Trampolinespringen is een fantastische work-out. Wist je bijvoorbeeld dat 10 minuten springen op een trampoline gelijk staat aan een half uur hardlopen?


Wat is de beste fitness trampoline? Waar moet je op letten bij het kopen van een fitness trampoline? Het zijn zo maar 2 vragen die we ontzettend vaak terug zien komen in onze inbox. Om die reden besloten we dit artikel te schrijven.


Een fitness trampoline is de laatste tijd ontzettend populair geworden onder veel sporters. Zoals het woord al doet vermoeden is een fitness trampoline speciaal bedoeld om mee te fitnessen. Waar een normale trampoline vaak gebruikt wordt voor recreatief gebruik is het doel van een fitness trampoline om je conditie en gezondheid te verbeteren.


Vaak zijn fitness trampolines een stuk kleiner dan de reguliere trampolines. Het grote voordeel hiervan is dat de fitness trampoline ook ideaal is voor thuis sporten. Met een fitness trampoline kun jij op een leuke, creative manier aan je conditie en gezondheid werken. Er zijn honderden workouts (vaak jump-fitness genoemd) te vinden en de belasting op je gewrichten is minder dan bij bijvoorbeeld hardlopen.


Toch kan het aankopen van een fitness trampoline een lastige opgave zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende trampolines op de markt en lang niet al deze producten zijn even goed. In dit artikel ontdek je een top 5 van best geteste fitness trampolines van dit moment. Ook vertellen we je precies waar je op moet letten bij het kopen van een fitness trampoline.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Fitness trampoline?

Heb jij besloten om een fitness trampoline te kopen? Goede keuze! Echter begint de zoektocht nu pas. Er zijn ontzettend veel verschillende merken, afmetingen en mogelijkheden. Om die reden is het goed om eerst gedegen onderzoek te doen om een eventuele miskoop te voorkomen.


Bij de aanschaf van een goede fitness trampoline is het van belang dat je met verschillende zaken rekening houdt. De belangrijkste vind je hieronder.

Hoe groot is de fitness trampoline?

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de grootte van de fitness trampoline. Houd hierbij voor ogen hoe en waar je van plan bent de trampoline te gebruiken. Als je bijvoorbeeld thuis wilt gaan sporten is het handig als hij niet te groot is zodat je hem makkelijk kunt opbergen.

Is de fitness trampoline makkelijk op te bergen?

Aansluitend aan het eerste punt is het van belang dat je een fitness trampoline makkelijk op kunt bergen. Kijk goed of een trampoline inklapbaar is, dit gaat je ontzettend helpen om ruimte te besparen.

Verstelbaar?

Als je de fitness trampoline met meerdere mensen wilt gaan gebruiken is het handig als deze verstelbaar is. Ieder persoon heeft namelijk een andere hoogte nodig om goed te kunnen sporten. Door een verstelbare fitness trampoline aan te schaffen weet je zeker dat je met meerdere personen gebruik kunt maken van de trampoline.

Budget

Als laatst is het natuurlijk altijd belangrijk dat je kijkt of de trampo binnen je budget past. De prijzen van trampolines zijn ontzettend divers en kunnen zo maar een paar honderd euro schelen. Als je voor het eerst een fitness trampoline gaat kopen wil je waarschijnlijk iets minder geld uitgeven dan wanneer je al jaren gebruik maakt van een trampoline. In dit artikel vind je artikelen  voor elk budget waardoor jij de beste trampoline voor jouw situatie kan vinden.

Top 10 fitness trampolines

Wil je direct weten hoe de top 10 trampolines eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Wat is de beste fitness trampoline?

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een trampoline is het tijd om over te gaan naar de top 5 best geteste opties van dit moment. In dit overzicht ontdek je de best geteste fitness trampoline voor elke situatie!


 1. Beste geteste fitness trampoline
 2. Beste fitness trampoline voor gevorderden
 3. Beste goedkope fitness trampoline
 4. Beste opvouwbare fitness trampoline

1. Tunturi opvouwbare fitness trampoline

Op dit moment is de Tunturi opvouwbare fitness trampoline volgens ons de best geteste fitness trampoline op de markt. We hebben door dit product gekozen omdat de prijs / kwaliteit super goed is.


Wanneer je voor het eerst een fitness trampoline aanschaft wil je natuurlijk niet gelijk de hoofdprijs betalen. Met dit product betaal je absoluut niet de hoofdprijs maar haal je wel een super goede fitness trampoline in huis. Een ander groot voordeel van deze trampo is dat hij opvouwbaar is.


Dit maakt het een ideaal product voor thuis aangezien je hem makkelijk kunt opbergen in de kast. Het materiaal van deze trampo is extreem hard en stevig staal en de handgrepen zijn van foam grip waardoor je extra veel grip hebt. De trampoline heeft een afmeting van 104cm x 104cm x 22cm en weegt slechts 8kg.


Kortom, deze trampoline beschikt over alles wat je nodig hebt voor een goede work-out en leent zich perfect voor thuis sporten. Dit maakt het momenteel tot de beste trampoline.

__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Ideaal voor thuis
 • Weegt slechts 8 kilogram
 • Opvouwbaar

Nadelen

 • Geen

2. Hammer cross jump

De Hammer Cross Fitness trampoline is perfect voor mensen die al wat langer bezig zijn met jump workouts. Deze trampoline beschikt namelijk over handige vlakken die je kunnen ondersteunen tijdens het trainen (zie foto van product).


Naast deze ronde vlakken is de trampoline ook voorzien van een speciale T-vormige hendel. Dit is gedaan om de maximale veiligheid tijdens de hoge intensiteit training te waarborgen.


Extra voordeel van deze trampoline is dat je er een online trainingsvideo's ter waarde van €19,95 bij krijgt. Hiermee kun je gelijk aan de slag en beginnen met trainen. De afmeting van deze trampoline is 120 cm x 130cm x 140cm en de trampoline weegt slechts 11.1 kilo.


Al met al is deze trampoline perfect voor mensen die al wat langer bezig zijn met jump workouts. 


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • T-vormige hendel zorgt voor meer veiligheid
 • Beschikt over handige vlakken die je helpen bij het springen
 • Inclusief online trainingsvideo

Nadelen

 • Prijs ligt iets hoger

3. Tunturi Funhop Fitness trampoline

Uiteraard hebben we ook gekeken naar een goede goedkope fitness trampoline. Mocht je een wat kleiner budget te besteden hebben dan is deze trampoline van Tunturi waarschijnlijk je beste keus.


Zo is dit een trampoline die gemaakt is van gegalvaniseerd staal, hierdoor kun je de trampoline ook buiten laten staan. Verder is het een trampoline die ontzettend stevig aanvoelt en gemaakt is van weersbestendige stalen buizen, kunststof en schuim. De trampoline heeft een maximaal belastbaar gewicht tot 100 kilogram en wordt geleverd met handige beschermhoes.


Al met al dus prima specificaties voor een trampo die een prijs heeft die stukken lager ligt dan de andere trampolines in deze lijst. Je koopt deze trampoline voordelig via Bol.com__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Beste budget fitness trampoline
 • Stevig model
 • Makkelijk op te bergen

Nadelen

 • Geen

4. Beste opvouwbare fitness trampoline

De RS Sports opvouwbare fitness trampoline heeft een diameter van 110 cm. Het grote voordeel van deze trampoline is dat die opvouwbaar is en daarom overal makkelijk op te bergen.


Met de RS Sports fitness trampoline kunt u effectief trainen met veel plezier en dynamiek! Het geheim van trainen op een fitness trampoline is dat het eigenlijk heel erg leuk is waardoor u ongemerkt gigantisch veel calorieën verbruikt zonder eentonige training. De T-vormige hendel is verstelbaar in 3 verschillende hoogtes (115, 123 en 131 cm) en zorgt voor extra balans tijdens de workout. 


Kortom, als jij op zoek bent naar een opvouwbare fitness trampoline dan is dit je beste optie!


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Opvouwbaar
 • Makkelijk op te bergen
 • Te verstellen T-vormige hendel

Nadelen

 • Voelt iets minder stabiel aan

5. Tunturi Hexagon Fitness

We sluiten deze top 5 af met de Tunturi Hexagon fitness trampoline. Misschien is het je wel opgevallen dat Tunturi sterk vertegenwoordigt is in dit artikel. Dit is niet voor niets aangezien Tunturi gewoon een heel goed merk is voor fitness apparaat. Tunturi levert goede producten tegenover lage prijzen.


Zo ook deze Hexagon fitness trampoline. Deze trampoline is geschikt voor beginners en gevorderden, komt met een handige beschermhoes en heeft een T-handgreep die verstelbaar is zodat je goed in balans kunt blijven.


Deze Hexagon trampoline wordt door veel gebruikers ook gebruik voor revalidatie. Een ander voordeel is dat deze trampoline in hoogte verstelbaar is. Het maximaal belastbaar gewicht is 130kg en het zwarte frame is gemaakt van poedercoating. De poten beschikken verder over een antislip laag met rubberen bescherming.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Goede kwaliteit
 • Stabiel
 • belastbaar Lichaamsgewicht van tot 130 kg

Nadelen

 • Het in elkaar zetten vraagt geduld en wat tijd.

About the Author Remco Hazenwerf


Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

>