Beste Eierkoker [Test 2023]

Laatste update: januari 2024

Best Geteste Eierkoker

Tristar EK-3076 Eierkoker

Tristar EK-3076 Eierkoker

Met de Tristar EK-3076 Eierkoker wordt het koken van eieren een fluitje van een cent. In deze eierkoker kun je 1 tot maximaal 7 eieren koken binnen een mum van tijd. Altijd het perfecte resultaat of je nou van zacht- of hardgekookte eieren houdt. De eierkoker slaat automatisch af en laat een zoemtoon horen als je eieren klaar zijn. Voor deze lage prijs zijn wij geen betere optie tegengekomen

De beste eierkoker van 2023 kopen? Geen zorgen! Bij Fitcode.nl gaan we je hiermee helpen.

De eierkoker is wat ons betreft een van de beste uitvindingen van de afgelopen jaren. Wauw, wat is dit een handig apparaat. Gooi simpelweg wat eieren in de koker en binnen een mum van tijd geniet je van een heerlijk gekookt eitje.

Maar welke eierkoker is nu eigenlijk het beste? Wij gingen op onderzoek uit. Na tientallen eierkokers vergeleken te hebben, kunnen wij geen eierkoker meer zien.

De 5 eierkokers die wij het beste vonden vind je in dit artikel. Benieuwd naar de (verrassende) resultaten? Lees dan gauw verder!

Top 5 Beste Eierkokers

Tristar EK-3076 Eierkoker

Beste Koop Eierkoker
1. Tristar EK-3076 Eierkoker

Gadgy Eierkoker Elektrisch

Beste Grote Eierkoker

2. Gadgy Eierkoker Elektrisch

Westfalia Eierkoker mini

Beste Kleine Eierkoker

3. Westfalia Eierkoker mini

Emerio EB-115560

Beste Smart Eierkoker

4. Emerio EB-115560

Severin EK 3165 - Eierkoker

Beste Design Eierkoker

5. Severin EK 3165 - Eierkoker

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke eierkoker het beste is, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

16+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat is de beste Eierkoker?

Welke eierkoker is het beste? Een eierkoker kopen: waar moet je op letten? Wat is de beste eierkoker volgens de consumentenbond?

Deze vragen zien we regelmatig voorbij komen. Dit konden we natuurlijk niet langer aanzien en daarom besloten wij een uitgebreid artikel te schrijven over de beste eierkoker van 2023.

Om te bepalen welke eierkoker het beste is, hebben we een uitgebreid onderzoek gedaan waarbij we tientallen eierkokers hebben vergeleken op prijs, ervaringen van consumenten en natuurlijk hoe goed ze werken.

De 5 eierkokers die als beste uit onze test zijn gekomen vind je hieronder. Kortom, lees gauw verder voor de beste eierkoker van 2023.

1. Tristar EK-3076 Eierkoker

Tristar EK-3076 Eierkoker
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

Duurzaamheid

De Tristar EK-3076 Eierkoker is wat ons betreft de beste eierkoker die je momenteel kunt kopen. Zo kun je in deze eierkoker 1 tot 7 eieren koken.

Hierbij kun je zelf bepalen welke hardheid je graag hebt: of je nu van zacht- of hardgekookte eieren houdt, het kan allemaal met deze eierkoker.

Verder heeft deze elektrische eierkoker een transparante deksel van roestvrijstalen met stoomuitlaat voor extra veiligheid, is hij gemakkelijk schoon te maken dankzij de vaatwasbestendige onderdelen en wordt hij geleverd met een maatbeker met eierprikken waarmee je eenvoudig een gaatje in het eitje prikt.

Het koken van eieren wordt een fluitje van een cent met deze geweldige eierkoker. Kortom, een absolute aanrader als je het ons vraagt.

Voordelen Tristar EK-3076 Eierkoker

 • Kook gemakkelijk en snel 1 tot 7 gekookte eitjes
 • Je kunt zelf de hardheid bepalen (hardgekookt of zacht gekookt)
 • Inclusief maatbeker met eierprikker

Nadelen Tristar EK-3076 Eierkoker

 • Geen

2. Gadgy Eierkoker Elektrisch

Gadgy Eierkoker Elektrisch
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

Op nummer 2 vinden we de Gadgy Eierkoker ElektrischZoals de naam al doet vermoeden is dit een elektrische eierkoker die je kunt gebruiken voor het bereiden van je eieren.

Deze elektrische eierkoker is ontzettend multifunctioneel, met deze eierkoker kun je namelijk de volgende type eieren bereiden:

 • Gekookt ei

 • Gepocheerd ei

 • Roerei

 • Omelet

Verder beschikt deze eierkoker over een handige timer waardoor je nooit meer gedoe hebt met het koken van het 'perfecte' eitje. De buzzer gaat af zodra je eieren klaar zijn.

Ook is deze eierkoker vaatwasserbestendig, wel zo handig aangezien alle onderdelen gewoon in de vaatwasser kunnen. Je kunt hem zelf meenemen dankzij het kleine en compacte formaat.

Voordelen Gadgy Eierkoker Elektrisch

 • Multifunctionele eierkoker(eierkoker kan verschillende type eieren bereiden)
 • Vaatwasserbestendig
 • Gemakkelijk in gebruik

Nadelen Gadgy Eierkoker Elektrisch

 • Geluid van buzzer wordt soms als 'te hard' ervaren

3. Westfalia Eierkoker mini

Westfalia Eierkoker mini
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

Op zoek nar de beste kleine eierkoker? Dan is de Westfalia Eierkoker mini het overwegen waard. Zoals je aan de naam al kunt zien is dit een zogenaamde "mini" eierkoker waarmee je maximaal 3 eieren tegelijk kunt maken.

Een kleine eierkoker is ideaal voor mensen die van plan zijn de eierkoker mee te nemen. Door het kleine formaat is deze eierkoker natuurlijk gemakkelijker te maken om mee te nemen.

Al met al is dit een goede eierkoker waarmee je 1 tot 3 eieren kunt bereiden, kunt kiezen uit 3 graden van hardheid en werkt hij met een signaaltoon wanneer de gewenste hardheidsgraad is bereikt.

Voordelen Westfalia Eierkoker mini

 • Beste eierkoker om mee te nemen (door kleine formaat)
 • Bereid 1 tot maximaal 3 eieren
 • De eierkoker is ruimtebesparend en extra klein

Nadelen Westfalia Eierkoker mini

 • Niet geschikt voor grotere groepen

4. Emerio EB-115560

Emerio EB-115560
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

Op nummer 4 vinden we de Emerio EB-115560 ook deze eierkoker mag niet ontbreken in deze lijst met de beste eierkoker van 2023.

Met deze Emerio slimme eierkoker EB-115560.9 kun je in een kooksessie zachte, medium en hardgekookte eieren bereiden.

Ongeacht hoeveel eieren je wilt bereiden kan iedereen zijn of haar eitje op de gewenste hardheid op tafel krijgen. Ook handig is het geĆÆntegreerde opbergvakje voor de maatbeker met een ingebouwde eierprikker.

Het is bij deze eierkoker niet nodig een exacte hoeveelheid water af te meten, gewoon twee maatbekertjes water erin en de eierkoker laat door middel van een gesproken tekstbericht en indicatielampjes weten welke hardheid de eieren hebben bereikt.

Verder zorgt deze eierkoker dus binnen no-time voor een heerlijk eitje en hoef jij je niet meer druk te maken over het bereiden van het "perfecte eitje".

Voordelen Emerio EB-115560

 • Te koppelen aan je telefoon waardoor je een berichtje krijgt als het ei klaar is
 • BPA-vrij
 • Is een smart product

Nadelen Emerio EB-115560

 • Kwetsbaar

5. Severin EK 3165 - Eierkoker

Severin EK 3165 - Eierkoker
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

We sluiten deze lijst af met de Severin EK 3165 - Eierkoker. Ook dit is een van de beste eierkokers van dit moment. Als jij op zoek bent naar de beste eierkoker voor het koken van je eitje, dan is deze eierkoker zeker het overwegen waard.

Zo is deze eierkoker 100% BPA-vrij, kun je hier tot maximaal 6 eieren in kwijt, beschikt de eierkoker over een elektrische kooktijd regeling en geeft de zoomer aan wanneer je eitje goed is.

Verder beschikt deze eierkoker over een mooi design en werkt het product goed en eenvoudig in gebruikt.

Voordelen Severin EK 3165 - Eierkoker

 • 100% BPA-vrij
 • Gemakkelijk op te bergen
 • Leuk design

Nadelen Severin EK 3165 - Eierkoker

 • Geen

Wat is een eierkoker?

Een eierkoker is een handig keukenapparaat waarmee je eieren kunt koken zonder dat je erbij hoeft te blijven staan. Het apparaat werkt op elektriciteit en is ontworpen om het kookproces van eieren te automatiseren. Met een eierkoker kun je eieren koken in verschillende gradaties van hardheid, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Een elektrische eierkoker bestaat meestal uit een basis, een eierrekje en een deksel. Het eierrekje is ontworpen om de eieren op hun plaats te houden, terwijl ze worden gekookt en het deksel houdt de stoom binnen, waardoor de eieren gelijkmatig worden gekookt. Sommige eierkokers hebben ook een eierprikker, waarmee je een gaatje in de eieren kunt prikken voordat je ze gaat koken. Dit voorkomt dat de eieren barsten tijdens het koken.

In 2023 zijn er verschillende soorten eierkokers op de markt verkrijgbaar. Sommige modellen hebben extra functies, zoals een timer of een automatische uitschakelfunctie. Het is belangrijk om een eierkoker te kiezen die past bij jouw behoeften en voorkeuren. Let bij het kiezen van een eierkoker op de capaciteit, de hardheid van de eieren die je kunt koken en de kwaliteit van het apparaat.

Eierkoker

Hoe werkt een eierkoker?

Een eierkoker is een handig keukenapparaat waarmee je eieren kunt koken zonder dat je op de tijd hoeft te letten. Maar hoe werkt een eierkoker precies?

De meeste eierkokers werken op basis van stoom. Het apparaat bestaat uit een reservoir voor water, een eierhouder en een deksel.

Om eieren te koken met een eierkoker, vul je het reservoir met de juiste hoeveelheid water. Dit kun je aflezen op de maatbeker die vaak wordt meegeleverd. Vervolgens plaats je de eieren in de eierhouder en sluit je het deksel.

Wanneer je de eierkoker aanzet, begint het water te koken en ontstaat er stoom. Deze stoom stijgt op en verwarmt de eieren. De meeste eierkokers hebben een timer en een geluidssignaal dat aangeeft wanneer de eieren klaar zijn. Sommige eierkokers hebben zelfs een automatische uitschakeling wanneer het water op is.

Kortom, met een eierkoker maak je de perfecte eieren binnen een handomdraai. Voordeel is dat eieren gekookt worden zonder dat je hier naar om hoeft te kijken.

Ook kun je zelf bepalen hoe je het ei wilt hebben: Houd je van een hardgekookt ei of juist een zachtgekookt eitje? Een perfect gekookt eitje was nog nooit zo makkelijk. Tegenwoordig zijn er zelfs eierkokers die ook gepocheerde eieren kunnen bereiden naast het standaard hard gekookte eitje.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Eierkoker?

Waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van de beste eierkokers van 2023? Wat is de beste eierkoker volgens de consumentenbond?

Om je op weg te helpen hebben wij een kookgids opgesteld. Hierbij ontdek je precies waar je op moet letten bij het kopen van een goede eierkoker.

Capaciteit

Een van de eerste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een eierkoker is de capaciteit. Hoeveel eieren wil je tegelijkertijd kunnen koken? De hoeveelheid eieren speelt natuurlijk een grote rol wanneer je op zoek bent naar perfect gekookte eieren.

De meeste eierkokers hebben een capaciteit van 6 tot 8 eieren, maar er zijn ook modellen verkrijgbaar die meer of minder eieren kunnen koken.

Je kunt ook kiezen voor een kleine eierkoker, hier kun je vaak maximaal 3 gekookte eieren in kwijt. Zoek je een eierkoker die meer dan 8 gekookte eieren kan koken? Dan moet je waarschijnlijk goed zoeken, al zijn er wel verschillende grote eierkokers verkrijgbaar.

Kortom, kies jij voor hard gekookte eieren of een ander perfect gekookt eitje? Let dan zeker op de capaciteit.

Mogelijkheden en instellingen

Een andere belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kopen van een eierkoker zijn de instellingen. Wil je bijvoorbeeld alleen zachtgekookte eieren kunnen maken, of wil je ook de mogelijkheid hebben om eieren medium of hard te koken?

Tegenwoordig kun je ontzettend veel kanten op en kun je met een eierkoker veel meer dan alleen een ei koken. Sommige eierkokers hebben ook extra functies, zoals een automatische afslag of een signaal wanneer de eieren klaar zijn. Je hebt zelfs eierkokers die gepocheerde eieren kunnen maken.

Materiaal

Het materiaal van de eierkoker kan ook van belang zijn. Veel eierkokers zijn gemaakt van plastic, maar er zijn ook modellen verkrijgbaar die van roestvrij staal zijn gemaakt.

Roestvrijstalen eierkokers zijn over het algemeen duurzamer en gaan langer mee dan plastic eierkokers.

Extra's

Ook is het slim om te kijken naar de extra's die een eierkoker te bieden heeft. Wordt een eierkoker bijvoorbeeld geleverd met een bijgeleverde maatbeker? Deze bijgeleverde maatbeker zorgt ervoor dat je de hoeveelheid water goed kunt afmeten.

Ook is het slim om te kijken of de eierkoker vaatwasser bestendig is. Dit scheelt je op termijn een hoop schoonmaak werk en dit maakt het eten van de gekookte eieren nog leuker.

Prijs

Natuurlijk is de prijs ook een belangrijke factor bij het kopen van een eierkoker. De prijzen van eierkokers variƫren sterk, afhankelijk van de capaciteit, instellingen en materiaal. Het is belangrijk om een eierkoker te kiezen die binnen je budget past, maar ook aan je wensen voldoet.

Veiligheid

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de veiligheid van de eierkoker. Kies bij voorkeur voor een model met een automatische afslag, zodat de eierkoker zichzelf uitschakelt wanneer de eieren klaar zijn. Ook is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van het maatbekertje en de eierhouder, zodat je zeker weet dat deze veilig te gebruiken zijn.

Met deze tips in gedachten kun je een weloverwogen keuze maken bij het kopen van een eierkoker. Vergelijk verschillende modellen en lees beoordelingen van andere gebruikers om de beste eierkoker voor jouw behoeften te vinden.


Waar een eierkoker kopen?

Een goede eierkoker kun je tegenwoordig op verschillende plekken kopen. Eierkokers worden namelijk steeds populairder waardoor de keuze reuze is.

Allereerst kun je natuurlijk kiezen voor een fysieke winkel. Eierkokers zijn te koop bij verschillende bekende winkels zoals de Hema, Action, Kruidvat en nog meer.

Ook kun je ervoor kiezen om een eierkoker te kopen bij een webshop zoals Bol.com of Coolblue. Het voordeel hiervan is dat je vaak een groter aanbod hebt.


Wat is de beste manier om eieren te koken?

De beste manier om eieren te koken is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Sommige mensen houden van zachte eieren, terwijl anderen de voorkeur geven aan hardgekookte eieren. Met een eierkoker kun je eieren koken op de gewenste hardheid, zonder dat je op de tijd hoeft te letten.


Wat zijn de voordelen van een eierkoker?

Een eierkoker biedt verschillende voordelen. Het grootste voordeel is dat je eieren kunt koken zonder dat je op de tijd hoeft te letten. Daarnaast kun je met een eierkoker eieren koken op de gewenste hardheid, van zacht tot hardgekookt. Bovendien is het gebruik van een eierkoker veiliger dan het koken van eieren in een pan, omdat er geen risico is dat de pan overkookt en er kokend water over je heen spat.


Hoe werkt een eierkoker?

Een eierkoker werkt door middel van stoom. Je voegt water toe aan de eierkoker en plaatst de eieren in de daarvoor bestemde houder. Vervolgens verwarmt de eierkoker het water en wordt er stoom geproduceerd. De stoom zorgt ervoor dat de eieren worden gekookt.


Welke merken bieden eierkokers aan?

Er zijn verschillende merken die eierkokers aanbieden, waaronder Emerio, Tristar, Princess en Severin. Het is belangrijk om te kijken naar de specificaties van de eierkoker, zoals het aantal eieren dat je tegelijkertijd kunt koken en de functies die het apparaat biedt.


Wat zijn de functies van een eierkoker met timer?

Een eierkoker met timer biedt de mogelijkheid om de kooktijd van de eieren in te stellen. Hierdoor kun je eieren koken op de gewenste hardheid, zonder dat je op de tijd hoeft te letten. Sommige eierkokers met timer bieden ook de mogelijkheid om een signaal af te laten gaan wanneer de eieren klaar zijn.


Hoe lang duurt het koken van eieren in een eierkoker?

De kooktijd van eieren in een eierkoker is afhankelijk van de gewenste hardheid en het aantal eieren dat je tegelijkertijd wilt koken. Over het algemeen duurt het koken van zachte eieren ongeveer 5 minuten, medium eieren ongeveer 7 minuten en hardgekookte eieren ongeveer 10 minuten. Het is belangrijk om de handleiding van de eierkoker te raadplegen voor de exacte kooktijd.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>