de meerdere Dartmatten hebben vergeleken op diverse criteria. Denk hierbij aan de prijs/kwaliteit, online populariteit en natuurlijk de reviews van andere consumenten. 

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>