Beste Halterstang [Test 2023]

Olympische halterstang - Focus Fitness - 220 cm - 50 mm | 350 kg

Olympische Halterstang - Body-Solid - 220cm - 50 mm | 700 kg


Een halterstang - ook wel barbell genoemd - is een essentieel onderdeel van krachttraining. Met een halterstang kun je namelijk ontzettend veel verschillende oefeningen doen en het is eigenlijk een item dat niet mag missen in de sportschool of in je homegym.


Als jij op zoek bent naar een goede halterstang voor thuis of voor in de sportschool dan is dit artikel voor jou. Wat is de beste halterstang en waar moet je op letten bij het kopen van een halterstang? Het zijn veelgestelde vragen en in dit artikel zullen we antwoord geven op deze vraag in onze halterstang test.Welke halterstang stang het beste is, hangt af van het doeleinden en gebruik van de halterstang. Hoe ga je de halterstang gebruiken en welke doelen wil je gaan behalen? 


In onderstaand overzicht hebben wij de 3 beste halterstangen van dit moment (2023) op een rijtje gezet. Binnen deze top-3 hebben we ondergescheid in verschillende categorie├źn. Hierbij hebben we gekozen voor de categorie├źn powerlifting, crossfit en olympisch gewichtheffen.


Bij onze review hebben we gekeken naar de kwaliteit van de stang en de positieve eigenschappen. Vanzelfspreken hebben we ook naar de prijs gekeken, onderstaande barbells zijn momenteel de best geteste opties op de markt. Als jij snel een goede halterstang wilt kopen zonder uren op het internet te struinen dan heb je met onderstaande opties een juiste keuze.

1. Olympische halterstang - Focus Fitness - 220 cm - 50 mm | 350 kg

Ben jij op zoek naar een goede olympische halterstang voor je homegym? Kies dan voor deze Olympische Halterstang van het merk Focus Fitness.


We hebben al vaker producten van het merk Focus Fitness in ons handen gehad en zijn hier eigenlijk altijd zeer over te spreken. Het merk biedt goede kwaliteit producten tegen een degelijke prijs.


Hetzelfde geldt voor deze olympische halterstang van 220 cm. De stang heeft een diameter van 50 mm, weegt 20 kilogram en  heeft een belastbaar gewicht tot 350 kilogram. 


Dit maakt de stang tot perfecte optie voor het beoefenen van zware krachttraining. De stang is ideaal voor bankdrukken, squatten en deadliften.__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Goede kwaliteit
 • Goede grip en markering

Nadelen

 • Geen veersluitingen bijgeleverd

2. ATX Black Mamba Bar

Als je echt indruk wilt maken op je vrienden en familie kun je het best voor de ATX Black Mamba bar gaan. Deze professionele halterstang van ATX is gemaakt van sterk, elastisch veerstaal met een hoogewaarde zwarte-oxide coating. 


De ATX Black Mamba Power Bar is een zeer nauwkeurige halterstang, gemaakt van sterk, elastisch veerstaal met een hoogwaardige afwerking. De sleeves zijn gelagerd met messingbussen, deze zorgen voor een soepele draaiing en zijn daarnaast ontzettend duurzaam. De halterstang en sleeves zijn afgewerkt met een hoge kwaliteit zwart-oxide coating. De medium diepe knurling biedt voldoende grip maar scheurt de huid niet open bij intensieve oefeningen.


De lengte van deze stang is 220 cm, het gewicht 20 kg en de greepdikte 28,5 mm. Bovendien is deze halterstang belastbaar tot 700 kg. Dit maakt de stang tot perfecte optie voor zowel olympisch liften als powerliften.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Kwalitatief zeer goed
 • Knurling biedt veel grip
 • Uniek design

Nadelen

 • Prijs is hoog

3. Olympische Halterstang - Body-Solid - 220cm - 50 mm | 700 kg

Powerlifters opgelet! Ben jij op zoek naar een halterstang die maximaal te belasten is? Kies voor de olympische halterstang van Body-Solid!


In vergelijking met de andere stangen uit dit artikel is deze stang te belasten tot een gewicht van 700 kg (!). Verder heeft deze stang een eigen gewicht van 20kg, een lengte van 220 cm en een diameter van 50 mm.


Het materiaal van deze halterstang komt voort uit dikwandige stalen buizen waardoor je zeker weet dat je een sterke stang hebt.__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Ideaal voor powerlifters
 • Belastbaar tot 700 kg

Nadelen

 • Prijs ligt iets hoger

Koopgids Halterstang

Heb je nog wat extra informatie nodig voor je een springtouw gaat kopen? In onderstaande sectie vind je een aantal veelgestelde vragen:

Waar moet je op letten bij het kopen van een olympische halterstang?

Zoals je inmiddels wel hebt begrepen is het dus best lastig om een goede olympische halterstang te kopen. Hieronder lichten we de belangrijkste dingen toe waar je op moet letten bij het aanschaffen van een barbell.

Materiaal

De beste halterstangen zijn olympische halterstangen die gemaakt zijn van een coating van chroom of zink. Naast deze stangen zijn er ook stangen met een zwartoxide finishing,  deze kleur ontstaat door de blootstelling van staal aan de lucht.

Bij het kopen van een halterstang zouden we altijd adviseren om voor een stang te gaan van chroom of zink. Deze zijn super sterk en vaak iets duurzamer dan alternatieven.

Afmeting & Gewicht

Barbells zijn er in vele soorten en maten, vaak worden deze stangen gemaakt naar specifieke afmeting. Deze afmetingen worden vaak gebaseerd op bepaalde wedstrijdsporten. Bij powerlifting of Olympisch gewichtheffen liggen de afmetingen bijvoorbeeld vast in een reglement. Hieronder lichten we kort de verschillende soorten toe:

Powerlifting
De halterstang bij power lifting is altijd 20 kilogram en heeft een lengte van 220 centimeter. De diameter mag tussen de 28 en 29 mm zitten. 

Gewichtheffen:

Gewichtheffen kent twee verschillende halterstangen:

 • Halterstang voor vrouwen: gewicht van 15 kilogram, diameter van 25 mm en een lengte van 201 cm
 • Halterstang voor mannen: gewicht van 20 kilogram, diameter van 28 mm en een lengte van 220 cm

Als jij overweegt om een olympische halterstang te kopen dan is het van belang dat je goed nadenkt over het doeleinden van deze stang. Waar ga je hem gebruiken en hoeveel ruimte heb je?

Ga je de barbell bijvoorbeeld in je homegym gebruiken? Let er dan op of je voldoende ruimte hebt.

Belastbaarheid

Hoe sterk ben jij eigenlijk en hoeveel gewicht kun je tillen? Het klinkt misschien gek maar het is belangrijk om rekening te houden met je sportprestaties bij het kopen van een halterstang. Halterstangen zijn er namelijk met verschillende belastbaarheden. 

Een goede olympische halterstang is zwaar belastbaar. Deze belastbaarheid is echter niet absoluut maar is afhankelijk van de oefeningen. 

Hoe smaller je greep is tijdens een oefening, des te lager is de belastbaarheid. Als je bijvoorbeeld wijde greep deadlift aan het uitvoeren bent, is d e stang maximaal belastbaar. 

De belastbaarheid van een olympische barbell wordt altijd vermeld op de website waar je de stang koopt. Let hier op aangezien je niet wil dat je op een geven moment geen gewicht meer kan toevoegen aan de stang omdat je de maximale belastbaarheid hebt bereikt.

Over de auteur Remco Hazenwerf

Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>