Dr. Leon Kortewaard

Ripped - Body&Fit

Animal Cuts - Universal

Fat Killer - XXL


Wat is de beste fatburner? Het is een vraag die veel mensen zichzelf stellen tijdens het afvallen. Wanneer je bezig bent met afvallen of droog trainen kunnen fatburners hier namelijk bij helpen.


Natuurlijk zijn fatburners geen wondermiddel en zal het er niet voor zorgen dat je direct tientallen kilo's kwijt raakt. Nee, helaas werkt het niet zo. Toch betekent dit niet dat fatburners niet van toegevoegde waarde kunnen zijn tijdens het afvallen.


Fatburners onderdrukken namelijk je hongergevoel en stimuleren daarnaast de vetverbranding. Een fatburner kan dus wel degelijk helpen bij het afvallen. De markt van fatburners is gigantisch en er zijn ontzettend veel fatburners die simpelweg veel te duur zijn voor hetgeen dat ze te bieden hebben.


Om die reden zijn wij op onderzoek gegaan en hebben een lijstje voor je opgesteld met de beste fatburners van dit moment. Hierbij hebben we onder andere gekeken naar de werkzame ingrediënten en prijs.


Ook hebben we alle fatburners zelf getest om te ervaren hoe goed de effecten waren. Lees gauw verder om te ontdekken welke fatburner je het beste kan aanschaffen!

Beste fatburner kopen? Top 5 best getest

1.Ripped - Body&Fit

We trappen deze lijst af met de "Ripped" fatburner van Body&Fit. In onze ogen is dit momenteel de beste fatburner op de markt.


Zo zijn we allereerst altijd zeer te spreken over de website Body&Fit. In onze ogen is dit een van de meest complete webshops op het gebied van voedingssupplementen. Zo leveren ze goede producten tegen een lage prijs. Ook hebben ze een enorm goede klantenservice en zijn bestellingen vaak binnen 1 dag al thuis bezorgd.


Genoeg over Body&Fit, laten we eens inzoomen op dit product. Ripped is de fatburner van het huismerk van Body&Fit. Deze fatburner is een combinatie van verschillende ingrediënten die ervoor zorgen dat je minder honger ervaart en een snellere stofwisseling krijgt.


Zo bevat Ripped een flinke hoeveelheid caffeine, L-Carnitine, groene thee extract en capsicum extract. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je een flinke boost in energielevels zult ervaren.


Uiteraard hebben wij deze fat burner zelf getest om te ervaren of de gemaakte claims waargemaakt worden. Volgens de verpakking is het belangrijk dat je 1 capsule per dag neemt. Je neemt de capsules per dag eigenlijk altijd in de ochtend, hierdoor je de rest van de dag de gebruik van de fatburner.


Om dit advies op te volgen hebben we een aantal dagen op rij een capsule in de ochtend genomen. Vooral de eerste paar keren was het best even wennen. We kregen namelijk in enorme boost in onze energielevels, niet zo handig als je stil moet zitten op kantoor haha!


Deze boost in energielevels duurde best lang en eigenlijk merkte we dat we gedurende de hele dag meer energie hadden dan normaal.


Ook merkte we dat er niet echt een crash achteraan kwam. Een crash heb je bij sommige fatburners wel, dit betekent dat je na een paar uur ontzettend moe wordt. Het voelt letterlijk alsof al de energie uit je lichaam weggeslurpt wordt.


Al met al zijn we zeer te spreken over deze fatburner. De ingrediënten zijn goed en hebben allemaal bewezen

gezondheidsvoordelen.


Als jij op zoek bent naar een goede fatburner voor een degelijke prijs dan is de Ripped fatburner zeker voor jou! Je bestelt hem extra voordelig via deze link!


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Bevat verschillende goede ingrediënten ( groene thee extract, caffeine)
 • Goede prijs
 • Capsules zijn makkelijk weg te krijgen

Nadelen

 • Geen

2. Aminal Cuts - Universal

Op nummer 2 van deze lijst met goede fatburners vinden we Animal Cuts van het merk Universal. Universal is een grote speler binnen de supplementen markt en staat bekend om zijn hoge kwaliteit producten.


Animal Cuts is geschikt voor mensen die graag wat meer geld uitgeven aan een fatburner, het product is namelijk een stuk duurder dan "Ripped" bijvoorbeeld.


Daarnaast is dit product iets anders opgebouwd dan een normale fat burner. Wanneer je Animal Cuts namelijk besteld ontvang je een pot met daarin 42 zakjes met pillen. Een dagdosering staat gelijk aan 1 zakje, dit betekent dus dat je met 1 pot precies 42 dagen vooruit kan.


De zakjes van Animal cuts bestaan uit verschillende pillen die in totaal meer dan 28 verschillende ingrediënten bevatten. Denk hierbij aan ingrediënten als groene thee extract en caffeine. Dit zijn stoffen die je nodig hebt om de stofwisseling te versnellen en het honger gevoel te onderdrukken.


Een nadeel van dit product is dat het best wel wat pillen zijn en dat het dus lastig kan zijn om al deze pillen weg te werken. Waar de meeste fat burners uit slechts 1 capsule bestaan is dat bij deze niet het geval.


Als jij moeite hebt met het slikken van pillen is dit dus wellicht niet de beste optie voor jou.


Dan onze ervaring met dit product. We moeten eerlijk toegeven dat het op het begin wel even wennen was om zoveel pillen te moeten slikken elke ochtend.


Dit doet echter niets af aan de werking van het product. Het product werkte namelijk super goed voor ons. We merkte eigenlijk direct dat het een sterk product was.


Hierdoor hadden we eigenlijk in 1 klap al veel meer energie dan normaal. Ook hielp het ons aanzienlijk tijdens trainingen. We merkte dat trainingen beter gingen en het voelde alsof we meer kracht hadden dan normaal. Al met al is dit product dus super goed, enige minpuntjes zijn de hoeveelheid pillen en de prijs.


Als prijs voor jou niet belangrijk is dan zouden we je zeker aanraden om deze fat burner te kopen. Je moet hem een keer geprobeerd hebben!


Wanneer je dit product via deze link koopt ontvangen wij een kleine commissie. Dit helpt ons om reviews te blijven produceren. We zouden het daarom super waarderen! Klik hier om direct (voordelig) te bestellen


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Meer energie
 • Meer kracht tijdens het sporten

Nadelen

 • Veel pillen
 • Prijs is aan de hoge kant

3. Fat Killer - XXL Nutrition 

Uiteraard mag de "Fat Killer" van XXL Nutrition niet ontbreken aan deze lijst. XXL nutrition is natuurlijk een super bekend merk in Nederland en België en de kans is dus groot dat je wel eens van deze fatburner gehoord hebt.


Bij deze fat burner is het de bedoeling dat je 1 capsule per dag neemt. Dit kun je na verloop van tijd opbouwen echter wordt geadviseerd om hier rustig mee om te gaan. De fatburners bevatten namelijke hoge doseringen caffeine.


Wanneer we kijken naar de ingrediënten van deze fatburner dan komt die redelijk overeen met de andere prdoucten uit deze lijst.


Zo bevat het product veel caffeine, groene thee extract en l carnitine. Al met beschikt de fat killer dus over een sterke formule. Om die reden is dit een hele goede fatburner.


Nadeel van deze fatburner is de prijs, die ligt namelijk aanzienlijk hoger dan andere producten uit deze lijst.


Al met al is deze "Fat Killer" fatburner in onze ogen zeker de moeite waard. De prijs mag dan wat hoger zijn, toch blijft het in onze ogen een van de beste fatburners op de markt.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Bevat Groene thee extract, L-Carinitine en caffeine
 • Sterke formule

Nadelen

 • Prijs aan de hoge kant

4. The Ripper - Cobra Labs

The Ripper is een fatburner die ontwikkelt is door het merk Cobra Labs. Dit is een merk dat iets onbekender is dan menig ander supplementen bedrijf. Dit wil echter niet zeggen dat dit product niet goed is, nee verre van zelfs!


The Ripper is namelijk een ontzettend sterke fatburner. Een groot voordeel van dit product is dat het geen capsules zijn maar poeder. Als jij het dus moeilijk vindt om pillen te slikken, kan deze fat burner een uitkomst voor je zijn.


Het idee van deze fatburner is dat je 1 maatschepje aanmengt met 200 ml water. Dit drankje drink je vervolgens voor je ontbijt en dit moet ervoor zorgen dat je gedurende rest van de dag meer energie hebt.


Onze ervaring met dit product is zeer positief. Allereerst was het drankje super lekker en voelde het totaal niet als een straf om deze op te drinken.


De effecten na gebruik waren ook goed. De eerste paar dagen merkte we eigenlijk direct dat we meer energie hadden dan normaal.


Trainingen gingen ook goed en we kregen niet echt een crash. Dit is natuurlijk ook niet onbelangrijk aangezien een crash iets is wat je niet wil.


Deze fatburner is verkrijgbaar in meer dan 6 verschillende smaken dus er is voor ieder wat wils.


Minpuntje van deze fatburner is de prijs, die is namelijk redelijk hoog in vergelijking met andere producten uit deze lijst. Als je hem via deze link koopt weet je zeker dat je de beste prijs betaalt voor het product.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Poeder vorm dus geen capsules slikken
 • Goede smaak

Nadelen

 • Prijs aan de hoge kant

5. Grenade Fatburner - Grenade

We sluiten deze top 5 beste fatburners lijst af met de "Grenade Fatburner" van het merk Grenade. Grenade is een relatief jong bedrijf binnen de supplementen markt echter brengen zij tot nu toe zeer goede producten op de markt.


Een van deze producten is de Grenade fatburner. Deze fatburner is geschikt voor mannen en vrouwen en is ontzettend populair onder krachtsporters en professionele atleten.


Kijkend naar de samenstelling van dit product dan zien we dat deze fatburner bestaat uit groene thee extract, bittere sinaasappel poeder, cafeïne, Cayennen, Fenylalanine en Groene koffie. De fatburner bevat maar liefst 250 mg cafeïne, dit is ontzettend veel!


Dit zijn allemaal ingrediënten die verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee brengen. Wat samenstelling betreft zit het bij deze fatburner dus wel goed. Klein minpuntje is dat de fatburner geen L-carnitine bevat, dit is zonde aangezien L-carnitine een goede stof is voor een fatburner.


Ook dit product hebben wij getest en onze ervaring is redelijk positief. We ondervonden een flinke boost in energie en merkte dat dit best even aan hield.


Je neemt de capsules per dag en dan in het lieft in de ochtend. Echter merkte wij dat we tegen 18:00 in de avond ontzettend moe werden. Oftewel: deze fatburner gaf ons een flinke crash in energie.


Buiten dat om is het overigens een prima fatburner en hij hoort zeker in de lijst met beste fatburners, simpelweg omdat de samenstelling goed is en de prijs redelijk goed is. __CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Bevat veel cafeïne (250 mg)
 • Goede samenstelling aan ingrediënten

Nadelen

 • Zorgt voor flinke crash

Koop gids Fatburner


Wat is een fatburner?

Wat doen fatburners precies? Zoals de naam al doet vermoeden is een fatburner een supplement dat helpt bij het verbranden van vet. De meeste fatburners bevatten supplementen die ervoor zorgen dat je hongergevoel onderdrukt wordt en dat de stofwisseling van je lichaam omhoog gaat.


Vaak bevatten fatburners (ook wel vetverbranders genoemd) veel cafeïne, dit omdat het een van de beste voedingsstoffen is voor het onderdrukken van honger en het versnellen van je metabolisme.


Hoe werkt een fatburner?

Een fatburner bevat verschillende ingrediënten die ervoor zorgen dat je meer energie krijgt. Door deze extra energie kun je beter sporten en zul je een toename in je uithoudingsvermogen ervaren.


Doordat je meer energie hebt zul je meer bewegen waardoor je extra vet gaat verliezen. Ook neemt je hongergevoel af waardoor je minder snel naar ongezonde snacks zal grijpen.


Goede fatburners bevatten dus verschillende ingrediënten die jou zullen helpen bij het proces van gewicht verliezen en afvallen.


Is een fatburner gevaarlijk?

Fatburners zijn in beginsel niet gevaarlijk. Wel is het een product dat veel cafeïne bevat, als je hier slecht tegen kan is het aan te raden om te beginnen met een lage dosering per dag.


Mocht je dus slecht tegen cafeïne kunnen dan is het aan te raden om bij het uitzoeken van een fatburner goed op te letten. Kies bijvoorbeeld een fatburner die wat meer groene thee extract bevat en wat minder cafeïne.


Helpt een fatburner bij het afvallen?

Fatburners onderdrukken het hongergevoel en zorgen ervoor dat je stofwisseling versneld. Dankzij deze effecten helpen fatburners dus zeker bij het afvallen.


Bij het gebruik van een goede fatburners is het uiteraard wel belangrijk dat je gezonde voeding blijft eten. Gebruik een fatburner daarnaast niet te lang, dit kan op termijn namelijk vervelende gevolgen met zich mee brengen. Gebruik een fatburner dus met mate.


Wat zijn de bijwerkingen van een fatburner?

Een fatburner kan inprincipe niet voor bijwerkingen zorgen tenzij jij overgevoelig bent voor cafeïne. Wanneer jij overgevoelig bent voor cafeïne kan een fatburner zeker vervelende bijwerkingen met zich mee brengen. Denk hierbij aan een rusteloos gevoel, duizeligheid of hartkloppingen.


Gebruik jij regelmatig een fatburners maar merk je een van bovenstaande bijwerkingen? Dan is het wellicht een goed idee om de dosering wat terug te brengen.


Waar moet je op letten bij het kopen van een fatburner?

Voor je overgaat tot het kopen van een goede fatburner is het belangrijk om gedegen onderzoek te doen. Je kan natuurlijk de eerste de beste winkel (fatburner kruidvat of fatburner action) binnen lopen en een afslankpillen kopen, het is echter de vraag of je dan een goed product in huis haalt.


Om je op weg te helpen hebben we hieronder een aantal zaken op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het kopen van fatburner.


Samenstelling

Allereerst is het belangrijk dat je goed op de samenstelling van een fatburner let. Tegenwoordig zijn er namelijk heel veel fatburners op de markt die allerlei stoffen bevatten die eigenlijk niet nodig zijn.

Over het algemeen bevat een goede fatburners vaak de volgende stoffen:

 • Groene Thee of groene thee extract
 • Cafeïne
 • Taurine
 • L-carnitine
 • CLA

Dit zijn allemaal stoffen die je niet volledig uit gezonde voeding kan halen en dus kun je zo doormiddel van een fatburner uit capsules per dag halen.

De meeste beste fatburners bevatten daarnaast vooral natuurlijke ingrediënten zoals cafeïne. Dit zijn stimulerende stoffen die bijvoorbeeld bijdragen aan het verhogen van je stofwisseling en het onderdrukken van je hongergevoel.

Deze eigenschappen en bijwerkingen hebben natuurlijk positief effect op je dieet en zal op den duur bijdragen aan gewichtsverlies.

Overigens zijn er ook veel verboden middelen in omloop, die zijn uiteraard niet terug te vinden in deze lijst.


Prijs

Naast de samenstelling is het bij het kopen uiteraard ook belangrijk om te kijken naar de prijs. Iedereen heeft een ander budget en heeft een ander bedrag over voor supplementen. Ga daarom altijd op zoek naar een product dat past binnen jouw budget. Hopelijk heeft deze fatburner review je goed op weg geholpen.About the Author Dr. Leon Kortewaard


Ik heb verschillende medische studies afgerond en ben mij hierna gaan focussen op de supplementen industrie. Denk hierbij aan vitaminen, medicijnen maar ook aan fitness supplementen zoals creatines.

>