Beste Duikbril [Test 2023]

Laatste update: september 2023

Best Geteste Duikbril

Snorkelmasker 100 Comfort

Snorkelmasker 100 Comfort

De Snorkelmasker 100 Comfort bordeaux is het perfecte instapmodel voor beginnende snorkelaars. Deze duikbril heeft alles in huis en is bovendien nog eens goed te betalen.  Door het verharde glas kan je zeer goed onder water zien. Dit verharde glas zorgt ook ervoor dat er niet snel krassen in het glas komen. Met de makkelijk verstelbare banden kan je hem zo op en af doen.

Het onder water leven is enorm mooi, maar niet te zien met je blotte ogen. Om toch alle mooie beesten en natuur te zien is er een duikbril. Hierdoor kan jij alles onder water haarscherp zien zonder dat je last krijgt van je ogen.

Op vakantie wil je natuurlijk helemaal de beste duikbril hebben. In het buitenland is het water een stuk helder dan in Nederland. Hierdoor kan je met een goeie duikbril veel verschillende vissen en andere onder water dieren zien. 

Benieuwd welke duikbril het beste is voor jou? Lees dan snel de top 5!

Top 5 Beste Duikbrillen

Snorkelmasker 100 Comfort

Beste Koop Duikbrilk
1. Snorkelmasker 100 Comfort

Easybreath XS turquoise

Beste Masker Duikbril

2. Easybreath XS turquoise

Zwembril X-Base

Beste Kleine Duikbril

3. Zwembril X-Base

Subeau Snorkelset

Beste Set Duikbril

4. Subeau Snorkelset

Subeau Snorkelmasker voor kinderen

Beste Duikbril voor kinderen

5. Subeau Snorkelmasker voor kinderen

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke duikbril het beste is, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

14+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat is de beste duikbril?

Wij van Fitcode krijgen vaak de vraag "wat is de beste duikbril?". Om antwoord op deze vraag te geven hebben wij een onderzoek gedaan naar de beste duikbril. Omdat er groot aanbod aan duikbrillen zijn hebben wij een aantal criteria punten opgesteld die het antwoord moeten geven.

 • Wat is de prijs-kwaliteitsverhouding?
 • Wat is het gezichtsveld?
 • Komt er water binnen?
 • Wat is de maat?

Dus wil je een goede duikbril kopen? Ontdek hieronder een overzicht van onze favoriete duikbrillen!

1. Snorkelmasker 100 Comfort

Snorkelmasker 100 Comfort
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

Duurzaam

Materiaal

De Snorkelmasker 100 Comfort is volgens onze experts de beste duikbril van 2023 op basis van de prijs-kwaliteitsverhouding! 

Tijdens het duiken onder water wil je natuurlijk wel alles kunnen zien en zeker weten dat het glas stevig is. Want anders krijg je allemaal water in je gezicht wat niet zo fijn is. Deze duikbril heeft gehard glas. Dit is glas dat sterker is dan gewoon glas en minder snel krassen krijgt dan kunststof. Hierdoor kan jij alles onder water zeer goed zien en loop je minder snel kans op krassen.

Door de stoffen band is de duikbril gemakkelijk op of af te zetten. Dit is natuurlijk fijn als je op een druk strand geen aandacht wilt trekken. Door aan de band te trekken gaat hij er zo af. Door de stof die gebruikt is in de band trekt hij niet aan je haren.

Met een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding haal jij met de Snorkelmasker 100 Comfort de beste duikbril van 2023 in huis!

Voordelen Snorkelmasker 100 Comfort

 • Geharde glas zorgt voor beter zicht en stevigheid
 • De duikbril is gemakkelijk op en af te zetten
 • Een zeer goede prijskwaliteitsverhouding
 • Er zit geen pvc in de bril

Nadelen Snorkelmasker 100 Comfort

 • Is alleen voor volwassen

2. Easybreath XS turquoise

Easybreath XS turquoise
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

duurzaam

materiaal

Een groot probleem voor de meeste mensen is dat met een losse snorkel set er toch altijd water in de mond komt. Met de Easybreath XS turquoise is dat probleem van de verleden tijd. Bij deze duikbril een heel masker waardoor de kans dat er water in je mond komt een stuk kleiner. 

Deze duikbril heeft een nieuw concept gebruikt om condens tegen te gaan. Doordat nieuwe lucht eerst op het glas gaat voordat het in je mond komt, zal het glas minder snel beslaan. Dit is natuurlijk top als jij een stukje van de kust bent en allemaal mooie vissen ziet. Je zult hem niet af te hoeven doen om weer wat te kunnen zien.

Omdat je hele gezicht bedekt is kan er ook minder snel water naar binnen gaan. Hierdoor kan jij alles goed blijven zien. Doordat het hele gezicht bedekt is zit er ook een ademsysteem in de duikbril. Hierdoor kan jij als je niet te diep onder water bent gewoon blijven ademen. Waardoor jij je ogen altijd op de vissen kan houden.

Doordat het hele gezicht bedekt is met glas heb je een zicht van 180 graden. Hierdoor kan je het onder water leven bekijken van meerdere hoeken. 

Voordelen Easybreath XS turquoise

 • Anti-condens ontwerp zorgt ervoor dat je  alles kunt zien onder water
 • Het hele gezicht is bedekt
 • Gemakkelijk adem te halen door het masker
 • Een zicht van 180 graden

Nadelen Easybreath XS turquoise

 • Prijs aan de hoge kant

3. Zwembril X-Base

Zwembril X-Base
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

duurzaam

materiaal

Hou jij er niet van dat je neus in een duikbril zit of wil jij gewoon een strakke duikbril? Dan is de Zwembril X-Base een goede optie voor jou. Deze bril zit alleen voor je ogen waardoor de rest van je hoofd vrij is. Hierdoor heb je meer het gevoel dat je alleen een bril draagt.

Het grote voordeel van zo'n model duikbril is dat hij strak om je hoofd zit. Hierdoor kan er bijna geen water bij komen. Hierdoor krijg je niet opeens een lading water in je ogen tijdens het onder water zwemmen. Doordat dit model strak om je hoofd zit blijft hij goed zitten. 

Als de duikbril toch iets te strak zit kan je hem makkelijk verstellen naar de juiste maat voor jouw hoofd. Hierdoor zou je hem kunnen delen met iemand anders. Ondanks dat dit een zeer goed product is is hij heel goedkoop. Daarom is dit zeker een goede optie als jij wat geld wilt besparen.

Voordelen Zwembril X-Base

 • Geen water in de bril door soepele dichtingen
 • Blijft goed zitten
 • De duikbril is makkelijk verstelbaar
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Zwembril X-Base

 • Kan strak om de hoofd zitten

4. Subeau Snorkelset

Subeau Snorkelset
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

duurzaam

materiaal

Wil jij langere tijd naar de bodem van de oceaan kijken? Dan heb je een duikbril met mondstuk nodig. Dan is de Subeau Snorkelset de beste optie voor jou!

Snorkelen is een van de leukste dingen die je kan doen op vakantie als er allemaal mooie beesten zijn. Je wilt hier natuurlijk zo lang mogelijk naar kijken. Door een mondstuk kan je blijven kijken en tegelijkertijd blijven ademen.

Deze wordt erbij geleverd bij dit model. Het mondstuk kan eenvoudig aan de bril vastgemaakt worden waardoor er geen water in je mond komt.

 Als er toch water in het mondstuk komt gaat dat water eruit via een ventiel. Die zorgt dat je toch kan blijven ademen als er opeens een golf over je heen ging. Dit maakt het natuurlijk wel wat fijner. Door de siliconen in het mondstuk zit hij zeer comfortabel in je mond.

Voordelen Subeau Snorkelset

 • Wordt geleverd met een mondstuk
 • Mondstuk kan aan de bril vastgemaakt worden
 • Water wordt makkelijk afgevoerd door het ventiel
 • In verschillende maten beschikbaar

Nadelen Subeau Snorkelset

 • In een kleur beschikbaar

5. Subeau Snorkelmasker voor kinderen

Subeau Snorkelmasker voor kinderen
Onze Score
9.0

Prijs / kwaliteit

duurzaam 

materiaal

De  Subeau Snorkelmasker voor kinderen is de ideale duikbril voor je kinderen om het zwembad te ontdekken. Kinderen vinden zwemmen een van de leukste dingen om te doen en met deze duikbril wordt hun plezier alleen maar vergroot.

Een probleem wat veel voorkomt met spullen die je aan kinderen geeft, is dat ze kwijt of kapot gaan. Het probleem dat hij kapot gaat, is zeer klein doordat het kijkglas gemaakt is polycarbonaat. Dit materiaal is bijna onmogelijk om kapot te krijgen. Hierdoor maakt het minder uit als de duikbril per ongeluk op de stenen valt.

De stoffen banden zullen niet aan de haren van uw kind trekken. Doordat de band goed af te stellen valt, zal hij niet extreem strak tegen het hoofd zitten waardoor het pijnlijk aan de haren aanvoelt. Hierdoor kan jij ook genieten van een rustige vakantie.

Voordelen Subeau Snorkelmasker voor kinderen

 • Gemaakt voor kinderen
 • Het kijkglas is gemaakt van polycarbonaat
 • De stoffen band trekt niet aan de haren

Nadelen Subeau Snorkelmasker voor kinderen

 • Alleen voor kinderen onder de 10

Waar moet je op letten bij het kopen van een Duikbril?

Er zijn flink wat goede duikbrillen op de markt, maar hoe vind je de beste duikbril van dit moment? Of wat is de beste duikbril volgens de consumentenbond? Het is essentieel om een duikbril te kopen die goed bij je past.

Daarom raden we ook aan om de onderstaande punten door te lezen; zo leer je wat over de bril die je wilt kopen en kom je erachter welke duikbril aanbiedingen je beter kunt overslaan.

De maat

Er zijn verschillende maten duikbrillen. Dit is zeker belangrijk om naar te kijken tijdens de aankoop van een duikbril. Om te weten welke maat je nodig hebt hebben wij een handig schema voor je.

 • XS: Voor kinderen van 4 tot 6 jaar
 • S: Voor kinderen van 7 tot 10 jaar
 • M: Voor volwassen
 • L: Voor volwassen met een breder hoofd

Het ontwerp

Zoals gezegd zijn er veel verschillende soorten duikbrillen op de Nederlandse markt. Deze proberen allemaal op hun eigen manier uniek te zijn. Een manier om dit te doen is door middel van een ander ontwerp. Iedereen kent de standaard duikbrillen wel die over je ogen en mond gaan. Dit is niet het enige ontwerp wat er bestaat.

Er zijn heel veel verschillende ontwerpen voor een duikbril. Deze hebben allemaal andere voor- en nadelen. Kijk daarom bij de aankoop welke ontwerpen er zijn en wat de voordelen zijn. Vanuit hier kan je de beste keuze maken.

Ademhaling

Wil jij langere tijd onderwater kijken? Dan is een duikbril waarmee je kan ademhalen misschien wel een goede optie. Deze duikbrillen zullen een stukje duurder zijn want ze hebben een unieke eigenschap. Er zit ook tussen deze duikbrillen verschillen. Zo kan bij de ene het ademshalingstuk eraf gehaald worden en bij de andere niet. Kijk daarom goed hoe je de duikbril wilt gaan gebruiken. 


Hoe kies je de beste Duikbril?

Het kopen van goede duikbril is lastiger dan je zou denken. Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij het kopen van een duikbril. In onze Top 5 Beste duikbrillen vind je een koopgids waarin we je precies vertellen waar je op moet letten bij het kopen van dit product. 


Hoe is deze top-5 samengesteld?

Om de beste duikbril te vinden hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan waarbij we de meerdere duikbrillen hebben vergeleken op diverse criteria. Denk hierbij aan de prijs/kwaliteit, online populariteit en natuurlijk de reviews van andere consumenten. 

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>