februari 2021

0 reacties

Beste Squatrek [Test 2020]

9 februari, 2021


Squat Rack - Body-Solid 3 in 1 Multi

LMX1740 Crossmaxx squat rack


Als je je lichaamskracht wilt verbeteren en spieren wilt opbouwen, dan is een squatrek voor thuis een must-have. Deze apparatuur maakt krachttraining veilig en gemakkelijk voor atleten, bodybuilders en powerlifters.


Maar als je een beginner bent, moet je rekening houden met essentiƫle factoren om te weten of dit de uitrusting is voor je droomtraining. Lees deze koopgids en wapen jezelf met de juiste productinformatie om met vertrouwen het beste squatrek te kopen!

Wat is een squatrek?


Een squatrek is een goedkoop, ruimtebesparend en toch veelzijdig alternatief voor je homegym. Squatrekken zijn een effectieve trainingsoplossingen voor powerlifting en zijn vergelijkbaar met een powerrack.


In plaats van dat de apparatuur vier staanders heeft, hebben ze er maar twee. Deze zijn meestal aan de bovenkant overbrugd met een dwarsbalk die bijna altijd een optrekstang heeft.

Dit voegt niet alleen een enorme hoeveelheid functionaliteit toe, het maakt de opstelling ook een stuk steviger - wat cruciaal is bij het uitvoeren van squats.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Squat rack?

Investeren in het beste squat rack voor je conditie en gezondheid is een geweldig idee. De beste squat racks zijn echter niet bepaald goedkoop. Dus voordat je beslist een squat rack te kopen, is het ideaal om tijd te investeren in onderzoek en een beetje zelfevaluatie om een weloverwogen keuze te maken. Hier zijn enkele factoren die je misschien wilt overwegen.

Gezondheidsstatus en fitnessdoelen

Je moet fysiek klaar en in staat zijn om squat rack-oefeningen te doen. Als je niet zeker weet wat je gezondheidstoestand is, kun je beter eerst een arts raadplegen.


Als je begrijpt welke oefeningen je lichaam in eerste instantie aankan, kun je juistere keuzes maken in het vinden van het beste squatrek. Bovendien geeft dit je ook een idee van welke accessoires je later aan je apparatuur zou willen toevoegen.

Ook wat je met squat rack-oefeningen wilt bereiken, is essentieel. Wil je spieren opbouwen? Probeer je af te vallen? Vraag een sportcoach of liefhebber om advies om te beslissen of een squat rack kan helpen bij het bereiken van je doel.

Budget

Er zijn verschillende soorten squatrekken. Elk heeft verschillende constructiekenmerken, mogelijkheden en accessoires die de uiteindelijke prijs zal bepalen. Beperk je squat rack-opties door een budget in te stellen. Bepaal vervolgens welke van hen aan je fitnessvereisten zou kunnen voldoen.


Het beste squat rack is flexibel en veelzijdig, dus je kunt altijd beginnen met de basis en vervolgens de accessoires toevoegen die je nodig hebt wanneer je klaar bent om je routine te verbeteren.

Het materiaal

Let bij het kiezen van een squatrek op de stalen meter van de apparatuur, die de dikte van het staal aangeeft. Squatrekken met dikker staal zijn over het algemeen robuuster. Zeven-gauge staal is erg dik en vrijwel onverwoestbaar, maar is meestal voor commercieel gebruik. Voor een homegym is staal van gauge 11 ideaal en het meest gebruikelijk. We raden aan om voor je veiligheid geen squatrek voor thuis te kiezen dat lager is dan 12 gauge. Sla ook die zonder informatie over de stalen meter over.

Ook de afwerking van je apparatuur is een goede indicatie van kwaliteit en duurzaamheid. Een geschilderd squat rack voor thuis is minder duur, maar zal waarschijnlijk sneller breken. Als je van plan bent je squatrek vaak te gebruiken, kies dan een rek met een poedercoating. Het slechte nieuws is dat deze afwerking een beetje prijzig is.

Gewichtslimiet

De meeste squat racks kunnen een gewicht dragen tussen 225 tot 500 kg, afhankelijk van het type en hun constructie. Voor professionele lifters zijn duurdere rekken met hogere gewichtscapaciteiten ideaal. Beginners daarentegen kunnen hun fitnessdoelen bereiken met goedkopere rekken met een lagere gewichtslimiet.

Zorg ervoor dat je een squat rack kiest met een gewichtslimiet die je verwachte vereisten overtreft. Onthoud dat het breken van een squatrek als gevolg van overbelasting je garantie kan laten vervallen en ook ernstig letsel kan veroorzaken.

Veiligheidsvoorzieningen

Veiligheid moet altijd je belangrijkste prioriteit zijn bij een squatrek kopen. Zoek naar veiligheidsbeugels of spotters, riemen of haken die inbegrepen zijn. Als ze niet aanwezig zijn, investeer dan in compatibele veiligheidsaccessoires.

Grootte en ruimte

De meeste fabrikanten van squat racks leveren productafmetingen (lengte, breedte en hoogte) om je een idee te geven of het squat rack voor thuis in je ruimte past. Zorg er dus voor dat je vooraf je trainingsruimte meet. Als je van plan bent om je rek te gebruiken voor het optrekken, meet dan ook om de kamerhoogte.

De 3 beste squatrekken

1. Squat Rack - Body-Solid 3 in 1 Multi Press Rack GBF481

Het Squat Rack - Body-Solid 3 in 1 Multi Press Rack GBF481 is perfect voor beginners. Dit professionele squatrek is bovendien eenvoudig te monteren, zodat je snel aan je workouts kunt beginnen. Het enige wat je nodig hebt, is een lange halterstang en halterschijven om je enthousiasme naar een aantal serieuze fitnesswinsten helemaal los te laten. Het rek kan belast worden tot 300 kilogram en is ideaal om te gebruiken thuis of in een commerciƫle gym.

Omwille van zijn kwaliteit, is het rek wat prijzig. Maar laat je daardoor niet ontmoedigen, je krijgt er immers een levenslange garantie bovenop!

__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

  • Professioneel en stevige kwaliteit

Nadelen

  • Halterstang en halterschijven moeten apart aangekocht worden

2. LMX1740 Crossmaxx squat rack

Dit robuuste squatrek kan maximaal 300 kilogram dragen en is zo stevig waardoor het uitstekend is voor dagelijks intensief gebruik.

Het LMX1749 Crossmaxx squat rack wordt geleverd met een set J-hooks en verstelbare met rubber beschermde spotting armen. Dankzij de bijgeleverde bankpinnen kun je ook weerstandstraining in je trainingssessie opnemen. De balk bovenaan het rek maken pull-ups mogelijk. Geen wonder dus dat dit het beste squatrek is voor multifunctioneel gebruik!

__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

  • Multifuctioneel gebruik

Nadelen

  • Halterstang en halterschijven worden niet meegeleverd

3.Squat Rack - Focus Fitness Force 8

Het Squat Rack - Focus Fitness Force 8 is een van de best beoordeelde squatrekken en we zijn het met de gebruikers eens. Het is een geweldig rek dat overal past, niet vastgeschroefd hoeft te worden, nog steeds erg stabiel is, en het merendeel van de mogelijkheden van een duurder en omvangrijker squat rek omvat.


Het rek is belastbaar tot 200 kilogram, komt met 7 verschillende standen voor de spotters en een verstelbare bank. Als je geen ruimte hebt voor een power rack, je rek niet wilt vastschroeven of gewoon een betaalbaar squatrek verkiest, dan is deze stalen constructie het beste squatrek dat we je aanraden.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

  • Stabiel, compact en robuust

Nadelen

  • Halterstang en halterschijven moeten afzonderlijk aangekocht worden

Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

You might also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>