Beste Lactosevrije Eiwitshake [Test 2023]

Laatste update: september 2023

Best Geteste Lactosevrije Eiwitshake

MyProtein Vegan Protein Blend

MyProtein Vegan Protein Blend

De MyProtein Vegan Protein Blend is onze favoriete lactosevrije eiwitshake van dit moment.  Doordat dit een Vegan Shake is, is deze shake perfect voor mensen met een lactose intolerantie. Per shake krijg je maar liefst 22 gram volwaardige eiwitten binnen tegenover slechts 110 calorieën per portie. Een ander groot pluspunt is de prijs, die ligt namelijk aanzienlijk lager dan andere shakes uit deze lijst. Verder zijn er verschillende smaken verkrijgbaar en zijn deze smaken ook nog eens zeer lekker.

Wist jij dat meer dan 70% van de wereldbevolking te maken heeft met een vorm van lactose intolerantie?  Ervaar jij last van puistjes en een opgeblazen gevoel na het nemen van een reguliere eiwitshake? Dan heb je hier wellicht ook last van. 

Als fanatieke krachtsporter met last van een lactose intolerantie is het een stuk moeilijker om je dagelijkse eiwitten te komen. Dit terwijl je deze wel nodig hebt om optimaal te herstellen.  

Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg goede lactosevrije eiwitshakes. Om je op weg te helpen bij het vinden van de beste lactosevrije eiwitshake hebben we hieronder een top-5 samengesteld.

We hebben de populairste (lactosevrije) proteïne shakes vergeleken op aspecten als prijs / kwaliteit, voedingswaarden, smaak en natuurlijk de ervaringen van andere consumenten. De 5 beste opties vind je hier.

Top 5 Beste Lactosevrije Eiwitshakes

MyProtein Vegan Protein Blend

Beste Koop Lactosevrije Eiwitshake
1. MyProtein Vegan Blend

https://xxlnutrition.com/nl/eiwitten-proteine/lactosevrij-eiwit/whey-isolate-zero

Beste Lactosevrije Eiwitshake Isolaat

2.  Whey Isolate Zero (XXL Nutrition)

bulk.com/nl/vegan-proteine-poeder-eiwitshake.html

Beste Zuivelvrije Eiwitshake

3. Vegan Protein Bulk 


4. Orangefit Proteine Poeder

Body&Fit Egg White Protein

Beste Ei-eiwitshake

5. Body&Fit Egg white

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke lactose vrije eiwitshake het beste is, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

14+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Hoe weet je of een eiwitshake geen lactose bevat?

Als je een eiwitshake zonder lactose zoekt dan zal je al snel tot de conclusie komen dat de meest populaire shakes met wei-eiwit of caseïne eiwit geen optie zijn.  Deze vormen bevatten namelijk lactose. 

Lactose vrije eiwitshakes zijn daarom vaak gemaakt van andere ingrediënten. De meest voorkomende voorbeeld hiervan zijn plantaardige eiwitten, ei-eiwit, beef eiwit. Whey Isolaat is ook een optie, deze bevat wel lactose maar een hele kleine hoeveelheid.

Wat zijn de beste Lactosevrije Eiwitshakes?

Als jij op zoek bent naar een goede lactosevrije eiwitshake dan is onderstaand artikel voor jou. In een lactosevrije eiwitshake test hebben wij namelijk meer dan 10 verschillende eiwitshakes vergeleken op meerdere criteria. Denk hierbij aan:

 • De ingrediënten van de eiwitshake
 • De voedingswaarden
 • De prijs / kwaliteit 
 • De verschillende smaken

Op basis hiervan hebben wij vervolgens een top-5 samengesteld met de beste keuzes van dit moment. Wil jij niet te veel betalen voor een product dat eigenlijk niet helemaal in orde is? Door een van onderstaande producten te kiezen weet je zeker dat je geen miskoop doet. 

1. MyProtein Vegan Protein Blend

MyProtein Vegan Protein Blend
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

Smaak

effect

Op nummer één positie van ons lijstje met lactosevrije eiwitshakes vinden we de 'Vegan Protein Blend' van het merk MyProtein terug. Dit is een van de beste eiwitshakes van dit moment. 

Deze shake bevat per 100 gram slechts 340 calorieën, hiermee is het veruit de shake met de minste calorieën. Dit maakt het dus gelijk een goede lactosevrije eiwitshake voor mensen die graag willen afvallen. 

Uit ervaring kunnen wij zeggen dat deze proteïne poeder zorgt dat je geen pukkels of ontstekingen krijgt wat een groot pluspunt is!

Deze shake doet zeker niet onder aan de normale whey protein en heeft juist betere voedingswaarden dan een normale whey isolaat. Verder is deze shake is verkrijgbaar in zowel zoete smaken als hartige smaken.

Daarnaast bevat deze lactosevrije eiwitpoeder vrijwel geen suiker. Kortom, wat ons betreft, is dit veruit de beste keuze voor een lactosevrije eiwitshake.

Voordelen VEGAN PROTEIN BLEND

 • Lactosevrije eiwitshake met de minste calorieën waardoor hij ideaal is voor afvallen
 • Ontzettend goede prijs / kwaliteit
 • Uitstekende voedingwaarden
 • Smaakt goed

Nadelen VEGAN PROTEIN BLEND

 • Geen

2. XXL Nutrition Whey Isolate Zero

https://xxlnutrition.com/nl/eiwitten-proteine/lactosevrij-eiwit/whey-isolate-zero
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

SMAAK

EFFECT

Op nummer 2 vinden we de XXL Nutrition Whey Isolate Zero. XXL nutrition was een van de eerste aanbieders van de whey isolaat zonder lactose! Het bedrijf heeft echt de focus hierop gelegd bij deze nieuwe whey. 

XXL Nutrition maakt voor dit nieuwe product namelijk gebruik van gefilterd instant whey. Dit is een EXTRA GEZUIVERDE VORM van eiwitpoeder waardoor het geen lactose bevat.

Deze eiwitshake is daarbij ook nog een suikervrij en vet heeft niet veel veten. Per portie van 30 gram bevat het poeder maar liefst 27 gram aan eiwitten.

Helaas is deze whey beschikbaar in maar 4 smaken, namelijk: aardbei chocolade, vanille en banaan. Dit de beste optie voor mensen die op zoek zijn naar lactosevrije eiwitshakes die wel afkomstig zijn van dieren en dus de essentiële aminozuren bevat. 

Het kan zijn deze shake toch een kleine hoeveelheid lactose bevat, dus wordt deze optie sterk afgeraden voor mensen die allergisch zijn voor lactose.

Voordelen XXL NUTRITION WHEY ISOLATE ZERO

 • Per portie maar liefst 27 gram eiwit
 • Suikervrij
 • Eiwitten zijn afkomstig van dieren en bevat dus essentiële aminozuren

Nadelen XXL NUTRITION WHEY ISOLATE ZERO

 • Slechts verkrijgbaar in 4 smaken

3. Bulk Vegan Protein

bulk.com/nl/vegan-proteine-poeder-eiwitshake.html
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

SMAAK

EFFECT

Op nummer 3 staat opnieuw een plantaardige eiwitshakes van het merk Bulk. Bulk is een opkomend werk in de supplementenwereld, maar stelt niet teleur als het neerkomt op macronutriënten. 

Per portie van 35 gram bevat het poeder 23 gram eiwit 3.6 gram koolhydraten en 2.3 gram vezels. Het is opnieuw een blend van hoogwaardige veganistische eiwitbronnen.

Het poeder bevat geen lactose, gluten, soja en geen toegevoegde zuivel en is hiermee een van de beste zuivelvrije eiwitsupplementen. Vergelijken met de andere opties in deze lijst is het een matige eiwitbron, maar Bulk staat voor kwalitatieve eiwitten.

Dankzij de lijnzaadpoeder heeft de shake een zachte structuur. Dit zorgt voor geen klonten in je shake en de poeder lost goed op in zowel water als melk.

Voordelen BULK VEGAN PROTEIN

 • Bevat geen lactose, gluten, soja en geen toegevoegde zuivel
 • Matige eiwitbron
 • Verkrijgbaar in 7 verschillende smaken

Nadelen BULK VEGAN PROTEIN

 • Prijs is aan de hoge kant

4. Orange Fit Proteïne Poeder

Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

SMAAK

EFFECT

Orangefit Protein is een complete eiwitbron met alle aminozuren die je maar nodig hebt. Ook deze eiwitbron compleet vegan friendly en gemaakt met ingrediënten die goed voor je zijn. 

De gele spliterwt is de ster in de duurzame proteïne-poeder. Er zijn geen dierlijke ingrediënten, vulstoffen en kunstmatige zoetstoffen verwerkt in het product.

Verder heb je de keuze uit 5 verschillende smaken. Per shake van 30 gram krijg je ongeveer 30 gram eiwitten binnen en ongeveer 118 kcal. Kortom, zeker een goede lactosevrije eiwitshake als je het ons vraagt. 

Voordelen ORANGE FIT PROTEÏNE POEDER

 • Smaak is ontzettend goed
 • Voedingswaarden zijn prima
 • Relatief weinig kcal per shake

Nadelen ORANGE FIT PROTEÏNE POEDER

 • Verpakking is niet heel makkelijk op te bergen

5. Body&Fit Egg White Protein

Body&Fit Egg White Protein
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

SMAAK

EFFECT

Egg White Protein Powder bevat puur ei-eiwit en is het meest zuivere eiwit wat je kunt nemen. 1 kg van deze lactose protein komt overeen met het eiwit van circa 260 eieren. 1 shake komt overeen met 7.8 ei-eiwitten.

Eiwitpoeder heeft van nature een zeer hoge biologische waarde en is zeer goed opneembaar. Puur ei-eiwit is ideaal voor fanatieke sporters, bodybuilders en in elk low carb-, low calorie en eiwitdieet.

Deze eiwitpoeder is compleet eiwit en hiermee een van de beste lactose vrije opties.

Het is een van cleanste vormen van proteïne shakes, maar de smaak valt echter tegen. Dit is de beste optie kwa macronutrienten, maar mix deze vorm vooral met melk, want met water is niet te doen.

Ook deze eggprotein heeft een compleet aminozuurprofiel en is een goede bron voor extra eiwitten. Perfect als je lactose intolerant bent of een koolhydraatarm dieet hebt.

Voordelen BODY&FIT EGG WHITE PROTEIN

 • Meest zuivere eiwitvorm die je kunt nemen
 • Compleet aminozuur profiel

Nadelen BODY&FIT  EGG WHITE PROTEIN

 • Smaak is niet goed

Welke ingrediënten worden er gebruikt in lactose vrije eiwitshakes?

Eiwitten kun je ook halen uit andere bronnen. Veelgebruikte opties hiervoor zijn: biefstuk-eiwit, soja-eiwit en erwten-eiwit. De laatste 2 opties zijn plantaardige eiwitten en zijn in de meeste gevallen ook nog goedkopere opties.

 • Eiwit-eiwit: Proteïne poeder gemaakt van erwten wordt niet gemaakt van de bekende groene erwten, maar van de veel meer eiwitrijke gele spliterwten. Erwteneiwit is bijzonder rijk aan de essentiële aminozuren leucine, isoleucine en valine. Deze helpen om je spieren van brandstof te voorzien en je lichaam stimuleren om spiereiwit aan te maken.
 • Biefstuk-eiwit: Het woord zegt het eigenlijk al. Deze vorm van proteïne poeder wordt gemaakt, een eiwitextract van biefstuk (rund) Rund eiwitbron heeft de aminozuren die in het vlees ook voorkomt en is optimaal voor herstel.
 • Soja-eiwit: Een plantaardig eiwit dat afkomstig is van de sojaboon, een peulvrucht. Het is een geweldige bron van eiwitten voor zowel vegetariërs als veganisten, evenals voor diegene die zuivel vermijden. Dit eiwit komt namelijk zonder cholesterol en met heel weinig verzadigd vet.

Wat is een Eiwitshake?

Het woord verklapt het al een beetje. Een eiwitshake kan worden gebruikt als al eiwitbron gebruikt en poeder wordt vaak gemixt met melk of water. De meeste eiwitpoeders worden gemaakt van melkeiwitten, maar er zijn tegenwoordig al veel andere alternatieven. Proteïne is goed voor je botten, ondersteunt het herstel van je spieren na fysieke inspanning en draagt ook bij tot de groei van spiermassa. Daarom wordt er bij dit product vaak een link gelegd met fanatieke sporters of bodybuilders.


Wat is Lactose?

Wat veel mensen niet weten is dat lactose een suiker is en dan ook overkoepelend als een koolhydraat kan worden gezien. Lactose komt onder andere voor in de volgende producten: melk, karnemelk, geitenmelk, kwark, yoghurt etc. Lactose is niet per se slecht voor je. Als je geen lactose-intolerantie hebt, is het niet nodig om melksuiker te vermijden. Melkproducten bevatten juist veel goede nutriënten en is eiwitrijke voeding dat bestaat uit veel verschillende aminozuren.


Wat is lactose intolerantie?

Een intolerantie is een reactie van het lichaam op bepaalde producten. In dit geval lactose wat ook wel melksuiker genoemd wordt. Normaal splitst het enzym lactase de lactose in glucose en galactose.


Als je intolerant bent dan heb je een tekort aan lactose waardoor de splitsing niet plaatsvindt en de bacteriën in je lichaam de lactose aanvallen. Klachten die je kunt ervaren zijn buikpijn, misselijkheid of zelfs braken.

En dat wil je natuurlijk voorkomen! Lactose komt vaak voor in zuivel en zuivel is voor veel mensen dagelijkse voeding. Vooral in Nederland is een lactosevrij dieet er moelijk, omdat het in veel producten zit verwerkt.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>