Beste Plyo Box [Test 2020]


Is gewone krachttraining voor jou niet voldoende en wil je jouw behendigheid en coördinatie verbeteren? Dan is een plyo box voor jou dé oplossing. Je traint door middel van explosieve sprongen je hele lichaam.

Met een plyo box kun je allerlei oefeningen doen, zoals box jumps, dips, jumping pull-ups, box squats en burpees over de plyo box. Je traint in korte sessies je spierkracht, explosiviteit en lenigheid. Daar heb je absoluut profijt van, wanneer je ook een andere sport beoefent zoals een balsport, freerunning of atletiek.

Wanneer je van plan bent om een plyo box aan te schaffen, dan wil natuurlijk wel de beste plyo box hebben die er verkrijgbaar is. Daarom is het goed om op een aantal zaken te letten. Kies je een metalen, een houten of een zachte plyo box? Ben je beginner of gevorderd? Wij hebben de beste plyobox 2020 voor je getest en laten je alle eigenschappen, voordelen en nadelen van de verschillende plyo boxen zien in een handig overzicht.

Wat is een plyo box?

Een plyo box is eigenlijk niet meer dan een verhoging, maar er zit natuurlijk veel meer achter. De bedoeling is dat je tijdens een training in een heel snel tempo je spieren verkort en weer verlengd. Dat doe je door erop en eraf te springen. De box is daar een perfect hulpmiddel bij.

Je kan op de verhoging crossfit trainingen doen, maar ook bootcamp of revalidatie oefeningen. Kortom, de plyo box is een veelzijdig hulpmiddel voor allerlei soorten training. Je hebt ze dan ook in verschillende uitvoeringen.

Waar let je op bij het kopen van een plyo box?

Een plyo box is gemaakt van hout, multiplex of metaal. Daarnaast zijn er ook soft plyo boxen die je lichaam beschermen wanneer je valt. Al deze hulpmiddelen voor je kracht- en conditietraining zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en maten. Wanneer je besluit tot de aankoop van een plyo box, dan moet je met een aantal dingen rekening houden.

Je moet voor jezelf eerst bepalen wat je op dit moment aankunt. Hoe krachtig zijn je spieren, hoe is het gesteld met je conditie? Ook niet onbelangrijk is jouw lengte. Een te kleine plyo box geeft niet het resultaat dat je wil bereiken. Gebruik je een te hoge plyo box dan loop je het risico spieren te verrekken, pijnlijke gewrichten te krijgen of uitgeput te raken.

Wat is voor jou de beste plyo box? Bekijk en vergelijk hieronder de boxen die in aanmerking komen voor de kwalificatie beste plyobox 2020.

Top 3 Beste Plyo Box 

1.Crossmaxx LMX1297.30 soft - 30 cm

Wanneer je goed wil trainen maar ook je lichaam wil beschermen, dan is een soft box een uitstekende optie. De Crossmaxx LMX1297.30 is voorzien van hoogwaardige foam en coating, die ervoor zorgen dat je bij een val niet te hard neerkomt. Hierdoor is deze plyo box ook zeer geschikt voor intensief commercieel gebruik.

Deze Crossmaxx is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De hoogte is 30 centimeter. Op de bovenkant zit een antisliplaag. De oranje Crossmaxx LMX1297.30 is 900 mm lang en 700 mm breed.

De Crossmaxx LMX1297.30 soft - 30 cm is uit te breiden met boxen van respectievelijk 45 en 60 cm hoogte. Je kunt de boxen individueel gebruiken, maar je kan ze ook koppelen door middel van Velcro strips.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Voorzien van een antislip laag
 • Bedekt met een foamlaag
 • Geschikt voor commerciële doeleinden
 • Koppelen mogelijk door klittenband

Nadelen

 • Per plyo box slechts één hoogte mogelijk

2.Crossmaxx LMX1296 3 levels - hout

De houten Crossmaxx LMX1296 is vooral geschikt wanneer je al wat bekend bent met deze explosieve manier van trainen. De houten plyo box is kantelbaar, waardoor je hem op drie verschillende hoogtes kan gebruiken. Train je spieren, conditie en lenigheid op 51 cm, 61 cm of 76 hoogte.

Omdat de Crossmaxx LMX1296 3 levels zo multifunctioneel is, kan je hem gebruiken voor onder andere crosstraining, conditietraining en krachttraining. Je hoeft dus niet meerdere boxen aan te schaffen om op verschillende niveaus te kunnen presteren. Deze Crossmaxx LMX1296 is ruimtebesparend, wat hem prima geschikt maakt voor zowel thuisgebruik als professionele trainingssessies.

Dankzij een kruisconstructie binnenin is de Crossmaxx LMX1296 een zeer stevige en robuuste plyo box. Wanneer je hem tijdens het verplaatsen niet over de grond sleept, blijft het hout netjes en raakt het niet beschadigd. Je tilt de plyo box gemakkelijk op bij de twee uitsparingen aan de buitenkanten. De box is gemaakt van 20 mm dikke multiplex platen.

__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Geschikt voor commercieel gebruik
 • Handvaten aan de zijkanten
 • Multifunctioneel door drie verschillende hoogtes

Nadelen

 • Geen foamlaag of zachte coating
 • Niet geschikt voor beginners

3. Body-Solid

De Body-Solid plyo boxen mogen zeker niet ontbreken in het rijtje van beste plyobox 2020. Deze boxen worden overal gebruikt door sporters in allerlei disciplines. Zowel in de sportschool als bij jou thuis kan je stevig trainen op diverse niveaus met de plyo boxen van Body-Solid.

Een groot voordeel van de Body-Solid plyo boxen is, dat deze verkrijgbaar zijn in veel uiteenlopende formaten. Beginners kunnen terecht op de plyo box van 15 cm hoog. Ervaren sporters kunnen zelfs kiezen voor een hoogte van maar liefst 107 cm. Je kunt gerust kiezen voor meerdere formaten. Deze metalen plyo boxen zijn stapelbaar, zodat je geen extra opbergruimte kwijt bent.

Verbeter je snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen door regelmatig te oefenen op de Body-Solid plyo box. De boxen bestaan uit een stevige stalen constructie. De platformen zijn gemaakt van extra stevige multiplex, voorzien van een rubberen antisliplaag.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Geschikt voor commercieel gebruik
 • Stapelbaar
 • Verkrijgbaar in veel verschillende hoogtes

Nadelen

 • Aanschafkosten bij meerdere hoogtes

Andere bekeken ook:

Beste Halterstang [Test 2020]

Beste Springtouw [Test 2020]

Beste Foam Roller [Test 2020]

Team Fitcode

Over de auteur

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>