Beste Sporthorloge [Test 2023]


Een goed sporthorloge kan enorm handig zijn bij je trainingen en helpt je om steeds een beetje beter te worden. Toch krijgen wij regelmatig vragen van onze lezers over sporthorloges.


Wat is het beste sporthorloge? Waar moet je op letten bij het kopen van een sporthorloge? Het zijn zo maar 2 vragen die we ontzettend vaak terug zien komen in onze inbox. Om die reden besloten we dit artikel te schrijven.


Een sporthorloge kopen kan voor zowel beginners als gevorderden sporters interessant zijn. Zo kun je er op een effectieve manier je training mee analyseren. Door je trainingen nauwkeurig te analyseren kun je ontdekken waar je eventueel beter kunt worden. Bovendien kan een sporthorloge in 2023 veel meer dan alleen je hartslag meten, een goed sporthorloge heeft eindeloze functionaliteiten die jou gaan helpen bij het behalen van je doelen.


Het kopen van een sporthorloge is echter lastiger dan de meeste mensen denken. Er zijn ontzettend veel keuzes op de markt waardoor het soms moeilijk is om door de bomen het bos te zien. Om je op weg te helpen hebben we dit artikel geschreven, hierin ontdek je de top 5 best geteste sporthorloges van dit moment.


Wat is een sporthorloge?

Er is veel onduidelijkheid over de verschillen tussen een sporthorloge en een activity tracker of smartwatch. Vaak zie je dat er wel ontzettend veel gelijkenissen zijn tussen deze producten echter is een sporthorloge in onze ogen iets anders dan een activity tracker of smartwatch.

 

Het beste sporthorloge is namelijk een middel om jouw sportprestaties te verbeteren en kan meer dan alleen je hartslag meten, GPS-routes bijhouden en verbinden met je telefoon.


Zo kunnen sporthorloges meerdere sporten bijhouden, kan deze extra interessante dingen meten (VO2 Max, hartslagzones, training effect, hersteltijd, slaap, cadans) en beschikken deze horloges vaak over handige apps die je helpen bij je sport prestaties.

Waar moet je op letten bij het kopen van een sporthorloge?

Heb jij besloten om een sporthorloge te kopen? Goede keuze! Echter begint de zoektocht nu pas. Er zijn ontzettend veel verschillende merken, functies en mogelijkheden. Om die reden is het goed om eerst gedegen onderzoek te doen om een eventuele miskoop te voorkomen.


Bij de aanschaf van een goed horloge is het van belang dat je met verschillende zaken rekening houdt. De belangrijkste vind je hieronder.

Wat is je doelstelling?

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar je doelstelling. Wat wil je met het horloge gaan bereiken en hoe wil je hem gaan gebruiken? Als je bijvoorbeeld van plan bent intensief te gaan zwemmen, hardlopen of fietsen en het horloge wil gaan gebruiken om nog beter te worden in je sport is dat natuurlijk heel anders dan wanneer je voor de lol een horloge komt om af en toe wat inzichten te krijgen in je dagelijkse beweging.

Design

Sporthorloges zijn er in vele verschillende soorten en maten en er is dus een hoop te kiezen. Kies je bijvoorbeeld voor een rond horloge of wil je liever een vierkant horloge? Je zult het horloge vaak dragen dus het is belangrijk dat het een horloge is dat je daadwerkelijk mooi vindt. Ook is het slim om te kijken naar de grootte van het horloge ten opzichte van je pols. Als jij bijvoorbeeld een dunne pols hebt is het slim om een iets kleiner horloge te kopen zodat alles in verhouding is.

Waterdicht

Ben je van plan om met het horloge te gaan zwemmen? Kies dan voor een waterdicht horloge maar let wel op. Niet alle sporthorloges zijn daadwerkelijk waterdicht. Er zit namelijk een verschil tussen spatwaterdicht en waterdicht. Let hier dus goed op!

GPS

Tegenwoordig beschikken de meeste sporthorloges over een GPS systeem. Dit is echter lang niet altijd zo geweest. Wil jij graag routes bijhouden tijdens het hardlopen of fietsen? Dan is het belangrijk dat je sporthorloge beschikt over een GPS-functie. Het voordeel hiervan is dat je achteraf kunt zien wat voor route je hebt gelopen.

Barometer

Als jij het sporthorloge wil gaan gebruiken voor wintersport, bergbeklimmen, wielrennen of een andere sport waarbij hoogte belangrijk is dan kun je ervoor kiezen om een horloge aan te schaffen met hoogtemeter. Met sporthorloges kun je hoogte meten via GPS of via een barometer. Sporthorloges met barometers zijn vaak veel nauwkeuriger dan hoogtemeters via GPS. Kies daarom bij voorkeur voor een sporthorloge met barometer.

Top 10 sporthorloges

Wil je direct weten hoe de top 10 sporthorloges eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Wat is het beste sporthorloge?

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een sporthorloge is het tijd om over te gaan naar de top 5 best geteste opties van dit moment. In dit overzicht ontdek je de best geteste fitness horloge voor elke situatie!


 1. Beste geteste sporthorloge
 2. Beste budget sporthorloge
 3. Beste sporthorloge voor vrouwen
 4. Beste sporthorloge voor hardlopers
 5. Beste sporthorloge voor fietsers

1. Beste geteste sporthorloge: Garmin Forerunner 735XT

In onze ogen is de Garmin Forerunner 735XT momenteel het best geteste sporthorloge dat je op dit moment kan kopen. De diversiteit aan sporten die je met dit horloge kunt doen is oneindig, het horloge beschikt zelfs over een stand speciaal voor een thriathlon.


Dit horloge komt bij ons als beste uit de test omdat de prijs/kwaliteit gewoon ontzettend goed is. Eigenlijk is er geen ander sporthorloge dat kan tippen aan deze prijs / kwaliteit verhouding. Wanneer je de Garmin 735XT volledig hebt opgeladen gaat deze maar liefst 9 weken mee als je het horloge alleen als horloge gebruikt (zonder sporten) en 12 uur wanneer je de GPS modus aan zet.


Een ander groot voordeel van dit horloge is dat hij ontzettend veel verschillende dingen kan meten zoals: GPS, VO2 Max, route, cadans, hersteladvies, gemiddelde snelheid, hartslagzones, staplengte en grondcontacttijd. Ook voor zwemmers is dit horloge geschikt aangezien hij waterdicht is.


In onze ogen is de Garmin 735XT echt een horloge voor jong en oud en hét horloge van 2023. Of je nu wilt hardlopen, fietsen, zwemmen of krachttraining wilt doen, dit horloge is een top aankoop!


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Uitstekende batterijduur
 • Waterdicht
 • Unieke prijs / kwaliteit

Nadelen

 • Geen

2. Beste budget horloge: Garmin Forerunner 35

Ben jij op zoek naar het beste budget sporthorloge? Zoek niet verder! De Garmin Forerunner 35 is je beste keus. De prijs / kwaliteit is ontzettend goed en voor minder dan 150 euro heb je een fantastisch hardloophorloge in huis.


Dit Garmin horloge is compatible met android en met apple. Verder beschikt het horloge over alle basis functionaliteiten die een goed sporthorloge dient te hebben. Het is een sporthorloge met hartslagfunctie, stappenteller, GPS en is waterdicht. Ook kun je dit horloge verbinden met je smartphone waardoor je whatsapp berichten, notificaties en oproepen kunt ontvangen.


Als klap op de vuurpijl beschikt dit horloge ook over een ingebouwde GPS sensor waardoor je de routes die je hebt gelopen bij kunt houden. Klein nadeel is dat je niet met deze watch kunt bellen echter is dit niet perse nodig als je hem wil gaan gebruiken voor het sporten.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Prijs ligt lager dan andere uit deze lijst
 • Beschikt over alle basisfunctionaliteiten van een goede smartwatch

Nadelen

 • Je kunt niet bellen met deze telefoon

3. Beste sporthorloge voor vrouwen: Apple watch series 6

Wat is het beste sporthorloge voor dames? Het is een vraag die we een aantal keer hebben gehad en om die reden kon dit horloge niet ontbreken in deze lijst. Het beste sporthorloge voor dames is op dit moment de Apple Watch Series 6.


Bij het uitkiezen van een sporthorloge voor dames hebben we vooral gekeken naar het design in combinatie met de functionaliteiten. In onze ogen is er momenteel maar 1 absolute winnaar als het op sporthorloges voor dames aankomt en dat is de Apple Watch series 6.


Dit horloge beschikt over alle functionaliteiten die je nodig hebt om je levensstijl, conditie en sportieve prestaties te verbeteren. Zo is dit horloge uitgerust met een nieuwe sensor die het zuurstofgehalte in je bloed kan opnemen.


Maak een ECG waar en wanneer het jou uitkomt en bekijk in één oogopslag je work‑out­ gegevens op het verbeterde always‑on Retina-display. Met Apple Watch Series 6 om je pols ligt een gezonder, actiever, meer connected leven binnen handbereik. De smartwatch heeft een aluminium kast die licht is in gewicht en gemaakt van hoogwaardig 100% gerecycled aluminium.


Al met al is dit momemteel de beste keuze voor vrouwen!

__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Always-on Retina-display, dat buiten nu 2,5x zo helder is
 • Meet je zuurstofsaturatie met een compleet nieuwe sensor en app
 • Mogelijkheid om een ECG hartfilmpje te maken

Nadelen

 • Geen

4. Beste sporthorloge voor hardlopers: Polar Vantage M

Ben jij een fanatieke hardloper en op zoek naar het beste sporthorloge voor hardlopers? Zoek niet verder, dit Polar horloge is precies wat je nodig hebt! Vantage M heeft vele slimme functies om je optimaal te begeleiden bij jouw sport en geeft je in combinatie met de Polar Flow app en webservice persoonlijk en waardevol advies.


Zo weet je met de handige Polar Training Load Pro precies hoeveel je moet trainen om optimaal te presteren en ontvang je feedback om de juiste balans tussen trainen en rust te vinden. Je kan de Vantage M volledig customizen.


Je hebt keuze uit meer dan 130 sportprofielen – jij kiest welke sporten je in je horloge wilt zetten en welke gegevens je per sport op je horloge wilt zien tijdens je training.


Kortom, het best geteste sporthorloge voor hardlopers is momenteel de Polar Vantage M.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Compatible met Android & Apple
 • Perfect voor hardlopers

Nadelen

 • Horloge is een beetje fragiel

5. Beste sporthorloge voor fietsers: Garmin Forerunner 935

Ben jij een fanatieke fietser en heb je behoefte aan een goed sporthorloges om je beweging en prestaties bij te houden? Kies dan voor de Garmin Forerunner 935.


Dit is momenteel het beste sporthorloge voor fietsers en wielrenners. Dit horloge beschikt over een ingebouwde hartslagmeter en GPS die beide ontzettend accuraat zijn. Je kunt dit horloge ook gebruiken als activity tracker waarbij het 24 uur je beweging en slaap kunt bijhouden. Tijdens het fietsen kan dit sporthorloge je afstand, hartslag, hartslagzone, duur, snelheid en rondetijd bijhouden.


Uiteraard is dit horloge ook geschikt voor andere sporten en beschikt het over alle belangrijke functionaliteiten die een goed sporthorloge nodig heeft. Enige nadeel van dit horloge is dat hij geen touchscreen heeft, dit wordt echter door weinig gebruikers gemist.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Goede kwaliteit
 • Beste sporthorloge door fietsers
 • Sterk en robuust

Nadelen

 • Mist een touchscreen
Over de auteur Remco Hazenwerf

Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>