Beste Slaapmasker [Test 2023]

Laatste update: januari 2024

Best Geteste Slaapmasker

Medoes - Traagschuim Slaapmasker Vrouwen

Medoes - Traagschuim Slaapmasker

Het beste slaapmasker van 2023 is de Medoes - Traagschuim Slaapmasker. Dit slaapmasker beschikt namelijk over een 100% verduisterende werking en is voor iedereen geschikt. Zo zit hij heel comfortabel, heeft hij een brede band om irritaties te voorkomen en is hij gemaakt van lichtte materialen. De vulling van dit slaapmasker bestaat voor 100% uit traagschuim en ook kan de brede band met klittenband versteld worden.

Een slaapmasker is een van de meest gebruikte slaapaccessoires. Met een slaapmasker zorg je er namelijk voor dat er geen lichtinval op je ogen terecht kan komen. Hierdoor kun je dieper en langer slapen dan zonder slaapmasker. Maar welk slaapmasker is het beste?

Het antwoord op deze vraag ontdek je in dit artikel. Wij van Fitcode hebben namelijk tientallen slaapmaskers met elkaar vergeleken en de vijf beste opties opgenomen in dit artikel.

In dit artikel ontdek je wat de vijf beste slaapmaskers van dit moment zijn, waar je op moet letten bij het aanschaffen van een slaapmasker en nog veel meer! 

Top 5 Beste Slaapmaskers

Medoes - Traagschuim Slaapmasker Vrouwen

Beste koop slaapmasker
1. Medoes - Traagschuim Slaapmasker

SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker

Beste slaapmasker zijslaper

2. SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker

Strex Luxe Slaapmasker

Beste slaapmasker vliegtuig

3. Strex Luxe Slaapmasker

Napson Slaapmasker PRO

Beste slaapmasker met bluetooth

4. Napson Slaapmasker PRO


HappyPeanut Traagschuim Slaapmasker

Beste slaapmasker buikslaper

5. HappyPeanut Traagschuim Slaapmasker

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke slaapmaskers het beste zijn hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

16+ Producten vergeleken

20+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat is het beste slaapmasker?

Welk slaapmasker is het beste? Het is lastig om één echte winnaar uit te kiezen. Voor ieder type slaper is er namelijk een andere optie het beste. Om die reden hebben we hieronder een top vijf beste slaapmaskers van dit moment opgesteld.

Hierbij hebben we de slaapmaskers tot verschillende categoriewinnaars benoemd. Zo ontdek je de beste slaapmaskers uit de volgende categorieën:

 • Beste koop slaapmasker
 • Beste slaapmasker zijslaper
 • Beste slaapmasker vliegtuig
 • Beste slaapmasker met bluetooth
 • Beste slaapmasker buikslaper

Lees gauw verder en ontdek welk soort slaapmasker het beste bij jou past!

1. Medoes - Traagschuim Slaapmasker

Medoes - Traagschuim Slaapmasker Vrouwen
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

Comfort

DUURZAAM

Het beste koop slaapmasker van dit moment is de Medoes - Traagschuim Slaapmasker. Dit slaapmasker beschikt namelijk over enorm veel voordelen en een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding. 

De Medoes - Traagschuim Slaapmasker heeft namelijk een 100% verduisterende werking wat hem geschikt maakt voor in de slaapkamer, maar ook is hij uitermate geschikt voor gebruik op andere plekken zoals in de auto, het vliegtuig of de trein. Dit slaapmasker is geschikt voor jong en oud dankzij de verstelbare band.

Verder beschikt de Medoes - Traagschuim Slaapmasker over een ontzettend fijn comfort dankzij het materiaal dat voor 100% van katoen is gemaakt. De binnenkant van dit slaapmasker is gemaakt van traagschuim voor extra comfort. Verder is hij enorm licht en zorgt de brede band ervoor dat er geen irritaties ontstaan.

Meer weten over de Medoes - Traagschuim Slaapmasker? Klik dan op de blauwe knop hierboven!

Voordelen Medoes - Traagschuim Slaapmasker

 • Heeft een 100% verduisterende werking waardoor je hem overal kunt gebruiken
 • Dankzij de brede band ontstaan er geen irritaties en is het comfort erg fijn
 • Dit slaapmasker is heel licht waardoor je amper doorhebt dat je hem ophebt
 • De band kan versteld worden waardoor hij geschikt is voor iedereen

Nadelen Medoes - Traagschuim Slaapmasker

 • Niet de meest premium kwaliteit, maar wel een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding

2. SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker

SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

COMFORT

DUURZAAM

Op de tweede plaats hebben we de SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker verkozen tot beste slaapmasker voor zijslapers. Dit slaapmasker blijft namelijk erg goed zitten dankzij de verstelbare band. Hierdoor kun je door je bed heen rollen zonder dat het slaapmasker zomaar van je gezicht raakt.

De SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker is gemaakt van zijdezacht materiaal waardoor het draagcomfort van dit slaapmasker ontzettend goed is. Naast het slaapmasker ontvang je ook een opbergzakje waardoor je het slaapmasker overal mee naar toe neemt.

De SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker kan in wel 7 verschillende kleuren worden aangeschaft. Verder is hij hypoallergeen wat hem geschikt maakt voor iedereen. De SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker is gemaakt van ademend materiaal en ook is dit slaapmasker erg licht.

Voordelen SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker

 • Dit slaapmasker is zijdezacht waardoor hij ontzettend fijn aanvoelt
 • Hypoallergeen dus voor iedereen geschikt
 • Je kunt de band heel gemakkelijk verstellen voor extra comfort

Nadelen SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker

 • Kwaliteit is wat minder dan duurdere slaapmaskers

3. Strex Luxe Slaapmasker

Strex Luxe Slaapmasker
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

COMFORT

DUURZAAM

De Strex Luxe Slaapmasker is op de derde plaats verkozen tot beste masker voor in het vliegtuig. Dit slaapmasker beschikt namelijk over een 100% verduisterende werking en is gemaakt van een uitstekende kwaliteit. Dit ontvang je voor een enorm lage prijs wat dit de beste optie maakt voor mensen die veel onderweg zijn.

De Strex Luxe Slaapmasker heeft een 3D ergonomisch ontwerp en is gemaakt van traagschuim. Hierdoor zit het slaapmasker ontzettend lekker en kun je hem gemakkelijk uren achter elkaar dragen zonder dat dit onprettig wordt.

De Strex Luxe Slaapmasker heeft daarnaast een verstelbare fit waardoor hij voor iedereen geschikt is. Dit slaapmasker kan door zowel kinderen als volwassnen gedragen worden.

Ook is hij gemaakt van ademend materiaal waardoor hij niet slecht voor je huid is. Meer weten over dit slaapmasker? Klik dan op de blauwe knop!

Voordelen Strex Luxe Slaapmasker

 • Gemaakt van ademend materiaal
 • Heeft een verstelbare pasvorm waardoor hij voor iedereen geschikt is
 • 3D ergonomisch design voor extra comfort

Nadelen Strex Luxe Slaapmasker

 • Wat groter dan veel andere slaapmaskers

4. Napson Slaapmasker PRO

Napson Slaapmasker PRO
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

COMFORT

DUURZAAM

De Napson Slaapmasker PRO hebben we op de vierde plaats gezet in onze top vijf. Dit slaapmasker is verkozen tot beste slaapmasker met bluetooth. Zo beschikt dit slaapmaskers over bluetooth speakers waarmee je gemakkelijk kunt verbinden met je telefoon.

Je kunt met dit slaapmasker dus heerlijk ontspannen, terwijl je geniet van je favoriete muziek of luister lekker naar je favoriete luisterboeken. De Napson Slaapmasker PRO kan in 54 verschillende kleuren worden aangeschaft en heeft een 100% verduisterende werking.

De Napson Slaapmasker PRO komt met opbergtas en oplaadkabel waardoor je geen losse accessoires meer hoeft aan te schaffen. Daarnaast heeft hij een batterij die tot 8 uur meegaat voordat je deze opnieuw hoeft op te laden.

De pasvorm van de Napson Slaapmasker PRO is uniseks wat hem geschikt maakt voor zowel mannen als vrouwen. Daarnaast is hij wasbestendig en white noise approved.

Voordelen Napson Slaapmasker PRO

 • Beste slaapmasker met ingebouwde speakers
 • Enorm goed comfort voor dit type slaapmasker

Nadelen Napson Slaapmasker PRO

 • Duurder dan de andere slaapmaskers uit onze top vijf

5. HappyPeanut Traagschuim Slaapmasker

HappyPeanut Traagschuim Slaapmasker
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

COMFORT

Duurzaam

Slapen als een roosje doe je met dit slaapmasker. Met de HappyPeanut Traagschuim Slaapmasker voorzie jij jezelf namelijk van een kwalitatief goed slaapmasker met uitstekende eigenschappen. Zo is hij perfect voor buikslapers dankzij zijn fijne comfort en verstelbare band.

De HappyPeanut Traagschuim Slaapmasker heeft een 100% verduisterende werking en de pasvorm is voor iedereen perfect. De verstelbare klittenbandsluiting is namelijk gemakkelijk te gebruiken waardoor je dit slaapmasker naar wens kunt afstellen.

De HappyPeanut Traagschuim Slaapmasker is ook eenvoudig schoon te maken. Daarnaast is hij handig voor op reis dankzij het kleine formaat en lichte gewicht. 

Meer weten of de beste prijs van dit moment ontdekken? Dat doe je door op de bovenstaande blauwe knop te drukken!

Voordelen HappyPeanut Traagschuim Slaapmasker

 • Eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek
 • Beschikt over verstelbaar klittenbandsluiting waardoor hij voor iedereen geschikt is

Nadelen HappyPeanut Traagschuim Slaapmasker

 • Ontzettend goedkoop, maar ook iets minder van kwaliteit

Waar moet je op letten bij het kopen van een slaapmasker?

Slaapmasker kopen? Dan zijn onderstaande punten de belangrijke criteria waar je op moet letten wanneer je één model wilt aanschaffen.

Dit zijn namelijk de belangrijkste criteria waar je een slaapmasker qua kwaliteit op kunt beoordelen. Daarnaast verschilt het per persoon wat de wensen precies zijn, maar kun je met onderstaande aandachtspunten gemakkelijk de beste en slechtste opties van elkaar scheiden.

Lang niet alle slaapmaskers beschikken namelijk over een uitstekende kwaliteit. Neem dus zeker even de tijd om deze criteria door te lezen!

Pasvorm en comfort

Allereerst is de pasvorm en het comfort van een slaapmasker één van de belangrijkste punten om op te letten. Lang niet alle slaapmasker beschikken namelijk over een goede pasvorm of een fijn comfort.

Om er voor te zorgen dat je een slaapmasker in huis haalt met een fijne pasvorm en comfortabele fitting, is het belangrijk dat je de productomschrijving en reviews goed doorleest. Hierin ontdek je vaak gemakkelijk of de pasvorm verstelbaar is en of het slaapmasker daadwerkelijk zo lekker zit.

Verduisterend effect

Ook is het belangrijk dat je een slaapmasker aanschaft dat beschikt over de verduistering die jij nodig hebt. Wil je een slaapmasker dat geschikt is voor op lichte locaties zoals in de auto of het vliegtuig? Dan wil je een slaapmasker dat een 100% verduisterende werking heeft.

Je kunt de verduisterende werking van een slaapmasker vrijwel altijd vinden in de productomschrijving. Kies dus het juiste model welke het meest geschikt is voor waar jij het slaapmasker wilt gaan gebruiken.

Prijs-/kwaliteit

Slaapmaskers zijn er in allerlei prijzen en van verschillende kwaliteiten. Om de beste keuze te maken is het dus belangrijk dat je voor een slaapmasker kiest dat over een goede prijs-/kwaliteitsverhouding beschikt. De kwaliteit van een slaapmasker kun je vaak achterhalen door goed de productreviews in de gaten te houden.

In onze top vijf vind je goede kwaliteit slaapmaskers uit verschillende prijsklassen. Er zit dus gegarandeerd een goede optie voor jou tussen.


Is het goed om met een slaapmasker te slapen?

Je kunt prima met een slaapmasker gaan slapen. Een slaapmasker kan namelijk geen kwaad. Sterker nog, een slaapmasker kan de kwaliteit van je slapen aanzienlijk verbeteren. Je nachtrust verbetert namelijk doordat er minder licht op je ogen valt. Hierdoor word je minder snel wakker en slaap je tevens dieper.


Hoe hebben jullie getest?

Om te bepalen wat de beste slaapmasker van dit moment is hebben we meer dan 10 verschillende slaapmaskers vergeleken op een aantal criteria. Zo hebben we bij het opstellen van onze top vijf gekeken naar de verschillende opties, prijs-/kwaliteit en productspecificaties.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>