Beste Tennisschoenen [Test 2023]

Laatste update: september 2023

Best Geteste Tennisschoenen

NIKE COURT ZOOM PRO CLAY HEREN

NIKE COURT ZOOM PRO CLAY HEREN

Wat zijn de beste tennisschoenen van 2023? Wij van Fitcode hebben het uitgezocht en kunnen concluderen dat de NIKE COURT ZOOM PRO CLAY HEREN de beste tennis schoenen van dit moment zijn. Deze tennisschoenen zijn geschikt voor gravel, kunstgras, smashcourt en padel en beschikken over een uitstekende kwaliteit. Zo bieden zij de beste stevigheid, grip en demping en weerstaat het ieder soort schuifbewegingen. De duurzaamheid en goede zorgen er voor dat deze tennisschoenen lang mee gaan!

Welke tennisschoenen zijn het beste? Wij van Fitcode hebben het voor je uitgezocht. Zo hebben we tientallen tennis schoenen met elkaar vergeleken en aan de hand van de testresultaten een handige top vijf opgesteld.

In dit artikel ontdek je daarom de vijf beste tennisschoenen van dit moment uit verschillende categorieën. Zo ontdek je de beste tennisschoenen voor dames, heren en nog veel meer.

Ook hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor het aanschaffen van tennisschoenen voor je op een rijtje gezet. Benieuwd welke tennisschoenen jij het beste kunt kopen? Lees dan gauw verder!

Top 5 Beste Tennisschoenen

NIKE COURT ZOOM PRO CLAY HEREN

Beste koop tennisschoenen
1. NIKE COURT ZOOM PRO CLAY HEREN

K-SWISS HYPERCOURT EXPRESS 2 CLAY HEREN

Beste tennisschoenen heren

2. K-SWISS HYPERCOURT EXPRESS 2 CLAY HEREN

NIKE COURT AIR ZOOM VAPOR PRO 2 DAMES

Beste tennisschoenen dames

3. NIKE COURT AIR ZOOM VAPOR PRO 2 DAMES

K-SWISS ACCOMPLISH IV OMNI DAMES

Beste tennisschoenen voor smashcourt

4. K-SWISS ACCOMPLISH IV OMNI DAMES

ASICS GEL-GAME 9 JONGENS

Beste tennisschoenen kinderen

5. ASICS GEL-GAME 9 JONGENS

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke tennisschoenen het beste zijn, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

19+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat zijn de beste Tennisschoenen?

Welke tennisschoenen zijn het beste? Wij van Fitcode hebben hier een heel artikel aan gewijd.

Hieronder ontdek je de vijf beste tennisschoenen van dit moment welke wij hebben opgesteld na een vergelijking te doen tussen tientallen verschillende tennisschoenen. Hierbij hebben we de tennisschoenen vergeleken op kwaliteit, prijs, comfort, duurzaamheid en nog veel meer criteria.

Hieronder vind je de vijf beste tennisschoenen uit verschillende categorieën zoals beste tennisschoenen voor heren, beste tennisschoenen voor dames, beste tennisschoenen voor smashcourt etc. Lees gauw verder en ontdek de beste tennisschoenen voor jou.

1. NIKE COURT ZOOM PRO CLAY HEREN

NIKE COURT ZOOM PRO CLAY HEREN
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

SCHOKDEMPING

comfort

De beste koop tennisschoenen zijn de NIKE COURT ZOOM PRO CLAY HEREN, maar waarom?

Nou de NIKE COURT ZOOM PRO CLAY HERENbeschikken over een uitstekende kwaliteit, duurzaamheid en dat voor een goede prijs. Zo hebben we de NIKE COURT ZOOM PRO CLAY HEREN een geschiktheid voor zowel gravel, kunstgras, smashcourt als padel. 

Verder kun je ze aanschaffen in de maten 38,5 tot en met 49,5 waarbij je ook kunt kiezen uit twee verschillende designs. De NIKE COURT ZOOM PRO CLAY HEREN hebben een stevige grip en een goede demping. Hierdoor behoudt je tijdens je potje padel of tennis goed grip waardoor je soepel en snel kunt bewegen.

De NIKE COURT ZOOM PRO CLAY HEREN hebben een hoge duurzaamheid en gaan daarom ontzettend lang mee. Verder zijn ze voorzien van extra duurzaam rubber welke slijtvast is. De slijtgevoelige plekken kunnen hierdoor veel weerstaan waardoor je lang plezier kunt hebben met deze goede tennisschoenen.

Voordelen NIKE COURT ZOOM PRO CLAY HEREN

 • Deze tennisschoenen zijn voorzien van extra duurzaam rubber voor lang speelplezier
 • De hoge duurzaamheid zorgt er voor dat deze tennisschoenen gemakkelijk een lange tijd meegaan
 • De NIKE COURT ZOOM PRO CLAY HEREN bieden een goede stevigheid, grip en demping
 • Beschikken over een fijn comfort welke goed grip behoudt bij zijwaartse bewegingen

Nadelen NIKE COURT ZOOM PRO CLAY HEREN

 • Minder geschikt voor de echte professionele tennissers

2. K-SWISS HYPERCOURT EXPRESS 2 CLAY HEREN

K-SWISS HYPERCOURT EXPRESS 2 CLAY HEREN
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

SCHOKDEMPING

COMFORT

Op de tweede plaats hebben we de K-SWISS HYPERCOURT EXPRESS 2 CLAY HEREN verkozen tot beste tennisschoenen voor heren. Deze tennisschoenen zijn namelijk van een meer premium kwaliteit en gaan daarom nog langer mee. Wel is het prijskaartje van deze tennisschoenen daardoor ook iets hoger.

De K-SWISS HYPERCOURT EXPRESS 2 CLAY HEREN zijn geschikt voor alle ondergronden, denk aan gravel, kunstgras, smashcourt en padel. Verder kies je bij deze tennisschoenen uit twee designs en kun je ze verkrijgen in de maten 41 tot en met 49.

De K-SWISS HYPERCOURT EXPRESS 2 CLAY HEREN bieden een goede combinatie van ondersteuning en extra comfort. Ze hebben een normale pasvorm waardoor ze erg fijn zitten en tijdens het spelen van tenniswedstrijden fijn blijven aanvoelen. De goede demping, dankzij de CMEVA-tussenzool, zorgt er voor dat de impacten goed geabsorbeerd worden.

Wil je meer weten over de K-SWISS HYPERCOURT EXPRESS 2 CLAY HEREN? Klik dan op de bovenstaande blauwe knop en ontdek gelijk de laagste prijs!

Voordelen K-SWISS HYPERCOURT EXPRESS 2 CLAY HEREN

 • De K-SWISS HYPERCOURT EXPRESS 2 CLAY HEREN beschikken over een goede demping
 • Dankzij het mesh bovenwerk hebben deze tennisschoenen een goed ademend vermogen
 • Heel comfortabel dankzij het zachte schuim
 • Bieden voldoende grip en ondersteuning op ieder type baan

Nadelen K-SWISS HYPERCOURT EXPRESS 2 CLAY HEREN

 • De prijs van deze tennisschoenen ligt in de wat hogere prijsklassen

3. NIKE COURT AIR ZOOM VAPOR PRO 2 DAMES

NIKE COURT AIR ZOOM VAPOR PRO 2 DAMES
Onze Score
9.7

Prijs / kwaliteit

Schokdemping

COMFORT

De NIKE COURT AIR ZOOM VAPOR PRO 2 DAMES hebben we op de derde plaats verkozen tot beste tennisschoenen voor dames. Je kunt deze tennisschoenen in drie verschillende designs aanschaffen en ook kies je uit de maten 36 tot en met 44 waarbij je keuze hebt uit veel tussenmaten.

De NIKE COURT AIR ZOOM VAPOR PRO 2 DAMES zijn geschikt voor gravel, hardcourt en smashcourt. Verder hebben ze een smalle pasvorm en zijn ze licht en ventilerend. Hierdoor ademen de schoenen goed door bij lange en intesieve tenniswedstrijden.

DE NIKE COURT AIR ZOOM VAPOR PRO 2 DAMES hebben een ongelooflijk licht gevoel en maken het mogelijk om snel te bewegen over de tennisbaan. Verder hebben ze een goede ondersteuning die zijwaartse bewegingen erg soepel laat aanvoelen. Het frame langs de gehele lengte van deze tennisschoen zorgt er voor dat je voeten gestabiliseerd worden tijdens de snelle verplaatsingen.

Voordelen NIKE COURT AIR ZOOM VAPOR PRO 2 DAMES

 • Deze tennisschoenen zijn de beste opties voor dames
 • Perfect voor snelle en soepele bewegingen op de tennisbaan
 • Bied voldoende flexibiliteit en ventilatie voor lange intensieve tenniswedstrijden

Nadelen NIKE COURT AIR ZOOM VAPOR PRO 2 DAMES

 • De pasvorm is vrij smal dus minder geschikt voor dames met bredere voeten

4. K-SWISS ACCOMPLISH IV OMNI DAMES

K-SWISS ACCOMPLISH IV OMNI DAMES
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

SCHOKDEMPING

COMFORT

De vierde plaats is ingenomen door de K-SWISS ACCOMPLISH IV OMNI DAMES welke we verkozen hebben tot beste tennisschoenen op smashcourt. Deze tennisschoenen zijn namelijk zo ontworpen dat je goed grip behoudt op gravel, hardcourt en kunstgras, maar in tegenstelling tot veel andere tennisschoenen, heb je ook ultiem grip op smashcourt banen.

De K-SWISS ACCOMPLISH IV OMNI DAMES kunnen in de maten 35,5 tot en met 43 aangeschaft worden waardoor ze geschikt zijn voor dames met kleine en grote voeten. Verder hebben deze goede tennisschoenen een brede pasvorm en beschikken zij over een zeer hoge duurzaamheid. 

De EVA tussenzool zorgt er voor dat deze tennisschoenen voorzien zijn van een extra schok dempende werking en vergroot de duurzaamheid van deze tennisschoenen. Ook beschikken deze tennisschoenen over de Shock Spring technologie waardoor de schokken nog verder gedempt worden en het comfort vergroot wordt.

Voordelen K-SWISS ACCOMPLISH IV OMNI DAMES

 • Kunnen in ontzettend veel verschillende maten en tussenmaten worden aangeschaft
 • Geschikt voor de ondergronden smashcourt, hardcourt, kunstgras en gravelbanen
 • Optimale grip, fijne comfort en erg licht
 • Beschikt over de Shock Spring technologie voor een goede demping en fijn comfort

Nadelen K-SWISS ACCOMPLISH IV OMNI DAMES

 • Hebben een brede pasvorm dus minder geschikt voor smalle voeten

5. ASICS GEL-GAME 9 JONGENS

ASICS GEL-GAME 9 JONGENS
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

SCHOKDEMPING

COMFORT

Vraag je je nou af wat de beste tennisschoenen voor kinderen zijn? Dan is het antwoord de ASICS GEL-GAME 9 JONGENS. Deze tennisschoenen beschikken over een smalle pasvorm en kunnen in de maten 32 tot en met 40 worden aangeschaft. Ook hierbij zijn er ontzettend veel tussenmaten waaruit gekozen kan worden.

De ASICS GEL-GAME 9 JONGENS zijn geschikt voor de ondergronden gravel, hardcourt en smashcourt. Verder bieden zij dankzij het mesh bovenwerk en de synthetische overlays extra comfort en stabiliteit. Ook zorgt dit voor een goed ademend vermogen waardoor de voeten koel, droog en comfortabel aanvoelen tijdens het spelen.

De GEL-technologie, die zich bevindt in de achter- en voorvoet, zorgt voor een ongeëvenaard comfort en goede schokabsorptie. Verder beschikken de ASICS GEL-GAME 9 JONGENS tennisschoenen over een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding. Je ontdekt de beste prijs van deze goede kinder tennisschoenen door op de bovenstaande blauwe knop te klikken!

Voordelen ASICS GEL-GAME 9 JONGENS

 • De perfecte tennisschoenen voor kinderen dankzij een goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Geschikt voor gravel, hardcourt en smashcourt
 • Deze kindertennisschoenen hebben een ademend vermogen en voelen zeer comfortabel aan
 • Beschikken over een smalle pasvorm voor goede aansluiting

Nadelen ASICS GEL-GAME 9 JONGENS

 • Dit model is voor jongens, maar via de blauwe knop ontdek je ook het meisjesmodel

Waar moet je op letten bij het kopen van tennisschoenen?

Wat zijn de belangrijke aandachtspunten voor het kopen van tennisschoenen? Hieronder vind je de criteria die wij hebben gebruikt tijdens het vergelijken van tientallen goede tennisschoenen. Deze criteria kunnen jou helpen bij het achterhalen van de beste tennisschoenen voor jouw niveau en tennisstijl.

Om te voorkomen dat je een miskoop doet en de kans te vergroten op het in huis halen van de beste optie, kunnen deze criteria jou helpen bij het maken van een keuze. Wil je tennisschoenen kopen? Neem dan zeker even de tijd om deze criteria aandachtig door te lezen en haal gemakkelijk de beste optie in huis!

Houdt rekening met welk niveau je bent

Wanneer je tennisschoenen wilt aanschaffen, is het belangrijk om in gedachten te houden over welk niveau je beschikt. Dit kan namelijk helpen bij het maken van de beste keuze. Ben je een beginnende tennisser die niet te veel geld uit wilt geven? Dan kun je prima overweg met een set goedkopere tennisschoenen die geschikt zijn voor regelmatig gebruik.

Ben je een tennisser van hoog niveau? Dan kun je het beste wat meer besteden en voor een premium model gaan. Deze tennisschoenen zijn vaak wat duurder, maar beschikken over een betere demping, ondersteuning en duurzaamheid waardoor je ze gemakkelijk een langdurige periode in gebruik kunt nemen.

Producteigenschappen

Ook is het handig om naar de eigenschappen van tennisschoenen te kijken. Let bijvoorbeeld op de demping van de tennisschoenen, de pasvorm waarover zij beschikken en voor welk type ondergronden zij geschikt zijn.

Je wilt namelijk wel tennisschoenen aanschaffen die beschikken over een goede demping zodat je gemakkelijk blessures kunt voorkomen. Ook de pasvorm is enorm belangrijk om er voor te zorgen dat de tennisschoenen comfortabel aanvoelen. 

Verder is het natuurlijk erg fijn dat wanneer je zowel padelt als tennist, de schoenen geschikt zijn voor beide ondergronden zodat je niet los voor zowel padel als tennis andere schoenen hoeft aan te schaffen. Let daarom ook goed op deze producteigenschappen.

Maat en comfort

Als laatste zijn zowel de maat als het comfort van de tennisschoenen enorm belangrijk om er voor te zorgen dat de schoenen lekker zitten tijdens het tennissen. Let daarom altijd goed op de pasvorm en in welke maten de tennisschoenen te verkrijgen zijn voordat je zomaar een model aanschaft.

Informatie over de maten en het comfort vind je altijd op de productpagina. Ook kan het verstandig zijn om reviews van andere consumenten door te lezen om te achterhalen of de tennisschoenen daadwerkelijk over een fijn comfort beschikken. 

Wanneer je voor een model uit onze top vijf kiest, kun je deze gemakkelijk retourneren wanneer zij niet beschikken over een fijne pasvorm of juiste maat waardoor je gemakkelijk een geschiktere optie kunt aanschaffen.


Hoe kies je de beste tennisschoenen?

Het kopen van goede tennisschoenen is lastiger dan je zou denken. Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij het kopen van tennisschoenen. In onze Top 5 Beste tennisschoenen vind je een koopgids waarin we je precies vertellen waar je op moet letten bij het kopen van dit product. 


Hoe is deze top-5 samengesteld?

Om de beste tennisschoenen te vinden hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan waarbij we de meerdere tennisschoenen hebben vergeleken op diverse criteria. Denk hierbij aan de prijs/kwaliteit, online populariteit en natuurlijk de reviews van andere consumenten. 

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>