februari 2021

0 reacties

Beste Kettlebells [best getest 2021]

9 februari, 2021Kettlebells worden al meer dan 100 jaar gebruikt om krachttraining uit te voeren. Het eeuwenoude instrument stijgt in populariteit en is vandaag de dag niet meer weg te denken in de sportschool en bij mensen die thuis aan de slag gaan met krachttraining. Bouw spiermassa op en train je flexibiliteit en uithoudingsvermogen met een van de kettlebells die vandaag de dag verkrijgbaar zijn op de markt!

Wat kettlebells populair maakt, is dat je complete lichaam traint met slechts één gewicht. Benen, buik, rug, armen en schouders werken samen om de oefeningen met een kettlebell goed uit te voeren. Dit is ook hard nodig, want de kettlebell is zware ‘bal’ met één handvat eraan. Door het zware gewicht van de kettlebell is een opperste concentratie vereist. Je vraagt enorm veel inspanning van je spieren. En dat merk je direct na jouw training! De zoektocht naar de beste kettlebell hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Sterker nog, wij hebben dit werk al voor je gedaan en vertellen je alles over de beste kettlebells 2021.

Hoe kun je het beste trainen met kettlebells?

Wist je dat je in 20 minuten tot wel 400 calorieën verbrandt tijdens oefeningen met een kettlebell? Naast het aansterken van je spieren, train je ook je lichaamscoördinatie. Dat biedt vele voordelen ten opzichte van fitnessapparaten in de sportschool, waarbij gefocust wordt op een enkele spiergroep. He verbetert je lichaamshouding, balans en coördinatie en krijgt meer spierdefinitie.


Waar moet je op letten bij het kopen van kettlebells?

Zoek je naar de beste kettlebell voor thuis, dan is de kans groot dat je moet overwegen wat voor materiaal je graag in je handen hebt. De kanonskogels shop je met en zonder vinyl coating. Het grote voordeel van deze coating is dat je de grond minder snel beschadigd als je het zware gietijzeren gewicht laat vallen. Je herkent ieder gewicht gemakkelijk en weet hierdoor precies welke kleur je nodig hebt voor iedere oefening. Trainen met kettlebells is veelzijdig, uitdagend en vooral erg leuk!

Kettlebells zijn verkrijgbaar in verschillende gewichtsklassen, waardoor er ook een geschikte variant voor jou is. Kom je net kijken in de fitnesswereld of ben je een ervaren sporter? Wij hebben alle gewichtsklassen voor je op een rijtje gezet:

Kettlebells voor beginnende vrouwelijke sporters
De kettlebells tot maximaal 8 kilogram zijn geschikt voor beginnende vrouwelijke sporters. Heb je snel last van rugklachten, maar wil je wel trainen met kettlebells? Ook in dat geval zijn kettlebells tot maximaal 8 kilogram geschikt voor jou.

Kettlebells voor beginnende en gevorderde vrouwelijke sporters
Ga je voor het eerst trainen met een kettlebell, maar sport je al wel regelmatig? En heb je weinig tot geen last van blessures? In dat geval heb je jouw conditie en kracht al aardig opgebouwd en train jij efficiënt met kettlebells tussen de 12 en 16 kilogram.

Kettlebells voor gevorderde vrouwelijke sporters en beginnende mannelijke sporters
De kettlebell kent als vrouwelijke sporter geen geheimen voor je en je weet hoe je verschillende oefeningen goed uit moet voeren. Of jij gaat als man binnenkort voor het eerste trainen met een kettlebell. In dat geval zijn kettlebells tussen de 16 en 20 kilogram een verstandige keuze.

Kettlebells voor gevorderde en ervaren mannelijke sporters
Je bezoekt regelmatig de sportschool en hebt door consistent te trainen jouw spiermassa al aardig opgebouwd. En je merkt dat ‘’lichte’’ gewichten niet zorgen voor de gewenste spiergroei. Als je bekend bent met fitness of ruimschootse ervaring hebt met andere sporten zijn kettlebells tussen de 20 en 28 kilogram aan te raden.


Top 3 best geteste Kettlebells

1. Kettlebell - Lifemaxx LMX89 Rubber/Chroom

De kettlebells van Lifemaxx hebben een handvat van chroom en een coating van vinyl. Hierdoor is het gewicht goed beschermd tegen vallen en stoten als je deze laat vallen. De stalen grip voelt glad aan en zorgt daarnaast ook voor veel grip.

__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

  • Verchroomd handvat voor veel grip

Nadelen

  • Relatief duur qua prijs

2. Kettlebell - Focus Fitness Vinyl

De kettlebells van Focus Fitness zijn verkrijgbaar van 4 t/m 12 kg en hebben een vinyl coating. Niet alleen voorkom je hierdoor beschadigingen in de muur of vloer tijdens het vallen, dankzij de verschillende kleuren zie je ook nog eens makkelijk hoeveel gewicht je in je handen hebt. 

__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

  • Verkrijgbaar in verschillende gewichten 

Nadelen

  • Vinyl kan voor minder grip zorgen vergeleken met een handvat van chroom

3. Kettlebell - Focus Fitness Cement

Beginnende sporters zijn erg te spreken over de kettlebells van Focus Fitness. Helemaal niet zo gek, want de gewichten zijn scherp geprijsd en je hebt de keuze uit een breed scala aan gewichten. Dit model heeft een kunststof coating en is gevuld met cement.

__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

  • Geschikt voor de beginnende sporter

Nadelen

  • Voelt minder luxe aan vergeleken met een kettlebell van chroom

Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

Ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>