Beste Magnesium Tabletten [Test 2023]

Laatste update: november 2023

Best Geteste Magnesium Tabletten

Beste magnesium

Nutribites Magnesium Bisglycinaat

Als jij op zoek bent naar een goed magnesium supplement dan is de Nutribites Magnesium Bisglycinaat een absolute aanrader. Deze magnesium tabletten bevatten in totaal 250mg (150 mg bisglycinaat en 100 mg citraat) magnesium per dosering. Dit geeft je dus in 1 klap 67% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Verder is de prijs goed en bevat het supplement geen onnodige vulstoffen. Wel bevat dit supplement extra Vitamine D3, Vitamine B6 en Taurine waardoor de opneembaarheid van het magnesium supplement versterkt wordt.

Als jij op zoek bent naar de beste magnesium tabletten van 2023 dan ben je op het juiste artikel gekomen. Bij Fitcode.nl hebben we namelijk een uitgebreid onderzoek gedaan naar goede magnesium supplementen.

Het kopen van een magnesium supplement is namelijk best lastig. Er zijn ontzettend veel verschillende merken, soorten en vormen. Welke magnesium is nu het beste?

Om je op weg te helpen hebben wij verschillende magnesium supplementen vergeleken op criteria als:

 • Dosering

 • Vorm van magnesium

 • Onnodige vulstoffen

 • Prijs

 • Ervaringen van andere consumenten

Op basis hiervan hebben we een top-5 samengesteld waarin alleen de allerbeste magnesium tabletten terug te vinden zijn. Benieuwd naar de resultaten? Lees dan gauw verder!


Top 5 Beste Magnesium Tabletten

Merk

Product

Prijs

Per dosering

Dosering

Soort Magnesium

1. Nutribites

€ 19,95

€ 0,33

250 mg

Bisglycinaat, citraat

2. Vitakruid

€ 25,90

€ 0,29

200 mg

Bisglycinaat, citraat, tauraat, malaat

3. Golden Naturals

€ 15,95

€ 0,27

249 mg

Bisglycinaat,

4. Natuurlijk presteren

€ 24,00

€ 0,40

250 mg

Bisglycinaat, citraat

5. Vitals

€ 32,95

€ 0,27

200 mg

Bisglycinaat

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke magnesium tabletten het beste zijn, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

19+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat zijn de beste magnesium tabletten?

Wat zijn de beste magnesium tabletten? Welke magnesium is het beste? Het zijn vragen die we inmiddels bijna dagelijks voorbij zien komen.

Overigens vinden we dat totaal niet gek. Er zijn ontzettend veel verschillende magnesium tabletten te koop en bovendien is de informatie rond deze tabletten best complex.

Om je op weg te helpen hebben een onderzoek gedaan naar de beste magnesium tabletten van dit moment. Deze supplementen hebben we o.a. beoordeeld op opneembaarheid, prijs-kwaliteit, (onnodige)vulstoffen en de ervaringen van andere.

Kortom, zoek jij een goed magnesium supplement? Dan zijn onderstaande opties absolute aanraders.

1. Nutribites Magnesium Bisglycinaat

Beste magnesium
Onze Score
9.5

Ingrediënten

Prijs / kwaliteit

Samenstelling

We trappen deze lijst af met het Magnesium Bisglycinaat supplement van Nutribites. Wellicht heb je het merk Nutribites wel eens voorbij zien komen. Dit is namelijk een Nederlands supplementen bedrijf.

Deze magnesium tabletten bevatten in totaal 250mg (150 mg bisglycinaat en 100 mg citraat) magnesium per dosering. Dit geeft je dus in 1 klap 67% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Naast de magnesium vind je in deze tabletten ook verschillende hulpstoffen die helpen bij de opneembaarheid. Zo bevat dit supplement ook nog Vitamine D3, Vitamine B6 en Taurine. Deze voedingsstoffen hebben meerdere malen aangetoond te helpen bij de opneembaarheid van magnesium.

Verder bevat dit magnesium supplement geen onnodige vulstoffen en zijn ze in vergelijking met andere magnesium pillen goed geprijsd.

Kortom, wat ons betreft een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar een goed magnesium supplement als aanvulling op de dagelijkse voeding.

Voordelen Nutribites Magnesium Bisglycinaat

 • Per dosering 250 mg magnesium waarvan alleen de best opneembare vormen (150 mg bisglycinaat en 100 mg citraat)
 • Geen onnodige vulstoffen
 • Goede prijs - kwaliteit
 • Bevat Vitamine D3, Vitamine B6 en Taurine voor een betere opneembaarheid van het product

Nadelen Nutribites Magnesium Bisglycinaat

 • Niet het meest premium model dat er te verkrijgen is

2. Vitakruid Magnesium 200 Complex

Magnesium 200 Complex
Onze Score
9.4

INGREDIËNTEN

Prijs / kwaliteit

Samenstelling

Als nummer 2 hebben we gekozen voor het Vitakruid Magnesium 200 Complex supplement. Vitakruid is een webshop die voedingssupplementen verkoopt en is de afgelopen jaren enorm hard gegroeid.

Wat Vitakruid onderscheidt van de rest is dat zij alles op basis van orthomoleculaire wetenschap doen. Het Magnesium 200 Complex supplement van VItakruid is een mix van verschillende soorten magnesium:

 • Magnesium Tauraat (50mg)

 • Magnesium Malaat (50mg)

 • Magnesium bisglycinaat (50mg)

 • Magnesium (citraat 50 mg)

Goed om te weten is dat dit allemaal goed opneembare en organische gebonden magnesium vormen zijn. Verder krijg je met deze tabletten dus een complete mix van verschillende soorten magnesium binnen.

Daarnaast bevat dit product ook nog eens verschillende hulpstoffen die voor een betere opneembaarheid zorgen.

In totaal bevat dit magnesium tablet 200 mg per dosering. Hiermee is hij iets lager gedoseerd dan de nummer 1 uit deze lijst maar is het alsnog een prima optie.

Voordelen Vitakruid Magnesium 200 Complex

 • Bevat verschillende vormen van organisch gebonden magnesium waardoor je in 1 klap meerdere vliegen raakt
 • Verschillende hulpstoffen die de opneembaarheid verbeteren
 • Goede prijs - kwaliteit
 • Glutenvrij, sojavrij, GMO-vrij

Nadelen Vitakruid Magnesium 200 Complex

 • Bevat geen vitamine D3

3. Golden Naturals Magnesium Bisglycinaat

Onze Score
9.7

INGREDIËNTEN

Prijs / kwaliteit

Samenstelling

Ben jij op zoek naar een magnesium supplement, maar wil je hier niet te veel geld aan uitgeven? Dan is het Golden Naturals Magnesium Bisglycinaat supplement zeker een aanrader. Dit is namelijk de goedkoopste optie uit deze lijst mest beste magnesium tabletten.

Golden Naturals is de producent van deze magnesium tabletten en richt zich voornamelijk op supplementen die op natuurlijke basis geproduceerd zijn.

Overigens worden deze supplementen allemaal in Nederland geproduceerd waardoor ze onder streng toezicht staan van verschillende instanties. Sinds 2019 heeft dit bedrijf verschillende kwaliteitscertifcaten ontvangen waaronder het ISO 22000-certificaat.

Per dagdosering bevat dit product 2499 mg Magnesiumbisglycinaat. Daarnaast bevat het supplement Taurine en Bioperine, dit om de opneembaarheid te verbeteren.

Voordelen Golden Naturals Magnesium Bisglycinaat

 • Goedkoopste magnesium supplement uit deze lijst
 • Geschikt voor Vegans en vegetariërs
 • Geen onnodige vulstoffen

Nadelen Golden Naturals Magnesium Bisglycinaat

 • Bevat geen actieve vitamine B6 en D3

4. MAGNESIUM & TAURINE Natuurlijk presteren

MAGNESIUM & TAURINE
Onze Score
9.3

INGREDIËNTEN

PRIJS / KWALITEIT

samenstelling

Op nummer 4 vinden we de MAGNESIUM & TAURINE van het merk Natuurlijk Presteren. Per 2 tabletten bevat dit Magnesium supplement 250 miligrammagnesium wat gelijk staat aan de aanbevolen dagelijkse hoevelheid.

Kortom, met 2 tabletten per dag heb je direct aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium binnen.

Deze magnesium bestaat enkel uit Magnesium bisglycinaat en citraat. Naast de magnesium bevatten deze tabletten ook Taurine, Vitamine B6 en Vitamine D3. Hiermee wordt de opneembaarheid van de magnesium aanzienlijk beter.

Al met al zeker een prima keuze op het gebied van een goed opneembaar magnesium.

Voordelen MAGNESIUM & TAURINE Natuurlijk presteren

 • Bestaat enkel uit Magnesium bisglycinaat en citraat (Best opneembare vormen)
 • Bevat Taurine, Vitamine B6 en Vitamine D3 voor betere opneembaarheid in het lichaam
 • Geen onnodige vulstoffen

Nadelen MAGNESIUM & TAURINE Natuurlijk presteren

 • Niet geschikt voor Vegans


5. Vitals Magnesium Bisglycinaat

Onze Score
9.6

INGREDIËNTEN

PRIJS / KWALITEIT

samenstelling

Op nummer 5 vinden we de Vitals Magnesium Bisglycinaat. Ook Vitals is een Nederlands bedrijf en opgericht in 1988, binnen de wereld van supplementen gaan ze dus al een flinke periode mee en heeft verschillende kwaliteitscertificaten zoals HACCP en ISO 22000-certificaat.

Dit product kent een aantal voor- en nadelen. Laten we beginnen bij de voordelen. Allereerst bevat dit supplement weinig vulstoffen en is hij geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Daarnaast bevat dit supplement 200mg taurine per en 100mg magnesium Magnesium bisglycinaat per dosering. Per dag dien je 2 tabletten in te nemen waardoor het totaal dus uitkomt op 200mg per dag. Hiermee is het product iets minder gedoseerd dan andere opties uit deze lijst.

Dan de nadelen: allereerst is dit een duur product. Zo bevat dit supplement geen vitamine B6 en D3 waardoor je opneembaarheid wellicht iets minder goed is.

Ook is dit een relatief duur product, helemaal in vergelijking met de andere magnesium tabletten die we besproken hebben in dit artikel met het beste magnesium supplement.

Voordelen Vitals Magnesium Bisglycinaat

 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten
 • Weinig vulstoffen
 • Bevat voornamelijk organisch gebonden magnesium

Nadelen Vitals Magnesium Bisglycinaat

 • Duurste optie uit deze lijst

Waar moet je op letten bij het kopen van een magnesium supplement?

Het kopen van het beste magnesium supplement is lastiger dan je op voorhand zou denken. Er zijn veel verschillende soorten magnesium en bovendien zijn er flinke verschillen in prijs en kwaliteit.

Bovendien is het zo dat lang niet elk magnesium supplement even goed is. Zo zijn er verschillende vormen magnesium die minder goed opneembaar zijn en zijn er veel magnesium capsules onjuist gedoseerd.

Om jou op weg te helpen bij het kopen van de beste magnesium tabletten hebben we hieronder een handige koopgids opgesteld. Hiermee weet jij precies hoe je het beste magnesium supplement kan vinden.

Magnesium vormen

Allereerst is het goed om te weten dat er verschillende magnesium vormen zijn: organische en anorganische vormen.

De anorganische vormen van magnesium (anorganische verbindingen) komt vooral voor in onze boden en in de planten die we eten. Anorganische vormen van magnesium zijn magnesiumchloride, magnesiumhydroxide en magnesiumsulfaat. Het probleem met deze vorm is echter dat de biologische beschikbaarheid lager is waardoor ons lichaam meer moeite heeft de stof op te nemen. (1)

Daartegenover staan de organische vormen van magnesium - ook wel amino gecheleerde vormen genoemd -. Over het algemeen wordt dit gezien als de beste vorm van magnesium omdat deze een zeer hoge biologische beschikbaarheid hebben en dus enorm goed door ons lichaam worden opgenomen.

In de tabel hieronder is een overzicht te zien van specifieke eigenschappen van de verschillende vormen en soorten magnesium:

Hoge biologische beschikbaarheid

 • Magnesiummalaat
 • Magnesiumtauraat
 • Magnesiumbisglycinaat
 • Magnesiumcitraat
 • Magnesiumgluconaat
 • Magnesiumlactaat

Lage biologische beschikbaarheid

 • Magnesiumoxide
 • Magnesiumchloride
 • Magnesiumhydroxide
 • Magnesiumsulfaat

Soort magnesium

Zoals je hierboven kunt zien zijn er dus ontzettend veel verschillende soorten magnesium. Welke soort magnesium is nu eigenlijk het beste?

Over het algemeen zijn de Magnesiumbisglycinaat ervaringen het meest positief. Van alle soorten magnesium is magnesiumbisglycinaat de meest verdraagzame vorm.

Verder wordt de biologische beschikbaarheid van dit supplement ook voor langere tijd in het lichaam behouden, dit maakt dat het mineraal voor een lange tijd in het lichaam beschikbaar blijft.

Een andere vorm van magnesium die je vaak voorbij ziet komen is magnesium citraat. Magnesium citraat is vaak wat goedkoper waardoor veel mensen voor deze vorm kiezen.

Dosering

Uit dit artikel van de consumentenbond is gebleken dat er veel magnesium tabletten ongezond hoog gedoseerd zijn. Wanneer je een te hoge dosering magnesium binnenkrijgt op dagelijkse basis dan kan dit verschillende gezondheidsklachten zoals diarree met zich mee brengen.

Onlangs heeft de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) een grens bepaald van 250 milligram (magnesium). Alles hierboven is dus te hoog gedoseerd.

Let er dus goed op bij het kopen van magnesium pillen op de dosering. In onze lijst met beste magnesium tabletten vind je alleen maar magnesium supplementen die de juiste dosering hebben.

Hulpstoffen

Magnesium tabletten zijn vaak uitgerust met hulpstoffen. Dit wordt bewust gedaan om te helpen bij de opneembaarheid van magnesium.

Wanneer je een goed magnesium product hebt dan is deze vaak uitgerust met de extra hulpstoffen vitamine B6, vitamine D3 en het aminozuur Taurine. Er zijn verschillende onderzoeken die aantonen dat deze stoffen kunnen helpen bij de opneembaarheid van magnesium goed in het lichaam. (2-6)

Let er overigens wel op dat het supplement geen goedkope vulstoffen gebruikt, dit wordt helaas ook vaak gedaan. Vooral bij goedkopere magnesium supplementen zien we dit terugkomen.

Check daarom altijd goed het label en kijk welke vulstoffen het product bevat. Wees hierop scherp en probeer stoffen als titaniumdioxide (E171) of suiker te vermijden.

Prijs

Uiteraard is het ook goed om te kijken naar de prijs van de verschillende supplementen merken. Zelf kiezen we liever altijd voor iets duurdere producten op het gebied van supplementen, dit omdat de 'goedkopere' supplementen vaak vol zitten met onnodige vulstoffen.

Toch zit er veel prijsverschil in verschillende magnesium tabletten. In onze tabel bovenaan de pagina zie je precies wat de prijs is van de verschillende magnesium tabletten en hoe deze zich verhoudt tegenover het gemiddelde. We hebben er bewust voor gekozen om extreem dure opties niet mee te nemen in deze lijst, puur omdat je hier te veel geld betaalt voor het merk.


Veelgestelde vragen over magnesium

Wat is Magnesium?

Magnesium is een belangrijk mineraal en zorgt ervoor dat ons lichaam optimaal kan presteren. Zo draagt dit mineraal bij aan meer dan 300 verschillende processen in het lichaam en speelt het een belangrijke rol bij de werking van spieren en de instandhouding van botten.

Je haalt magnesium uit voeding. Vooral producten zoals noten, zaden, groene groentes barsten van de magnesium. Ook in vis en vlees kun je in mindere mate magnesium terugvinden.


Welke magnesium werkt het beste?

Magnesium is onder te verdelen in organische en anorganische vormen. De organische vormen van magnesium worden over het algemeen het beste opgenomen door ons lichaam dankzij de hoge bio beschikbaarheid. Helaas zijn de anorganische vormen slecht opneembaar en kun je dus beter voor andere magnesium producten kiezen. De beste organische verbindingen zijn dan ook magnesiumchelaten. Magnesiumtauraat, magnesiummalaat en magnesiumbisglycinaat.


Welke voeding bevat veel magnesium?

Magnesium komt voor in diverse soorten voeding, zoals noten, bonen, groenten en cacao. Hieronder staan enkele voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium:

 • Amandelen: 100 gram amandelen bevat ongeveer 270 mg magnesium.

 • Spinazie: 100 gram spinazie bevat ongeveer 80 mg magnesium.

 • Zwarte bonen: 100 gram zwarte bonen bevat ongeveer 120 mg magnesium.

 • Pompoenzaden: 100 gram pompoenzaden bevat ongeveer 535 mg magnesium.

 • Cashewnoten: 100 gram cashewnoten bevat ongeveer 270 mg magnesium.

 • Groene bladgroenten: 100 gram groene bladgroenten, zoals boerenkool en snijbiet, bevat ongeveer 50 mg magnesium.

 • Volkoren granen: 100 gram volkoren granen bevat ongeveer 80 mg magnesium.

 • Melk: 100 ml melk bevat ongeveer 10 mg magnesium.


Gezondheidsvoordelen van Magnesium

Magnesium is een essentieel mineraal dat nodig is voor een goede werking van het lichaam. Het speelt een belangrijke rol bij de opbouw van gezonde botten, de aanmaak van enzymen en de zenuwprikkels naar spieren. Magnesium heeft ook verschillende gezondheidsvoordelen. Hieronder worden enkele van de belangrijkste voordelen besproken.

Gezondheid van het hart

Magnesium speelt een belangrijke rol bij het reguleren van de hartslag en het behouden van een gezonde bloeddruk. Het kan ook helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die voldoende magnesium binnenkrijgen een lager risico hebben op hartaandoeningen. (7)

Osteoporose

Magnesium is essentieel voor de gezondheid van botten. Het helpt bij de opbouw van botten en kan helpen bij het voorkomen van osteoporose. Mensen die voldoende magnesium binnenkrijgen hebben een hogere botdichtheid en hebben minder kans op botbreuken. (8)

Magnesium heeft een positief effect op spieren en zenuwen

Magnesium speelt een belangrijke rol bij de werking van spieren en zenuwen. Het kan helpen bij het voorkomen van spierkrampen en spasmen. Magnesium kan ook helpen bij het verminderen van angst, stress en depressie. Om deze reden is Magnesium ontzettend populair onder sporters.

Andere gezondheidsvoordelen

Er zijn nog andere gezondheidsvoordelen van magnesium, zoals het verminderen van migraine, het verbeteren van de slaap en het verminderen van ontstekingen. (9)

Al met al heeft magnesium gebonden veel gezondheidsvoordelen en is het een belangrijk mineraal voor een gezond lichaam. Het is belangrijk om voldoende magnesium binnen te krijgen via voeding of supplementen om de voordelen te kunnen ervaren.


Wat zijn de bijwerkingen van magnesiumsupplementen?

Magnesiumsupplementen kunnen bij sommige mensen maagklachten, verminderde spijsvertering, diarree en misselijkheid veroorzaken, dit gebeurt voornamelijk bij supplementen die te hoog gedoseerd zijn. In zeldzame gevallen kan een teveel aan magnesium leiden tot hartritmestoornissen en een verlaagde bloeddruk.

Is het nemen van magnesium supplementen gezond?

Het nemen van magnesiumsupplementen kan gezond zijn, vooral als er sprake is van een tekort aan magnesium in het lichaam. Het is echter belangrijk om de aanbevolen dosering niet te overschrijden en om te overleggen met een arts voordat u begint met het nemen van supplementen.


Magnesiumtekort

Magnesiumtekort is een aandoening waarbij er een tekort is aan magnesium in het lichaam. Dit kan leiden tot verschillende symptomen en risico's. Wanneer je hier last van hebt kan het zin hebben extra magnesium citraat of een andere vorm van magnesium te gaan slikken. Deze extra magnesium zorgt en namelijk voor dat je tekorten worden aangevuld.

Symptomen van Magnesium tekort

Mogelijke symptomen van magnesiumtekort zijn onder andere algehele lusteloosheid of vermoeidheid, spierkrampen, trillende spieren, misselijkheid, braken, diarree, verminderde eetlust, zwakte, depressie en prikkelbaarheid. Deze symptomen kunnen variëren afhankelijk van de ernst van het tekort.

Risico's van Magnesium tekort

Mensen die een risico lopen op magnesiumtekort zijn onder andere ouderen, mensen met diabetes, alcoholisten, mensen met nierziekten en mensen met darmziekten zoals de ziekte van Crohn. Bovendien kan het gebruik van bepaalde medicijnen zoals diuretica, antibiotica en chemotherapie ook leiden tot magnesiumtekort.

Een magnesiumtekort kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Zo kan het de bloedsuikerspiegel verstoren en de insulineresistentie verhogen, wat kan leiden tot diabetes. Bovendien kan het leiden tot spierzwakte, hartritmestoornissen, beroerte en verminderde botdichtheid.

Het is belangrijk om voldoende magnesiumoxide binnen te krijgen via de voeding of via supplementen om magnesiumtekort te voorkomen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium zijn onder andere groene bladgroenten, noten, zaden, volle granen, bonen en peulvruchten.


Hoeveel magnesium heb ik nodig?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium verschilt. Voor mannen is dit 350 miligram per dag en voor vrouwen 300 miligram per dag.


Bronvermelding:

 1. Blancquaert, L., Vervaet, C., & Derave, W. (2019). Predicting and Testing Bioavailability of Magnesium Supplements. Nutrients, 11(7), 1663.
 2. Higdon, J. (2001). Magnesium. Linus Pauling Institute, Oregon State University. 
 3. Katakawa, M. et al (2016). Taurine and magnesium supplementation enhances the function of endothelial progenitor cells through antioxidation in healthy men and spontaneously hypertensive rats. Hypertens Res, 39(12):848-856. 
 4. Pouteau, E. et al. (2018). Superiority of magnesium and vitamin B6 over magnesium alone on severe stress in healthy adults with low magnesemia: A randomized, single-blind clinical trial. PLoS One, 13(12), e0208454.
 5. Spasov, A.A. et al. (2019). The application of Mg-L-asparaginate and combinations of Mg salts with vitamin B6 in medicine. Medical Journal of the Russian Federation, 23(2),89-95.
 6. Uwitonze, A.M. et al. (2018) Role of Magnesium in Vitamin D Activation and Function. The Journal of the American Osteopathic Association, (3):181-189.
Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>