Beste Pre Workout zonder Creatine [Test 2023]

Laatste update: september 2023

Best Geteste Pre Workout zonder Creatine

XXL Nutrition Black Label - Pre Workout

XXL Nutrition Black Label - Pre Workout

De beste pre workout zonder creatine is volgens onze uitgebreide vergelijking de XXL Nutrition Black Label - Pre Workout. Deze pre workout bevat 330 mg cafeïne per serving, is laag in voedingswaarden en bevat helemaal geen creatine. Deze pre workout mix bestaat volledig uit een grote mix van effectieve ingrediënten en dat voor slechts € 1,17 per serving. Meer ontdek je via de onderstaande blauwe knop!

Pre workouts bevatten allerlei ingrediënten die de sportprestaties verbeteren, waaronder ook creatine. Het nadeel van creatine is dat het vaak gebruikt wordt als opvulmiddel. Hierdoor bevatten veel pre workouts een hoge dosis creatine die soms nog hoger is dan de maximale dosis die op een dag kan worden opgenomen.

Pre workouts zonder creatine bevatten daarom vaak meer effectieve ingrediënten zoals cafeïne, beta-alanine en L-cutrulline. Maar welke pre workout zonder creatine is het beste? 

In dit artikel ontdek je de vijf beste pre workouts zonder creatine. Ook ontdek je de belangrijkste criteria waar je op moet letten bij het aanschaffen van pre workout zonder creatine!

Top 5 Beste Pre Workouts zonder Creatine

XXL Nutrition Black Label - Pre Workout

Beste koop pre workout zonder creatine
1. XXL Nutrition Black Label - Pre Workout

RIPPED PRE-WORKOUT Body & Fit

Beste goedkope pre workout zonder creatine

2. RIPPED PRE-WORKOUT Body & Fit

XXL Nutrition Blast! Pre Workout

Beste beste pre workout zonder creatine smaken

3. XXL Nutrition Blast! Pre Workout

Redcon1 Total War

Beste pre workout zonder creatine hooggedoseerd

4. Redcon1 Total War

BF10 PRE-WORKOUT Body & Fit

Beste pre workout met astragin

5. BF10 PRE-WORKOUT Body & Fit

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke pre-workout zonder creatine  het beste is, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

14+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat zijn de beste pre workouts zonder creatine?

Ontzettend veel pre workouts bevatten creatine. Het kan daarom best lastig zijn om een goede pre workout zonder creatine aan te schaffen. Gelukkig hebben wij van Fitcode een uitgebreid onderzoek uitgevoerd waarbij we tientallen pre workouts hebben onderzocht op ingrediënten, smaken en prijs-/kwaliteit.

Hieronder ontdek je de vijf beste pre workouts die er te verkrijgen zijn zonder creatine. Hierbij hebben we niet alleen de beste koop geselecteerd, maar ook hebben we gekeken naar goedkoopste optie, optie met meest cafeïne etc.

Pre workout zonder creatine kopen? Hieronder ontdek je gegarandeerd een goede optie voor jou!

1. XXL Nutrition Black Label - Pre Workout

XXL Nutrition Black Label - Pre Workout
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

Smaak

effect

De beste koop pre workout van dit moment is de XXL Nutrition Black Label - Pre Workout. Deze pre workout bevat geen creatine, maar wel rijke hoeveelheden effectieve ingrediënten zoals cafeïne en beta-alanine. 

Zo bevat de XXL Nutrition Black Label - Pre Workout 330 mg cafeïne per dosering, wat deze pre workout een van de hoogst gedoseerde opties van dit moment maakt. Verder bevat de Black Label pre workout 2500 mg beta-alanine per shake wat ook een vrij hoge dosering is in vergelijking met andere pre workouts.

De XXL Nutrition Black Label - Pre Workout kan in 6 verschillende smaken worden aangeschaft en iedere pot bevat 30 doseringen. Je kunt me 1 pot dus gemakkelijk 30 trainingen voor goud gaan.

Meer over de beste koop pre workout zonder creatine ontdek je via de bovenstaande blauwe knop!

Voordelen XXL Nutrition Black Label - Pre Workout

 • Iedere scoop bevat 330 mg cafeïne en 2500 mg beta-alanine
 • Kies uit 6 verschillende lekkere smaken
 • De samenstelling van deze pre workout bevat geen creatine

Nadelen XXL Nutrition Black Label - Pre Workout

 • Niet de goedkoopste pre workout van dit moment

2. RIPPED PRE-WORKOUT Body & Fit

RIPPED PRE-WORKOUT Body & Fit
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

SMAAK

EFFECT

De RIPPED PRE-WORKOUT Body & Fit hebben we op de tweede plaats verkozen tot beste goedkope pre workout zonder creatine. Deze pre workout kost namelijk slechts € 0,83 cent per dosering wat al enorm laag is. Ook is deze pre workout ontzettend vaak afgeprijsd waardoor je zelfs nog minder betaalt! Ontdek of hij op dit moment is afgeprijsd via de blauwe knop hierboven.

De RIPPED PRE-WORKOUT Body & Fit heeft een cafeïne gehalte van 200 mg wat een vrij gemiddelde hoeveelheid is. Verder bevat hij helemaal geen creatine en beta-alanine.

Waar de RIPPED PRE-WORKOUT Body & Fit wel overbeschikt is 2254 mg Taurine, 100 mg Magnesium en nog veel meer. Je kunt deze pre workout aanschaffen in de smaken Cactus/Lime, Fruit Punch, Orange en Raspberry. Verder bevat hij vitamine B2, B3 en B12 welke je energiemetabolisme bevorderen en vermoeidheid verminderen.

Voordelen RIPPED PRE-WORKOUT Body & Fit

 • Bevat helemaal geen creatine en beta-alanine
 • De goedkoopste pre workout zonder creatine van dit moment
 • Kies uit 4 heerlijke smaken

Nadelen RIPPED PRE-WORKOUT Body & Fit

 • Sommige sporters vinden Beta-alanine een fijn ingrediënt, deze pre workout bevat dat niet

3. XXL Nutrition Blast! Pre Workout

XXL Nutrition Blast! Pre Workout
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

SMAAK

EFFECT

De derde plaats is ingenomen door de XXL Nutrition Blast! Pre Workout. Deze pre workout is vrij van creatine en bevat een goede mix aan effectieve ingrediënten. 

Zo bevat iedere scoop van de XXL Nutrition Blast! Pre Workout 300 mg cafeïne en 2000 mg beta-alanine. Naast deze effectieve ingrediënten bevat de Blast! Pre workout nog veel meer effectieve ingrediënten welke je kunt vinden via de bovenstaande blauwe knop.

De XXL Nutrition Blast! Pre Workout kan in wel 7 verschillende smaken worden aangeschaft en krijgt volgens de consumenten een 4,2 op een schaal van 5. De prijs van de XXL Nutrition Blast! Pre Workout is ook een van de grote voordelen aangezien je slechts € 0,90 cent per dosering betaalt en dat nog zonder kortingscode.

Voordelen XXL Nutrition Blast! Pre Workout

 • Bevat 300 mg cafeïne en 2000 mg beta-alanine per dosering
 • Ruime keuze uit wel 7 verschillende smaken
 • Krijgt volgens de consumenten een 4,2 op een schaal van 5
 • Een van de goedkoopste en effectiefste pre workouts op dit moment

Nadelen XXL Nutrition Blast! Pre Workout

 • Deze pre workout is niet volledig suikervrij zoals sommige andere pre workouts

4. Redcon1 Total War

Redcon1 Total War
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

SMAAK

EFFECT

Als laatste hebben we de Redcon1 Total War opgenomen in onze top vijf. Deze pre workout bevat een goede mix aan effectieve ingrediënten en is zelfs de hoogst gedoseerde pre workout op het gebied van cafeïnegehalte.

De Redcon1 Total War bevat namelijk maar liefst 325 mg cafeine per dosering en bevat daarnaast ook nog eens 3200 mg beta-alanine per scoop. Je kunt de Redcon1 Total War in wel 12 verschillende smaken aanschaffen waardoor er gegarandeerd een geschikte optie voor jou tussen zit.

Andere voordelen van de Redcon1 Total War zijn de uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding en het feit dat deze pre workout volledig vrij is van creatine. De Redcon1 Total War krijgt een 4,6 op een schaal van 5 wat deze pre workout een van de meest gewaardeerde pre workouts van dit moment maakt.

Voordelen Redcon1 Total War

 • Bevat enorm hoge doseringen zoals 325 mg cafeïne en 3200 mg beta-alanine
 • Ruime keuze uit wel 12 verschillende heerlijke smaken
 • Deze pre workout heeft een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding

Nadelen Redcon1 Total War

 • Voor sommige sporters is deze pre workout te hooggedoseerd

5. BF10 PRE-WORKOUT Body & Fit

BF10 PRE-WORKOUT Body & Fit
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

SMAAK

EFFECT

De BF10 PRE-WORKOUT Body & Fit hebben we op de laatste plaats in onze top vijf geplaast. Deze pre workout is ook vrij van creatine en bevat goede hoeveelheden effectieve ingrediënten. 

Zo bevat iedere dosering van de BF10 PRE-WORKOUT Body & Fit 200 mg cafeïne, 2000 mg beta-alanine, 315 mg taurine, 80 mg vitamine c en nog veel meer. Alle ingrediënten van de BF10 PRE-WORKOUT Body & Fit ontdek je via de bovenstaande blauwe knop net als de voordeligste prijs van dit moment.

De BF10 PRE-WORKOUT Body & Fit heeft een goede prijs-/kwaliteitsverhouding en kan in 4 verschillende smaken worden aangeschaft waaronder de smaken Blue Ice en Extreme Red Spice.

De BF10 PRE-WORKOUT Body & Fit is laag in suikers, vegetarisch en bevat weinig calorieën. Verder bevat deze pre workout ook AstraGin wat een enorm groot voordeel is. 

Voordelen BF10 PRE-WORKOUT Body & Fit

 • Bevat 10 verschillende actieve ingrediënten die sportprestaties verbeteren
 • Bevat 200 mg cafeïne en 2000 mg beta-alanine
 • Laag in suikers en calorieën en een goede vegetarische optie

Nadelen BF10 PRE-WORKOUT Body & Fit

 • Laag gedoseerde pre workout vergeleken met de eerder benoemde opties

Waar moet je op letten bij het kopen van Pre Workout zonder  creatine?

Het kopen van een pre workout zonder creatine kan een lastige klus zijn. Zo zijn er verschillende criteria waar je op moet letten om een miskoop te voorkomen. Punten waar je op kunt letten zijn bijvoorbeeld de samenstellingen, smaken, prijs-/kwaliteitsverhouding en nog veel meer.

Om jou te helpen bij het maken van de beste keuze, hebben we hieronder de belangrijkste criteria voor het aanschaffen van een goede pre workout voor je op een rijtje gezet. Neem daarom zeker de moeite om deze criteria door te lezen en ontdek welke pre workout de beste optie is voor jou!

Ingrediënten

Als je pre-workout zonder creatine wilt kopen, is het verstandig om naar de ingrediënten en doseringen te kijken. Let op bekende en goed bewezen ingrediënten zoals cafeïne, creatine, bèta-alanine en citrulline malaat.

Bekijk ook of de doseringen van deze ingrediënten effectief zijn en overeenkomen met de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden (ADH). Verder kun je nog letten op eventuele toevoegingen van vulstoffen zoals creatine, kunstmatige zoetstoffen of kleurstoffen.

Prijs-/kwaliteitsverhouding

Pre workouts zijn er in allerlei soorten, smaken en dus ook in verschillende prijs-/kwaliteitsverhouding. Om te voorkomen dat je te veel betaald voor je pre workout, is het daarom belangrijk dat je de ingrediënten, doseringen en prijzen goed met elkaar vergelijkt.

Vaak worden er namelijk vrijwel identieke pre workouts verkocht voor hele uiteenlopende prijzen. Je kan daarom enorm veel geld besparen door goed naar de ingrediënten, doseringen en prijzen te kijken.

Informatie over ingrediënten en doseringen vind je vrijwel altijd in de productomschrijving of het label van de pre workout.

Eigen voorkeuren

Pre workout is een supplement dat je waarschijnlijk regelmatig gaat nemen wanneer je naar de sportschool gaat. Om deze reden is het belangrijk dat je een pre workout kiest die volledig naar eigen wens is. Koop dus een smaak waarvan jij denkt of weet dat je die smaak lekker vindt.

Er zijn namelijk enorm veel verschillende pre workouts met hele coole en leuke namen, echter zijn lang niet alle pre workouts echt lekker. Om te voorkomen dat je een pre workout aanschaft die je helemaal niet lekker vindt, is het daarom altijd verstandig om eerst een sample te proberen of een smaak te kiezen waarvan je waarschijnlijk weet dat je hem lekker vindt.


Wat doet pre workout met je lichaam?

Een pre workout supplement heeft 2 werkingen. De eerste werking is om extra energie te geven aan je lichaam door middel met bepaalde ingrediënten zoals citrulline en taurine.

De tweede werking is om de vermoeidheid te vertragen of uit te stellen.


Welke supplementen zitten er in een pre workout?

Dit kan heel erg verschillen doordat elke pre workout anders is gemaakt. Bijna alle pre workouts hebben citrulline. Dit zorgt voor extra energie. Vitamine c is een goedje wat helpt om te herstellen. Dit wordt er ook vaak aan toegevoegd.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>