Beste Trampoline [Test 2023]

Laatste update: mei 2023

Best Geteste Trampoline

Salta Combo Rond

Salta Combo Rond

Met de Salta Combo Rond haal jij de beste trampoline van 2023 in huis! Deze trampoline is een combinatie van veiligheid en comfort. Door het veiligheidsnet en de rand kan je kind niet van de trampoline afvallen. Met de 140 mm goudkleurige veren kan je kind naar de maan springen. Hij kan zijn droom om te vliegen waar maken. Met een diameter van 131 kunt hij overal heen springen. Kortom is dit de beste trampoline van dit moment!

Een trampoline is een droom voor ieder kind. Het voelt heel even of je kan vliegen. Dat maakt het niet alleen leuk, het is ook nog eens gezond voor je kind. Tijdens het springen verbruikt je kind veel energie en daardoor blijft je kind lekker gezond en kan hij blijven spelen. 

Dan is nu de vraag "Wat is de beste trampoline?". Want een trampoline moet aan sommige voorwaarden doen om veilig te zijn. Wij van Fitcode hebben een top 5 samengesteld voor de beste trampoline voor verschillende situaties. Zodat jouw kind naar de maan kan springen.

Kan je kind niet wachten om te springen? Lees dan snel de top 5 beste trampolines!

Top 5 Beste Trampoline

Salta Combo Rond

Beste Koop Trampolines
1. Salta Combo Rond

Salta Combo Vierkant

Beste Vierkante Trampoline

2. Salta Combo Vierkant

Venus Trampoline

Beste  Grootte Trampoline

3. Venus Trampoline

Salta Premium Ground

Beste Inground Trampoline

4. Salta Premium Ground

Relaxdays Trampoline

Beste Goedkope Trampoline

5. Relaxdays Trampoline

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke trampoline het beste is,  hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

14+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat zijn de beste Trampoline?

Om de vraag "Wat is de beste trampoline?" te beantwoorden. Hebben wij een groot aanbod van trampolines met elkaar vergeleken. We hebben onder anderen gekeken naar hoe veilig is hij en hoe springt de trampoline. 

Maar om de beste trampoline te kiezen hebben wij naar meer kenmerken gekeken. Hieronder staan de criteria wat wij belangrijk vinden:

 • Hoe veilig is de trampoline?
 • Hoe groot is het oppervlakte?
 • Wat is het maximale gewicht?
 • Hoe springt de trampoline?
 • Wat is de vorm?
 • Is er een goede prijs-kwaliteitverhouding?

Hier vanuit hebben wij de beste trampoline kunnen selecteren. Benieuwd welke trampoline het beste is voor jouw kind of jezelf? Lees dan snel wat de beste trampoline is!

1. Salta Combo Rond

Salta Combo Rond
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

FUNCTIES

Met de Salta Combo Rond haal jij een ideale trampoline in huis dat veilig is en goed springt. De trampoline beschikt over de traditionele look van een trampoline. Hij past daarom perfect in je tuin. Een ideale trampoline voor veilig en comfort.

Veilig is een van de belangrijkste dingen waar een ouder naar kijkt. Dit is bij een trampoline niet anders. Een kind kan een lelijk vallen van een trampoline. Dat is echter geen probleem bij dit model. Er zit een veiligheidsnet om de trampoline heen zodat je kind er niet uit kan vallen. Het net is aan de buitenkant van de trampoline. Zodat er meer spring ruimte is. Er is ook een veiligheidsrand zodat er niemand tussendoor kan vallen. 

Het springresultaat is geweldig door de 140 mm goudkleurige veren. Deze veren zijn gegalvaniseerd met een laagje zink. Het effect hiervan is dat de veren niet snel zullen roesten en daardoor van betere kwaliteit blijven. Er zijn in totaal 36 veren die zorgen dat je goed omhoog komt tijdens het springen.

Doordat de netten aan de buitenkant worden geïnstalleerd is het spring oppervlakte 131 diameter. Je kind kan daardoor alle kanten op springen. Het model is ook beschikbaar in andere formaten. Van 183 diameter tot 427 diameter. Er zit altijd wel een formaat voor je tussen.

Voordelen Salta Combo Rond

 • Veiligheidsnet en rand
 • 140 mm veren
 • Spring oppervlakte van 131 diameter
 • Beschikbaar in verschillende formaten

Nadelen Salta Combo Rond

 • Heeft een rond oppervlakte

2. Salta Combo Vierkant

Salta Combo Vierkant
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

FUNCTIES

Ben jij op zoek naar een vierkante trampoline omdat hij beter past in je tuin of je vindt het gewoon mooier? Dan is de Salta Combo Vierkant de beste optie voor jou. Dit model heeft een goede combinatie van veiligheid en springkwaliteit. Je kind kan daardoor veilig op de trampoline springen.

Elke ouder kent het probleem wel als je 2 kinderen hebt. De meeste trampolines zijn geschikt voor een kind omdat de veren dat het beste aan kunnen.

Op dit model kunnen 2 kinderen tegelijkertijd samen springen. Dit zorgt niet alleen voor heel veel minder gezeur, het is ook nog eens gezelliger. Het maximale gewicht wat op de trampoline wordt aangeraden is 100 kg.

De springkwaliteit wordt verbeterd door de lange conische veren. Deze veren moet ervoor zorgen dat het gewicht van maximaal honderd kilo weer omhoog gaat. Daarvoor zijn 36 veren nodig die 165 mm lang zijn. 

De trampoline heeft een vierkant ontwerp. Met dit ontwerp heb je wel een grotere tuin nodig omdat een vierkant een groter oppervlakte heeft. De vorm is echter wel makkelijker weg te werken in de tuin. 

Elke ouder kijkt er tegenop om de trampoline in elkaar te zetten. Dit komt omdat je zoveel verschillende schroeven en moeren hebt. Het opbouwen van deze trampoline is echter geen probleem door de instructievideo die erbij geleverd wordt.

Voordelen Salta Combo Vierkant

 • Maximale gewicht van 100 kg 
 • Lange conische veren
 • Heeft een vierkante vorm
 • Wordt aangeboden met een instructievideo

Nadelen Salta Combo Vierkant

 • Is voor een grote tuin

3. Venus Trampoline

Venus Trampoline
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

FUNCTIES

Ben je op zoek naar een grote trampoline waar je kind alles op kan doen? Dan is de Venus Trampoline een perfect model voor jou. Je kunt van de ene kant naar de andere kant springen zonder eraf te vallen. 

Zoals al gezegd was is dit een groot model. Het heeft een spring oppervlakte van 384 cm. Er kan gemakkelijk overal gesprongen worden. Het is eventueel mogelijk dat 2 kinderen tegelijkertijd er op springen. Dit wordt echter wel afgeraden door het bedrijf omdat er een botsing gevaar kan voorkomen.

De trampoline is voorzien van een veiligheidsnet. Ondanks de grootte van de trampoline kan je kind er nog steeds afvallen als ze een foutje maken.

Door het net worden ze altijd tegen gehouden en vallen ze op de beschermkussens. Deze kussens zijn gemaakt van geëxpandeerd polyethyleen schuim. Het materiaal voelt zacht aan, maar vangt wel de klappen op. 

De spring kwaliteit wordt bepaald door de veren. Deze trampoline heeft 80 verschillende veren. Dit komt mede door de grootte van de trampoline. Deze veren zijn ook ingesmeerd met zink tegen roest. Je kind kan goed springen op deze trampoline!

Voordelen Venus Trampoline

 • Spring oppervlakte van 384 cm
 • Inclusief een veiligheidsnet 
 • Beschermkussen van geëxpandeerd polyethyleen schuim
 • Een aantal van 80 veren

Nadelen Venus Trampoline

 • Je hebt een groot stuk grond nodig

4. Salta Premium Ground

Salta Premium Ground
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

FUNCTIES

Met de Salta Premium Ground haal jij een trampoline in huis die je helemaal kan wegwerken in je tuin. Doordat de trampoline een inground model is, zie je geen trampoline die alle aandacht pakt in de tuin.

Dit model is voor elke tuin geschikt. Dat komt omdat de trampoline in verschillende vormen en maten. Hierdoor kan je met een kleine tuin alsnog een inground trampoline nemen. De trampoline is in 2 verschillende kleuren beschikbaar. Hij kan daardoor perfect in jouw tuin.

Omdat de trampoline in de grond zit moet er een goed ventilatiesysteem zijn. Tijdens het springen kan de lucht zich optimaal verplaatsen. Het effect hiervan is dat er een goede luchtcirculatie is. Door een goede luchtcirculatie krijg je een betere springervaring waardoor je kind beter kunt springen.

De trampoline is helemaal gemaakt van duurzame materialen. Dit is niet schadelijk voor het milieu. De veiligheidsrand is gemaakt van extra dik pvc om te zorgen dat het allemaal veilig is.

Doordat er een gat in de grond moet gegraven worden is er geen hoogte verschil. Dit kan ongelukken voorkomen want ondanks de veiligheidsnetten bij grote trampolines moeten kinderen in en uit de trampoline klimmen. Hier kunnen ongelukken gebeuren dat kan echter niet bij dit model doordat de rand op dezelfde hoogte zit als het gras.

Voordelen Salta Premium Ground

 • Geschikt voor elke tuin
 • Goed ventilatiesysteem
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Geen hoogte verschil

Nadelen Salta Premium Ground

 • Er moet een gat gegraven worden in de tuin

Relaxdays Trampoline
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

FUNCTIES

Op zoek naar een kindertrampoline die je gemakkelijk kan verplaatsen? De Relaxdays Trampoline is een kindertrampoline die gemakkelijk te gebruiken is. Je kinderen zullen al hun energie erop los laten. 

De trampoline is gemaakt om in huis te gebruiken. Dit komt omdat hij gemakkelijk te verplaatsen is en hij niet zwaar is. Dit heeft vooral een voordeel in Nederland waar je nooit weet of het mooi weer wordt. Doordat deze trampoline binnenhuis gebruikt kan worden is hij het hele jaar bruikbaar. 

Het model is gemakkelijk op te vouwen. Hierdoor hoeft de trampoline niet de hele dag in huis te staan. Je kan hem opbergen in de kast of in de hoek van de kamer. Met een gewicht van ongeveer 5 kg is hij makkelijk door een persoon te tillen. 

De trampoline is gemaakt voor kinderen. Het kan volgens het bedrijf een gewicht van 45 kg aan. Er kan door 2 kinderen tegelijkertijd op gesprongen worden mits ze niet zwaarder dan 45 kg zijn. Doordat het een simpel model is ligt de prijs ook een stuk lager. Als jij niet een trampoline in de tuin wilt hebben staan is dit een prima alternatief. 

Voordelen Relaxdays Trampoline

 • Vergeleken met andere trampolines goedkoop
 • Het is makkelijk opvouwbaar
 • Geschikt voor binnenhuis
 • Gemaakt voor kinderen

Nadelen Relaxdays Trampoline

 • Geen veiligheidsnet

Waar moet je op letten bij het kopen van Trampoline?

Een aankoop van een trampoline is meestal geen dagelijkse aanschaf. Het is daarom belangrijk dat je kijkt naar verschillende punten. Dit kan je een miskoop schelen maar ook teleurstelling van je kind.

Om je hierbij te helpen hebben wij een paar punten opgeschreven waar je op moet letten bij het aanschaffen van een trampoline.

Grootte

Dit is misschien wel waar de meeste mensen een fout maken. Over het algemeen is een trampoline redelijk groot en staat het in de tuin. De grootte van je tuin maakt uit hoe groot de trampoline kan zijn. Meet daarom eerst goed op hoe veel ruimte je hebt in je tuin.

Dan kan de vorm ook nog een rol spelen. Omdat elke tuin anders is kan de vorm van de trampoline uitmaken. Onze tip is kijk daarom eerst goed naar de grootte en vorm waar je de trampoline wilt zetten voordat je er een gaat bestellen. 

Veiligheid

Voor ouders is dit natuurlijk enorm belangrijk. Het speelgoed of waar kinderen mee spelen moet veilig zijn. Trampolines worden steeds veiliger want een ongeluk zit in een klein hoekje. Er zijn verschillende manieren om de veiligheid te verbeteren.

Om te zorgen dat je kind veilig kan springen is het natuurlijk belangrijk om te kijken wat vind jij belangrijk. Dit kan een veiligheidsnet zijn maar ook verstevigde poten. 

Spring kwaliteit

Dit is niet echt iets waar jij als ouder mee te maken krijgt. Maar je kind wel. Die wilt natuurlijk zo hoog mogelijk kunnen springen en allemaal trucjes leren om dat uiteindelijk te laten zien aan jou. Daarvoor moet de spring kwaliteit natuurlijk wel goed zijn.

De spring kwaliteit wordt bepaald door de veren als deze van goede kwaliteit zijn dan springt de trampoline ook beter. Maar ook hoe oud de veren zijn want door roest zullen ze minder goed veren. Wij raden daarom om te kijken naar goede veren. 


Wat is een goede trampoline voor een bepaalde leeftijd?

De trampoline verschilt natuurlijk per leeftijd. Hoe jonger je kind is hoe minder groot hij hoeft te zijn. Aangeraden wordt om niet een trampoline van 330 cm of groter voor kinderen van onder de 6 te halen. Voor kinderen ouder dan 10 een trampoline van 305 cm


Welke verschillende trampolines heb je?

Er zijn veel verschillende soorten trampolines. De verschillende soorten zijn:

 • Ronde trampoline
 • Vierkante trampoline
 • Ovale trampoline
 • Inground trampoline
 • Binnenhuis trampoline
Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>