Beste Dartpijlen [Test 2023]

Laatste update: mei 2023

Best Geteste Dartpijlen

Nince Premium Dartpijlen

Nince Premium Dartpijlen


Met de Nince Premium Dartpijlen kan jij de nieuwe Micheal van Gerwen worden. Deze dartpijlen worden geleverd in een set van 6. Hierdoor kan jij altijd een potje darten tegen een vriend of vriendin. Met de slijpsteen blijven je pijlen altijd scherp. Hierdoor zullen ze niet snel van het bord bouncen. Met het handige opbergdoosje kan jij altijd en overal 180 gooien!

Je kent het gevoel wel dat je elke keer anders gooit, maar je niks verandert aan je manier van gooien. Dan ligt het waarschijnlijk aan de dartpijlen.

Deze kunnen heel erg van elkaar verschillen. Hierdoor kan jij op precies dezelfde manier gooien als de vorige keer, maar je gooit toch andere cijfers. Dit is natuurlijk zeer frustrerend als je een potje wilt winnen. Neem daarom eigen dartpijlen om iedereen om ver te gooien.

Alleen zijn er tegenwoordig zoveel verschillende soorten dartpijlen n dat het moeilijk is om de juiste te vinden. Daarom hebben wij van Fitcode in een uitgebreid onderzoek, de Top 5 Beste Dartpijlen geselecteerd. 

Met deze pijlen gooi je alleen nog maar 180. Lees snel de top 5!

Top 5 Beste Dartpijlen

Nince Premium Dartpijlen

Beste Dartpijlen
1. Nince Premium Dartpijlen

NAPI Dartpijlen

Beste Set Dartpijlen

2. NAPI Dartpijlen

Bolke® Dartpijlen

Beste Grote Set Dartpijlen

3. Bolke® Dartpijlen

HARROWS SUPERGRIP 90% TUNGSTEN

Beste Tungsten Dartpijlen

4. HARROWS SUPERGRIP 90% TUNGSTEN

Softtip Dartpijlen

Beste Softtip Dartpijlen

5. Softtip Dartpijlen

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke dartpijlen het beste zijn, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

14+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat zijn de beste Dartpijlen?

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende dartpijlen. Deze kunnen allemaal op een bepaalde manier uniek zijn. Dat kan zijn door een ander gewicht, ander materiaal en etc. Dan is het best lastig om de beste dartpijl eruit te kiezen. Wij van Fitcode hebben een aantal criteria punten opgesteld die wij belangrijk vinden tijdens de bepaling van de top 5.

 • Wat is de prijs-kwaliteitverhouding?
 • Welk materiaal is er gebruikt?
 • Wat is het gewicht van de pijl?
 • Hoeveel pijlen krijg je?

Deze punten in combinatie met wat de consument vindt van het product hebben wij een top 5 beste Dartpijlen kunnen maken. Benieuwd? Lees dan gouw verder.

1. Nince Premium Dartpijlen

Nince Premium Dartpijlen
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

Stevigheid

DUURZAAM

Met de Nince Premium Dartpijlen haal jij de beste dartpijlen van dit moment in huis. Deze dartpijlen zijn voor elk niveau geschikt doordat ze een gewicht van 24 gram hebben.

Darten is leuk in je eentje, maar met ze tweeën is altijd leuker dan alleen. Met deze dartpijlen krijg je in totaal 6 dartpijlen. Daarvan zijn 3 blauw en 3 rood. Hierdoor weet je precies welke pijlen bij jou horen. Door de kleur kan je ook altijd met dezelfde pijlen oefenen.

Het probleem van veel dartpijlen is dat het metalen stukje op een gegeven moment minder scherp wordt. Het probleem daarmee is dat de pijl minder soepel in het dartbord gaat. Hij kan eerder terugkaatsen waardoor jij 0 punten kan opschrijven. Omdat tegen te gaan zit er een slijpsteen bij zodat de dartpijl altijd scherp is en er altijd in vliegt.

Je wilt natuurlijk wel je dartpijlen makkelijk kunnen meenemen of opbergen. Daar heeft Nince aan gedacht. Bij deze set komt een mooi opbergbakje waar jij je dartpijlen in kan opslaan. Hierdoor kan jij ze makkelijk meenemen naar een toernooi of naar vrienden. 

Voordelen Nince Premium Dartpijlen

 • Je krijgt 6 dartpijlen
 • De dartpijlen hebben een gewicht van 24 gram
 • Inclusief een slijpsteen 
 • Met een opbergbakje 

Nadelen Nince Premium Dartpijlen

 • Geen

2. NAPI Dartpijlen

NAPI Dartpijlen
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

STEVIGHEID

DUURZAAM

Op de nummer 2 positie staat de NAPI Dartpijlen. Deze dartpijlen komen in een zeer mooi pakket met vele extraatjes. Dit is echt een set voor de wat ervaren darter die zijn spel wilt verbeteren. Door de juiste afstelling te vinden worden er alleen nog maar 180 gegooid.

Iedereen heeft een andere voorkeur hoe zijn dartpijl eruit ziet en hoe hij gooit. Daarom heb je met deze set veel keuzes om je dartpijl zo goed mogelijk aan te passen aan jouw. Zo zijn er lange en korte pijlen. Welke het fijnst is kan verschillen per persoon. Ook de flights kunnen veranderd worden. Het materiaal van de flight kan bepalen hoe hij door de lucht vliegt.

De pijlen zijn gemaakt van een speciaal materiaal dat zwaarder is dan ijzer. Het materiaal dat gebruikt is hoogwaardig Brass. Dit is een zwaar metaal en heeft als voordeel dat de barrel dunner gemaakt kan worden. Doordat de barrel dunner is kunnen de pijlen dichter bij elkaar staan. Handig dus als je drie pijlen in de bullseye wilt gooien. 

Voordelen NAPI Dartpijlen

 • Lange en korte pijlen
 • De pijlen zijn gemaakt van Brass
 • Maakt gebruik van duurzaam materiaal
 • Veel keuzes om je dartpijl aan te kunnen passen

Nadelen NAPI Dartpijlen

 • Je hebt maar 3 pijlen

3. Bolke® Dartpijlen

Bolke® Dartpijlen
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

STEVIGHEID

DUURZAAM

Ben jij op zoek naar een dart setje met veel dartpijlen? Dan zijn de Bolke® Dartpijlen misschien wel een goede optie voor jou Met dit setje krijg je maar liefst 12 dartpijlen. Dat is genoeg om met 4 man te kunnen darten. De darts zijn voor beginners, maar ook de wat ervaren darters kunnen hiermee spelen.

De dartpijlen zijn van duurzame en hoge kwaliteit materialen gemaakt. De barrel en de punt zijn beiden van ijzer gemaakt om te zorgen dat de pijl niet van koers verandert tijdens het vliegen. Het ijzer zorgt ook welk gewicht de pijl heeft. Je kunt in totaal uit 5 verschillende gewichten kiezen. 

Er is zeker nagedacht over het ontwerp van deze dartpijlen. De barrel is helemaal recht zodat al het gewicht gelijkmatig verdeeld wordt. Dat is over de hele pijl gedaan. Hierdoor ligt hij heerlijk in je hand, maar dit heeft ook een extra functie. Hoe meer het gewicht verdeeld is hoe accurater je kan gooien.

Voordelen Bolke® Dartpijlen

 • Ideaal als je met een grote groep bent
 • De pijlen hebben een ijzeren punt
 • De pijlen liggen lekker in de hand
 • In 5 verschillende gewichten beschikbaar

Nadelen Bolke® Dartpijlen

 • Zijn geen extra stukken om de pijlen af te stellen.

4. HARROWS SUPERGRIP 90% TUNGSTEN

HARROWS SUPERGRIP 90% TUNGSTEN
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

STEVIGHEID

DUURZAAM

Met de HARROWS SUPERGRIP 90% TUNGSTEN haal jij zeer goede dartpijlen in huis. Deze pijlen zijn gemaakt van tungsten en zijn daarom ideaal voor de wat ervarener darter die iedereen van de mat wilt gooien. 

Een materiaal dat veel gebruikt wordt in het maken van een dartpijl is tungsten. Dit materiaal is verhouding met andere goedkope materialen een hoog volume. Dit betekent dat de barrel minder dik hoef te zijn. Hierdoor neemt het minder ruimt in op het dartbord. Tungsten wordt altijd in % weergeven. Dit betekent hoeveel procent er tungsten is en hoeveel nickel. Dus hoe meer hoe beter. 

Deze dartpijl heeft een uniek ontwerp om zoveel mogelijk grip te hebben tijdens het gooien. Er zijn allemaal speciale ringen met grip op de barrel geplaatst. Hierdoor kan je extra goed richten waar de pijl heen moet gaan. Helemaal niet onbelangrijk als jij het winnend punt kan maken.

Voordelen HARROWS SUPERGRIP 90% TUNGSTEN

 • Gemaakt van 90% tungsten
 • Speciale ringgrip voor extra grip
 • Brengt je naar een hoger niveau
 • Beschikbaar in 5 verschillende gewichten

Nadelen HARROWS SUPERGRIP 90% TUNGSTEN

 • Aan de dure kant

5. Softtip Dartpijlen

Softtip Dartpijlen
Onze Score
9.1

Prijs / kwaliteit

STEVIGHEID

duurzaam

Op de laatste plaats in onze top 5 staan de Softtip Dartpijlen. Deze zijn speciaal gemaakt voor een elektrisch dartbord. Doordat een elektrisch dart bord allemaal technologie in het bord heeft zitten kun je niet met een ijzeren punt erin gooien. 

Bij de aankoop van deze set krijg je maar liefst 12 verschillende dartpijlen. Je kunt hierdoor met 4 personen een potje gaan darten. Om ze toch uit elkaar te kunnen houden hebben ze allemaal een verschillende kleur. Zo weet je na een tijdje welke jij lekker vindt gooien.

Omdat de punt niet van een zwaar materiaal gemaakt kan worden zit er op deze dartpijlen een softtip op. Als de pijl nu op het elektrische dartbord gegooid worden zal de technologie erachter niet kapot gaan. Alleen deze softtips gaan snel kapot. Daarom zijn er 18 reserve tips bijgeleverd zodat jij kan blijven darten.

Voordelen Softtip Dartpijlen

 • Speciaal voor een elektrisch dartbord
 • Inclusief 12 dartpijlen
 • 18 reserve softtip puntjes

Nadelen Softtip Dartpijlen

 • Niet mogelijk om aan te passen

Waar moet je op letten bij het kopen van Dartpijlen?

Het enorme aanbod met allerlei verschillende soorten Dartpijlen heeft er voor gezorgd dat zelfs de beste Dartpijlen volgens de Consumentbond niet aan te wijzen is. Waar moet ik dan op letten bij het kopen van Dartpijlen? Geen zorgen, wij van Fitcode zullen je behoeden van fouten en misverstanden. 

Om jou te helpen bij het vinden van een goed dartbord, hebben wij een aantal belangrijke punten opgesteld die jouw keuze makkelijker moet maken.

Neem de onderstaande punten goed door om een miskoop te voorkomen en altijd 180 te gooien!

Gewicht

Er zijn verschillende gewichten die een dartpijl kan hebben. Dit kan gaan van 12 tot 37 gram per dartpijl. Het gewicht van de pijl bepaalt hoe hij zicht beweegt in de lucht. Er wordt aangeraden om als beginner een dartpijl te hebben van ongeveer 24 tot 26 gram. Deze hebben de stabielste vlucht.

Maar dit verschilt allemaal per persoon. De ene persoon vindt een zware pijl fijner dan een lichte. Probeer daarom een aantal verschillende gewichten zodat je weet welk gewicht bij je past.

Materiaal

Een dartpijl kan verschillen materialen gemaakt worden. Het materiaal dat gebruikt wordt maakt een groot verschil. Je wilt namelijk dat een dartpijl zo dun mogelijk is. Hierdoor passen er meer pijlen naaste elkaar. Daarom is materiaal dat een hoog volume heeft beter. Hierdoor kan de barrel smaller zijn.

De materialen die veel gebruikt worden zijn:

 • Ijzer
 • Tungsten
 • Brass

Grip 

Grip is natuurlijk heel belangrijk bij een sport waar alles heel dichtbij elkaar ligt. Een paar centimeter misgooien kan een heel potje veranderen. Het is daarom belangrijk dat je een goede grip hebt bij het gooien van de dartpijl. Er zijn daarom heel veel verschillende soorten grip. Er zijn stevige grip technieken, maar ook losse.

Al deze verschillende soorten grip is fijn omdat iedereen wat anders fijn vindt. Wij raden daarom om aan om vooral te kijken wat jij fijn vindt. Misschien houd je wel van een losse grip. Het is belangrijk om dit in je achterhoofd te houden bij de aankoop van dartpijlen.


Hoe kies je de beste Dartpijl?

Het kopen van een goede dartpijl is lastiger dan je zou denken. Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij het kopen van Dartpijlen. In onze Top 5 Beste Dartpijlen vind je een koopgids waarin we je precies vertellen waar je op moet letten bij het kopen van dit product. 


Hoe is deze top-5 samengesteld?

Om de beste Dartpijlen te vinden hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan waarbij we meerdere Dartpijlen hebben vergeleken op diverse criteria. Denk hierbij aan de prijs/kwaliteit, online populariteit en natuurlijk de reviews van andere consumenten. 

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>