Starclimber kopen? Bekijk de beste modellen! [2022]

Best geteste stairclimber

Eind beoordeling: 4.5/5

Prijs

Kwaliteit van Informatie

Opmaak en Design

Makkelijk toe te passenHoewel we tijdens de coronavirus-pandemie misschien niet in de sportschool kunnen trainen, betekent dat niet dat we de sportschool niet naar ons kunnen brengen.

Dit betekent voor een deel het kiezen van een uitstekend trainingsprogramma dat ons gemotiveerd houdt, zoals een stairclimber kopen. In tegenstelling tot traditionele loopbanden, is een stairclimber voor thuis te verkrijgen in een grote verscheidenheid aan vormen, en bieden ze veel veelzijdigheid in zowel grootte als functionaliteit.

Overweeg je een investering in een stairclimber te maken? Blijf lezen en ontdek de beste stair stepper machine die je vandaag kunt kopen.

Wat is een stairclimber?

Stair stepper machines zijn de perfecte manier om fit en actief te blijven in het comfort van je eigen huis, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over omvangrijke fitnessapparatuur dat je huis of appartement overneemt.

De beste stair stepper versterkt je spieren, doet je gewicht verliezen en zorgt voor een fantastische cardiotraining die zacht is voor je gewrichten en toch langetermijnresultaten en gezondheidsvoordelen biedt.

De voordelen van een stairclimber

De meeste mensen worden bang bij de gedachte aan het feit dat ze moeten traplopen. Maar als je jezelf uitdaagt, push je jezelf om gewoon fitter en sterker te worden. Dat is wat een stair stepper doet! Wij hebben de beste stairclimbers voor je uitgelicht en vertellen je graag de voordelen ervan.

Een weinig bekend feit is dat traplopen het dubbele aantal calorieën verbrandt in vergelijking met hardlopen en het kan zowel binnen als buiten worden gedaan! Het enige wat je nodig hebt zijn trappen!

Het voordeel van traplopen is dat het zowel een aërobe als een aneorobe activiteit is. Dus, als je besluit iets toe te voegen aan je voornemen voor het nieuwe jaar of als je je wilt voorbereiden op een aanstaande wedstrijd, overweeg dan een stairclimber te kopen.

De uitgevoerde plyometrische beweging versterkt dezelfde spieren die worden gebruikt tijdens het hardlopen, squats en lunges. Ze belasten je longen en hart terwijl je jezelf naar boven en weer naar beneden stapt. De zwaartekracht die tegen je werkt, helpt bij het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. Deze sleutelelementen zijn precies wat nodig is voor degenen die houden van joggen en hardlopen. Voor degenen die enkel hun kracht willen vergroten zonder lid te worden van een sportschool, is een stair walker een geweldig alternatief. Andere voordelen:

Een stairclimber kopen: waarop moet je letten

Wanneer je een legpress machine voor thuis wilt kopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo zijn er verschillende soorten legpress apparaten en verschillen de apparaten onderling in resistentie, gewicht, afmeting en mogelijkheden. Daarnaast is bij een legpress machine kopen van belang dat je rekening houdt met de gewenste spiergroepen of kernspieren die je wilt trainen. Hiervoor kun je het beste kijken naar het type legpress apparaat. 

Ruimte
Veel stairclimbers zijn behoorlijk omslachtige apparaten, het is dus belangrijk om te bedenken hoeveel ruimte je bereid bent te besteden aan dit onderdeel en je vermogen om het van de ene kant van de kamer naar de andere te verplaatsen. Als je bijvoorbeeld in een appartement op de derde verdieping woont, past een lichtgewicht en opvouwbare stair stepper waarschijnlijk beter dan een stairclimber met draaiende tredes die enkele honderden kilogram weegt.

Draagvermogen
Wanneer je kiest voor een compacte stair walker, offer je vaak een deel van zijn draagvermogen op. Veel modellen kunnen echter veilig een persoon met een gewicht tot 110 kilogram ondersteunen, waardoor ze uitstekende opties zijn voor zowel mannen als vrouwen die hun training naar een hoger niveau willen tillen. 

Stabiliteit
Bij een stairclimber kopen moet veiligheid de hoogste prioriteit hebben. Zelfs een opvouwbare en draagbare stairclimber voor thuis moet worden gemaakt van duurzame materialen, zoals zwaar staal, om ervoor te zorgen dat ze bestand zijn tegen frequent en agressief gebruik.


Workout statistieken worden weergegeven
Voor veel sporters is het vermogen om de inspanning vertaald te zien in cijfers - de genomen stappen, verbrande calorieën, gelopen trappen - een belangrijke motivator die hen op het goede spoor houdt in hun fitnessdoelen. Bedenk hoe 'slim' of eenvoudig de weergave van trainingsstatistieken van een stairclimber is voordat je je aan een bepaald model vastlegt.

Wat kost de beste stairclimber?

Hoeveel je betaalt voor een stair stepper machine is afhankelijk van hoeveel je wilt investeren en uiteraard ook de kwaliteit die je kiest. De prijzen variëren van 1000 tot 12.000 euro en meer. 

Best geteste stairclimber

Eind beoordeling: 4.5/5

Prijs

Kwaliteit van Informatie

Opmaak en Design

Makkelijk toe te passen


Alternatieven

Voor heel wat mensen is een stairclimber een dure investering, wat niet onbegrijpelijk is. In plaats van een stairclimber te kopen, zou je gewoon de trap kunnen gebruiken. Maar wat als je geen trap in je buurt hebt? Nou, er zijn heel wat andere alternatieven die je kunt proberen met dezelfde resultaten voor minder geld.
Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>