Beste Eiwitshake voor Vrouwen [Test 2023]

Laatste update: september 2023

Best Geteste Eiwitshake voor Vrouwen

Fit Whey Protein

Fit Whey Protein van Womens Best


De Fit Whey Protein van Womens Best is de beste eiwitshake voor vrouwen die er op dit moment te koop is. De proteïne shake is speciaal voor vrouwen ontwikkeld en is het perfecte product dat helpt bij afvallen of het opbouwen van spiermassa. Deze eiwitshake onderscheid zicht van de rest door een heerlijke romige smaak. De shake bevat verder 24 gram eiwitten, 1,2 gram koolhydraten en 1,2 gram vet per scoop en dat voor maar €1,15

Op zoek naar de beste eiwitshake voor vrouwen? Goed nieuws! Bij Fitcode.nl zijn we namelijk op onderzoek uitgegaan. Aangezien wij veel vrouwelijke lezers hebben, krijgen wij vaak de volgende vragen

 • Welke eiwitshake is het beste voor vrouwen?
 • Welke shake kan ik als vrouw het beste nemen?
 • Zijn eiwitshakes speciaal gemaakt voor vrouwen de moeite waard?

Om deze vragen voor eens en voor altijd te beantwoorden hebben we dit artikel geschreven. In dit artikel vind je de Top 5 Beste Eiwitshakes voor Vrouwen en leggen we je uit waarom het de moeite waard kan zijn om een eiwitshake voor vrouwen te kopen.

Kortom, lees gauw verder!

Top 5 Beste Eiwitshakes voor Vrouwen

Fit Whey Protein

Beste Eiwitshakes voor Vrouwen
1. Womens Best Fit Whey Protein

MyProtein Clear Whey Isolate

Beste Clear whey voor vrouwen

2. MyProtein Clear Whey Isolate

XXL Nutrition Booty Builder Fresh Raspberry

Beste Eiwitshakes voor Vrouwen met All-In-One Supplement

3. XXL Nutrition Booty Builder Fresh Raspberry

MyVegan Veganistische Eiwit Mix

Beste Vegan Eiwitshakes voor Vrouwen

4. MyProtein Vegan Protein Blend

Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey Protein

Beste 'premium' Eiwitshakes voor Vrouwen 

5. Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey Protein

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke eiwitshake voor vrouwen het beste is hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

16+ Producten vergeleken

20+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat is de beste Eiwitshake voor Vrouwen?

Tegenwoordig zijn er zo veel verschillende eiwitshakes dat het nog wel eens lastig kan zijn om de juiste uit te kiezen.

De caloriebehoefte van een vrouw ligt gemiddeld gezien lager dan die van een man, vanwege deze reden zijn er eiwitshakes ontwikkelt die beter binnen het dieet van een vrouw passen. Denk hierbij aan minder calorieën per scoop, minder vetten en koolhydraten.

Om ervoor te zorgen dat jullie geen miskoop doen, zijn wij van Fitcode op onderzoek uitgegaan. We hebben de beste eiwitshakes getest en hier een top 5 uit gemaakt. 

In dit artikel ontdek je wat de Top 5 Beste Eiwitshakes voor Vrouwen zijn!

1. Womens Best Fit Whey Protein

Fit Whey Protein
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

SMAAK

EFFECT

Ben jij op zoek naar een goed whey-product die ook nog eens fantastisch smaakt? Dan is de Fit Whey Protein van Women’s Best de juiste keuze voor jou. Deze shake is de ideale aanvulling op jouw dieet en bestaat voor 60% uit zuivere wei-isolaat en voor 35% uit whey-concentraat.

De Fit Whey Protein wordt gemaakt van melkeiwitten afkomstig van gras fed koeien met gegarandeerd de hoogste kwaliteit grondstoffen. De suikerarme Fit Whey Protein heeft een hoog BCAA gehalte en goede voedingswaarden. Het allerbelangrijkste bij deze eiwit shakes is de smaak. Met 24 gram eiwitten en slechts 112 calorieën per serving is de keuze snel gemaakt.

Voordelen WOMENS BEST FIT WHEY PROTEIN

 • Suikerarm en beschikt over essentiële aminozuren
 • Gegarandeerd de hoogste kwaliteit grondstoffen
 • 24 gram eiwitten en slechts 112 kcal per scoop
 • Geweldige smaak

Nadelen WOMENS BEST FIT WHEY PROTEIN

 • Geen

2. MyProtein Clear Whey Isolate

MyProtein Clear Whey Isolate
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

SMAAK 

EFFECT

Clear Whey Isolate is niet zomaar een eiwitshake. Dit is een hoogwaardig gehydrolyseerd whey-eiwitisolaat, maar dan een licht en verfrissend alternatief. Het lijkt meer op sap dan op een melkachtige eiwitshake. Als je zin hebt in een verfrissende dorstlesser vol met eiwitten dan is dit de beste optie!

De shake bevat 83 calorieën en 20 gram eiwit per scoop. Wat ons verbaasde is dat deze clear whey vrijwel geen vetten en koolhydraten zitten. Deze optie is duurder dan andere opties is deze lijst met een prijs van €1,50 per scoop. Het is het dubbel en dwars waard, want deze whey bevat hoogwaardige eiwitten, zonder ongezonde toevoegingen!

Voordelen MYPROTEIN CLEAR WHEY ISOLATE

 •  Hoogwaardig gehydrolyseerd whey-eiwitisolaat
 • 83 kcal en 20 gram eiwit per scoop
 • Hoogwaardige eiwitten 
 • Lactosevrij

Nadelen MYPROTEIN CLEAR WHEY ISOLATE

 • Bevat niet alle belangrijke eiwitstructuren

3. XXL Nutrition Booty Builder

XXL Nutrition Booty Builder Fresh Raspberry
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

SMAAK

EFFECT

XXL Nutrition heeft Booty Builder speciaal ontwikkeld als een ALL-IN-ONE supplement voor de sportieve vrouw. De naam is een beetje misleidend, maar eigenlijk is dit gewoon een mix van supplementen. Bij de ontwikkeling van Booty Builder hebben zij gekeken welke aspecten belangrijk zijn en hebben deze allemaal meegenomen in de formule.

Uiteindelijk heeft het meeste weg van een proteïne shake. De shake bevat 89 calorieën,17 gram eiwit, 3 gram koolhydraten en 1 gram vet. Per scoop kost het je €1.14

Voordelen XXL NUTRITION BOOTY BUILDER

 • Perfecte aanvulling op het dagelijkse dieet.
 • ALL-IN-One supplement
 • Heerlijke romige smaak

Nadelen XXL NUTRITION BOOTY BUILDER

 • Niet de beste macro's

4. MyProtein Vegan Protein Blend

MyVegan Veganistische Eiwit Mix
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

SMAAK

EFFECT

De natuurlijke Vegan Protein Blend is volledig vegan en bevat geen kunstmatige zoetstoffen. Ideaal voor mensen die dierlijke producten willen vermijden. Het product bevat een mix van eiwitisolaten van erwten en tuinbonen. Een perfecte boost voor jouw plantaardige dieet. Bovendien bevat dit product weinig suiker én smaakt het overheerlijk.

Deze proteïne shake geeft een verzadigd gevoel en is de beste onder de plantaardige eiwitshakes. Veel mensen zeggen dat de plantaardige eiwitten niet de essentiële aminozuren bevatten, maar niets is minder waar. Plantaardige eiwitten bevatten ALLE essentiële aminozuren, alleen wel in een andere verhouding. De shake bevat 110 calorieën, 22 gram proteïne, 4,1 gram koolhydraten en 0.6 gram vet. Per scoop kost het je €0.74.

Plantaardige producten doen dus zeker niet onder aan dierlijke eiwitten en dit is zeker een van de betere eiwit shakes. Dit is ook de beste optie voor mensen die lactose intolerant zijn en toch een goede eiwitshake met veel eiwit willen hebben.

Voordelen MYPROTEIN VEGAN PROTEIN BLEND

 • Vegetarisch, plantaardig en geen kunstmatige zoetstoffen
 • Per scoop €0,74 euro
 • Bevat weinig suikers 
 • Lactosevrij

Nadelen MYPROTEIN VEGAN PROTEIN BLEND

 • Relatief duur

5. Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey Protein

Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey Protein
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

SMAAK

EFFECT

Gold Standard 100% Whey Protein bevat per maatschep 24 gram hoogwaardige whey eiwitten 3.5 gram glutamine, 5 gram BCAA's , slechts 3 gram koolhydraten en een minimum aan vet. Gold Standard 100% Whey Protein is instant en mixt dus gemakkelijk op in elke vloeistof, jouw eiwitshake drinken en mixen is super eenvoudig

Deze eiwitshake helpt jouw met aankomen in spiermassa en afvallen. De Golds standaard Whey beschikt over alles essentiële aminozuren en zorgt dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt zonder dat je toegevoegde suikers en geraffineerde suikers tot je neemt. De whey heeft de meeste hoeveelheid eiwitten.

Ook is de smaak van deze whey goed en kun je kiezen tussen verschillende smaken. Wij hebben er meerdere geprobeerd en waren eigenlijk in alle gevallen zeer positief.

Voordelen OPTIMUM NUTRITION GOLD STANDARD 100% WHEY PROTEIN

 • Het helpt bij aankomen in spiermassa
 • Essentiële aminozuren en eiwitten
 • Geen toegevoegde suikers
 • Veel smaken

Nadelen OPTIMUM NUTRITION GOLD STANDARD 100% WHEY PROTEIN

 • Niet de beste optie voor mensen die lactose intolerant zijn

Waar moet je op letten bij het kopen van Eiwitshakes voor Vrouwen?

Eiwitshakes bevatten vele voedingsstoffen. Om het beste resultaat uit je training te halen is het verstandig om je te verdiepen in eiwitshakes. Je wilt natuurlijk die ene hebben, die zorgt voor optimale spier groei of herstel. Alleen hoe weet je welke de beste is of waar je op moet letten bij het kopen van een eiwitshake?

Zelfs de beste eiwitshake voor vrouwen volgens de Consumenten is niet aan te wijzen. Gelukkig kunnen wij dat wel en hebben zodoende een aantal belangrijke punten opgesteld, waar jij rekening mee kunt houden.

Neem de opgestelde punten hieronder goed door om een miskoop te voorkomen!

Macronutriënten

Macronutriënten zijn belangrijk bij het kopen van whey eiwit omdat ze helpen om je voedingsbehoeften te voldoen. Whey eiwit is een goede bron van eiwitten, waardoor het een essentieel onderdeel is van een gezonde voeding.

Eiwitten helpen bij het opbouwen van spiermassa, het verbeteren van de spierkracht en bij het herstel na een intensieve training. Macronutriënten, zoals vetten, koolhydraten, eiwitten en mineralen, zijn allemaal essentieel voor een gezond voedingspatroon.

Daarom is het belangrijk om een whey eiwitpoeder te kopen dat de juiste hoeveelheid macronutriënten bevat en dus voor voldoende eiwitten zorgt.

Prijs/kwaliteit

Prijs is een belangrijke factor bij het kopen van whey proteïne. Eiwit shakes zijn een essentieel onderdeel van een goed dieet en is relatief duur. Het is daarom belangrijk dat je voor een goede prijs kunt kopen. Om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen, is het belangrijk om verschillende aanbieders te vergelijken.

Textuur

Textuur is belangrijk als je eiwit shakes koopt omdat de structuur van een eiwitpoeder een grote invloed heeft op hoe het smaakt. Het heeft ook een grote invloed op de mixbaarheid van het poeder. Een goede textuur zorgt ervoor dat het eiwitpoeder gemakkelijk oplost in water of melk, waardoor het een veel lekkerder drankje maakt.

Smaak

De smaak is erg belangrijk bij het kiezen van een whey eiwitpoeder. Als het eiwitpoeder niet lekker smaakt, zal je waarschijnlijk niet geneigd zijn om het te blijven gebruiken, waardoor je de voordelen van een eiwitrijk dieet niet kunt bereiken. Er zit veel verschil in de smaak van mensen, maar doorgaans vinden wij van Fitcode chocolade en banaan altijd goed smaken.


Veelgestelde vragen

Welke eiwitshake voor vrouwen om af te vallen?

Is het jouw voornaamste doel om af te vallen? Dan wil je natuurlijk een goede wei-eiwit shake die hier aan bijdraagt. Gelukkig zijn er verschillende proteïne shakes voor vrouwen ontwikkeld die als doel hebben wat kilo's kwijt te raken. De beste eiwitshake om af te vallen vind je dan ook terug in onze lijst met beste proteïne shakes van dit moment.

In de regel bevatten goede proteïne shakes om af te vallen:

 • Weinig toegevoegde suikers

 • Weinig calorieën

 • Veel eiwitten

Wanneer je al deze ingrediënten terug ziet in de proteïne shakes dan weet je zeker dat je een goede shake om af te vallen in huis hebt gehaald.


Zijn eiwitshakes ook geschikt voor vrouwen?

Proteïne shakes ofwel eiwitshakes worden vaak door mannen gedronken die aan krachttraining doen of meer spiermassa willen hebben aangezien eiwitpoeders de groei en spierherstel bevorderen. Vrouwen denken dan al snel dat shakes niet nuttig zijn omdat ze geen gespierd lichaam en niet te veel aan calorieën willen, maar dit probleem is inmiddels verholpen en er zijn dus speciaal proteïne shakes voor vrouwen op de markt gebracht. Daarnaast kan spiergroei helpen bij het afvallen, omdat mensen met meer spiermassa meer vet verbranden, wat weer helpt met afvallen.


Hoe vaak mag je een eiwitshake drinken?

Inprincipe zit er geen limiet op het aantal eiwitshakes dat je per dag mag drinken. Uiteraard geven we hierbij wel altijd het advies dat je supplementen moet gebruiken als aanvulling op je voeding en niet als vervanging. Natuurlijk zou je bij elke maaltijd een eiwitshake kunnen drinken maar dit wordt na verloop natuurlijk een dure hobby.


Aangeraden wordt dan ook om te gaan voor ongeveer 1 of 2 eiwitshakes per dag. Naast deze shakes wil je natuurlijk wel zorgen voor een gebalanceerd dieet met verschillende gezonde voedingsbronnen. Op deze manier gebruik je de eiwitshake voornamelijk als aanvulling en dus niet als vervanging van je voeding.


Kan je afvallen met eiwitshakes?

Een andere vraag die veel vrouwelijke lezers van Fitcode stellen: kan je afvallen met eiwit shakes? Het antwoord hierop is: Ja. Wanneer we kijken naar de verschillende macronutriënten (eiwitten, vetten en koolhydraten) dan is er één groot pluspunt van eiwitten.


Deze geven namelijk langer een verzadigd gevoel af aan je lichaam in vergelijking met bijvoorbeeld koolhydraten en vetten. Door een eiwitshake voor vrouwen te drinken krijg je dus en meer eiwitten binnen en verzadigd dit ook nog eens beter. Kortom, een win-winsituatie als je het ons vraag.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>