Beste Voetbaltas [Test 2023]

Laatste update: september 2023

Best Geteste Voetbaltas

Hummel Sporttas

Hummel Sporttas

Met de Hummel Sporttas haal jij  de beste voetbaltas van dit moment in huis! De tas beschikt over 3 verschillende vakken om al je spullen in te stoppen. Je natte sportspullen zijn daardoor makkelijk te scheiden van spullen die droog moeten blijven. De voetbaltas is op 2 manieren te dragen door middel van de handvatten en de schouderband. Het materiaal dat gebruikt is 100% polyester. Hierdoor gaat je tas lang mee en ben je duurzaam bezig. Kortom is dit de beste voetbaltas van 2023!

Ben je op zoek naar de beste voetbaltas van 2023? Goed nieuws!  In dit artikel vertellen we je namelijk precies wat momenteel de beste opties zijn.

Bij Fitcode schrijven we normaliter veelal over fitness, gezondheid en voeding. Toch merken we dat veel van onze volgers actief bezig zijn met voetballen. 

Omdat we deze vraag regelmatig krijgen zijn we op onderzoek uitgegaan. Hierbij hebben we verschillende voetbaltassen op een rijtje gezet. De top-5 beste voetbaltassen van dit moment? Die vind je hieronder!

Top 5 Beste Voetbaltas

Hummel Sporttas

Beste Voetbaltas
1. Hummel Sporttas

Erima Club 5 Sporttas

Beste Grote Voetbaltas

2. Erima Club 5 Sporttas

hummel Pro Backpack Excellence Sporttas

Beste Schoenvak Voetbaltas

3. hummel Pro Backpack Excellence Sporttas

Stanno Backpack

Beste Baldrager Voetbaltas

4. Stanno Backpack

Nike Academy Rugzak

Beste Rugzak Voetbaltas

5. Nike Academy Rugzak

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke Golftrolleys het beste zijn, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

14+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat is de beste Voetbaltas?

Om te bepalen wat de beste voetbaltassen zijn hebben wij naar bepaalde criteria gekeken. Doordat er zoveel voetbaltassen zijn die allemaal uniek van elkaar zijn hebben wij de beste kunnen selecteren door de volgende criteria:

 • Wat is de prijs-kwaliteitverhouding?
 • Hoeveel spullen passen erin de tas?
 • Van welk materiaal is de voetbaltas gemaakt?
 • Is het product duurzaam?

Na het nalopen van deze criteria op het grote aanbod aan voetbaltassen kunnen wij zeggen dat we de beste voetbaltas voor verschillende situaties hebben gevonden.

1. Hummel Sporttas

Hummel Sporttas
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

Duurzaam

Materiaal

Ben je op zoek naar een voetbaltas waar je verschillende vakken hebt? Dan is de Hummel Sporttas een perfecte tas voor jou.  In deze voetbaltas kunnen alle spullen er makkelijk in. Door de 2 zijvakken kunnen alle kleine spullen zoals tape of een snack makkelijk gescheiden worden van de smerige sportkleding.

Bij deze voetbaltas heb je een groot hoofdvak. Hier kan jij al je sportkleding in doen inclusief je voetbalschoenen. Het handige van een groot hoofdvak en 2 zijvakken is dat je spullen die niet nat mogen worden kan scheiden. Na het sporten kan je natte handdoek in het hoofdvak en tape in je zijvak. 

Al je sportkleding kan redelijk zwaar zijn. Met de schouderband kan je tas makkelijk over je schouder heen. Dit maakt het gemakkelijk met het vervoeren van je tas. Het is makkelijk mee te nemen op de fiets naar de voetbal toe. Heb je last van je schouder geen probleem. De tas heeft ook handvatten om hem te vervoeren.

De voetbaltas is in 2 kleuren beschikbaar. In zwart en blauw zodat je hem toch een beetje naar je smaak kan kiezen. Het materiaal dat gebruikt is voor de tas is 100% polyester. Deze stof gaat lang mee en is lekker duurzaam.

Voordelen Hummel Sporttas

 • Een groot hoofdvak
 • Schouderbanden en handvatten
 • Beschikbaar in 2 kleuren
 • Gemaakt van 100% polyester

Nadelen Hummel Sporttas

 • Geen

2. Erima Club 5 Sporttas

Erima Club 5 Sporttas
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

duurzaam

materiaal

Heb jij veel spullen die mee moeten naar de voetbal? Dan heb je Erima Club 5 Sporttas nodig om alles mee te nemen. Moet iedereen altijd ze eigen tenue meenemen op wedstrijddagen dan heb je veel spullen. Dan is een grootte tas geen overbodige luxe. Het kan ook zijn dat je altijd extra spullen meeneemt omdat een bepaalde teamgenoot ze spullen altijd vergeet. 

Deze voetbaltas heeft een groot bodemvak. Dit vak is speciaal gemaakt om je voetbalschoenen in te stoppen. Je voetbalschoenen kunnen heel smerig zijn als je op een nat grasveld moet spelen. Door je schoenen te kunnen scheiden van je andere kleding blijft alles nog een beetje fris ruiken. 

Je kent het vast wel dat je naar de voetbalclub gaat en er komt een kleine stortbui. Met koude kleding te moeten beginnen aan een training of wedstrijd is geen pretje. Met deze voetbaltas heb je daar geen last van. De tas is waterafstotend zodat je kleding droog blijft voordat je begint met voetballen.

Wil je een tas in de kleur van je voetbalclub? Dat kan waarschijnlijk doordat deze tas in 8 verschillende kleuren is. Hiermee kan je aan de tegenstander laten zien van welke club je bent. 

Voordelen Erima Club 5 Sporttas

 • Grootte inhoud voor spullen
 • Bodemvak
 • In 8 kleuren beschikbaar
 • De tas is waterafstotend

Nadelen Erima Club 5 Sporttas

 • Heeft geen wieltjes 

3. hummel Pro Backpack Excellence Sporttas

hummel Pro Backpack Excellence Sporttas
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

duurzaam

materiaal

Met de hummel Pro Backpack Excellence Sporttas kan jij al je voetbalspullen meenemen op je rug. Deze voetbaltas is gemaakt voor de personen die het makkelijker vinden om een tas mee te nemen door middel van een rugzak in plaats van over je schouder.

De voetbaltas heeft meerdere vakken om spullen in op te slaan. Maar een vak dat er uitspringt, is dat er een apart vak is voor de voetbalschoenen. Hierdoor hoef je geen extra voetbaltasje te halen waar de voetbalschoenen in kunnen.

Want voetbalschoenen kunnen heel erg stinken en ze worden toch sneller vies door het gras waar op gespeeld wordt.

Het gewicht van de tas zonder spullen is 1 kg. Dit is een gewicht wat makkelijk op je rug kan. Je kan de voetbaltas gemakkelijk mee nemen op de fiets doordat het een rugzak is. 

Het materiaal dat gebruikt is voor de voetbaltas is polyester. Dit spul is heel stevig en zal niet snel kapot gaan als je de tas op je rug hebt. 

Voordelen hummel Pro Backpack Excellence Sporttas

 • Kan gemakkelijk op je rug
 • Een apart vak voor je voetbalschoenen
 • Heeft een gewicht van 1 kg
 • Gemaakt van polyester

Nadelen hummel Pro Backpack Excellence Sporttas

 • Heeft geen grote inhoud

4. Stanno Backpack

Stanno Backpack
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

duurzaam

materiaal

Ben je op zoek naar een voetbaltas om je bal gemakkelijk mee te nemen voor een potje voetbal. De Stanno Backpack is de perfecte voetbaltas om je bal mee te nemen om lekker een potje te gaan voetballen met je vrienden.

Een bal is lastig mee te nemen op de fiets omdat het moeilijk vast te maken is. Op de bagageband glijdt hij eraf en met een hand fietsen kan gevaarlijk zijn. Met deze sporttas is dat probleem opgelost. Bij de rugzak zit een netje waar je je bal achter kan doen. Hierdoor kan je gemakkelijk je spullen meenemen en een voetbal. 

In de rugzak zitten 2 zijvakken. Hier kan jij je spullen in doen die nodig zijn bij een potje voetballen. De vakken zijn gemaakt van mesh materiaal. Dit materiaal gaat zeer lang mee en is vochtbestendig. Door dat het vochtbestendig is kan je door de regen fietsen zonder dat al spullen nat worden. 

In de wintermaanden wordt het snel donker en het is dan ook niet raar dat je in het donker naar huis moet fietsen. Door de reflecterende details op de rugzak kunnen autobestuurders je sneller zien. Waardoor het veiliger wordt om naar huis te fietsen in het donker.

Voordelen Stanno Backpack

 • Het is een rugzak
 • Inclusief een ballennet
 • Zijvakken gemaakt van mesh-materiaal
 • Reflecterende details

Nadelen Stanno Backpack

 • Kleine inhoud

5. Nike Academy Rugzak

Nike Academy Rugzak
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

duurzaam 

materiaal

Met de Nike Academy Rugzak haal jij een voetbaltas in huis die je voor meerdere situaties kan gebruiken. Deze tas is perfect voor de voetballer die alleen de noodzakelijk spullen meeneemt naar de voetbal. 

De voetbaltas beschikt over 4 vakken waar je voetbalspullen in kunnen. Er is een groot vak waar je de belangrijkste spullen in kan doen zoals je voetbalschoenen. Het voorvak wordt afgesloten door middel van klittenband. In dit vak kunnen sportsnacks in gaan. Ze zijn gemakkelijk te pakken.

Omdat deze voetbaltas een design heeft van een rugzak wil je dat hij lekker op je rug zit. Nike heeft dit gedaan door middel van een zachte padding bij de schouders te maken. Door deze padding schuurt de tas niet in je huis en kan je de tas gemakkelijk voor een lange tijd dragen.

Het materiaal dat is gebruikt voor de rugzak is polyester. Dit gaat lange tijd mee zodat jij een lange tijd kan genieten van de voetbaltas.

Voordelen Nike Academy Rugzak

 • Voorvak met klittenband afsluiting
 • Zachte padding bij de schouders
 • Gemaakt van 100% polyester
 • Kan voor meerdere situaties gebruikt worden

Nadelen Nike Academy Rugzak

 • In een kleur beschikbaar

Waar moet je op letten bij het kopen van een Voetbaltas?

Er is een groot aanbod aan voetbaltassen. Dit komt doordat voetbal de grootste sport ter wereld is. Voor al deze sporters is er een sporttas nodig. Alleen wilt iedereen weer iets anders. Het is daarom voor jou als consument enorm lastig om de juiste voetbaltas te vinden. 

Om jou te helpen met het vinden van een geschikte voetbaltas, hebben wij een aantal belangrijke punten opgesteld die je keuze makkelijker moet maken.

Neem de onderstaande punten goed door om een miskoop te voorkomen!

Verschillende soorten

Het is niet verrassend dat er met een zeer groot aanbod verschillende soorten voetbaltassen hebt. Deze soorten hebben allemaal dezelfde functie en dat is om je spullen mee te nemen. Echter zijn er wel verschillen tussen de verschillende soorten tassen. 

De populairste voetbaltassen zijn de modellen: De duffelback en de rugzak. Deze 2 modellen worden het vaakst gezien op voetbalclubs. Maar je kan ze beide op een andere manier dragen. Kijk daarom goed wat jij fijn vindt bij de aankoop van een voetbaltas. 

Formaat en gewicht

Iedereen heeft ander materiaal dat meegenomen moet worden naar de voetbal. Dit heeft ook invloed op hoe groot de tas moet zijn. Als jij heel veel van de sportclub krijgt en het daar uitgedeeld wordt dan heb je geen grote tas nodig omdat je minder spullen meeneemt van huis. De voetballers die in de lagere teams spelen die moeten veel van huis meenemen. Daar is een grote tas voor nodig. 

Zoals we zeiden heb je verschillende soorten voetbaltassen. Kijk daarom ook naar het gewicht van de tas. Als jij veel spullen mee wilt nemen wil je niet een al te zware tas voor op je rug. Dit kan extra klachten opleveren tijdens het voetballen en dat wil je niet.

Extra's

Dit is meer een criteria waar je naar kan kijken als de eerste twee al goed zijn. Extra's waar je naar kan kijken zijn de kleur van de voetbaltas, maar ook of er een logo op de tas staat. Deze dingen heb je niet per se nodig maar zijn leuke kleine dingetjes. 

Wij raden aan om eerst naar de eerste twee criteria te kijken voordat je naar de extra's kijkt. Het is leuk om een tas in de kleur van je club te hebben, maar is niet het belangrijkste van een voetbaltas.


Hoe kies je de beste Voetbaltas?

Het kopen van een goede Voetbaltas is lastiger dan je zou denken. Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij het kopen van een Voetbaltas. In onze Top 5 Beste Voetbaltas vind je een koopgids waarin we je precies vertellen waar je op moet letten bij het kopen van dit product. 


Hoe is deze top-5 samengesteld?

Om de beste Voetbaltas te vinden hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan waarbij we de meerdere voetbaltassen hebben vergeleken op meerdere criteria. Denk hierbij aan de prijs/kwaliteit, online populariteit en natuurlijk de reviews van andere consumenten. 

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>