Beste Lifting straps [Top 5 in 2023]

Best Geteste Lifting Straps

Thor Athletics - Lifting Straps Zwart - Krachttraining Accessoires - Powerlifting - Bodybuilding

Thor Athletics Lifting Straps

De Thor Athletics Lifting Straps  zijn onze favoriete lifting straps op dit moment. Met deze straps ga jij meer kunnen tillen dan ooit. De straps voelen enorm sterk en fijn aan en dankzij het neopreen materiaal bij de padding krijg je geen last van je polsen. Zelf gebruiken we deze straps al bijna 2 jaar en zijn ze nog steeds niet kapot. Kortom, zoek jij de beste lifting straps? Dan is dit zeker een aanrader!

Wat zijn de beste lifting straps om te gebruiken tijdens zware krachttraining?

Bij Fitcode is dit een vraag die geregeld voorbij komt. Niet zo gek overigens, het kopen van goede lifting straps kan je namelijk flink helpen tijdens het trainen.

Het probleem bij zware oefeningen zoals de deadlift is dat je grip op een bepaald moment de beperkende factor wordt. Je benen en rug kunnen het gewicht waarschijnlijk nog wel aan, echter geven je onderarmen het op waardoor je het gewicht moet laten vallen.

Lifting straps bieden hier de perfecte uitkomst voor. Sinds wij lifting straps zijn gaan gebruiken gingen onze gewichten flink omhoog, een absolute aanrader dus.

In deze top 5 hebben wij 5 soorten lifting straps op een rijtje gezet die wat ons betreft de moeite waard zijn. Kortom, lees gauw verder als jij toe bent aan nieuwe PR's!;)

Top 5 Beste Lifting Straps

Thor Athletics - Lifting Straps Zwart - Krachttraining Accessoires - Powerlifting - Bodybuilding

Beste Koop Lifting straps
1. Thor Athletics Lifting Straps

beste lifting straps beginners

Beste Lifting straps voor beginners
2. U Fit One Lifting Straps

Hustle Zwarte/Grijze Figure 8 Straps

Beste 8-vormige lifting straps
3. Hustle Zwarte/Grijze Figure 8 Straps

hustle - Roze Lifting Straps

Beste lifting straps voor vrouwen
4. Roze Lifting Straps

leren lifting straps

Beste Leren lifting straps
5. Leer Lifting straps

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke zonnebrand het beste is hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

16+ Producten vergeleken

20+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat zijn de beste Lifting Straps?

Om de beste lifting straps te bepalen hebben wij een groot assortiment uitgebreid getest en met elkaar vergeleken en alleen de beste zijn meegenomen in onze top 5.

Er zijn heel veel verschillende soorten lifting strips. Hierdoor weet je af en toe niet meer weet waar je naar moet kijken. Om te bepalen welke straps het beste zijn hebben wij gekeken naar:

 • De hoeveelheid grip?
 • Welk materiaal is er gebruikt?
 • Hoelang is de lifting strap?
 • Wat is de prijs?

Vanuit deze punten hebben wij een top 5 kunnen samenstellen. Als je bij diverse lichaamsbeweging een nieuw pr wilt zetten moet je zeker de lijst bekijken. 

1. Thor Athletics Lifting Straps

Thor Athletics - Lifting Straps Zwart - Krachttraining Accessoires - Powerlifting - Bodybuilding
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

Grip

Materiaal

Onze favoriete en beste lifting straps van dit moment zijn de Thor Athletics Lifting Straps. Geen enkele strap kwam zo goed uit onze lifting straps test als deze.

De straps zijn gemaakt van 100% katoen. Dit betekent dat de straps een lange tijd mee kunnen gaan. Ideaal voor de sporters die hem vaak gaat gebruiken. Het heeft een goede prijs kwaliteitverhouding omdat ze zo lang mee gaan.

De lifting strap heeft een neoprene padding. Deze padding zorgt ervoor dat de strap niet gaat snijden in de polsen. Want met zware barbell rows komt er veel druk op te staan. Door de padding houdt hij die druk tegen en heb jij geen pijn in je pols.

Als je zwaar gaat trainen kan het zijn dat grote spiergroepen nog niet moe zijn, maar je polsen hebben geen grip meer. Door deze lifting straps krijg je extra grip doordat je een band om de stang kan doen.

Een klein nadeel van het product is dat het, maar in een kleur beschikbaar is. Je kan hem daarom wat moeilijker matchen met je mooiste sport outfit.

Voordelen Thor Athletics Lifting Straps

 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
 • Sterk materiaal dat jaren mee gaat
 • Padding zorgt voor weinig last van polsen tijdens lifts
 • Antislippatroon zorgt voor extra grip

Nadelen Thor Athletics Lifting Straps

 • Geen

2. U Fit One Lifting Straps

beste lifting straps beginners
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

Grip

MATERIAAL

Wil je een keer ervaren hoe het is om gewichten te tillen met lifting straps, maar je wilt niet te veel uitgeven? De U Fit One Lifting Straps is de beste optie voor jou. Deze lifting straps worden met name gebruikt door beginners.

Je hoeft met deze lifting straps nooit bang te zijn dat ze scheuren. De naden zijn versterkt waardoor ze niet snel horen te scheuren. Dit geeft ook een fijn gevoel tijden het tillen van gewichten.

De lifting straps zijn gemaakt van hoogwaardig katoen. Dit materiaal is goed voor de grip bij de gewichten. Het uiteinde is makkelijk om de bar heen te wikkelen. Je hoeft ook niet bang te zijn dat het uiteinde te kort is voor je omdat je lang bent. Het heeft een uiteinden van 60cm.

Omdat je veel grip nodigt, hebt tijdens het sporten worden de lifting straps strak gezet. Dit om te zorgen dat er extra frictie tussen je lichaam en de stang is. Na je oefening kunnen je polsen daarom wat pijnlijk aanvoelen en wil je de lifting straps zo snel mogelijk af doen. Met dit product gaat dat zeer gemakkelijk en snel.

Voor de prijs kwaliteit heb je goede lifting straps. Alleen je hebt betere lifting straps op dit moment. Alleen hebben deze een duurdere prijs. Maar deze lifting straps zijn perfect om het voor het eerst te proberen.

Voordelen U Fit One Lifting Straps

 • Naden zijn extra verstevigd
 • 100% gemaakt van katoen
 • Goedkoop

Nadelen U Fit One Lifting Straps

 • Relatief hoge prijs

3. Hustle Zwarte/Grijze Figure 8 Straps

Hustle Zwarte/Grijze Figure 8 Straps
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

Grip

MATERIAAL

8 figure straps worden vaak in de war gebracht met normale lifting straps. De 8 figure straps zijn er voor zware oefening zoals deadliften en RDL's. Als jij alleen van plan bent lifting straps te gebruiken voor deze soort oefeningen dan zijn de Hustle Zwarte/Grijze Figure 8 Straps ideaal voor jouw sportsituatie.

Met een 8 figure straps ziet de lifting straps er ook heel anders uit. Met dit model heb je een kant voor je pols en de andere kant voor de stang. Bij dit model zit de strap strak om de bar heen. Hierdoor heb je veel grip en kan de stang niet uit je polsen vallen.

Bij deze lifting straps kan je kiezen uit verschillende groottes. Dit komt perfect uit voor mensen die dunne polsen hebben. Want met de normale lifting straps kan het zijn dat het niet helemaal strak om je polsen zit. Je sluit deze lifting straps vast om je pols door een klittenband vast te klikken. Hierdoor zitten dunne polsen ook goed en stevig.

Het grootste nadeel van deze lifting straps is dat hij maar bij weinig oefeningen te gebruiken. Dit is alleen een probleem als je het bij meerdere oefeningen wilt gebruiken. Doordat de straps gefocust is voor bepaalde oefeningen is hij daar beter in.

Voordelen Hustle Zwarte/Grijze Figure 8 Straps

 • Ideaal voor dunne polsen
 • Klemt helemaal om de bar heen
 • Siliconen antislip patroon

Nadelen Hustle Zwarte/Grijze Figure 8 Straps

 • 8-vormige formaat is even wennen

4. Roze Lifting Straps - met Padding en Anti-slip

hustle - Roze Lifting Straps
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

Grip

MATERIAAL

Goede lifting straps die ook nog eens matchen met je gym outfit? De Hustle Roze Lifting Straps zijn niet alleen om je te helpen tijdens het sporten. Ze maken je outfit ook nog eens af.

Het product wordt de lasso lifting straps genoemd omdat het lijkt op een lasso. Door het om de bar heen te wikkelen krijg je een goede grip. De lasso straps zijn in meerdere kleuren beschikbaar. In een roze kleur maar ook in het blauw. Je kunt je hierdoor toch een beetje onderscheiden van de rest.

Door de stukjes rubber op de lasso lifting strap kun je ze bij elke pull oefening gebruiken. Het uiteinde van de lifting straps kun je makkelijk om de bar wikkelen maar ook om een machine. Je kunt hierdoor meerdere keren een oefening uitvoeren.

De lifting straps hebben een 180 graden padding op basis hiervan krijg je extra polsbescherming. Je polsen gebruik je bijna bij elke oefening in de sportschool. Het is daarom belangrijk om deze goed te verzorgen en extra te beschermen.

Het grootste nadeel van de lifting straps zij dat het logo groot te zien is. Dit maakt het minder mooi om te matchen bij je outfit.

Voordelen Roze Lifting Straps - met Padding en Anti-slip

 • Geschikt voor verschillende pull oefeningen
 • 180 graden padding
 • Antislippatroon
 • Beschikbaar in meerdere kleuren

Nadelen Roze Lifting Straps - met Padding en Anti-slip

 • Geen logo zichtbaar

5. U-Fit One® - Leer Lifting straps

leren lifting straps
Onze Score
9.1

Prijs / kwaliteit

Grip

MATERIAAL

Wil je een lifting strap dat gemaakt is gemaakt voor de ervaren lifter? Dan zijn de U-Fit One® Leer Lifting straps perfect voor je. Het zijn speciale lifting straps gemaakt voor de zware gewichten.

Met de driedimensionale vorm heb je betere grip bij zware belasting van de polsen. Met de vorm heb je extra comfort en veiligheid. Bij het tillen van zulke gewichten moet je zeker weten dat alles veilig is. De ergste nachtmerrie van een sporter is een blessure.

Door de anti slip glijdt de stang niet opeens uit je hand tijdens het tillen. Je krijgt een sterke grip waardoor je geen grip verliest. Met de anti eelt gaan je handen er niet uitzien als of je de hele dag op handen loopt. Een beetje eelt hoort bij het sporten, maar het moet niet overdreven worden.

De lifting straps zijn gemaakt van een zacht geruwd leer. Leren lifting straps worden voornamelijk gebruikt door bodybuilders. Ze gebruiken deze straps om niet op de laatste plaats te eindigen. Je wilt niet verliezen als sporter omdat je spullen slechter zijn dan je tegenstanders.

Door het leer gaat al het zweet tijdens het sporten niet in de strap trekken. Dit is niet alleen fijn en het is ook hygiënischer. Katoen bijvoorbeeld neemt eenvoudig vocht op.

Omdat leer een stof is dat stroef kan het zijn. Daardoor is het niet gek dat de lifting strap in het begin minder comfortabel kan zijn. Dit probleem gaat echter ook weer weg als het leer om je lichaam gaat vormen.

Voordelen U-Fit One® - Leer Lifting straps

 • Driedimensionale vorm
 • Anti-slip zorgt voor extra grip
 • Neemt minder zweet op waardoor het minder gaat stinken

Nadelen U-Fit One® - Leer Lifting straps

 • In het begin even wennen en minder comfortabel

Waar moet je op letten bij het kopen van lifting straps

Lifting straps zijn geen overbodige luxe als je met zware gewichten gaat trainen. Dit komt omdat je extra grip krijgt bij de zware oefeningen. Maar welke lifting straps zijn nu goed voor jouw situatie?

Je wilt lifting straps kopen, maar je hebt geen idee waar je hebt geen idee waar je naar moet kijken. Om jouw te helpen hebben wij de belangrijkste aandachtspunten op een rij gezet wat belangrijk is bij het kiezen van lifting straps.

Wij hopen dat we iedereen kunnen helpen om een blessure te voorkomen of een nieuw PR te zetten. Daarom hebben we deze top 5 gemaakt.

Materiaal van de straps

Er zijn verschillende soorten lifting straps. Dit komt voornamelijk door het materiaal dat gebruikt wordt. Je hebt katoenen lifting straps maar ook lederen lifting straps. De verschillen zijn groot tussen deze soort lifting straps.

Leren straps zitten meestal wat minder comfortabel dan katoenen. De leren zijn ook meer gemaakt voor de olympische gewichtheffers. Het is daarom belangrijk te kijken welke lifting straps het beste passen bij jouw situatie.

Lengte en breedte

De meeste lifting straps hebben dezelfde afmetingen. Dit komt omdat dit bij veel handsoorten werkt. Alleen er kan een verschil inzitten. Bij sommige lifting straps is het uiteinden en breedte wat groter. Wij raden aan om zo lang mogelijke strap te halen. Hij kan beter wat langer zijn dan te kort

Dit kan iets zijn om naar te kijken als je zeer grote handen hebt. Maar over het algemeen is dit niet een heel belangrijk onderdeel om naar te kijken.

De padding

Straps voorzien van extra grip voor je polsen en handen. Maar hierdoor kan de lifting straps wel in je handen snijden zonder padding. Daarom is het voor de meeste mensen fijn dat er een padding aanwezig is.

Maar het kan ook dat je het persoonlijk niet wilt en een strap wilt die geen padding heeft. Maar helemaal voor de beginners is een padding fijn.


Veelgestelde vragen

Waar zijn lifting straps goed voor?

Lifting straps zorgen voor extra grip tijdens zware oefeningen zoals de deadlift. Wanneer je met zware gewichten aan het trainen bent komt het vaak voor dat je onderarmen en grip het gewicht niet meer aan kan. Dit terwijl je rug en benen waarschijnlijk nog makkelijk kunnen. Door te trainen met lifting straps elimineer je dit probleem en kun je dus zwaarder trainen. 

Hoe werken lifting straps?

Lifting straps werken enorm eenvoudig. In veel gevallen is een lifting strap van katoen, je draagt deze om de pols en vervolgens wikkel je de strap om je barbell heen. Rol de barbell vervolgens op en je zult merken dat je een veel betere grip hebt. 

Over de schrijver Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De Slimste Persoon in je sportschool worden?
De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

>