Beste Vegan Eiwitrepen [Test 2023]

Laatste update: september 2023

Best Geteste Vegan Eiwitrepen

Vegan Protein bar Body & Fit

Vegan Protein bar Body & Fit

De Vegan Protein Bar van Body&fit is momenteel onze favoriete vegan reep. Zo bevat deze reep maar liefst 20 gram eiwit per portie, slechts 174 kcal en is hij suikerarm (maar 1,9 gram per reep). Verder is de reep verkrijgbaar in verschillende smaken, is de structuur goed en smaakt hij voor een vegan eiwitreep meer dan prima. Als klap op de vuurpijl is deze vegan reep ook nog eens ontzettend goed geprijsd.

Op zoek naar de beste vegan eiwitrepen? Zoek dan niet verder! Wij hebben namelijk een uitgebreide test gedaan en alle populaire plantaardige eiwitrepen van dit moment op een rijtje gezet.

Vervolgens hebben we alle eiwitrepen vergeleken op verschillende criteria. We hebben gekeken naar de ingrediënten, de hoeveelheid eiwit, de smaak en natuurlijk de ervaringen die van andere consumenten.

Uiteindelijk hebben we de eiwitrepen ook zelf getest zodat we ook onze eigen ervaringen met deze plantaardige eiwitrepen kunnen meenemen in deze review.

Op basis van deze onderzoeksmethode hebben we vervolgens een top-5 samengesteld waarin alleen de beste vegan proteïne repen terug te vinden zijn. Benieuwd wat onze favoriete vegan repen zijn? Lees dan gauw verder!

Top 5 Beste Vegan Eiwitrepen

Vegan Protein bar Body & Fit

Beste Koop Vegan Eiwitrepen
1. Vegan Protein bar Body & Fit

Barebells Vegan Protein Bar

Beste Lekkere Eiwitrepen

2. Barebells Vegan Protein Bar

OrangeFit Protein bar

Beste Eiwitrepen Weinig Suiker

3. OrangeFit Protein bar

Upfront VEGAN

Beste Eiwitrepen Dadels

4. Upfront VEGAN

Vegan Carb Crusher MyProtein

Beste Eiwitrepen Soja 

5. Vegan Carb Crusher MyProtein

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke vegan eiwitreep het beste is, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

19+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat zijn de beste Vegan Eiwitrepen?

Een vegan protein bar is een handige manier om gemakkelijk en snel wat extra gram eiwit binnen te krijgen. Het kopen van zo'n reep gaat echter niet zo gemakkelijk en snel.

Nee, het kopen van een goede plantaardige eiwitreep is een helse klus! Zo zijn er ontzettend veel verschillende smaken, soorten, merken en zijn helaas lang niet alle vegan proteïne repen even goed.

Zo zijn er helaas veel repen die barsten van de toegevoegde suikers en kunstmatige stoffen, iets wat je natuurlijk wilt voorkomen.

In onze uitgebreide vegan eiwitrepen test hebben wij de beste vegan eiwitrepen van 2023 op een rijtje gezet. Dit zijn momenteel wat ons betreft de beste opties die je kunt kopen!

1. Vegan Protein bar Body & Fit

Vegan Protein bar Body & Fit
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

Duurzaamheid

We trappen deze lijst af met de vegan eiwitreep van Body&Fit. Deze reep is in verschillende smaken verkrijgbaar en per reep krijg je zo'n 20 gram eiwitten binnen.

Een mooi gegeven is dat deze vegan repen slechts 1,9 gram suikers bevatten, hiermee is het een van de vegan eiwitrepen met de minste hoeveelheid suikers.

Verder bevatten deze repen puur koudgeperste plantaardige eiwitten met prebiotische vezels, zonder chocoladelaag of -coating. Doordat de repen koudgeperst zijn, zijn de eiwitten maximaal werkzaam.

Doordat deze vegan eiwitreep weinig koolhydraten bevat, is hij bovendien ideaal voor mensen die keto of een koolhydraatarm dieet volgen.

Kortom, voor deze prijs absoluut een van de betere plantaardige eiwitten repen die je kunt krijgen.

Voordelen Vegan Protein bar Body & Fit

 • Goede vegan proteinbar: 20 gram eiwit per reep
 • Bevat amper koolhydraten (5,6 gram)
 • Verkrijgbaar in meerdere smaken

Nadelen Vegan Protein bar Body & Fit

 • Geen

2. Barebells Vegan Protein Bar

Barebells Vegan Protein Bar
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

We vervolgens onze lijst met de Barebells Vegan protein bar. Ook deze reep is te krijgen in meerdere smaken: Hazelnut & Nougat, Chocolate Dough en Salty Peanut.

We zijn normaliter al fan van de reguliere eiwitrepen van Barebells en ook de vegan eiwitrepen smaken ontzettend goed. Kwa smaak is dit wellicht de beste vegan repen die we hebben geproefd.

Deze eiwitrepen bevatten 212 kcal per reep waarvan 14,9 gram eiwitten. Kwa voedingswaarden is de vegan eiwitreep van body&fit vele malen beter.

Ben jij echter op zoek naar de lekkerste vegan eiwitrepen? Dan is dat wat ons betreft deze reep van Barebells.

Voordelen Barebells Vegan Protein Bar

 • Lekkerste vegan eiwitrepen die we hebben geproefd
 • Goede prijs

Nadelen Barebells Vegan Protein Bar

 • Voedingswaarden kunnen beter

3. OrangeFit Protein bar

OrangeFit Protein bar
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

In deze beste vegan eiwitrepen test mag OrangeFit natuurlijk niet ontbreken. Dit Nederlandse merk specialiseert zich in plantaardige supplementen en tot nu toe zijn we enorm gecharmeerd van dit bedrijf.

De OrangeFit Protein bar is verkrijgbaar in twee smaken: crispy choco & choco strawberry. De voedingswaarden zijn enorm goed, zo bevat 1 reep 189 kcal, 17 gram eiwit en slecht 0,8 gram suiker. We zijn geen enkele vegan eiwitreep tegengekomen met zo weinig suiker als deze reep.

Verder is de smaak van deze vegan repen goed en zijn deze repen gemaakt van hoogwaardig soja eiwit. De structuur is ook prima en wat ons betreft, is dit dan ook de beste vegan optie op het gebied van voedingswaarden.

Voordelen OrangeFit Protein bar

 • Ontzettend goede voedingswaarden: veel eiwitten en weinig suiker
 • Goede smaak

Nadelen OrangeFit Protein bar

 • Slechts in 2 smaken te koop

4. Upfront VEGAN

Upfront VEGAN
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

Inmiddels zijn we aangekomen bij de nummer 4 in deze lijst met beste vegan eiwitrepen. Op deze plek hebben we gekozen voor de reep van het merk Upfront.

Upfront is relatief nieuw binnen de wereld van supplementen, maar is de afgelopen tijd hard gegroeid. Zelf zijn we enorm gecharmeerd van dit bedrijf en we vinden dat ze goede dingen doen. Upfront zet zich in tegen misleiding binnen de industrie van voeding en supplementen, iets waar wij ook voor staan.

De beste vegan eiwitreep van Upfront is een absolute aanrader. Zo is dit een reep op basis van dadels met zo'n 15 gram plantaardige eiwitten en 8 gram vezels. Per eiwitreep krijg je zo'n 240 kcal, dit ziet er dus allemaal prima uit als je het ons vraagt.

Verder zijn de repen te krijgen in maar liefst 5 verschillende smaken, geen enkele vegan eiwitreep heeft zoveel smaken als deze. Zelf vinden we vooral de pindakaas smaak enorm lekker en een absolute aanrader.

Voordelen Upfront VEGAN

 • Maar liefst 5 smaken te krijgen
 • 5 vezels per reep
 • Gemaakt op basis van dadels en gedroogd fruit
 • Hoog gehalte eiwitten

Nadelen Upfront VEGAN

 • Prijs is iets hoger dan andere vegan protein bars

5. Vegan Carb Crusher MyProtein

Vegan Carb Crusher MyProtein
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

We sluiten deze lijst af met de Vegan Carb Crusher van MyProtein. Deze plantaardige eiwitreep bevat 212 kcal en 15 gram eiwitten. Ook is dit een reep die rijk is aan vezels, 1 reep geeft je namelijk zo'n 11 gram vezels.

Dit is trouwens een mix van plantaardige eiwitten afkomstig uit erwten, bruine rijst en soja eiwit. Ook de toegevoegde suikers zijn tot een minimum beperkt.

Per reep krijg je slechts 1,8 gram suiker binnen. Kortom, zeker een goede eiwitreep als je het ons vraagt!

Voordelen Vegan Carb Crusher MyProtein

 • Prima voedingswaarden
 • Textuur is goed

Nadelen Vegan Carb Crusher MyProtein

 • Verzending duurt iets langer omdat het vanuit Engeland verstuurd moet worden

Waar moet je op letten bij het kopen van Vegan Eiwitrepen?

Wanneer jij een eiwitrijk tussendoortje zoekt in je vegan dieet zijn eiwitrepen op plantaardige basis dus zeker een goed idee. Maar hoe kies je nu de beste vegan eiwitreep? En waar moet je op letten?

In onderstaande sectie vind je een handige koopgids met een aantal criteria die je in het achterhoofd kunt houden bij het kopen van een goede vegan proteïne reep.

Zijn vegan eiwitrepen gezond? In onderstaande sectie geven we je antwoord op deze vraag en vertellen we je waar je op moet letten bij het kopen van een goede reep.

Ingrediënten

Een plantaardige reep dient allereerst goede voedingswaarden te hebben. Criteria waar we specifiek op letten zijn:

 • Voldoende eiwitten
 • Weinig suikers toegevoegd
 • Weinig Natuurlijke zoetstoffen
 • Liefst zo min mogelijk extra calorieën

Wanneer je een eiwitreep overweegt is het goed om te kijken naar de ingrediënten, check hierbij goed het voedingslabel.

Zoek hierbij het liefste een reep die relatief weinig calorieën bevat en veel eiwitten. Eiwitten helpen je namelijk een verzadigd gevoel te krijgen. Lekkere trek zal hierdoor minder snel terugkomen.

Wanner de repen gezoet zijn met bijvoorbeeld stevia extract zie je dit relatief snel terug op het voedingslabel.

Smaak

Laten we maar gelijk eerlijk zijn: de meeste eiwitrepen op plantaardige basis zijn niet heel lekker. Vaak worden deze repen namelijk gemaakt van soja eiwitten of erwten eiwit.

Qua eiwitgehalte zit je vaak wel goed met een plantaardige reep, echter kun je voor de smaak beter gaan voor een reguliere reep.

Uiteraard is het wel goed om de smaken van de verschillende repen te vergelijken met elkaar. De meeste repen komen in minimaal drie smaken. Probeer hierbij verschillende smaken uit om jouw perfecte smaak te vinden.

Prijs

Uiteraard speelt de prijs ook een belangrijke rol bij het kopen van een lekkere eiwitreep. De ene reep is een stuk goedkoper dan andere eiwitrepen, om deze reden hebben we in dit artikel geprobeerd zoveel mogelijk te vergelijken en alleen de beste opties terug te laten komen.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>