februari 2021

0 reacties

Beste Fitness Stepper [Test 2020]

9 februari, 2021


Broomer Aerobic Step

Tunturi Stepper


Vind je een gezond en fit lichaam belangrijk? Heb je niet altijd zin en tijd om naar de sportschool te gaan? Dan is een goede stepper in huis geen overbodige luxe. Met een fitness stepper train je waar en wanneer het jou uitkomt. Hierdoor behoud je de motivatie om te blijven werken aan je conditie en spierkracht. Door regelmatig te steppen verlies je ook snel wat overbodige pondjes.

Bij een stepapparaat worden je beenspieren extra aan het werk gezet. Vaak zijn er weerstandskabels met handvaten meegeleverd, zodat je ook de armspieren een flinke work-out kan geven. Ben je op zoek naar een goede steptrainer? Lees in onderstaand blog wat de eigenschappen zijn, en waar je op moet letten. Het zal het kiezen voor de beste stepper een stuk gemakkelijker voor je maken.

Wat is een stepper?


Er zijn veel fitnessapparaten voor thuisgebruik, waaronder steppers. Maar wat is een stepper? Een stepper wordt ook wel swing stepper, mini stepper, steptrainer of twisted stepper genoemd. Heel eenvoudig gezegd, is het eigenlijk een (trap)loopstimulator. Meestal kan je de weestand zelf instellen, van licht naar het zwaardere loopwerk.

Zet de stepper onder je bureau, zodat je tijdens het werk verschillende spiergroepen traint. Zo'n bureaufiets zorgt ervoor dat je sportief bezig bent op je werkdag

Zet hem voor de televisie en kijk je favoriete serie terwijl je aan het steppen bent. Dit kleine fitnessapparaat heeft als grote voordeel dat het niet veel plek inneemt. Je kan hem eigenlijk overal in huis wel kwijt. Bovendien neem je een fitness stepper gemakkelijk mee om op een andere plek te trainen.

Bewegen op de stepper tijdens het werk

Dat bewegen goed voor een mens is, is inmiddels wel bewezen. Maar wanneer je een kantoorbaan hebt, wordt het lastig om dagelijks voldoende beweging te krijgen. Met een mini stepper sla je twee vliegen in een klap. Je kan rustig aan je bureau blijven zitten werken terwijl je je benen, billen en dijen traint op de stepper.

Waar moet een goede stepper aan voldoen?

Je hoeft niet alle steppers te testen om te weten te komen wat de beste stepper voor jou is. Een stepapparaat heeft in ieder geval een aantal eigenschappen waardoor jij het beste uit je work-out kan halen.


Een computer die je vorderingen bijhoudt en laat zien hoeveel calorieën je verbruikt hebt is handig en stimuleert je om door te zetten. Daarnaast zijn weerstandskabels fijn om ook je bovenlichaam te kunnen trainen.Tenslotte is een stepper waarbij je de weerstand kan veranderen goed om jouw conditie en spierkracht telkens weer te verbeteren.

Top 3 Beste Steppers

Wij hebben een aantal steptrainers vergeleken en hebben een lijstje gemaakt met steppers die de kwalificatie beste fitness stepper verdienen. Er is onder andere gekeken naar eigenschappen, gewicht, prijs, voor- en nadelen en klantervaringen.

1. Broomer Step Fitness

De Step Fitness van Broomer is anders dan andere steppers. Dit apparaat heeft namelijk als extra twee verticaal beweegbare armen, zodat je jouw hele lichaam effectief kan trainen. De Boomer Step Fitness heeft daarnaast ook nog eens losse weerstandskabels met handvatten. Dit apparaat komt zeker in aanmerking voor de titel "best geteste fitness stepper".

Op het digitale display kan je zien hoeveel calorieën je hebt verbrand, de snelheid en de trainingstijd. Je kan hierop ook de weerstand verhogen of verlagen. De Broomer Step Fitness is de beste stepper voor iedereen die graag zijn conditie wil verbeteren en tegelijk spierkracht wil opbouwen.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Ingebouwde computer
 • Extra verticaal beweegbare armen
 • Weerstandskabels met handvatten

Nadelen

 • Past niet onder een tafel of bureau
 • Neemt meer ruimte in

2. VirtuFit ST10

Uit de fitness stepper test kwam naar voren dat de VirtuFit ST10 absoluut een plek verdient in de lijst van "beste stepper". Met dit fitnessapparaat train je je billen, dijen, buik en benen gewoon thuis. Haak de weerstandskabels aan op de metalen ringen, zodat je ook je armen en bovenlichaam kan trainen.

De hydraulische dempers zorgen ervoor dat je work-out soepel en geruisloos verloopt. Op het display zie je het totaal aantal steps die je hebt gemaakt, de bewegingen per minuut, de tijd die je hebt getraind en het aantal verbrandde calorieën. Omdat de VirtuFit ST10 slechts 7 kg weegt, kan je hem gemakkelijk verplaatsen.

__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Extra weestandskabels voor trainen bovenlichaam
 • Nagenoeg geruisloos door hydraulische dempers
 • Gemakkelijk verplaatsbaar

Nadelen

 • Computer niet altijd even secuur

3. Tunturi

De fitness stepper test wees uit, dat de Tunturi misschien wel de beste fitness stepper is van 2020. In ieder geval is dit trainingsapparaat zeer effectief voor het vergroten van de spierkracht in je benen, billen en dijen. Omdat het een compact fitnessapparaat is, heb je niet veel ruimte nodig om hem na je work-out op te bergen.

De Tunturi is voorzien van een computer waarop je het weerstandsniveau kan instellen. Zo kan je telkens je training iets verzwaren of lichter maken. Op het display kan je jouw vorderingen bijhouden, zoals trainingstijd, het aantal calorieën dat je hebt verbrand en de hoeveelheid bewegingen die je hebt gemaakt. Je gebruikt de Tunturi waar je maar wilt: onder je bureau of eettafel, voor de televisie, in de slaapkamer of op het balkon.

__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Verschillende weerstandsniveaus
 • Duidelijke display
 • Compact en licht van gewicht

Nadelen

 • Geen weerstandskabels om bovenlichaam te trainen

Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

You might also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>