Beste Legpress [Test 2023]

Leg Press & Hack Squat Body-Solid GLPH1100


Wil je op een efficiënte en veilige manier werken aan sterke bil- en beenspieren? Dan is een legpress machine wellicht wat voor jou. De legpress is razend populair onder vele bodybuilders en fitness-liefhebbers en biedt dan ook tal van voordelen.

Kom meer te weten over dit handige apparaat, wat zoal de voordelen zijn, waar je op moet letten bij een legpress kopen en bekijk daarnaast de best geteste modellen van het moment in de onderstaande tekst.

Wat is een Leg press machine?


Met een legpress machine werk je aan het versterken van je bil- en beenspieren, dat je kan helpen bij het verbeteren van diverse sportprestaties.

De legpress machine is een krachtapparaat waaraan gewicht hangt dat je vervolgens met je benen weg drukt. Dit kan zowel vanuit een achteroverleunende positie als in een zittende positie. Hiermee train je in één klap diverse kernspieren en spiergroepen in je lichaam.

Door je voeten op verschillende posities te plaatsen, kun je verschillende spieren meer trainen dan andere en kun je blijven variëren tussen het trainen van verschillende spieren en spiergroepen.

Wat biedt een legpress aan voordelen?

Het trainen met een legpress biedt tal van voordelen. Zo kun je met een legpress voor in huis werken aan sterke bil- en beenspieren wanneer en hoe vaak dit jou uitkomt, train je op een veilige manier zonder dat je rug en core te veel belast wordt en kun je diverse oefeningen uitvoeren op een legpress.

Trainen op elk moment van de dag
Een groot voordeel van een legpress in huis is dat je op elk moment van de dag aan krachttraining kunt doen. Zo kun je jouw bezoekjes aan de sportschool voortaan overslaan en kun je eenvoudig vanuit de comfort vanuit huis diverse spiergroepen effectief trainen.

Weinig belasting op de rug
Een legpress is een veilig apparaat waarbij de belasting op de rug en wervelkolom minimaal is. Het volle gewicht komt namelijk niet op je rug, maar op je billen en benen te staan. Hiermee verklein je de kans op blessures en zorg je voor een veilige training. Ook komt er minder belasting op je core te staan en hoef je je geen zorgen te maken over het behouden van je balans.

Verschillende mogelijkheden
Een leggpress biedt tal van trainingsmogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hoge en lage voetpositie, waarmee je het accent verschuif van je bilspieren naar de bovenzijde van je hamstrings.

Een diepere hoek van je heupen zorgt ervoor dat er minder beweging plaatsvindt rond de knieën. Hierdoor worden de spieren rondom je knieën sterker aangesproken. Ook kun je variëren tussen smalle en brede voetposities en kun je eenvoudig het accent van de oefening verplaatsen naar de buitenste quadriceps.

Waar moet je op letten bij een legpress machine kopen?

Wanneer je een legpress machine voor thuis wilt kopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo zijn er verschillende soorten legpress apparaten en verschillen de apparaten onderling in resistentie, gewicht, afmeting en mogelijkheden. Daarnaast is bij een legpress machine kopen van belang dat je rekening houdt met de gewenste spiergroepen of kernspieren die je wilt trainen. Hiervoor kun je het beste kijken naar het type legpress apparaat. 

Type legpress
Er zijn verschillende type legpress apparaten, namelijk verticale, horizontale en 45 graden modellen. Deze hebben allen een vereiste lichaamspositie en pakken daarmee een andere spiergroep aan.

Kies voor een verticale legpress wanner je graag quadriceps traint, voor een horizontale legpress wanneer je wilt werken aan sterke hamstrings en quadriceps en voor een 45 graden model wanneer je graag je hamstrings, quadriceps, bilspieren en abductoren traint.

Resistentie
Kijk voordat je een legpress voor thuis koopt over welke resistentie het apparaat beschikt. De resistentie staat voor de hydraulische weerstand en zorgt ervoor dat de juiste intensiteit bereikt kan worden.

Gewicht
Bekijk wat het maximale gewicht is van de legpress, gezien de meeste apparaten qua maximale gewichtsondersteuning verschillen.

Afmeting
Een belangrijke eigenschap bij de aankoop van een legpress voor thuis is de afmeting van het apparaat. Je wilt natuurlijk wel dat het apparaat in je woonruimte past. Wanneer je beschikt over een kleine ruimte zijn er bijvoorbeeld diverse compacte modellen die je eenvoudig in elkaar klapt.

Mogelijkheden
Ten slotte kun je kijken naar de mogelijkheden dat het apparaat biedt. Bekijk of de gewichten individueel bijgesteld kunnen worden en of het apparaat de mogelijkheid biedt tot extra haltergewichten. Ook zijn er modellen die handige applicatie bieden waarmee je een goed inzicht krijg over jouw krachttraining.

Wat zijn de beste legpress machine modellen van dit moment?

Om de selectie van de beste legpress eenvoudiger voor je te maken, hebben wij een selectie voor je gemaakt van de beste legpress machines. Deze machines zijn getest op prijs-kwaliteitsverhouding en zijn geschikt voor fanatieke thuissporters en professionele bodybuilders. 


Bekijk welk apparaat voor jou het meest geschikt is en kies voor een apparaat waarmee je jouw gewenste spiergroep het best kunt trainen.

1. Leg Press & Hack Squat Body-Solid GLPH1100

De beste 45 graden legpress machine van dit moment is de Leg Press & Hack Squat Body-Solid GLPH1100. Deze legpress is uitstekend geschikt voor diverse trainingsposities en kan met behulp van een handig Easy-Click-verstelling system eenvoudig en snel worden ingesteld.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Hoge kwaliteitt
 • Multifunctioneel
 • Sterk en robuust

Nadelen

 • Neemt veel ruimte in beslag

2.De Body Solid PVLP156X legpress

Wanneer je opzoek bent naar een verticale legpress kun je het best kiezen voor de best geteste PVLP156X legpress van Body Solid. Deze legpress is zeer compact en is daarnaast eenvoudig verstelbaar. Ook biedt het apparaat een antislip voetplaat waarmee je zorgt voor een stabiele en veilige training.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Makkelijk op te bergen
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Goede prijs / kwaliteit

Nadelen

 • Slechts een variant van de leg press mogelijk

3.Leg Press Powertec P-LP

Wil je een legpress kopen met tal van geavanceerde functies? Dan is de Leg Press Powertec P-LP wellicht wat voor jou. Dit model biedt de mogelijkheid om volledig inzicht in je training te verkrijgen. Zo kun je met dit apparaat gebruikmaken van een handig gratis applicatie waardoor je nog meer uit je training kunt halen.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Multifunctioneel apparaat
 • Zeer stevig
 • Robuust & strak design

Nadelen

 • Je moet zelf halterschijven kopen
Over de schrijver Remco Hazenwerf

Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De Slimste Persoon in je sportschool worden?
De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

>