Beste Golfhorloge [Test 2023]

Laatste update: september 2023

Best Geteste Golfhorloge

Garmin Approach S42 Premium

Garmin Approach S42 Premium

Als golfspeler wil je natuurlijk bepaalde statistieken weten om jouw spel te verbeteren. De Garmin Approach S42 Premium is de ultieme Golfhorloge daarvoor! Maar wat maakt dit Golfhorloge zo goed? Allereerst heb je de beschikking tot wel 42.000 vooraf geïnstalleerde golfbanen over de hele wereld. Ten tweede zorgt een combinatie van Autoshot Gametracking en CT10 Clubtrackingsensoren voor het bijhouden van slagafstanden en als laatste kun je nog nauwkeuriger slaan dankzij de GreenView functie.

De Golfhorloges van tegenwoordig zijn zo ver geavanceerd dat je allerlei statistieken kunt meten. Hierbij moet je denken aan: handicapscore, lay-up en dogleg afstanden, swing-tempo, Greenview en nog veel meer. Als gevolg van deze innovaties worden jouw golfprestaties sterk verbetert.

Helaas is de zoektocht naar een geschikte Golfhorloge niet bepaald simpel dankzij het grote aanbod. Gelukkig hebben wij van Fitcode in een uitgebreid onderzoek, de Top 5 Beste Golfhorloges geselecteerd. 

Benieuwd naar deze top 5? Bekijk het dan snel hieronder!

Top 5 Beste Golfhorloges

Garmin Approach S42 Premium

Beste Koop Golfhorloge
1. Garmin Approach S42 Premium

Garmin Fenix 6X Chrono

Beste Golfhorloge met Swingtempo

2. Garmin Fenix 6X Chrono

Garmin Approach S62 Zwart

Beste Premium Golfhorloge

3. Garmin Approach S62 Zwart

Garmin Approach S60 Zwart

Beste Golfhorloge met GPS

4. Garmin Approach S60 Zwart

Garmin Approach S12 Zwart

Beste Goedkope Golfhorloge

5. Garmin Approach S12 Zwart

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke Golfhorloges het beste zijn, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

24+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat zijn de beste Golfhorloges?

Wij van Fitcode hebben onderstaand de Top 5 Beste Golfhorloges uitgebreid uitgelicht. Zo kun je zelf beslissen welke Golfhorloge het beste is voor jou aan de hand van:

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Comfort
 • Functies

Ontdek hieronder de geselecteerde Golfhorloges!

1. Garmin Approach S42 Premium

Garmin Approach S42 Premium
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

comfort

functies

De Garmin Approah S42 Premium is de must-have Golfhorloge om jouw spel te verbeteren. Zo kun je onder andere de volgende statistieken meten:

 • Dogleg en Lay-up afstanden
 • Handicapscore hole en speler

Dankzij deze functies kun je jouw spel analyseren en op deze manier blijven ontwikkelen. Uiteraard is dit horloge voorzien van nog veel meer functionaliteiten. Zo heb je de beschikking tot wel 42.000 vooraf geïnstalleerde golfbanen van over de hele wereld.

Daarnaast kun je de slagafstanden ook bij houden dankzij een combinatie van Autoshot Gametracking en CT10 Clubttrackingsensoren. Verder kun je nog accurater slaan door Green View functie, waarbij je de pin handmatig kan verplaatsen naar de goede locatie. 

En om niet te vergeten! De batterijduur tijdens het gebruik van GPS is 12 uur lang. Hoe ideaal is dat?

Voordelen GARMIN APPROACH S42 PREMIUM

 • Meet gegevens als Dogleg afstanden, Lay-up afstanden en handicapscore hole + speler
 • 42.000 vooraf geïnstalleerde golfbanen over de hele wereld
 • Batterijduur van 12 uur lang tijdens gebruik van GPS
 • Green View functie

Nadelen GARMIN APPROACH S42 PREMIUM

 • Relatief duur

2. Garmin Fenix 6X Chrono

Garmin Fenix 6X Chrono
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

COMFORT

FUNCTIES

De Garmin Fenix 6X Chrono is zeker niet de goedkoopste optie, maar dankzij de hoogwaardige materialen en talloze meetwaarden heb je wel echt waar voor je geld. 

Zo is de digitale wijzerplaats afgedekt met Mineraalglas, de kast gemaakt van kunststof Titanium en de band geproduceerd van Siliconen. Deze materialen zorgen voor een goede waterdichtheid van 10 ATM, waardoor die ook tijdens het zwemmen gebruikt kan worden.

Verder heb je dus ontelbare meetwaarden specifiek voor het golfen en dagelijks gebruik. Voor het golfen kun je onder andere de volgende gegevens meten: Swingtempo, Dogleg en Lay-up afstanden, handicapscore hole en speler. Verder gaat de batterij tot 2 uur lang mee bij gebruik van de GPS en anders 21 uur.

Voordelen GARMIN FENIX 6X CHRONO 

 • Meetbare functies als Swingtempo, Dogleg en Lay-up afstanden en handicapscore hole + speler
 • Uitstekende waterdichtheid van 10 ATM
 • Gemaakt van hoogwaardige materialen
 • Batterijduur van 2 uur bij gebruik GPS

Nadelen GARMIN FENIX 6X CHRONO

 • Duur model

3. Garmin Approach S62 Zwart

Garmin Approach S62 Zwart
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

COMFORT

FUNCTIES

De Garmin Approach S62 is de ideale Golfhorloge om jouw resultaten optimaal te verbeteren. Maar wat maakt dit horloge dan zo goed?

Allereerst gaat het horloge in GPS-modus tot wel 20 uur lang mee en in normale modus zelfs tot 14 dagen. Ten tweede heb je jouw favoriete golfbaan altijd bij de hand dankzij de 41.000 voorgeprogrammeerde banen wereldwijd. En tenslotte kun je jouw Swingtempo meten.

Kortom, een echte aanrader. Maar dat is nog niet het enige! Want dit horloge heeft namelijk ook een goede waterdichtheid van 5 ATM en beschikt daarnaast over een afstandsmeter, waardoor je precies weet hoe en waar je moet richten. 

Voordelen GARMIN APPROACH S62 ZWART

 • 41.000 voorgeprogrammeerde golfbanen
 • Batterijduur van 20 uur in GPS-modus 
 • Swingtempo meter
 • Waterdicht

Nadelen GARMIN APPROACH S62 ZWART

 • Duur model

4. Garmin Approach S60 Zwart

Garmin Approach S60 Zwart
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

COMFORT

FUNCTIES

De Garmin Approach S60 staat bekend om zijn onderscheidende GPS-modus met een batterijduur van 10 uur lang. Zo kun je alle belangrijke gegevens in één oogopslag op je pols bekijken.

Dit stijlvolle Golfhorloge is zeer gemakkelijk om te gebruiken dankzij het kleurenscherm en touchscreen, waarmee je jouw handicapscore kan bijhouden en een gedetailleerd beeld hebt van de green, holes of yards. En dat is nog lang niet alles!

Zo kun je afstanden als Green View, obstakels, Layups en Doglegs meten. Verder heb je de mogelijkheid om via de Garmin-app je swing en tot wel 40.000 golfbanen wereldwijd te analyseren. 

Bovendien kun je dankzij de veelzijdigheid van dit horloge ook oproepen, sms en e-mails checken wanneer je op de golfbaan staat. Werkgerelateerd is dit super efficiënt, maar natuurlijk ook handig voor je als bereikbaar voor je gezin moet zijn.

Voordelen GARMIN APPROACH S60 ZWART

 • Meetbare functies als Green View, obstakels, Layups en Doglegs afstanden
 • Makkelijk te gebruiken dankzij kleurenscherm en touchscreen
 • Smartphone-meldingen als oproepen, sms en e-mails
 • Batterijduur van 10 uur in GPS-modus

Nadelen GARMIN APPROACH S60 ZWART

 • Relatief duur

5. Garmin Approach S12 Zwart

Garmin Approach S12 Zwart
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

COMFORT

FUNCTIES

De Garmin Approach S12 is de voordeligste optie uit deze Top-5 lijst, maar is desondanks wel voorzien van talloze kwaliteiten die jou optimaal ondersteunen tijdens een potje golf. 

Eén van die kwaliteiten is de ongeëvenaarde batterijduur. In de GPS-modus kun je tot wel 30 uur het horloge extra lang gebruiken. Hoe ideaal is dat? Hierbij hoef je je ook geen zorgen te maken over waterholes of regen dankzij een uitstekende waterbestendigheid van 5 ATM. Verder kun je dankzij de AutoShot-functie jouw spel zo nauwkeurig mogelijk analyseren door het vastleggen van je slagen.

Het allerbelangrijkste zijn natuurlijk de meetwaarden. Zo kun je onder andere de Green View, obstakels, Layups en Doglegs meten. En dat is nog niet alles. Want je kan nu ook met je smartphone synchroniseren zodat je oproepen, sms en e-mails kan ontvangen. Erg handig toch?

Voordelen GARMIN APPROACH S12 ZWART

 • Meetwaarden als Green View, obstakels, Layups, Doglegs en shotafstanden
 • Batterijduur van 30 uur in GPS-modus
 • Goede waterdichtheid van 5 ATM
 • Voordeligste optie

Nadelen GARMIN APPROACH S12 ZWART

 • Geen

Waar moet je op letten bij het kopen van een Golfhorloge?

Het aanbod aan Golfhorloges is tegenwoordig zo waanzinnig groot dat zelfs de beste Golfhorloge volgens de Consumentbond niet aan te wijzen is. Waar moet ik dan op letten bij het kopen van een Golfhorloge? Geen zorgen, wij van Fitcode zullen je behoeden van fouten en misverstanden. 

Om jou optimaal te ondersteunen in je zoektocht naar een geschikt Golfhorloge, hebben wij een aantal belangrijke punten opgesteld die jouw keuze makkelijker moet maken.

Neem de onderstaande punten goed door om een miskoop te voorkomen!

Metingen

Het is handig om te weten wat jouw Golfhorloge allemaal kan meten. De meeste Golfhorloges kunnen onder andere het volgende meten: handicapscore speler en hole, Swingtempo, Greenview, afstanden als dogleg en lay-up, score en tijden. Andere meetbare gegevens die je kunt meten zijn hartslag, calorieën en stappen.

Het verschilt natuurlijk wel per Golfhorloge of die over al deze meetbare functies beschikt. Bepaal dus voor jezelf welke gegevens jij bij voorkeur wilt bijhouden.

Overige functies

Een Golfhorloge heeft nog veel meer functies. Hieronder hebben wij een aantal op een rijtje gezet waar jij rekening mee kan houden:

 • Batterijduur
 • Touchscreen
 • Waterdicht
 • Bluetooth
 • GPS

Hoe kies je de beste Golfhorloge?

Het kopen van een goed Golfhorloge is lastiger dan je zou denken. Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij het kopen van Golfhorloges. In onze Top 5 Beste Golfhorloges vind je een koopgids waarin we je precies vertellen waar je op moet letten bij het kopen van dit product. 


Hoe is deze top-5 samengesteld?

Om de beste Golfhorloge te vinden hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan waarbij we de meerdere Golfhorloges hebben vergeleken op diverse criteria. Denk hierbij aan de prijs/kwaliteit, online populariteit en natuurlijk de reviews van andere consumenten. 

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>