Spring je regelmatig op de racefiets om veel kilometers weg te tikken of ben je een fanatiek mountainbiker? Dan is de spinningfiets, ook wel spinningbike, echt iets voor jou. Je hoeft geen rekening meer te houden met extreme weersomstandigheden en je kan de fiets overal in huis, tuin of op je balkon neerzetten voor een stevige fietssessie.

Het lijkt lastig kiezen uit alle spinningfietsen die te koop worden aangeboden. Want welke spinningfiets is het beste? Waar moet je precies op letten wanneer je een spinningbike gaat kopen? Wanneer je zoekveld te groot is, zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben wij de beste spinningbikes voor je op een rijtje gezet.

Lees hier over de eigenschappen van de verschillende geteste spinningfietsen. Je ontdekt welke verschillende modellen, uitvoeringen en prijzen er zijn. Zo krijg je al snel een idee over welke spinningfiets het best bij jou past. Bekijk de voordelen, nadelen en eigenschappen van de spinningfietsen, zodat je daarna een weloverwogen keuze kan maken.

Wat is een spinningfiets?

Je zou kunnen denken, dat een spinningbike hetzelfde is als een hometrainer. Toch is er één groot verschil. Op een spinningfiets lijkt het alsof je echt op een racefiets of mountainbike zit.


Je zit voorover gebogen en kan je onderarmen op het grote stuur leggen. Hiermee is dit apparaat bij uitstek geschikt voor fanatieke sportfietsers die zowel zittend als staand willen trainen.

Hoe werkt een spinningbike?

Met een goede spinningfiets kan je intensief trainen op jouw eigen niveau. Je past de weerstand en trapsnelheid meestal handmatig aan. 


De spinningfiets heeft een zwaar vliegwiel, waardoor je door moet blijven trappen. Hierdoor raak je nog meer gemotiveerd om je grenzen te verleggen en steeds beter te worden. Je remt pas wanneer je een noodstop maakt.

Waar let je op bij het kopen van een spinningfiets?

Wanneer je besluit een spinningbike aan te schaffen, dan wil je natuurlijk wel de beste spinningfiets die er is. Ook let je erop of het apparaat voor jou geschikt is.


Bij een goede spinningbike kan je het stuur en zadel afstellen op jouw lichaamslengte. Door de houding waarin je zit of staat, lijkt het precies alsof je op weg bent met de racefiets of mountainbike.


Top 3 beste spinningfiets 2021

1. FitBike Race Magnetic Pro

Als echte sportman of -vrouw wil jij natuurlijk alleen de beste spinningbike die er te koop is. Deze professionele spinningfiets is zowel geschikt voor gebruik in sportscholen als bij jou thuis. Met de nieuwste technieken en een prachtig design kan jij je sportprestaties telkens weer overtreffen. Het is niet voor niets dat deze fitbike tot beste spinningfiets 2021 is gekozen door consumenten.

De Fitbike Race Magnetic Pro kan belast worden met maar liefst 150 kg lichaamsgewicht. De industriële V-belt is geheel geruisloos, wat heel plezierig is tijdens het trainen thuis of in de sportschool. Je kan tot wel 600 watt trainen, dankzij het sterke magnetische weerstandsysteem en het 22 kg zware vliegwiel. Door middel van een pop-in systeem verstel je heel eenvoudig het stuur. Dankzij extra beugels neem je tijdens je training steeds de ideale positie in.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Geruisloos magnetisch weerstandssysteem
 • Zadel horizontaal en verticaal verstelbaar
 • SPD pedalen én toe clips pedalen voor meer weerstand
 • Ergonomisch stuur in verschillende standen verstelbaar
 • Aandrijving middels geruisloze industriële V-belt

Nadelen

 • Geen fietscomputer
 • Bidonhouder vrij laag geplaatst
 • Pedalen staan wat ver uit elkaar

2. Senz Sports S5000

Train je voornamelijk thuis of met een kleine club mensen, dan is deze stijlvolle s5000 perfect geschikt. Met een prachtig design en geweldige technische snufjes kan jij met deze spinningiets heel wat kilometers op wegtrappen. En wil je stoppen, dan zorgt het vrijloopsysteem ervoor dat de pedalen direct stoppen wanneer jij niet meer doortrapt.

Dankzij de industriële V-belt in plaats van een ketting kan je vrijwel geruisloos je trainingssessie voltooiien. Op het stuur zitten handsensoren die je hartslag meten. De standaard trainingscomputer leest allerlei zaken af, die belangrijk zijn om te bepalen of jouw trainingssessie zin heeft en vooruitgang boekt. Zo worden afstand, snelheid, tijdsduur, calorieverbruik, RPM, wattage en hartslag nauwkeurig bijgehouden.

__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Weerstand nauwkeurig verstelbaar via display
 • Zelfgenererend
 • Zadel en stuur verstelbaar
 • Koppeling Bluetooth mogelijk

Nadelen

 • Niet inklapbaar

3. FitBike Race 3

Wanneer je voor het eerst thuis gaat trainen, dan is de Fitbike Race 3 voor joude beste spinningfiets. Dit instapmodel heeft alles wat jij voor thuisgebruik nodig hebt. De aandrijving gebeurt met een sterke en slijtvast ketting, het 18 kg zware vliegwiel zorgt voor een soepele rotatie. Deze spinningbike is belastbaar tot 120 kg lichaamsgewicht.

Het stuur en het zadel zijn in hoogte verstelbaar. Daarnaast kan je het zadel ook nog eens per milimeter horizontaal verstellen voor de meest comfortabele houding tijdens het trainen. Op het stuur is een computer bevestigd die nauwkeurig de trainingstijd, afstand, snelheid bijhoudt. Bovendien kun je aflezen hoeveel calorieën je hebt verbruikt.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Trainingscomputer op het stuur
 • Voorzien van toe clips
 • Zeer stabiel

Nadelen

 • Geen hartslagmeter
 • Ketting niet geruisloos
 • Kleine speling op stuur en zadel

About the Author Remco Hazenwerf


Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

>