Best Geteste Plantaardige Eiwitshake

XXL Nutrition Green Protein

XXL Nutrition Green Protein

De beste plantaardige eiwitshake van dit moment is de XXL Nutrition Green Protein. Deze plantaardige eiwitshake bevat namelijk zeer weinig koolhydraten en vetten ten opzichte van de concurrenten. Wel is het eiwitgehalte enorm hoog, namelijk 77,7% en betaal je per scoop slechts € 0,67 cent. Al om al is de XXL Nutrition Green Protein daarmee de beste optie van dit moment!

Het zal je niet ontgaan zijn dat er steeds meer mensen kiezen voor een veganistische levensstijl. Dierlijke voedingsmiddelen worden zo min mogelijk gegeten en in plaats daarvan wordt er gekozen voor plantaardige voedingsproducten.

Uiteraard is de supplementen markt slim genoeg om hier op in te spelen. Er worden dan ook steeds meer vegan eiwitshakes op de markt gebracht.

Waar een reguliere eiwitshake bestaat uit producten van koemelk worden deze shakes enkel gemaakt van plantaardige producten. 

Om ervoor te zorgen dat jullie geen miskoop doen zijn we op onderzoek gegaan. We hebben de beste plantaardige eiwitshakes getest en hier een absolute top 5 uit gemaakt. In dit artikel ontdek je de beste plantaardige eiwitshakes van dit moment!  

Top 5 Beste Plantaardige Eiwitshakes

XXL Nutrition Green Protein

Beste Koop Eiwitshake
1. XXL Nutrition Green Protein

Beste premium plantaardige eiwitshake

2.  Fit Green Protein - OrangeFit

Vegan eiwitshake body&fit

Beste goedkope Vegan eiwitshake

3. Vegan Perfection - Special Series

 

Vegan shake womens

Beste Vegan Eiwitshake voor vrouwen

4. Vegan Protein - Womens best

Beste plantaardige eiwitshake smaken

5. Gold Standard 100% Plant-based Protein

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke plantaardige eiwitshake het beste is, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

14+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat is de beste Plantaardige Eiwitshake? 

In onderstaande sectie geven we antwoord op de vragen:

 • Wat is de beste Plantaardige Eiwitshake?
 • Welke Plantaardige Eiwitshake kan ik het beste kopen?

Om te bepalen wat momenteel de beste eiwitshake is hebben we namelijk een uitgebreide vergelijking gedaan. Hierbij hebben we meerdere plantaardige eiwitshakes vergeleken op o.a. Prijs / kwaliteit, smaak en voedingswaarden.

Vervolgens hebben we op basis hiervan een top-5 samengesteld met de beste opties van dit moment. Uiteraard is hier rekening gehouden met de juiste prijs. 

1. XXL Nutrition Green Protein

XXL Nutrition Green Protein
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

Smaak

Voedingswaarden

Op nummer één van ons lijstje met plantaardige eiwitpoeders vind je de 'Green Protein' van het merk XXL Nutrition. Deze shake bevat per 100 gram slechts 394,86 calorieën, wat in vergelijking met veel andere plantaardige eiwitshakes enorm weinig is.

Is het jouw doel om wat kilo's kwijt te raken? Twijfel dan niet en ga voor deze XXL Nutrition Green Protein. Het voordeel van deze plantaardige eiwitshake is dat het eiwitgehalte wel enorm hoog is. Zo beschikt deze plantaardige eiwitshake over een eiwitgehalte van 77,7%.

Bovendien is deze shake ook nog eens enorm goed geprijsd. Het is net niet de goedkoopste optie van dit moment, maar met een prijs van omgerekend €0,67 cent per scoop, is het wel een van de goedkopere opties!

Ook is de smaak van deze shake ontzettend goed. Veruit onze lekkerste plantaardige eiwitshake die we hebben gedronken. Al met al in onze ogen de absolute winnaar van deze top 5.

Voordelen XXL Nutrition Green Protein

 • Enorm hoog eiwitgehalte per scoop!
 • Bevat heel weinig koolhydraten en calorieën
 • Ontzettend goede prijs / kwaliteit
 • De smaken zijn enorm lekker

Nadelen XXL Nutrition Green Protein

 • Keuze uit verschillende smaken is beperkt

2. Fit Green Protein - OrangeFit

Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

SMAAK

VOEDINGSWAARDEN

Op de twee plaats van deze lijst vinden we de 'Fit Green Protein' terug van het merk OrangeFit. Zoals de naam al doet vermoeden is OrangeFit een Nederlands merk en hun Vegan eiwitshake ziet er goed uit.

Zo levert 100 gram van dit poeder 345 kcal op waarmee hij slechts 5 kcal meer bevat dan de shake van MyProtein. Bovendien bevat deze shake ook maar liefst 80 gram eiwitten per 100 gram.  Dit zijn indrukwekkende hoeveelheden en een stuk beter dan de rest uit deze lijst.

De shake is verkrijgbaar in de smaken chocolade, mango, aardbei en vanille. Zelf hebben we de vanille en chocolade shake geprobeerd en waren hier zeer over te spreken. Enige puntje van kritiek is de prijs, zo is de shake iets duurder dan de andere opties.

Voordelen Fit Green Protein - OrangeFit

 • Weinig kcal waardoor hij perfect is voor het afvallen
 • Hoog eiwitgehalte
 • Ontzettend goede smaak

Nadelen Fit Green Protein - OrangeFit

 • Prijs is hoger dan gemiddeld

3. Vegan Perfection - Special Series

Vegan eiwitshake body&fit
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

SMAAK

VOEDINGSWAARDEN

Op nummer drie van onze lijst vind je de 'Vegan Perfection' shake van Body&Fit. Deze shake is vooral geschikt voor mensen die een iets kleiner budget hebben, maar toch op zoek zijn naar een goede plantaardige eiwitshake.

Zo betaal je voor deze shake zo'n €2,49 per 100 gram waarmee het veruit de goedkoopste optie is uit deze lijst. Dit betekent overigens niet dat je inlevert op kwaliteit. Zo levert de shake je zo'n 77 gram hoogwaardige eiwitten per 100 gram en bevat deze 411 kcal.

Puntje van kritiek is de smaak. We hebben verschillende smaken geprobeerd, maar waren niet echt onder de indruk. Al met al een prima shake voor sporters met een minder groot budget.

Voordelen Vegan Perfection - Special Series

 • Beste goedkope eiwitshake plantaardig
 • Vandaag besteld is morgen in huis
 • Hoog eiwitgehalte

Nadelen Vegan Perfection - Special Series

 • Smaak valt tegen

4. Vegan Protein - Womens best

Vegan shake womens
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

SMAAK

VOEDINGSWAARDEN

Het scheelde niet veel of de 'Vegan Protein' shake van Women's best had in de top 3 gestaan. Zo bevat deze shake slechts 348 kcal per 100 gram en is hij daarnaast ontzettend rijk aan eiwit. 100 gram levert je maar liefst 71 gram eiwit op.

Bovendien zijn de smaak en oplosbaarheid prima. Waarom deze shake de top 3 net niet heeft gehaald? De prijs! Deze shake is de duurste uit onze lijst.

Lang verhaal kort, dit is een prima shake, alleen betaal je hier wel flink voor. In dat opzicht kan je beter voor andere goedkopere opties uit deze lijst gaan.

Voordelen Vegan Protein - Womens best

 • Weinig kcal
 • Goed eiwitgehalte

Nadelen Vegan Protein - Womens best

 • Duurste product uit deze top-5 beste veganistische eiwitshakes 

5. Gold Standard 100% Plant-based Protein

Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

SMAAK

VOEDINGSWAARDEN

Op de vijfde plaats van deze top 5 beste plantaardige eiwitshakes vinden we de '100% Plant-based protein' shake van het Amerikaanse merk Optimum Nutrition.

Deze shake bevat 400 kcal en 68 gram eiwit per 100 gram. Hiermee is het de shake met de minste hoeveelheid eiwitten. Daarnaast bevat de shake 14 gram koolhydraten en 6,1 gram vet per 100 gram. Al met al niet echt hele goede voedingswaarden in vergelijking met de rest.

Ook de oplosbaarheid van deze shake is niet geweldig, zo duurde het best een tijd voordat we de shake konden drinken zonder klontjes. Waar we wel over te spreken zijn is de smaak van deze shake. We vonden de smaak top! Dit weegt echter niet op tegen de mindere voedingswaarden en dure prijs.

Voordelen Gold Standard 100% Plant-based Protein

 • Smaakt goed

Nadelen Gold Standard 100% Plant-based Protein

 • Dure shake

Wat is een vegan eiwitshake?

Een vegan eiwitshake - ook wel plantaardige eiwitshake genoemd - is een eiwitshake waar geen dierlijke producten in zijn verwerkt. De meeste plantaardige eiwitshakes bevatten organische en rauwe groentes, aminozuren en groene thee-extracten.

De smaak van zo'n shake is waarschijnlijk een stuk anders dan je gewend bent van een reguliere shake, om die reden zouden we aanraden om de shake altijd te mengen met wat fruit oid. Een voordeel van plantaardige shakes is dat deze vaak barsten van de vitamines. Hierdoor is het een ontzettend gezond product.


Is een reguliere eiwitshake (whey) veganistisch?

Als jij veganistisch probeert te eten past whey eiwitpoeder helaas niet in je eetpatroon. Dit omdat whey eiwitpoeder van melk wordt gemaakt.  Bovendien bestaat deze shake naast whey ook uit caseïne eiwitten, beide zijn afkomstig van melk. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede plantaardige eiwitshakes op de markt die gemaakt worden van plantaardige bronnen zoals rijst, hennep, erwten en algen.


Welke soorten Vegan proteïne poeder zijn er?

Er zijn verschillende soorten plantaardige eiwitpoeders, hieronder hebben we de belangrijkste soorten op een rijtje gezet.

Hennep Proteïne:

Het mooie van eiwitpoeder op hennep basis is dat deze ook een hoop extra vezels, omega vetzuren en belangrijke aminozuren bevatten. Hiermee profiteer je van veel verschillende gezondheidsvoordelen waaronder een beter immuunsysteem.

Soja:

Soja is de basis voor de meeste vegan eiwit poeders. Deze poeders worden gemaakt van soja meel en bestaan voor maar liefst 90% uit eiwitten. De smaak van soja is neutraal.

Erwten:

Als je allergisch bent voor soja is het een goed idee om voor eiwitpoeder dat op basis van erwten is gemaakt te gaan. Deze bestaan voor gemiddeld 80% uit eiwitten.


Kan ik afvallen met Vegan proteïne poeder?

Een eiwitrijk dieet is perfect om af te vallen. Zo zorgen eiwitten voor een langer verzadigd gevoel waardoor je minder geneigd bent om naar ongezonde snacks te grijpen.

Vegan proteïne poeder bevat gemiddeld zo'n 20 tot 30 gram eiwit per shake waardoor je in een korte tijd een flinke hoeveelheid eiwit binnen krijgt. Dit is ideaal aangezien je voor een langere periode een verzadigd gevoel zal hebben. Dit komt omdat je lichaam meer tijd nodig heeft om eiwitten te verteren dan andere voedingsstoffen.


Waarom een vegan eiwitshake nemen?

Het nemen van een eiwitshake kent verschillende voordelen. Een eiwitshake bevat gemiddeld zo'n 20 tot 25 gram eiwit. Ideaal voor krachtsporters die hun spieren willen laten herstellen.

Maar waarom zou je nu eigenlijk een eiwitshake nemen? Om antwoord op deze vraag te geven vind je hieronder een ovezicht van enkele belangrijke voordelen van eiwitshakes.

Voordelen van eiwitshakes

 • Gemakkelijke manier om een flinke dosis eiwitten binnen te krijgen
 • Relatief goedkope vorm van eiwitten
 • Makkelijk voor onderweg
 • Tegenwoordig ontzettend veel verschillende smaken verkrijgbaar
 • Pure vorm van eiwitten (eiwitshakes bestaan voor grootste gedeelte uit eiwitten waardoor je bijna geen koolhydraten, kcal en vetten binnen krijgt)

Welke plantaardige eiwitshake is het beste?

Wat de beste plantaardige eiwitshake is, verschilt per persoon. Ieder persoon is anders en heeft weer andere doelen. Om die reden is er niet zo iets als de beste plantaardige eiwitshake. Benieuwd welke vegan shake het beste past bij jouw situatie? Lees dan gauw het artikel!


Hoe hebben jullie getest?

Om te bepalen wat de beste vegan eiwit shake van dit moment is hebben we meer dan 20 verschillende proteïne shakes vergeleken op meerdere criteria. In onze eiwitshake test hebben we meer dan 20 verschillende eiwitshakes vergeleken op prijs kwaliteit, smaak, voedingswaarden en ervaringen van andere consumenten. Welke eiwitshake het beste is ontdek je in onze top 5.


Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>