Beste Slaaptrainer [Test 2023]

Laatste update: mei 2023

Best Geteste Slaaptrainer

Daily Logix slaaptrainer

Daily Logix slaaptrainer

Wil jij lekker kunnen uitslapen in het weekend en niet opeens kinderen in je slaapkamer hebben staan? Dan is de Daily Logix slaaptrainer perfect voor jou. Met deze slaaptrainer ziet je kind precies wanneer hij of zij uit bed mogen komen. Door de 7 verschillende helderheden is het licht in de kamer altijd goed. Met een batterijduur van maar liefst 2 weken kan je met een gerust hart naar bed toe. Kortom is dit de beste slaaptrainer van 2023!

Ben je helemaal kapot na een lange werkweek en wil je lekker uitslapen in het weekend, maar dan komen vroeg in de ochtend je kinderen binnen gewandeld. Dit kan natuurlijk heel frustrerend zijn ondanks dat ze het goed bedoelen. Kinderen kunnen moeite hebben wanneer ze nu uit hun bed moeten komen. 

Een slaaptrainer helpt je kinderen bij een slaapritme te creëren. De wekker geeft precies aan hoe laat het is en of ze al uit hun bed mogen komen. Hierdoor krijgen je kinderen een beter slaapritme en kan jij toch even wat langer liggen.

Benieuwd welke slaaptrainer het beste bij jou past? Lees dan gauw verder en ontdek het antwoord!

Top 5 Beste Slaaptrainer

Daily Logix slaaptrainer

Beste Koop Slaaptrainer
1. Daily Logix slaaptrainer

Zazu Sam Slaaptrainer

Beste Premium Slaaptrainer

2. Zazu Sam Slaaptrainer

Luvion Pinguïn Slaaptrainer

Beste Design Slaaptrainer

3. Luvion Pinguïn Slaaptrainer

Alecto BC-100

Beste Draadloze Slaaptrainer

4. Alecto BC-100


Sleepyy slaaptrainer

Beste Goedkope Slaaptrainer

5. Sleepyy slaaptrainer

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke slaaptrainer het beste is hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

16+ Producten vergeleken

20+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat is het beste Slaaptrainer?

Wat is nu de beste slaaptrainer voor bij mij thuis? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt aan ons. Om kort antwoord te geven er is niet een slaaptrainer de beste. Dat komt omdat voor elke situatie een andere slaaptrainer beter is. Daarom hebben wij 5 slaaptrainers geselecteerd die allemaal in een andere situatie beter zijn.

De categorieën waar wij een slaaptrainer voor geselecteerd hebben zijn:

 • Beste Koop Slaaptrainer
 • Beste Premium Slaaptrainer
 • Beste Design Slaaptrainer
 • Beste Draadloze Slaaptrainer
 • Beste Goedkope Slaaptrainer

Hiermee hebben wij hopelijk een goede slaaptrainer gevonden voor bij jou thuis.

1. Daily Logix slaaptrainer

Daily Logix slaaptrainer
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

Gebruiksgemak

DUURZAAM

Op de eerste plaats van deze lijst staat de Daily Logix slaaptrainer. Deze slaaptrainer zorgt ervoor dat je kind op het juiste tijdstip uit zijn bed gaat. Door de duidelijke display is hij voor iedereen een zeer goede optie.

Voor een kind kan het best lastig zijn om te weten wanneer hij nu zijn bed mag verlaten en naar je bed toe mag komen. Door het goede design van de Daily Logix slaaptrainer is het snel duidelijk wanneer ze eruit mogen. Doordat de kleur verandert en de ogen sluiten als ze moeten slapen weet je kind dat het bedtijd is. 

Iedereen heeft een andere voorkeur met hoeveel licht er in de kamer moet zijn tijdens het slapen. Deze slaaptrainer heeft 7 verschillende helderheden. Hierdoor kun je de juiste helderheid instellen die je kind fijn vindt.

De batterij van de slaaptrainer is zeer goed. Je kan het apparaat 2 weken gebruiken zonder dat hij opgeladen moet worden. Ideaal omdat je niet constant naar de slaaptrainer hoeft om te kijken. Als de batterij eenmaal op is, laadt hij binnen 1,5 uur weer op.

Dat ze niet te vroeg je kamer in komen is lekker, maar ze krijgen hierdoor een ander slaapritme. Het probleem kan zijn dat ze een wekker moeten zetten als ze naar school moeten. Gelukkig zit er een wekker in de slaaptrainer.

Voordelen Daily Logix slaaptrainer

 • Geeft duidelijk aan wanneer ze moeten slapen
 • 7 verschillende helderheden
 • Batterijduur van 2 weken
 • Kan gebruikt worden als wekker

Nadelen Daily Logix slaaptrainer

 • Geen

2. Zazu Sam Slaaptrainer

Zazu Sam Slaaptrainer
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

GEBRUIKSGEMAK

DUURZAAM

Met de Zazu Sam Slaaptrainer haal jij een slaaptrainer in huis die voor meerdere doelen gebruikt kan worden. Deze premium slaaptrainer is voor de personen die niet alleen de tijd aan geeft wanneer het kind eruit mag,

Het leuke design van de slaaptrainer heeft ook zo zijn voordelen. De schapenkop doet zijn ogen dicht als je kind moet slapen zodat het weet dat ze weten dat ze moeten slapen. De achtergrond van de klok verandert mee. Als ze moeten slapen is hij rood en als het bijna tijd is wordt hij geel. Zo krijgt je kind meteen een beetje tijdsbesef.

De slaaptrainer is niet alleen te gebruiken voor in de nacht, maar ook overdag. Doordat er 2 verschillende tijdsinstellingen kun je een wekker instellen op een bepaald tijdstip of voor een bepaalde tijd. Dat is ideaal voor als je kind een middagdutje wilt doen. 

In het design is een LCD scherm ingebouwd. Dit kan dienen als een nachtlamp als je kind wilt slapen. Het is ook mogelijk om de nachtlamp na 5, 15 of 30 minuten uit te doen. Dit kan bepaald worden aan de voorkeuren van je kind.

De slaaptrainer werkt via een USB-kabel. Hierdoor hoef je geen batterij op te laden. Het apparaat moet alleen in de kabel om aan te gaan.

Voordelen Zazu Sam Slaaptrainer

 • Je kind kan precies zien hoelang ze nog moeten
 • 2 verschillende tijdsinstellingen
 • LCD scherm die kan dienen als nachtlampje
 • Hij krijgt stroom via een USB-kabel

Nadelen Zazu Sam Slaaptrainer

 • Iets duurder dan de andere slaaptrainers in deze lijst

3. Luvion Pinguïn Slaaptrainer

Luvion Pinguïn Slaaptrainer
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

GEBRUIKSGEMAK

DUURZAAM

Op de derde positie staat de Luvion Pinguïn Slaaptrainer op basis van het leukste design. De slaaptrainer is verwerkt in een pinguïn. Ideaal voor als je kind een leuke vriend naast zich wilt hebben tijdens het slapen. 

 De pinguïn verandert zelf van kleur waardoor je kind duidelijk ziet of het al tijd is. De wekker wordt een half uur van de ingesteld tijd geel. Hierdoor weet je kind dat het bijna tijd is om eruit te gaan. Als het eenmaal tijd maakt de slaaptrainer geen geluid. Dat is natuurlijk zeer fijn als je kind nog aan het slapen is. 

Om stroom te besparen heeft de Luvion Pinguïn een eco mode. Dit betekent dat na 2 minuten inactiviteit hij automatisch in deze modus gaat. Het display gaat uit maar de trainer blijft actief. Als er weer geluid is of de pinguïn wordt opgepakt dan gaat hij weer aan.

Voordelen Luvion Pinguïn Slaaptrainer

 • Een leuk design 
 • Een half uur van tevoren wordt hij geel
 • Gemaakt geen geluid 
 • Er is een eco mode beschikbaar

Nadelen Luvion Pinguïn Slaaptrainer

 • Lamp kan erg fel zijn in de ochtend

4. Alecto BC-100

Alecto BC-100
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

GEBRUIKSGEMAK

DUURZAAM

Ben je op zoek naar een slaaptrainer die je overal kan gebruiken? Dan is de Alecto BC-100 een zeer goede optie voor jou. Doordat de slaaptrainer een zeer compact formaat heeft en draadloos te gebruiken is kan je hem overal gebruiken. Ideaal voor als vaak onderweg bent.

Deze slaaptrainer is multifunctioneel te gebruiken. Doordat het een wekker en een klok ineen is kan je hem voor meerdere doeleinden gebruiken. In de ochtend kan je kind precies zien hoe laat het is en krijgt daardoor een beetje tijdsbesef. De wekker functie is handig als je kind vroeg op moet staan en je wilt zelf even snel onder de douche springen.

Dit model is in 5 verschillende designs beschikbaar. Dat is natuurlijk altijd leuk om een ander design te hebben dan andere mensen.

Voordelen Alecto BC-100

 • Klok en wekker ineen 
 • Hij is draadloos te gebruiken 
 • In 5 verschillende designs beschikbaar
 • Handleiding in het nederlands

Nadelen Alecto BC-100

 • Hij is kwetsbaar

5. Sleepyy slaaptrainer

Sleepyy slaaptrainer
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

GEBRUIKSGEMAK

Duurzaam

Op de laatste plaat in deze top 5 staat de Sleepyy slaaptrainer. Dit product is ideaal voor mensen die een simpel maar effectief slaaptrainer willen hebben. Door de goede prijs-kwaliteitverhouding is dit een zeer goede optie. 

Tijdens het slapen wilt je kind misschien wel een andere hoeveelheid licht in zijn kamer hebben dan voor het slapen. Dit kan ingesteld worden naar de voorkeuren van je kind. Door de 7 verschillende standen zit er sowieso een stand die je kind fijn vindt. Er is sowieso een dimfunctie die met een knop aangaat.

Kinderen zijn van zichzelf natuurlijk heel nieuwsgierig als ze jong zijn. Hierdoor kunnen ze midden in de nacht de instellingen willen aanpassen. Dat wil jij natuurlijk niet, want zo krijgen ze nooit een ritme. Door het handige kinderslot kunnen kinderen niet zomaar iets aanpassen op de slaaptrainer. 

Voordelen Sleepyy slaaptrainer

 • Een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Er zitten 7 verschillende helderheden op
 • Er zit een handig kinderslot op
 • Makkelijk in gebruik

Nadelen Sleepyy slaaptrainer

 • Een heel simpel model zonder extra functies

Waar moet je op letten bij het kopen van een Slaaptrainer?

Veel ouders die een slaaptrainer willen kopen denken, maar aan een ding en dat is hoe zorg ik ervoor dat me kind extra lang blijft slapen. Dit is natuurlijk de hoofdfunctie van het apparaat, maar er zijn nog meer dingen waar je naar moet kijken tijdens de aankoop van een slaaptrainer.

Om je daarbij te helpen hebben wij van Fitcode een aantal criteria opgesteld die wij belangrijk vinden bij de zoektocht naar een slaaptrainer. Belangrijke criteria om op te letten zijn onder andere het design, verschillende standen, de accu en prijs-/kwaliteit.

Het design

Bij het design denk je meteen aan hoe ziet de slaaptrainer eruit. Dit is echter wel belangrijk met jonge kinderen. Ze moeten de slaaptrainer natuurlijk wel kunnen begrijpen. Want in de ochtend als hij zou moeten werken ben jij niet bij ze om het uit te leggen. Als het niet duidelijk is zullen ze toch weer je kamer instormen.

Ook het design kan het product beter maken dan de andere. Een paar slaaptrainers hebben een design waar je het ook duidelijk aan de buitenkant ziet dat het nu bedtijd is. Dit kan door middel van ogen die sluiten of dat het apparaat helemaal rood wordt.

Verschillende standen

Het hebben van verschillende standen is geen must, maar wel zeer fijn. Dit omdat iedereen iets anders prettig vindt tijdens het slapen. Sommige houden van veel licht, anderen helemaal niet. Door het licht niveau aan te passen kan iedereen hem instellen wat ze zelf fijn vinden.

Ook hebben de meeste slaaptrainers een ingebouwde wekker. Dit is natuurlijk handig als je kind wakker moet worden in de ochtend. Maar je wilt ook een aparte stand hebben als ze een middagdutje moeten doen. Hierdoor krijgen ze ook tijdens de middag een 

De accu

Het kan natuurlijk zijn dat er bij het bed van je kind geen stopcontact is. Dan is een slaaptrainer die draadloos gebruikt kan worden natuurlijk veel handiger. Dit kan ook op verschillende manieren door middel van een accu of batterij. 

Wij raden vooral om wat jij fijn vindt als jij liever een stekker in het stopcontact doet is dat een goede optie voor jou, maar het kan ook zijn dat je een USB stekker fijner vindt. Dit is voor ieder persoon anders.


Hoe kies je de beste Slaaptrainer?

Het kopen van een goede slaaptrainer is lastiger dan je zou denken. Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij het kopen van een slaaptrainer. In onze Top 5 Beste slaaptrainers vind je een koopgids waarin we je precies vertellen waar je op moet letten bij het kopen van dit product. 


Hoe hebben jullie getest?

Om te bepalen wat de beste slaaptrainer van dit moment is hebben we meer dan 10 verschillende slaaptrainers vergeleken op een aantal criteria. Zo hebben we bij het opstellen van onze top vijf gekeken naar de verschillende opties, prijs-/kwaliteit en productspecificaties.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>