februari 2021

0 reacties

Beste Speed ladder [Test 2020]

9 februari, 2021


XI Sporttas met sportuitrusting 4-in-1

Trainingsladder 6 meter - fitness agility ladder

VirtuFit Speed Ladder 4 Meter met Tas


Wat is de beste speed ladder? Waar moet je op letten bij het kopen van een  speed ladder? Het zijn zo maar 2 vragen die we ontzettend vaak terug zien komen in onze inbox. Om die reden besloten we dit artikel te schrijven.


De speedladder - ook wel agility ladder -  is een ideale tool voor sporters die graag looptrainingen willen doen. Speedladders zijn vaak gemaakt van materiaal dat licht is in gewicht en dat je tegen elke vloer kunt uitrollen. De vakjes zijn vaak klein en het doel hiervan is om zo snel mogelijk met een patroon je voeten over deze vakjes te bewegen. 


Door dit te doen train je je snelheid, coördinatie en voetenwerk. Deze drie skills zijn ontzettend in belangrijk in vele verschillende sporten. Een speed ladder biedt je hiermee dus de perfecte uitkomst om beter te worden in een sport.


In dit artikel ontdek je welke speed ladder momenteel het best getest is en waar je op moet letten bij het kopen van een agility ladder. Lees gauw verder!


Wat zijn de voordelen van een speed ladder?

Voor we je uit gaan leggen waar je op moet letten bij het kopen van een speed ladder, is het goed om even kort de voordelen met je te bespreken. Waarom zou je bijvoorbeeld een Speed ladder kopen? De belangrijkste voordelen lees je hieronder:

Voordelen 
 • Verbeter je snelheid: 
  Door regelmatig met een speed ladder te trainen verbeter je je snelheid. Je startsnelheid zal aanzienlijk verbeteren door regelmatig met een agility ladder te trainen.
 • Betere balans en coördinatie:
  Als tweede voordeel helpt het trainen met een speed ladder je een betere balans en coördinatie te ontwikkelen. Dit is voor vele sporters een van de belangrijkste redenen om gebruik te maken van speed ladders.
 • Beter voetenwerk:
  Door actief aan de slag te gaan met speed ladders zal je voetenwerk aanzienlijk beter worden. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een speed ladder?

Heb jij besloten om een speed ladder te kopen? Goede keuze! Echter begint de zoektocht nu pas. Er zijn ontzettend veel verschillende merken, afmetingen en mogelijkheden. Om die reden is het goed om eerst gedegen onderzoek te doen om een eventuele miskoop te voorkomen.


Bij de aanschaf van een goede speed ladder is het van belang dat je met verschillende zaken rekening houdt. De belangrijkste vind je hieronder.

Lengte

Speed ladders of hardloop ladders zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. De meeste speed ladders hebben zijn 3 tot 6 meter lang. Langer dan 6 meter is niet noodzakelijk. Houdt bij het kopen van een ladder altijd rekening met de omgeving. Waar ga je de ladder neerleggen en is deze ruimte lang genoeg? 

Verstelbare vakken

Als tweede punt is het belangrijk om te kijken of je loop ladder verstelbare vakken heeft. Met verstelbare vakken heb je namelijk veel meer mogelijkheden in het aantal oefeningen dat je kunt doen.  Kies altijd voor een speed ladder met verstelbare vakken zodat je ten alle tijden de mogelijkheid hebt om verschillende oefeningen te doen.

Geschikt voor buiten

Kan je loop ladder ook buiten gebruikt worden? Het is iets wat je zeker moet checken als je van plan bent de ladder buiten te gaan gebruiken. Niet alle ladders zijn geschikt voor buiten, let hier dus goed op bij het kopen van een loop ladder.

Top 10 Speed ladders  

Wil je direct weten hoe de top 10 speed ladders eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Wat is de beste speed ladder? 

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een speed ladder is het tijd om over te gaan naar de top 5 best geteste opties van dit moment. In dit overzicht ontdek je de best geteste speed ladder voor elke situatie!


1. XI Sporttas met sportuitrusting 4-in-1

Met het AXI SportsBag401 trainingspakket kun je direct aan de slag! Deze sporttas bevat alles wat een (beginnende) trainer of sporter nodig heeft om een goede training uit te voeren.


Het bestaat uit een grote hoogwaardige draagtas voor het meenemen en opbergen van alle trainingsartikelen die in dit trainingspakket worden meegeleverd, een loopladder van 4 meter met een gratis draagtas, 4 oranje 23 cm hoge pionnen/kegels, 20 flexibele trainingspionnen/markers in 4 verschillende kleuren met een draagband en 4 horden.


Deze loopladder van 4 meter heeft 10 verstelbare treden waardoor de loopladder geschikt is voor alle leeftijden. De loopladder heeft fluorescerende treden waardoor deze goed opvalt op elke ondergrond. Deze speedladder wordt geleverd met een gratis draagtas.


Al met al is dit een mooie set voor iedereen die aan de slag wil met het verbeteren van zijn snelheid, acceleratie en explosieve kracht


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Fluorescerende treden waardoor hij goed opvalt
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Inclusief handige draagtas 

Nadelen

 • Geen

2. Trainingsladder 6 meter - fitness agility ladder

Ben je op zoek naar een budget loop ladder? kies dan voor deze 6 meter lange speedladder van GS quality products. De prijs van deze ladder is ontzettend laag echter is dit absoluut niet af te zien aan de kwaliteit van de ladder.


De ladder voelt namelijk stevig en stabiel aan. Met deze trainingsladder kun je volop werken aan je conditie, uithoudingsvermogen, snelheid en looptechniek.


De ladder heeft een lengte van maar liefst 6 meter en is 50 cm breed. Verder beschikt de ladder over 12 treden, is hij volledig weerbestendig en kun je de afstand tussen de treden zelf verstellen. 


Dit maakt deze speed ladder tot beste koop voor mensen die op zoek zijn naar een goedkope speed ladder.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Volledig weerbestendig
 • Goede prijs
 • Verstelbare treden

Nadelen

 • Kwalitatief iets minder dan nummer 1 van deze lijst

3. VirtuFit Speed Ladder 4 Meter met Tas

Als nummer 3 best geteste speed ladder hebben we gekozen voor de ladder van het merk VirtuFit. Wie ons wat langer kent weet dat we altijd zeer positief zijn over het merk VirtuFit en dat is bij deze ladder niet anders.


Zo is deze ladder 4 meter lang en is hij opgedeeld in 7 verschillende vakken. De kusstof latten zijn makkelijk te verstellen waardoor je zelf kunt bepalen hoe groot deze treden zijn. Dit zorgt ervoor dat je een grote variatie aan verschillende oefeningen kunt doen met deze ladder.


De ladder is bovendien zowel binnen als buiten te gebruiken en er wordt een handige opbergtas bij deze ladder geleverd. Hierdoor is de ladder na gebruik makkelijk en snel op te bergen.__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Verstelbare vakken
 • Weerbestendig

Nadelen

 • Prijs is aan de hoge kant

4. Loopladder, speedladder, agility ladder van Cawilla

Als vierde optie hebben we een loopladder geselecteerd die zich perfect leent voor voetballers.Deze loopladder kan zowel binnen als buiten worden gebruikt en is zowel geschikt voor kleine als grote ruimtes.


De breedte van de treden zijn ongeveer 50 centimeter. De ladder is gemaakt van kunststof. De treden van de loopladder zitten vast zodat deze niet kunnen verschuiven.__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Geschikt voor kleine en grote ruimtes
 • Gemaakt van kunststof

Nadelen

 • Prijs is hoog

5. Matchu Sports - Speedladder - Loopladder

Matchu Sports Speedfootladder is een simpel en effectief trainingsmiddel voor het ontwikkelen van snelheid, uithoudingsvermogen en coördinatievermogen. De speedladder wordt ook wel loopladder genoemd en wordt bij allerlei verschillende sporten toegepast.


Door verschillende bewegingen te trainen kan de coördinatie en beweeglijkheid aanzienlijk vergroot worden. Vooral bij sporten zoals voetbal, american football, handbal en lacrosse is dit erg handig. De ladders worden echter ook vaak gebruikt bij personal training of bootcamps om afwisseling aan de trainingen te geven.


De speedladder is 5 meter lang en bevat 5 vlakken. Hij wordt geleverd in een handige draagtas en is aan de uiteinden voorzien van haringen, zodat je hem buiten kunt gebruiken zonder dat hij verschuift.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Goede prijs / kwaliteit

Nadelen

 • Geen

Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

You might also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>